Ugrás a tartalomhoz

Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2011-11-06

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A klór fagyáspontja[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy
hány fokon fagy meg a klór.
--195.199.111.158 (vita) 2011. november 6., 11:36 (CET)[válasz]

válasz:

Kérdésednek adtam címet. A címben elhelyeztem a klórról szóló szócikkünk linkjét. Kattints rá! Megtalálod a szócikkünkben a választ! (Segítség: a fagyáspontot szokás olvadáspontnak is nevezni.)
vitorlavita 2011. november 6., 14:21 (CET)[válasz]
Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Szanyi Péter: A Pál utcai fiúk szoborcsoportja
Azt szeretném megtudni, hogy a métajátékról ki készített szobrot?
--Bercuska7 vita 2011. november 6., 15:57 (CET)[válasz]

Biztos, hogy a métajátékról akarod a szobrot és nem arról, ahogy a Pál utcai fiúk golyóznak? A regényben szerepel mindkét játék, de csak a golyózás-einstandolás jelenetét megörökítő szoborcsoportról tudok, ez Szanyi Péter alkotása, és a Práter utca 11. előtt látható. Idekattintva tudhatsz meg többet róla.

 Karmela posta 2011. november 6., 17:46 (CET)[válasz]

Megjegyzés: a métában a feldobott labdát egy ütővel ütik minél távolabbra, majd a játékosok a pálya bizonyos pontjaihoz szaladnak, ld. krikett és baseball. A golyózás kis üveggolyókkal az aszfalton vagy kövön zajlik, lekuporodva, és a golyókkal egy adott pontot kell megközelíteni, akár más golyók kiütésével is. Az utóbbinak közvetlen sportági rokona a boccia és a curling, valamint a pétanque. - Orion 8 vita 2011. november 6., 18:34 (CET)[válasz]