Vita:Konrád György (író)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Ltbuni 10 évvel ezelőtt a(z) Esti kérdés témában
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Irodalmi témájú szócikkek (besorolatlan)
Zsidósággal kapcsolatos szócikkek (besorolatlan)

Engedély honlap szöveges tartalmának felhasználására[szerkesztés]


WP:ÉLŐ[szerkesztés]

Szabo Tamas (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) megjegyzéseit kitöröltem tekintettel a WP:ÉLŐ irányelvünkre. Ez a lap a cikk szerkesztésével kapcsolatos megbeszélésre való, nem a cikk alanyának véleményezésére, még kevésbé a cikk alanyának szóló üzenetek elhelyezésére.

A kitörölt szövegben szerepelt egy külső hivatkozás, ezt ideírom:

--Karmela posta 2012. szeptember 13., 19:10 (CEST)Válasz

{{segély}} Pályája az 1970-es évektől bekezdésben "a Fővárosi Bíróság többek között azt mondta ki, hogy" idézetnél nincs forrás megjelölve, szerintem törlendő. 193.225.200.93 üzenőlapja  2013. április 11., 16:28‎ (CEST) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

{{tartalmi segély}} Igen,én is a Fővárosi Bíróság idézetét (?) hitelrontás és forrás hiánya miatt törlésre javaslom. Cifferlaci üzenőlapja  2013. április 12., 09:57‎ (CEST) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

{{adminsegély}} {{tartalmi segély}} Cifferlaci üzenőlapja  2013. április 18., 16:25‎ (CEST) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás) {{jogsegély}} - Hurvinek Válasz

Érdekes hogy ez az oldal hogy van fehérre mosva. Először Konrád György besúgói hátteréről szóló források tünnek el; aztán már magát a szöveget is kicenzurálja Cifferlaci. Sőt annyira fontos neki Konrád György szerecsenmosdatása, hogy még a más nyelvű wiki oldalakra is feljelentkezik, hogy a vandalizmusát ott folytathassa. Aztán a szöveget még szerkeszteni se lehet, mert az „ütközik a későbbi szerkesztéssel”. De cuki. Szégyeljék magukat!

‎ Hurvinek üzenőlapja  2013. november 28., 13:45 (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)Válasz
Az „ütközik a későbbi szerkesztéssel” üzenetet akkor kapod a szoftvertől, ha valamelyik régi verziót próbálod meg szerkeszteni, nem az aktuális lapot nyitod meg szerkesztésre. --Karmela posta 2013. november 28., 14:43 (CET)Válasz

"Hőzöngés"????[szerkesztés]

"A nemzeti oldalon, és a magyar közvélemény szemében azonban magyarellenes, szélsőségesen liberális személyként ismert, aki aktív részese az egyoldalú, magyarellenes rágalmak külföldi, főleg németországi terjesztésének"

talán nem igaz? sokkal inkább, mint az SZDSZ-es ária, ami ott van. amit én írtam, azok tények, mindenkiáltal ismert, tudott tények, ami meg most ott van, az meg egy olcsó SZDSZ-es propaganda. semmi sértő, vagy valótlan állítás nem volt ott, nem személyes meggyőződés, hanem közvélekedés. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője ‎178.164.202.65 (vitalap | szerkesztései)

Valaki kitörölte a Korád Lovas perről a bejegyzést. Ez a szöveg teljesen tisztára van mosva, Korád besúgó háttere ki van törölve. Miért…? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 84.160.134.222 (vitalap | szerkesztései) 2013. október 13., 22:05‎

kiegészítés[szerkesztés]

Kérném felvenni a Konrád György szócikk főszövegéhez: "Konrád György a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja." Köszönöm.

Binyusz üzenőlapja  2013. szeptember 23., 11:02‎ (CEST) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)Válasz

A pim.hu-ra hivatkozva megtörtént. --Karmela posta 2013. szeptember 23., 14:11 (CEST)Válasz

Fogalomzavar: iszlamisták vs muszlimok[szerkesztés]

Remélem, hogy idejében szólok, még mielőtt megtalálnák a szamárságok az utat a Wikipédia cikkébe is, hogy a Magyar Narancs riportban iszlamistákról (az iszlám hittételeit erőszakosan terjesztő fundalistákról), nem pedig a muszlimokról (az iszlám hívőiről) lehet olvasni.

Itt nézzétek meg:

http://magyarnarancs.hu/belpol/konrad-gyorgy-interju-minden-uralom-veszelyes-lehet-2013-86093 (címe: "Minden uralom veszélyes lehet" - Konrád György író) (szerző:Vári György (publikálva 2013/33. )

"Iszlamizmus – Iszlám fundamentalizmus" bekezdés az "Iszlám" Wikipédia-cikkben

"Iszlamizmus" Wikipédia-cikk

M. J.

a vallási türelemről[szerkesztés]

„A türelem azokkal szemben, akik a vallási dolgokról másképpen vélekednek, oly egybehangzó az evangéliummal és a józan ésszel, hogy szinte szörnyűségnek tűnik föl, ha emberek ily tiszta fényben vakoskodnak.”

John Locke: Levél a vallási türelemről.--Bang Jensen vita 2013. szeptember 28., 14:19 (CEST)Válasz

Az iszlamistákról írod ezt, a muszlimoknak arról a részéről, akik erőszakosan terjesztik a hittételeiket, fundamentalisták? De miért ide írod? Ez nem blog. Ez a lap a cikk szerkesztésének megbeszélésére való.
--Karmela posta 2013. szeptember 28., 19:21 (CEST)Válasz

Karmela véleményéről

A legnagyobb tisztelet hangján vélelmezem, hogy Karmela sem a felhívott, s az egyik legszínvonalasabb liberális folyóirat kritikus éllel megírt cikkét ne olvasta, - melynek a mottója volt az az idézet, amin felháborodott - sem a Magyar Narancsban megjelent interjut. Ezt azért gondolom, mert ha elolvasta, akkor elgondolkodik azon, hogy a szócikk változatlanul, kiegészítés nélkül maradt „leginkább blogba való” dicsérethalmaza a szereplő világszerte ismert hatalmas toleranciájáról, nélkülözi a tárgyilagosságot. Ezért a szócikk komolyságának és a WP által megkívánt tárgyilagosságának érdekében szükséges a kiegészítés.Folytatom még.--Bang Jensen vita 2013. szeptember 28., 20:22 (CEST)Válasz

Idézet a Szuverén liberális lap cikkéből

„Érthetetlen, hogy Konrád miért a szélsőséges fundamentalistákkal azonosítja az európai iszlám egészét, ilyen alapon a haszidokból kiindulva ugyanúgy mondhatta volna, hogy a zsidók (így általánosságban) nem ismerik a nemi egyenlőséget.” A Magyar Narancs is idézem a következő bekezdésben.--Bang Jensen vita 2013. szeptember 28., 20:29 (CEST)Válasz

Idézet a Magyar Narancs interjúból

„MN: De korlátozni kellene egy tényleg igen nagy létszámú közösség mecset- és minaretépítéseit, hogy ne ezek "domináljanak"?

KGY: Tény, hogy sok mecset épül Nyugat-Európában. Sok helyen mondják is, hogy a bevándorlóknak nagyobb mértékben kell alkalmazkodniuk a befogadókhoz, mint a befogadóknak a bevándorlókhoz. Meg kell tanulni a nyelvet, és végeredményben be kell illeszkedni abba a kultúrába, amelybe megérkeztek.”

A WP szócikkének az megkövetelt tárgyilagos követelményekhez igazodnia kell, s nem az előitéletekből kell kiindulni, hanem a szócikk szereplőjének nyilatkozatából, ahol az agyondicsért toleranciája csak az egyik oldalra működik, mert megkérdezték az izraeli területfoglalásokról is, azt a kérdést elütötte.

Kedves Karmela, olvastam a laptörténetben, hogy ezt a szócikket egyszer már "befagyasztotta". Gondolod, hogy ez a tetted a szólásszabadságot szolgálta? Nem, azt szolgálta, hogy két garantáltan erős liberális lapban megjelent kririka ne kerülhessen be, ne erőtlenítse a dicshimnuszokat.Szerkztői üdvözlettel jó olvasást kívánok:--Bang Jensen vita 2013. szeptember 28., 20:46 (CEST)Válasz

Ha jól megnézed, akkor látod hogy a cikket annak idején nem „befagyasztottam”, az regisztrálva továbbra is szabadon szerkeszthető maradt. Ez megfelel a szokásos eljárásnak, ha mint akkor is, sorozatos visszaállítások történnek a WP:ÉLŐ megsértésével anonok részéről a cikkben és a szerkesztési összefoglalóban.
A vitalapi megjegyzésemet pedig fenntartom: a cikk vitalapja nem blog és nem wikidézet, ahova egy egy ilyen bejegyzés jobban illene.
--Karmela posta 2013. szeptember 29., 21:24 (CEST)Válasz

Esti kérdés[szerkesztés]

Hadd kérdjem már meg, hogy az az apró de talán nem teljesen elhanyagolható infó, hogy az opus magnum írása után (forrásmegadás nélküli vádak a WP:ÉLŐ értelmében törölve) - na szóval ez miért is marad ki? Egyébként nem szoktuk a Wikin szeretni az önfényezést (hivatalos fordító?) + az meg pláne nonszensz, ha valaki supervízori jogot kér 5 szerkesztés után... https://en.wikipedia.org/wiki/User_talk:MukiDog --Ltbuni vita 2014. április 1., 23:15 (CEST)Válasz

  • Ad 1: A WP:ÉLŐ értelmében jó forrásra van szükség. Semmiféle forrást nem adtál meg.
  • Ad 2: Az enWikin történőkről kérdezz az enWikin.
--Karmela posta 2014. április 2., 09:43 (CEST)Válasz
ad 1: http://mno.hu/migr_1834/jogeros-dontes-a-konradlovas-perben-675782
ad 2: Hadd kérdjem már meg, hogy mióta lehet valakinek a saját maga által írt önéletrajzát felhasználni egy szócikkhez ?- hisz a cikk szinte szó szerint Konrád honlapja. Értem én, hogy licensz, meg minden de biztos, hogy saját maga a legjobb forrás magára? Ez nem önpromotálás? Az angolra írtam, mint a becsatolt link is mutatja - a magyaron azért fejtettem ki bővebben, mert úgyis ugyanaz az ember csinálja mind az angol, mind a német, mind a magyar verziót.

--Ltbuni vita 2014. április 2., 21:07 (CEST)Válasz

Főnévragozás[szerkesztés]

Ha már említik a közismerten vitatott módon megkapott német érdemrendet, hadd írjuk rendesen: Das große Verdienstkreuz des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 193.110.129.66 (vitalap | szerkesztései)