Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztővita:Cifferlaci

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Cifferlaci 10 évvel ezelőtt a(z) Forrásjelölés témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Cifferlaci!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: --Karmela posta 2013. november 8., 22:27 (CET)Válasz

Forrásjelölés[szerkesztés]

Örömmel olvastam az információkban gazdag kiegészítéseidet a Konrád György cikkhez.

Ez egy sok vihart látott cikk, amiben a szokásosnál is jobban szükség van arra, hogy világos legyen, melyik adatnak hol, hogyan lehet leellenőrizni a forrását. Máskülönben bárki kiszedheti a cikkből a WP:ÉLŐ irányelvre való hivatkozással. Nem tudom, hogy mennyire vagy gyakorlott az wikipédiabeli szerkesztésben, szívesen segítek ha kívánod, de el kellene érni, hogy minden egyes gondolati egység végén szerepeljen a forrás. Néhány példát rá elhelyeztem már a cikkben, annak mintájára kéne a többi helyen is megadni, tehát ilyesformán: {{refhely|Balikó}} vagy {{refhely|DIA élet}}. Különösképpen ott fontos megadni a forrást, ahol értékelés jellegű a kijelentés.

Van ahol a Balikó-életrajz mondatait szóról szóra vetted át a cikkbe. Szerzői jogvédelmi meggondolásból ehhez szükség lenne tőle egy engedélyre emailben, a permissions-hu@wikimedia. org címre, mégpedig egy nagyon is meghatározott formában, van rá mintalevél. Vagy az is megoldás, ha a honlapon az illető lap alul tartalmazza, hogy a lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt van. A harmadik alternatíva az ilyen mondatok átfogalmazása.

Hidd el kérlek, hogy nem akadékoskodásból írom mindezt, hanem éppenséggel arra törekszem, hogy a szöveg olyan szépen együtt maradhasson, ahogy megírtad. Ez sajnos egy olyan Wikipédia-cikk, aminek minden egyes mondatához akad, aki megkérdőjelezze.

--Karmela posta 2013. november 8., 22:38 (CET)Válasz

Kedves Karmella, köszönöm szépen a segítő szavakat, szeretném folytatni ezt a szerkesztést. Balikó Helga küldött engedélyt a wikipedia számára, hogy a szövegek a Konrád honlapról felhasználhatóak. Ez esetben is szükség van ugye a referencia megjelölésre? A szöveg szinte egészét a Konrád György hivatalos honlap alapján írtuk. Megköszönöm előre is a további segítséget. Cifferlaci vita 2014. február 18., 10:57 (CET)Válasz