Szerkesztő:Nyiffi/Archívum1

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Üdvözlünk a Wikipédiában, kedves Nyiffi!
Egyesült Királyság Non-Hungarian speakers, please click here

Kívánjuk, hogy érezd jól magad a Wikipédiában, és ne feledd: szerkessz bátran! Perfectmisside írj! 2010. július 3., 17:28 (CEST)

:)

Köszi, örülök, hogy tetszenek a cikkeim :) Alensha 2011. május 23., 14:07 (CEST)

Csonkolás

Szia! Kérlek, hogy újonnan létrehozott szócikk esetén, mielőtt kiteszel csonksablont, előtte egyeztesd le a létrehozójával. Ez ugyan nem kötelező, de mindenképpen udvarias gesztus. A jelenlegi szócikken, amire kitetted, Lji1942-vel történt egyeztetés után kicseréltem építés sablonra. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. június 1., 10:55 (CEST)

Üdv! Utólag láttam csak, hogy nem új/névtelen szerkesztő hozta létre. Természetesen, ha nem vagyok figyelmetlen, nem fordul elő a csonksablon beillesztése. Köszönöm, hogy szóltál, figyelni fogok erre! :) nyiffi csillagkapu 2011. június 1., 11:00 (CEST)

Megerősített szerkesztői státusz

Szia! A WP:BÜRÜre érkezett javaslat alapján mostantól megerősített szerkesztő lettél. További jó szerkesztést kívánok. Üdv. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. június 1., 14:16 (CEST)

Köszönöm a bizalmat! nyiffi csillagkapu 2011. június 1., 14:22 (CEST)
Szia! Gratulálok! Jó munkát. Tambo vita 2011. június 1., 15:13 (CEST)
Köszönöm! nyiffi csillagkapu 2011. június 1., 15:27 (CEST)
Szia! Lehetőleg a válaszokat az illető vitalapjára írjad. Ezt a neve utáni linkre kattintva tudod megtenni. Nálam pl. a vita feliratra kattintva. Tambo vita 2011. június 1., 15:32 (CEST)

Hogy végképp teljes legyen a zavar Vigyor: nem kötelező a másik vitalapján válaszolni, jó az, ahogy csinálod (mindkét módszer elfogadott). További jó szerkesztést! :-) Cassandro Ħelyi vita

Nem kötelező, de nekem például tetszik a sárga csík, amely mindenhova követ, amíg el nem olvasom az üzenetet. :-) Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. június 1., 15:41 (CEST)

Köszönöm a tippeket, de ahogy a vitalapom első bekezdésében is megfogalmaztam korábban, jobb szeretném, ha minden előzmény (és utózmány :P) egy helyen lenne, ezt nagyon praktikusnak találom. :) nyiffi csillagkapu 2011. június 1., 17:12 (CEST)

Csillagrája

Üdv! Nagy örömmel látom, hogy a taxoboxban használod a staus_system és a status_ref paramétereket. Fel szeretném hívni a figyelmedet, hogy a IUCN (vörüs lista) hivatkozásokat meg lehet adni sablonnal, magyarul: csillagrája esetében ezt így kell írni: {{redlist|161542|2011-06-01}} , és így fog kinézni:A faj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség Vörös Listáján. IUCN. (Hozzáférés: 2011. június 1.)

Továbbá a latin elnevezéseket add meg zárójelben, a magyart meg először a taxoboxban. Jó szerkesztést! Föld-lét vita 2011. június 1., 14:35 (CEST)

Rendben, a továbbiakban így teszek. Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet a hibára :) nyiffi csillagkapu 2011. június 1., 15:00 (CEST)

Ez nem hiba, csak így szokás (talán sajnos, mert különben lehetne egyből másolni az angolból). A sablont meg nem is muszáj alaklmazd, csak arra vigyázz, hogy a jegyzetek között amit meg lehet adni magyarul (pl. dátum) azt magyarul add meg. Jó szerkesztést! Föld-lét vita 2011. június 1., 15:05 (CEST)

Takarítás

Szia! Úgy látom, nagyon hasznos tevékenységet végzel Fogadd elismerésemet. Csak így tovább! Üdv. Tambo vita 2011. június 1., 18:48 (CEST)

Szia! Látom serényen dolgozol. Javasolnám, hogy felül a beállításaim fülre kattintva a segédeszközöknél jelöld be az Egyedi kinézetet nyújtó segédeszközöknél az első négyzetet. Így az átirányítások zöldben jelennek meg kék helyett. Rögtön meg tudod nézni, hova irányít át, és azt is tudod javítani, ha rossz helyre linkel. Üdv. Tambo vita 2011. június 2., 21:10 (CEST)

fennt

Köszönöm a javítást, sajnos abban a téveszmében éltem le eddigi életemet, hogy fenntnek hittem a fentet. Feleségem már szólt miatta, ahol észrevettem ott kis is javítottam, de még előfordulhat hiba. --Livvyfan vita 2011. június 2., 17:40 (CEST)

Drools Guvnor

Szia, most figyeltem csak fel rá, amikor javítgattad. Sajnos törölni kellett az egészet, a fejlesztő angol honlapjáról másolták egy az egyben, nem is először (egyszer már töröltük). Mindenesetre nagyon jó munkát végzel, gratulálok! --Pagonyfoxhole 2011. június 2., 21:40 (CEST)

Járőjog?

Kedves Nyiffi! Szerkesztéseid áttekintve arra a meggyőződésre jutottam, hogy igen sok és hasznos szerkesztést végzel, ezért arra gondoltam, megkérdezlek, hogy mit szólnál egy járőr-jogosultsághoz is? Mielőtt döntesz, kérlek feltétlenül tanulmányozd át a Járőrök kézikönyvét, hogy megismerd, miről is szól ez a jogosultság. Egyebekben pedig további jó szerkesztéseket kívánok, csak így tovább! :) --eLVe kedvesS(z)avak 2011. június 3., 01:14 (CEST)

Helytelenítem a visszautasítást. Indokaim:

  1. Már én is meg akartalak kínálni vele (ez így már két fő, aki alkalmasnak tart).
  2. Nagy hibát nem tudsz elkövetni, mert ez is visszavonható, mint a szerkesztések.
  3. Ha bizonytalan vagy, ezzel kapcsolatosan is tudsz segítséget kérni. Én szoktam, ha egy ellenőrzéssel kapcsolatban nem vagyok 100%-ig biztos a dolgomban.
  4. Bármikor visszaadhatod a bitet,ha úgy érzed nem felelsz meg, de amíg nem próbálod meg, nem fogod tudni, hogy megfelelsz-e.

Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. június 3., 09:03 (CEST)

Köszönöm a bizalmat! Viszont azt semmi nem garantálja, hogy a továbbiakban is sok időm lesz figyelni, szerkeszteni, főleg a nyár közeledtével. Tartok attól, hogy lesznek időszakok, amikor ilyen-olyan okok távolmaradok. Ettől függetlenül újra mérlegelem, hogy ezt figyelembe véve alkalmas vagyok-e. nyiffi csillagkapu 2011. június 3., 09:09 (CEST)
Hungarikusz Firkász megint megelőzött. Én is maximálisan támogatnám a járőrbit megadását. A nyár nem probléma, mert létezik wikiszabadság is. Én is szoktam mentorszabit kivenni. A járőrbit nem azt jelenti, hogy mindent Neked kell ellenőrizned. Vannak mások is. Nyugodtan vállald el. A Te munkabírásoddal ez nem lehet probléma. Remélem, jól fogsz dönteni. Üdv. Tambo vita 2011. június 3., 10:04 (CEST)

Nehogy azt hidd, hogy naponta vagy akár hetente itt kéne akkor tevékenykedned! Inkább lehetőség a járőrbit, mint súlyos kötelezettség -- például ha előtted egy megerősítetlen júzer járt a szerkesztésben, akkor a te javításaid is jelöletlenek maradnak, míg egy járőr :) meg nem jelöli az egészet. Másfél évi tapasztalat és járőrködés azt súgja nekem, kiváló járőr lennél. --Pagonyfoxhole 2011. június 3., 10:16 (CEST)

Átgondoltam még egyszer, és úgy döntöttem, hogy elvállalom. Nagyon köszönöm a kedves szavakat és a bátorítást! :) nyiffi csillagkapu 2011. június 3., 10:38 (CEST)

Éljen! :) --Pagonyfoxhole 2011. június 3., 10:40 (CEST)

Megy eeez! :-) Cassandro Ħelyi vita 2011. június 3., 11:55 (CEST)

A járőrjogot megkaptad, itt láthatod: WP:BÜRÜ. Nagyon örülök, hogy átgondoltad és vállaltad. Én is azt javaslom, hogy ne félj az új jogosultságtól, használd bátran, ha pedig kérdéseid lennének, a járőrök falán bizonyára szívesen segítenek majd neked a nálad már tapasztaltabbak. További jó szerkesztést! :-) --eLVe kedvesS(z)avak 2011. június 3., 16:19 (CEST)

Rendben és köszönöm! nyiffi csillagkapu 2011. június 3., 16:51 (CEST)


A kedves kolléga ezt elfelejtette, egy kis segítség:

Jó munkát. Üdv. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. június 3., 20:26 (CEST)

Vértetű

Szia, miért kéne bedolgozni? Az angol wikin is van szócikke a családnak http://en.wikipedia.org/wiki/Woolly_apple_aphid , arra át lehet irányítani és kiegészíteni más, családbeliekkel. Amiről lehet rendesen információt találni (erről pedig lehet), annak önálló szócikke is lehet. --Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. június 3., 18:38 (CEST)

Köszönöm, hogy rendbehoztad! Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. június 3., 21:24 (CEST)

Himnuszos anon

Szia! Járőrlecke: Szerkesztővita:188.94.143.61 kétsorosai esetében nem elég, hogy rátettél az egyikre egy nincs forrás sablont. Ezek szubcsonkok, melyekre {{szubcsonk}}(?) sablont kell elhelyezni, majd értesíteni a szerzőt, hogy ha nem bővíti, 5 napon belül törlésre kerül (az értesítéshez is van sablont, lásd föntebb).

Technikai dolog: a Beállításaim / Segédeszközök fül Járőrök és adminisztrátorok tevékenységét segítő segédeszközök között az első sort pipáld ki (Gyakran használt sablonneveket tartalmazó sáv a szócikkek és a felhasználói vitalapok tetejére. (Régi nevén Járőrscript)), így minden lap tetején látni fogsz egy S betűt, melyre kattintva a járőrsablonokat készen kapod, csak rá kell nyomni, amelyikre épp szükséged van. Üdv. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. június 3., 22:48 (CEST)

Sajnos nem tudom, hogy RepliCarter miből gondolta, hogy a himnuszos cikkek szubcsonkok lennének. Azon kívül, hogy ilyen csak a magyar WP‑n létezik, rugalmasan kell alkalmazni, nem rőfre. A nemzeti himnuszokról ritkán lehet ennél többet írni, mint ami írva volt, meg persze a szövege, tehát max csonknak kellene nevezni. Az új szerkesztőkkel és különösen az anonokkal, kérlek nagyon megértően viselkedj. Sokan belefásulnak ebbe, és lekezelően bánnak az anonokkal. Föld-lét vita 2011. június 3., 23:56 (CEST)

Nem hiszem, hogy csak azért, mert valaki anon, bárki lekezelően bánna velük. Évekig anon voltam és nem tapasztaltam ilyet. No, de nem ez a lényeg. A most készülő himnuszos szócikkek közül azért szerintem majdnem mindegyiket lehetne bővíteni, ha mást nem, legalább szöveggel. Általában papír alapú forrásból táplálkozom, de ezt nem tudom megoldani, ilyen könyvem nincs. :) Arról meg nem is beszélve, hogy az új szerkesztőkkel már csak azért is kedves és megértő vagyok, mert bár egy éve regisztráltam, de gyakorlatilag egy hete vagyok aktív, és szerintem sokat mondtam. :) nyiffi csillagkapu 2011. június 4., 00:02 (CEST)
Értem. Én az angol cikkekben sem találtam sokkal többet, csak ott infoboxos, cicomás formában volt. Ezért már úgyis ki fogok kapni, erélyesen szoktam harcolni az anonokért. Amúgy mindig a komoly szerkesztőkre halgass, nem szeretnélek félrevezetni, statisztikailag nekem nincs igazam ebben az esetben. Föld-lét vita 2011. június 4., 00:08 (CEST)
Hálás lennék, ha nem kavarnál, és nem próbálnád félrevezetni az új járőröket. Írtam a vitalapodra is. --Pagonyfoxhole 2011. június 4., 00:14 (CEST)
Semmi baj az anonokkal. Ha nincs több anyag a himnuszokról, úgyis meg kell maradniuk, mert akkor így teljesek. Elkezdek kutatni a témában, hátha. nyiffi csillagkapu 2011. június 4., 00:12 (CEST)

Szia! Légyszi ha jogsértő szöveget találsz, akkor a felsablonozása után a Wikipédia:Szerzőijog-sértés lapra is linkeld be, különben csak teljesen véletlenszerűen fog ráakadni az admin :)

Himnuszos szubcsonkot én is szoktam bővíteni, szerintem ha ezek benne vannak, már nem szubcsonk: 1) himnusz címe, magyarul is, ha lehet, 2) melyik országé, 3) mióta hivatalos, 4) zeneszerző és szövegíró neve. Alensha 2011. június 6., 02:26 (CEST)

Kajak

Szia! Ha visszavonsz szerkesztést, dobj neki egy teszt sablont. Most én küldtem. Különben nagyon jól ténykedsz. Üdv. Tambo vita 2011. június 7., 14:30 (CEST)

Ki az aprót megbecsüli, az apró barnstart megérdemli

Apró barnstar
Az elgépelések, központozások és helyesírási hibák fáradhatatlan javításáért. Lelkesedésed ne lankadjon! ;-) --Burrows vita 2011. június 7., 22:34 (CEST)

Járőrjog

Szia! Köszönöm. Tambo vita 2011. június 17., 15:07 (CEST)

Európai mókus

Szia!

Egy anon járt az Európai mókus szócikkben, de ott azt írja, hogy spamgyanús; de te mégis megtekintettnek jelölted. Minden rendben van? A mókus mellett egyéb szócikkek is vannak. Üdv. DenesFeri vita 2011. június 18., 13:45 (CEST)

Na jól van! Köszönöm! DenesFeri vita 2011. június 18., 13:57 (CEST)

Szauna + reklámlink

Szia!

Légy szíves, az ilyen linkeket ellenőrizd, és ha, mint ebben az is, reklámról van szó, akkor ne hagyd jóvá! misibacsi*üzenet 2011. június 20., 18:46 (CEST)

Rados Ferenc

Szia! Rá tudsz nézni Rados Ferenc szócikkére helyesírási szempontból? Lehet, hogy nem árt. Cassandro Ħelyi vita 2011. június 20., 19:44 (CEST)

Válasz nálam. Cassandro Ħelyi vita 2011. június 21., 11:27 (CEST)

Apró nefelejcs

Szia Nyiffi!

Köszönöm szépen, hogy meghatároztad! Még felismersz valamelyiket közülük? Üdv. DenesFeri vita 2011. június 21., 12:44 (CEST)

Na jól van! Előre is köszönöm! DenesFeri vita 2011. június 21., 13:18 (CEST)

Diáktanító

Szia! Ha törlésre jelölsz (helyesen), illik értesíteni a szerzőjét (amit megtettem). Üdv. Tambo vita 2011. június 30., 12:25 (CEST)

Annyira igyekeztem pontosan végrehajtani a törlésre jelölést, hogy ez a lényegi momentum elmaradt. Köszönöm a kisegítést! :) nyiffi csillagkapu 2011. június 30., 12:28 (CEST)

Wikiszülinap

Szia! Sok-sok boldog wikiszülinapot kívánok erőben, egészségben. Üdvözlettel Tambo vita 2011. július 3., 15:52 (CEST)

Nahát, hogy repül az idő... Boldog Wikiszülinapot tőlem is. :-) Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. július 3., 15:57 (CEST)

Én is gratulálok! Csak így tovább! :-) --eLVe kedvesS(z)avak 2011. július 3., 16:40 (CEST)

Köszönöm szépen a figyelmességet, nagyon kedvesek vagytok! :) nyiffi csillagkapu 2011. július 3., 16:59 (CEST)

Isten éltessen! :) --Pagonyfoxhole 2011. július 3., 23:54 (CEST)

Valamikor el kell kezdeni a wikibölcsesség megszerzését. Még néhány ilyet! ;-) Cassandro Ħelyi vita 2011. július 4., 00:04 (CEST)

Meghatározások

Szia! Köszönöm szépen, hogy meghatároztál néhány képet! Üdv. DenesFeri vita 2011. július 4., 10:52 (CEST)

CRM lap

Szia Nyiffi, elkezdtem szerkeszteni a CRM lapot, mert tulajdonképpen semmi sem volt rajta. Az előző változatot te hagytad jóvá. Utána írtam még bele, az új változtatás viszont még nincs jóváhagyva. Jóváhagyod? Szia, Csaba

Szia! Valaki közben ellenőrizte helyettem, mindenesetre elnézést a késlekedésért és további jó szerkesztést! :) nyiffi csillagkapu 2011. július 6., 11:35 (CEST)

Kérés

Szia! Lehet egy tiszteletteljes kérésem hozzád? Rá tudsz nézni Kardos-Horváth János szócikkére? Valami borzadály és enciklopédikussá kellene tenni. Belefér az idődbe? Cassandro Ħelyi vita 2011. július 6., 12:51 (CEST)

Amőba

Igen, mivel azok a linkek a Tic-Tac-Toe-ra mutattak, amíg ennek a játéknak külön neve is létezik. Az angol pl. Gomoku. Ezért, ha majd valaki talál a többi wikipédián az Amőbával kapcsolatos szócikket, az nyugodtan bele tehei, de ez így félreértelmezhetővé tette a szócikket. --GD MSG 2011. július 19., 21:11 (CEST)

kilopond

Úgy látom, te raktad fel az "átdolgoz" sablont a kilopond lapra. Kérlek, ügyelj arra, hogy a kilopond nem tömegegység, ezért nem való a kilogramm oldalra; sokkal inkább a Műszaki–technikai mértékegységrendszer lapjára. MZ/X vita 2011. július 20., 15:36 (CEST)

Rendben. Így már értem. Most már csak az a kérdés, hogy ez hogyan zajlik, mert én ilyet még nem csináltam. Nincs járőr, vagy admin jogom. Elég, ha átmásolom as szöveget, és a lapra kiteszem az azonnal törölhető sablont? De akkor mi lesz a rá hivatkozó lapokkal és kategóriákkal? MZ/X vita 2011. július 20., 18:21 (CEST)

SZABADSÁG

2011. július 21-31. között Boldogkőváralján leszek/vagyok, úgyhogy ebben az intervallumban nem tudok felelni a hozzám intézett kérdésekre vagy észrevételekre, augusztus elején azonban újult erővel vetem magam a szerkesztésbe. :) nyiffi csillagkapu 2011. július 20., 21:57 (CEST)

Ne viccelj velem

A wikipédia II. Rákóczi Ferenc újratemetése cikk első mondatát helyeztem el, egy "habár" szót és két zárójel jelet. Nem értem az üzenetedet. Szép hétvégét kívánok. Ujlak szerkesztő és Tambo szerkesztő a cikk tulajdonosa. --Kaspó vita 2011. augusztus 12., 16:01 (CEST)

Radírpóktól radírpóknak

Radírcsillag
Szerintem megérdemelsz egy ilyent, mivel a hájasírás mellett rengeteg, hasznos járőri munkát végzel. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. október 11., 14:10 (CEST)

Nagyon köszönöm a csillagot, kedves tőled! :) nyiffi csillagkapu 2011. október 11., 14:14 (CEST)

Gratulálok a díjhoz! DenesFeri vita 2011. október 11., 14:35 (CEST)

Festuca pratensis

Szia Nyiffi! Köszönöm, hogy időnként meghatározod a fajokat. Üdv. DenesFeri vita 2011. október 11., 14:34 (CEST)

Szubcsonk-csonk

Szia!

Ha úgy érzed, hogy egy írás már nem szubcsonk, akkor nyugodtan leveheted róla a szubcsonkjelzést, és tehetsz rá csonksablont. :-) Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. november 12., 14:50 (CET)

Szia! Mivel a szubcsonksablon lekerült róla, gondoltam, nem lépek közbe egyelőre, mert nagyon lelkesnek tűnt a szócikk írója. :) nyiffi csillagkapu 2011. november 12., 15:05 (CET)

Azzal nincs is baj, hogy lelkes. De így legalább más is látja, hogy még egyenlőre csonk állapotban van az iromány. :-) Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. november 12., 15:09 (CET)

ünnepek

Szerbusz Nyiffi!

Kellemes ünnepeket (karácsonyestét, két karácsonynapot, szilveszterestét) és boldog új évet kívánok neked.

Üdv:. Vakondka

Vakondka vita 2011. december 22., 21:25 (CET)

karácsony

Szia! Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kivánok! DenesFeri vita 2011. december 23., 10:24 (CET)

Re: ünnepek

Köszi a te kívánságodat.

Vakondka vita 2011. december 24., 09:30 (CET)

Köszönöm szépen! DenesFeri vita 2011. december 24., 10:37 (CET)

re Gratula!

Szia! Köszönöm! DenesFeri vita 2012. január 8., 12:44 (CET)

Sarkozy

Szia! Mondjuk azt tényleg nem értem, miért nem 57 éves kort ír ki a sablon, hiszen ma töltötte be. Szerintem ezt akarhatja kijavítani az anon. --Regasterios vita 2012. január 28., 00:12 (CET)

Szia! Szerintem kell neki egy kis idő, mert nem biztos, hogy a sablon a mi óránk alapján számol, de én is furcsálltam a dolgot. Írnék az anonnak a vitalapjára pár mondatot, hogy hagyja nyugodtan, mert reggelre 57 lesz, de szinte biztos vagyok benne, hogy felesleges, mert talán észre sem venné. nyiffi csillagkapu 2012. január 28., 00:15 (CET)

Írtam neki, bár úgy tűnik, feladta. Elvileg észre kell vegye az üzenetet, ha megjelenik neki a sárga figyelmeztető üzenet. --Regasterios vita 2012. január 28., 00:19 (CET)

Bettina Rheims

Szia! Semmi gond, mindenkivel megesik. :-) Továbbá én örülök is annak, ha más esetleg javít utánam, korántsem vagyok benne biztos, hogy mindig sikerül a legmegfelelőbben leírnom a dolgokat. – Laci.d vita 2012. március 27., 13:12 (CEST)

HÚSVÉT

Szervusz Nyiffi!

Kellemes ünnepeket kívánok neked.

Üdv:. --Vakondka vita 2012. április 6., 13:33 (CEST)

Re:

Szívesen és viszont köszi.

--Vakondka vita 2012. április 6., 20:04 (CEST)

Karbantartó verseny

Szia! A Wikimédia Magyarország Egyesület köszöni a karbantartó versenyben való részvételedet. Eme adatlap kitöltése után elküldenénk számodra egy apróságot köszönetképpen. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. április 8., 00:00 (CEST)

Micsoda figyelmesség! :) Nagyon szépen köszönöm, az adatlapot kitöltöttem. nyiffi csillagkapu 2012. április 8., 21:07 (CEST)

Cápasrác és Lávalány kalandjai

Szia! Járőrözéskor kezdők/anonok cikkeinél mindenféle problémasablonozás előtt érdemes rákeresni google-ban a szöveg egy részletére. Esetek 80%-ában másolták valahonnan, pláne filmcselekmények esetén nagyon gyakori. Ez is a port.hu-ról van másolva. Üdv Teemeah poke me 2012. június 28., 10:58 (CEST)

Wikiszülinap

Szia! Sok-sok boldog wikiszülinapot kívánok erőben, egészségben. Üdvözlettel Tambo vita 2012. július 3., 14:33 (CEST)

Zimbabwei dollár

Ha jól látom, te javítottad végig a "billió" szót "milliárd"-ra a Zimbabwei dollár szócikkben. Csak szólok, hogy nem ártott volna megnézni az angol verziót, mert itt igenis billiókról van szó. A trillion az angol wikipédia használatában billiót jelent és nem milliárdot. lásd angol Wikipedia Long and short scales http://en.wikipedia.org/wiki/Long_and_short_scales Üdvözletem --hhgygy vita 2012. július 8., 17:00 (CEST)

Akkor talán majd vissza is lehetne javítani... --hhgygy vita 2012. július 14., 13:18 (CEST)

Üdv neked is!

Hú, ritkán járok erre. Nincs türelmem komplett szócikkeket írni, de ha látok valami hibát, akkor kijavítom. :) További jó szerkesztést és köszi a kedves üdvözletet! Puszi.

Jogszabályok címei

Visszavontam a szerkesztésedet az 1933 a jogalkotásban cikkben. A jogszabályok címeit utólag nem váltotatjuk meg az éppen aktuális helyesírási szabályok szerint. A hitelesség miatt. Erről nem túl régen folyt vita.
Köszönöm megértésedet.--Linkoman vita 2012. szeptember 26., 17:50 (CEST)
Köszi a választ. Üdv.– Linkoman vita 2012. szeptember 26., 17:54 (CEST)

ünnepek

Szerbusz Nyiffi!

Kellemes karácsonyt szentestével és két karácsonynappal, kellemes szilvesztert és boldog új évet kívánok neked.

--Vakondka vita 2012. december 23., 11:44 (CET)

Szívesen és viszont köszi.

--Vakondka vita 2012. december 23., 17:15 (CET)

Törölt interwikik és a Wikidata

Szia!

Látom, folyamatosan visszaállítod azon szerkesztéseket, ahol az interwikik törölve lettek. Na most az a helyzet, hogy folyamatban van a magyar wikin a Wikidata tesztelése, majd bevezetése és ennek keretén belül kerülnek törlésre az interwikik, ugyanis ezek elérhetőek lesznek a Wikidata rendszeréből. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2013. január 31., 11:26 (CET)

Itt vannak a tudnivalók a Wikidatáról: Wikipédia:Kocsmafal (hírek)#Megkezdődött a Wikidata tesztje. Segíthetsz kiszedni azon szócikkekből az iw-ket, ahol még benne vannak. :-) Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2013. január 31., 11:33 (CET)

Növények műhelye

Szia! Véletlenül akadtam rád, de mosoly görbült a számra, meglátva a szerkesztői lapodon, hogy érdekelnek a növények és a rendszertan... Nincs kedved csatlakozni a Wikipédia-vita:Növények műhelye munkájához? Én pl. most kezdtem hozzá egy allapon a kategóriák és a rendszertan újragondolásának és összehangolásának. De ha csak a helyesírásunkat csekkolod, az is jó... na? ;o) Fauvirt vita 2013. március 27., 22:47 (CET)

Akkor ha megengeded, fel is véslek a tagok közé. :o)))))) Üdv a csapatban! Fauvirt vita 2013. március 27., 23:28 (CET)

A nehézségek (a szakemberek szerkesztési tapasztalatlansága és a WP-elvek „nem értése”) miatt próbálok egy háttérrendszert is létrehozni, de kicsit elakadtunk vele... olvasd el, hátha lenne valami előremozdító ötleted: Növények műhelye/Szak-sarok Szerintem, ha előbb szeretnéd bevonni, akkor csakis rajtad keresztül eleinte, hogy nehogy durvább szerkesztési ütközésbe kerüljön, amitől teljesen elmegy a kedve. Szóval apró kérdések, olyan feladatok, amiknek a kidolgozását te tudod végigvinni. Viszont nagyon fontos lenne, hogy legyen ilyen ember a közelünkben! :o) Fauvirt vita 2013. március 27., 23:46 (CET)

Egyelőre azt írtam „csak”, hogy szerkesztő, ha gondolod egészítsd ki, vagy írd át... :-) A javaslataidat és szerkesztéseidet pedig szeretettel várom! Jó, hogy rád találtam! Fauvirt vita 2013. március 27., 23:58 (CET)

Szia! Írtam ide: Wikipédia:Kocsmafal (javaslatok)#Teendők, javaslatok szakemberekkel kapcsolatban. Örülnék, ha mondanál véleményt, illetve ha esetleg oda is megírnád a tanár úr közreműködési szándékát.

Amúgy annyit javasolnék, hogy mondd el neki, hogy mindenképpen Próbalapra dolgozzon eleinte, és te segíts neki (láttam, járőr is vagy, úgyhogy -úgy gondolom- erre tökéletesen alkalmas vagy), főleg, hogy van személyes kapcsolat is. Amire mindenképpen kiemelten fölhívnám a figyelmét, az a „adj meg hivatkozásokat, forrásokat azzal kapcsolatban, amit írsz, hogy az olvasók ellenőrizni tudják a cikkben lévő adatokat, és tudjanak további információkat találni. A jó források a Wikipédiát megbízhatóbbá és jól használhatóvá teszik.” (WP:FORR) és „a Wikipédia egyik alapvető irányelve, amely kimondja, hogy minden cikket semleges nézőpontból, objektíven kell megírni, minden szignifikáns álláspont kellő szintű bemutatásával, elfogultság nélkül. ...A semleges nézőpont egyike a Wikipédia három, a tartalomra vonatkozó irányelvének, az ellenőrizhetőség és a saját kutatás tilalma mellett. Az irányelv lényege, hogy amennyiben egymással ütköző vélemények alakultak ki egy kérdéssel kapcsolatban, úgy ezeket tisztességesen bemutassuk, de ne helyezkedjünk egyik álláspontra sem. Minden fontos szempontot be kell mutatni, nem csak a legnépszerűbbet. Nem szabad azt állítani, hogy a legnépszerűbb nézet a helyes, vagy hogy az igazság valahol középen van. Hagyni kell, hogy az olvasó alakíthassa ki saját álláspontját. Amint azt a neve is sugallja, a semleges nézőpont maga is egy nézőpont. Egy olyan nézőpont, amelyik semleges – a tárgyát sem el nem ítéli, sem nem szimpatizál vele.” (WP:SN) - vagyis hogy forrásolt információt nem törlünk, vagy helyesbítünk (azaz minősítünk), hanem mellé rakjuk a mi forrásunkkal a mi információnkat, megvalósítva a WP alapelvét. Ezeken kívül arra, hogy mint mindennek - pl. a szakdolgozatoknak, diplomáknak is, így ezek rendszerükben nagyon hasonlítanak is, - így a WP-nek is megvannak a formai követelményei (összefoglalása itt: WP:FORMA). De most alakul egy háttér rendszer, ahol majd szabadabban lehet segíteni a munkánkat és a műhely-wikipédisták feladata lesz az ott kapott információkat az előbbieknek megfelelően beilleszteni a WP rendszerébe, ha úgy érezné, hogy ez túl sok időt és energiát követelne tőle. Ugyanakkor nagyon sok szeretettel várjuk wikipédistaként is. Amire én még fölhívnám a figyelmét, hogy a modern internetes világban a tegező forma él, ezen ne ütközzön meg. Ezzel gyakorlatilag azt hiszem föl lehet készíteni, mire számítson.

Remélem sikerrel járunk a bevonásával. :o))

Ami a fordításokat illeti, mint azt a műhelyben elmondtam, nekem személy szerint vannak ellenérzéseim, mert pont a forrásoltság ellenőrzése nehéz, mivel a legtöbb ilyen cikk elintézi a {{fordítás}}(?) sablonnal, uakkor a WP változékony, így a hitelessége számomra nem megfelelő (és a WP is kimondja, hogy a WP nem forrás, vagyis ellent mond önmagának). Ha a források kerülnek lefordításra, akkor az már más. De ez a magánvéleményem. :o) Fauvirt vita 2013. március 31., 18:12 (CEST)

Azért, egy forrás nélküli cikk is jobb mint egy meg sem írt cikk! Ebben megegyezhetünk! És kiemelt cikkeink jelentős része sima fordítás, és a forrásaik átkopizott források, jobb esetben leellenőrizve, de gyakran simán átkopizva mind a 200. --Texaner vita 2013. április 2., 17:54 (CEST)

Ide is áthoztam Fauvirt lapjáról mert lényegében téged illet,

Szerintem, ha megoldható kell csinálni egy minta cikket, egy cikk vázat, amit a szerkesztésben járatlan szakértő már gond nélkül ki tud tölteni és fel tud küldeni. Egyszerűen átmásolni egy szerintetek jó, de nem túl hosszú cikket. Ezt 1-2 óra alatt pontosan el lehet magyarázni a „delete”, „ctrl/C” és „Ctrl/v” gombokat ma már mindenki tudja használni, Wordba megírja a cikket majd részenként átkopizza a sablonba, ez nem ördöngösség. A kismillió szabályzattal nincs mit foglalkozni. Ha ez után kell valamit korrektúrázni szívesen segítek és az ellenőrzéstis szívesen elvégzem amíg nem válik megerősített szerkesztővé. Ja és semmiképpen ne dolgozzon allapra, egyrészt mert az bonyolítja az életet (plusz szabályok plusz problémák átnevezés, vitalap összefésülés stb.), dolgozzon wordbe és rögtön kopizza be élesen a helyére. --Texaner vita 2013. április 2., 17:47 (CEST)

Egyébként az, hogy ki lehet megerősített szerkesztő a bürokraták egyéni döntésén múlik, kérni kell, nincs értelme előre problémázni ezen! A bürokraták hálla istennek értelmes emberek itt a magyar wikin. --Texaner vita 2013. április 2., 17:47 (CEST)

Csak egy megjegyzés: a szócikkekben a forrás megadása a legfontosabb információ, mivel ennek hiányában a tartalom megbízhatatlan. Forrás hiányában hogyan lehetne megírni egy cikket, fejből?? Ez a WP ajánlásaival ellentétes, de úgy látszik, Texaner ezzel sincs tisztában és rossz tanácsokat ad. misibacsi*üzenet 2013. április 2., 18:38 (CEST)

ünnepek

Cső Nyiffi!

Kellemes húsvétot kívánok neked.

--Vakondka vita 2013. március 28., 12:22 (CET)

Szívesen és köszi a te kívánságod is.

--Vakondka vita 2013. március 28., 23:29 (CET)

Boldog, szeretetteljes húsvétot kívánok! Szalakóta vita 2013. április 1., 17:10 (CEST)

Érdeklődés

Szia Nyiffi! Csak érdeklődöm, van-e újdonság (sikerült-e a tanár urat bevonni). Ide gyűjtöttem a lektor sablonnal ellátott növényes cikkeket. Ha gondolod, böngéssz bennük. Fauvirt vita 2013. április 6., 19:54 (CEST)

:-) Köszönöm a beszámolót! Sajnos tudom, milyen elfoglaltak az "aktív szakemberek", úhogy te se érezd magad sürgetve! Ha fel van tüntetve hivatkozható forrás, úgy tudom nem baj, ha a ott a tanár úr véleménye. Viszont, ha benne vagy, arra rákérdezek a forrásos kocsmafalon, hogy esetleg felhasználható-e .ppt formátumú jegyzet is hivatkozásképpen (hiszen egyre elterjedtebb, ez a tanárok között)... Fauvirt vita 2013. április 7., 12:27 (CEST)

Növények műhelye jelentkezik

Szia! Off: nocsak, most látom, milyen szép neved van... :o)) On: A Wikipédia-vita:Növények műhelye#Kategória kérdés szakaszban lenne szükség a friss tanulmányi tudásodra... ;o) Nekem fizikailag (vagy a segédanyag) és (segédanyag nélkül) időben is messze vannak a tanulmányi emlékeim, viszont te lehet, kapásból tudni fogod a felosztásokat. Ha időd engedi... Köszi! :o)) Fauvirt vita 2013. április 15., 22:21 (CEST)

Vizsgaidőszak és nyár

A vizsgáim és a nyári gyakorlataim miatt egy kis wikiszabadságot veszek ki. Keress nyugodtan, ha szükség van rám, de a következő hetekben nem garantálom, hogy jelen leszek. nyiffi csillagkapu 2013. június 4., 20:19 (CEST)

Műhelytalálkozó

Szia!

A Növények Műhelyében felmerült növényekkel kapcsolatos kategóriák tisztázására szeretnék egy találkozót szervezni a Wikimédia Magyarország Egyesület budapesti, Madách Imre téri irodájában június 21 vagy 22 délután-este. Kérdezném hogy tudnál-e jönni és mikor lenne a legjobb időpont számodra? Ha nem jövő héten, esetleg utána melyik héten? Köszönöm előre is a válaszodat! Yera vita 2013. június 12., 21:40 (CEST)

Karácsony Szilveszter

Boldog karácsonyt és örömökben gazdag, szerencsés Új Évet és sok-sok szerkesztést kívánok! Szeretettel:Kossuthzsuzsa vita 2013. december 26., 22:46 (CET)

Szia Nyiffi!

Kellemes ünnepeket: boldog szentestét, boldog karácsonyt, még egyszer boldog karácsonyt, boldog szilvesztert és boldog új évet kívánok neked, (szívesen). --Vakondka vita 2013. december 20., 12:12 (CET)



Kedves Nyiffi!

Azok közé tartozol, akik 2013-ban gazdagították a Wikipédia cikkanyagát, és ezáltal egy kicsit hozzáférhetőbbé tették a világra vonatkozó ismereteket.

Köszönetet mondunk a munkádért, és bízunk benne, hogy továbbra is kitartasz a közösen szerkesztett enciklopédia mellett.

Viszontlátásra az új évben is!

Wikimédia Magyarország Egyesület

86. Oscar-gála

Szia. 86. Oscar-gála "Kategóriák és jelöltek" szakasza tele volt a félkövérré és dölt betűvé tétel helytelen használatával, és jópár indokolatlan "linkduplázás" is volt benne. Legközelebb ha ellenőrizettnek jelölsz egy cikket, akkor légyszíves ellenőrizd is. Köszönöm. Joey01 vita 2014. március 3., 10:37 (CET)

A Cobra 11 epizódjainak listája

Kedves Nyiffi!

Én pedig arra szeretnélek megkérni, hogy jelentkezz be ezen az oldalon, és olvass bele néhány utóbbi szerkesztésembe, ahol látni fogod, hogy magamtól írtam!

Totaattila vita 2014. március 10., 09:16 (CET)

Forma-1 hírek

Szia! Örülünk, hogy segítesz benne, minden segítség elkél! Azt pedig nem kell röstellni hogy elolvastad más beszélgetését, ezért nyilvános a vitalap. Én is elolvasom néha mások beszélgetését! :-) Ha valami magánügy-jellegű téma van, arra ott az e-mail. Segítségedet pedig a többi Formula–1-es szerkesztő nevében is köszönöm! Üdv, --XXLVenom999 vita 2014. március 11., 19:58 (CET)

Re:2010-es Formula–1 világbajnokság

Azt gondolom, hogy fussunk neki. Ha viszont te jelölnéd, akkor szavazhatnák rá és az ilyen ínséges időben sokat jelent. Keress még forrást és menjünk neki a kiemelésnek. Andrew69. 2014. március 13., 17:20 (CET)

Rohanni nem kell, bár a két hónap az előző jelölés óta már régen letellt. Jelezd ha kész vagy és átnézem én is. Üdv. Andrew69. 2014. március 13., 17:45 (CET)

Csak nem rontottunk rajta :-), szerintem jelölheted. Üdv. Andrew69. 2014. március 16., 20:24 (CET)