Katherine Wentworth

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Katherine Wentworth
Dallas-szereplő
Morgan Brittany mint Katherine Wentworth
Morgan Brittany mint Katherine Wentworth
Megjelenési információk
Első megjelenése1981. október 30.
A tárgyalás
Utolsó megjelenése1987. október 2.
Újra felkel a nap
Távozásának okaRálőtt Bobbyra 1984-ben, meg akarta mérgezni, aztán eltűnt, a rendőrség évekig kereste. 1987-ben Pamela balesete után visszatért, a kórházban találkozott Bobbyval, aki kidobta onnan, és utána végleg elhagyta Dallast.
MegalkottaDavid Jacobs
MegszemélyesítőjeMorgan Brittany
Magyar hangDétár Enikő
Epizódok száma57
Szerepelt1981-85, 1987
Katherine Wentworth adatai
Születési neveKatherine Wentworth
Neme
Foglalkozása
  • 1/3 részesedés a Wentworth Szerszám- és Gépgyárban
  • Részvényes a Wentworth művekben
  • Riporter New Yorkban.
  • Tanuló New Yorkban.
  • SzüleiHerbert Wentworth (édesapja; elhunyt)
    Rebecca Barnes Wentworth (édesanyja; elhunyt)
    TestvérekTyler Barnes
    (anyai féltestvére; elhunyt)
    Cliff Barnes
    (anyai féltestvére)
    Catherine Barnes
    (anyai féltestvére; elhunyt)
    Pamela Barnes Ewing
    (anyai féltestvére; elhunyt)
    RokonaiPamela Rebecca Barnes (unokahúg)
    Christopher Ewing (nem vér szerinti unokaöcs)
    LakóhelyeHouston, Texas
    New York
    Dallas, Texas (1983-85, ??)
    Európa?? (1984—??)

    Katherine Wentworth a Dallas című sorozat egyik mellékszereplője, megszemélyesítője Morgan Brittany volt 1981-től 1987-ig.

    Háttér[szerkesztés]

    Katherine Rebecca Barnes Wentworth és Herbert Wentworth egyetlen lánya. Úgy nőtt fel, hogy sosem hallott a féltestvéreiről, Pamela Barnes Ewing-ról és Cliff Barnes-ról, akik az édesanyja előző házasságából születtek. Digger Barnesról sem hallott soha, sem Hutch McKinney-ről. Katherine riporterként dolgozott New Yorkban, mielőtt Dallasba érkezett volna. Amikor Katherine megérkezett Dallasba, találkozott a féltestvéreivel, Pamelával és Cliff-fel. Később beleszeret a sógorába, Bobby Ewingba.

    Történet[szerkesztés]

    Katherine az édesanyja halála után költözött Dallasba, hogy a testvérei közelében lehessen. Nem kellett sok idő, és szerelmes lett a sógorába, Bobby Ewing-ba, de Bobby felé se nézett. Katherine Jockey segítségét kérte az ügyhöz, és többször is lefeküdt vele. Ujjongott, amikor Bobby és Pamela elvált az ő ármánykodásai révén. Azonban Bobby első szerelme, Jenna Wade újra megjelent a színen. Katherine megpróbálta lefizetni Jennát, hogy hagyja el Dallast, de nem sikerült. Ezután Katherine megkereste Jenna exférjét, Renaldo Marchettát, hogy ezzel is megpróbálja szétválasztani a szerelmeseket.

    Katherine ezután többször is lefeküdt Jockey-val, remélve, hogy ennek hatására Bobby és Jenna szakítanak. Ehelyett Jockey felvette az egész szeretkezést és megzsarolta Katherine-t, hogy megmutatja Bobbynak. Katherine bevallotta Bobbynak az egész dolgot, és Bobby elküldte a fenébe, azzal az indokkal, hogy Katherine csak bajt okozott életében. Ez az elutasítás tette Katherine-t a padlóra, és ezután a szkizofrénia jelei mutatkoztak rajta, és ennek hatására arra sem emlékezett elsőre vissza, hogy rálőtt Bobbyra Jockey irodájában. Ezután a kórházban szerencsére sikertelenül egy méreg injekciót akart beadni Bobbynak, aki még akkor lábadozott a kórházban. Rajtakapták, és letartóztatták gyilkossági kísérletért, de óvadék ellenében kiszabadult a börtönből, majd elmenekült Európába a tárgyalás elől.

    Még onnan messziről is, Katherine továbbra is szövetkezett Naldo Marchettával, és azt is elintézte, hogy hogy meggyilkolják, és ezáltal Jennát vádolják a gyilkosságért. Hosszú tárgyalások és egy kis börtön után Jenna ártatlansága végül kiderült, és a szökevény Katherine visszatért Dallasba, és felfedezte, hogy Bobby és Pamela újra összejöttek. Katherine a szerelmesek közé vezette az autóját, és elütötte Bobbyt. Az ütközés után a kocsijával beleütközött egy teherautóba, és ő maga is meghalt. Egy hosszú évad után Pamela felébredt, és kiderült, hogy az egész baleset, és Bobby halála csak Pamela rémálma volt.

    Katherine végül tett egy rövid megjelenést a 11. évad elején, amikor is sérült féltestvére, Pamela ágya mellett megjelent. Itt kijelentette, hogy féltékeny Pamela stabil, és szeretetteljes életére. Amikor Bobby meglátta Katherine-t a kórházban, rögtön kidobta onnan, de olyan rendes volt, hogy nem szólt a rendőrségnek, és hagyta hogy Katherine elmenjen. A karakter utolsó szavai ezek voltak: "Isten veled Bobby. Imádkozom Pameláért, és érted." Miután Pamela eltűnt a kórházból, és Bobby a keresésére indult, kiderítette, hogy Pamelát utoljára egy nagy kalapos nővel látták, amint éppen beszálltak a Wentworth művek gépére.

    Dallas (2012, televíziós sorozat)[szerkesztés]

    Az új sorozat második évadjának kilencedik részében Bobbytól kiderült, hogy Katherine meghalt, az viszont nem, hogyan és mikor. Az is kiderült, hogy Katherine-nek, a nővérének Pamela Ewing-nak és a bátyjának, Cliff Barnesnak 1/3-os részesedése van a Barnes Globalból. Bobby, John Ross Ewing és Christopher Ewing rájöttek, hogy csak úgy győzhetik le Cliff-et, ha megszerzik Pamela részvényeit, amelyek még mindig a kezében vannak. Christopher Svájcba utazott, hogy megkeresse az édesanyját, de kiderült hogy Pamela 1989. július 14-én meghalt, és Christopher-re hagyta a Barnes Global részvényeit, amelyeket idáig Cliff kezelt.

    Később a sorozat producere tisztázta, hogy Katherine halála csak egy hiba volt a forgatókönyvben, és Katherine karaktere még mindig él.

    Források[szerkesztés]

    Fordítás[szerkesztés]

    • Ez a szócikk részben vagy egészben a Katherine Wentworth című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.