April Stevens Ewing

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
April Stevens Ewing
Dallas-szereplő
Sheree J. Wilson mint April Stevens Ewing
Sheree J. Wilson mint April Stevens Ewing
Megjelenési információk
Első megjelenése1986. október 24.
A látszat néha csal
Utolsó megjelenése1991. február 1.
Az asszonyi ármány
Távozásának okaMiután összeházasodott Bobby-val 1990-ben, a nászútjukon, Párizsban elrabolták, később sortűz áldozata lett, és meghalt Bobby karjai közt.
MegalkottaLeonard Katzman
MegszemélyesítőjeSheree J. Wilson
Magyar hangHegyi Barbara
Epizódok száma112
Szerepelt1986-91
April Stevens Ewing adatai
Születési neveApril Stevens
Neme
Állapotaelhunyt
Életkora31
Született1959. március 10.
Elhunyt1990. november 23.
Foglalkozása
  • Részvényes a Ewing Olajtársaságnál
  • Részvényes a WestStar Olajtársaságnál
  • Az April Olajtársaság tulajdonosa
  • CsaládjaStevens
    SzüleiAmy Stevens (édesanyja, elhunyt)
    TestvérekMichelle Stevens
    HázastársaJack Ewing (elvált)
    Bobby Ewing (1990)
    ÉlettársaJockey Ewing (1987) (affér)
    Cliff Barnes (1986-87)
    Tommy McKay (1988-89)
    LakóhelyeDallas Town Apartment (1986-90)
    Springdale, Ohio (1959-80, 1990)

    April Ewing (született Stevens) a Dallas című sorozat egyik szereplője. A sorozat utolsó évadjainak jelentős szereplője volt. Sheree J. Wilson alakította 1986-tól 1991-ig.

    Háttér[szerkesztés]

    April Stevens az 1970-es évek végén ment hozzá Jack Ewinghoz, de pár év múlva elváltak. A válóper során April kieszközölte a bírónál, hogy Jack minden jövőbeli jövedelemének az 50%-át megkaphassa a válást követő 5 évben.

    Történet[szerkesztés]

    April 1959-ben született az Ohio állambeli Springdale-ben. Ő és a húga boldogan éltek szüleikkel itt, egészen addig, amíg édesapjuk korán elhunyt. Évekkel később, 1986-ban érkezett Dallasba, hogy biztosítsa a jövőjét, és tájékoztatta Jacket, hogy a Ewing Olajtársaságbeli 10%-ából 5% illeti őt. Jack utálta Aprilt, szerinte mindig is csak a pénz érdekelte. Ezért Jack eladta a részvényeit a húgának, Jamie-nek egy dollárért, és Aprilnek egy ötvencentest dobott vissza. Amikor Jamie meghalt, a 10%-át a férje, Cliff Barnes kapta meg. Jockey viszont nem hagyta ennyiben a dolgot, és rávette Jacket és April-t, hogy dolgozzanak vele együtt, és szerezzék vissza a 10%-ot. Eközben a WestStar Olajtársaság tulajdonosa, Jeremy Wendell is pályázott a 10%-ra, és tett egy ajánlatot Aprilnek. A tárgyaláson Jack elmagyarázta, hogy ő eladta a részvényeit Jamie-nek, és, hogy April nem érdemel belőle részesedést. A bíró elrendelte, hogy April kapja meg az 5%-át, mivel eredetileg ehhez joga van. Ezután April eladta a részvényeit Jockeynak (dupla haszonnal, mint amit Jeremy biztosított volna), és végül gazdag nő lett Aprilből. Jeremy rájött, hogy April átvágta Jockey révén, így Jeremy bosszút állt: kiadta a Jockey elleni bizonyítékokat, miszerint kapcsolatban volt B.D Calhounnal, a terroristával, és ezután az Igazságügyi Minisztérium beszüntette a társaságot. Miután Pamela Ewing szörnyű autóbalesetet szenvedett, April és Bobby Ewing lassan közelebb kerültek egymáshoz, és elkezdtek együtt járni.

    1990-ben April feleségül ment Bobby Ewinghoz, de csak rövid ideig lehettek boldogok, mert Párizsban a nászútjukon elrabolták Aprilt, végül sortűz áldozata lett, és meghalt Bobby karjai közt. Bobby ezután Párizsban temettette el Aprilt.

    April a végrendeletét a házasságkötése előtt írta, amiben 500.000 dollárt hagyott az édesanyjára, Amy Stevensre, de vagyonának nagy részét a húgára, Michelle Stevensre hagyta. A végrendeletében így írt erről: "Mindig arra vágytál, ami az enyém Selly. Gratulálok, végre teljesült a kívánságod." April a végrendelete végrehajtójának is a húgát, Michelle-t nevezte meg, de Bobbynak, mint a férjének joga volt megtámadni a végrendeletet, viszont Bobby nem tette ezt.

    Miután Hillary Taylor bocsánatot kért Bobbytól, azért amit Aprillel tett, Bobby azt mondta neki, hogy már nem akar bosszút állni rajta, de a fájdalom örökre megmarad benne, amiért elveszítette szeretett feleségét.

    Fordítás[szerkesztés]

    • Ez a szócikk részben vagy egészben az April Stevens Ewing című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

    Források[szerkesztés]

    • Curran, Barbara A.. Dallas: The Complete Story of the World's Favorite Prime-Time Soap. Cumberland House Publishing (2005). ISBN 978-1581824728