A pucér pasi (Így jártam anyátokkal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A pucér pasi
Így jártam anyátokkal
4. évad, 9. epizód
Eredeti címThe Naked Man
ÍróJoe Kelly
RendezőPamela Fryman
Gyártási szám4ALH09
Első sugárzás2008. november 24.
Első sugárzás Magyarországon2010. május 10.
Kronológia
ElőzőA húúú-lányok
KövetkezőA bunyó
Az Így jártam anyátokkal epizódjainak listája

A pucér pasi az Így jártam anyátokkal című televízió-sorozat negyedik évadának kilencedik epizódja. Eredetileg 2008. november 24-én vetítették, míg Magyarországon 2010. május 10-én.

Ebben az epizódban Robin udvarlója, Mitch, a Pucér Pasi nevű technikát veti be, ami miután beválik, Lily, Barney, és Ted figyelmét is felkelti.

Cselekmény[szerkesztés]

Ted nehezen tud talpraállni a Stellával történt szakítása után. Aztán egyik nap a munkahelyi liftben szóba elegyedik Vickyvel, akivel többször utazott már együtt. Minden jól halad, míg ki nem böki, hogy otthagyták az oltárnál. De ezzel nem ront a helyzetén, így megbeszélnek egy randit.

Aznap este későn ér haza, és Robinnal találkozik, aki kint telefonál a ház előtt. Amikor belép, megdöbbenve látja, hogy Mitch, Robin randija, anyaszült meztelenül ül a kanapén. A kínos incidenst követően Ted lemegy a bárba, ahol beszámol a többieknek arról, mit tapasztalt. Mikor Lily elmondja, hogy a randi egyébként rémes volt, mert Robin egész este SMS-ezett vele, Ted visszamegy a lakásba, hogy kifaggassa a módszerről. Mitch szerint a Pucér Pasi egy olyan technika, ami vagy magabiztos vagy szánakozó benyomást kelt a nőkben, ami a középszerű tulajdonságaival szemben egy megnyerő erény. Legalábbis háromból kétszer mindig bejön. Amikor a többiek rájönnek, hogy Robinnál működött, elhatározzák, hogy ők is kipróbálják.

Barney szerint ez forradalmasítja az egyéjszakás kalandokat, míg Lily szerint Barney csak érez valamit Robin iránt, és ezért zavarja a dolog. Barney szerint ő csak olyan, mint Batman (kütyüket használ a nők megszédítéséhez), míg Mitch olyan, mint Superman (csak letépi a ruháját, és megy a menet). Ted bámulatosnak találja a módszert, Marshall szerint viszont helytelen, és Robin egy lotyó, mert így nem lehet lefeküdni senkivel, csak szerelemből. Lily erre kijelenti, hogy tudna mondani 50 okot arra, miért szexel az egyik ember a másikkal. Elkezdik számolni, de végül csak 46-ig jutnak. Eközben Ted is készül a randijára Vickyvel, Barney pedig győzködi, hogy vesse be a Pucér Pasit. Eleinte nem akarja, de amikor látja, mennyire ellenszenvesen viselkedik Vicky, úgy dönt, kipróbálja.

Robin bizonyítani akarja, hogy nem lotyó, és van több is Mitch-ben, és ezért feküdt le vele, nem a módszeréért, ezért második randira megy vele. Mitch átlát a szitán, és egyből lejön neki, miről szól a dolog, és ezt meg is mondja neki. Közben Ted és Barney egyszerre próbálják ki a trükköt, és arról beszélnek egymással telefonon, hogy milyen pózban álljanak meg. Amikor Ted megtalálja az egyik kedvenc verseskötetét Vickynél, majdnem meggondolja magát, de amikor kiderül, hogy az nem is az övé, beveti a Pucér Pasit. Ugyanebben az időben ezt teszi Barney is, sőt még Lily is.

Később a bárban eldicsekszik vele Ted, hogy bejött a módszer, majd Lily is. Robin elhozza magával Mitch-et, de Marshall visszavonja, hogy lotyónak hívta őt, így már tényleg nincs szüksége rá. Kiderül azonban, hogy háromból tényleg csak kétszer válik be a módszer: Barney csúnyán felsült, és meztelenül kizárta a nő a lakásból, a telefonját pedig a vécébe dobta. Hazafelé osonva meztelenül egy üzlet előtt kiakasztva öltönyöket lát, de nem veszi fel őket, mert ócskák, hanem megy tovább pucéran.

Kontinuitás[szerkesztés]

  • Robin egyik indoka a szexre a 46-ból, az "szerelmet vallott, de nem állsz készen viszonozni". Ugyanez történt vele és Teddel.
  • Lily elmondja, hogy egyszer azért szexelt Marshall-lal, mert nem tudott elaludni, és ezért felébresztette őt. A "Hűha, nadrágot le" című részből kiderül, hogy annyira ellaposodott a kapcsolatuk, hogy sokszor csak úgy megkérdezik egymástól, hogy akarják-e, és így kezdenek bele.
  • Barney vonzódása a randikat forradalmasító ötletek iránt már ismert volt: ilyen többek között a citromtörvény.
  • Ted már korábban is kifejtette, hogy Pablo Neruda a kedvenc költője.

Jövőbeli visszautalások[szerkesztés]

  • Csak azért szexelni valakivel, hogy legyen hol aludni "A szexmentes fogadós" című rész témája.
  • Barney saját módszereit a Taktikai Könyvben összegzi, a sorozat későbbi epizódjaiban.
  • A "Kacsa vagy nyúl" című részben Don megemlíti, hogy egy fickó (Barney) blogján olvasott a Pucér Pasiról.
  • A kecske története "Az ugrás" című részben fejeződik be.
  • Mitch a "háromból kettő" szabályt 2008 Szent Patrik napján fedezte fel, amikor éppen az Anya volt az, aki nemet mondott neki, az "Így jártam apátokkal" című részben.
  • Lily és Marshall nem tudják megbeszélni másokkal a szexuális életüket úgy, hogy maguk helyett ne egy harmadik személyre célozgassanak, aki valamikor megvolt nekik. Ez történik "A Tesóeskü" című részben, a "Romboló építész" című részből viszont kiderül, hogy Lily és Robin beszélnek egymás közt a témáról.

Érdekességek[szerkesztés]

  • Ted felidézi, hogy sok furcsa dolgot látott már a közös lakásukban. Köztük van a kecske is, csakhogy ez lehetetlen, hiszen hiába volt "A kecske" című epizód hamarabb, mint ez, Ted már abban elmondja, hogy rosszul mesélte a történetet, és igazából "Az ugrás" című részben volt ott a kecske, ami ezután játszódik.
  • Magának a Pucér Pasinak a technikája a Doogie Howser című sorozatban volt először látható, amelyben Neil Patrick Harris is játszott.
  • Az utolsó jelenetben Mitch-nek két árnyéka is van.

Vendégszereplők[szerkesztés]

Zene[szerkesztés]

  • Gorgeous Behaviour – Marching Band

Források[szerkesztés]