Ugrás a tartalomhoz

A Stinson család (Így jártam anyátokkal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A Stinson család
Így jártam anyátokkal
4. évad, 15. epizód
Eredeti címThe Stinsons
ÍróCarter Bays & Craig Thomas
RendezőPamela Fryman
Gyártási szám4ALH15
Első sugárzás2009. március 2.
Első sugárzás Magyarországon2010. május 17.
Kronológia
ElőzőA lehetségtelen
KövetkezőBocs, tesó!
Az Így jártam anyátokkal epizódjainak listája

A Stinson család az Így jártam anyátokkal című televízió-sorozat negyedik évadának tizenötödik epizódja. Eredetileg 2009. március 2-án vetítették, míg Magyarországon 2010. május 17-én.

Ebben az epizódban kiderül, hogy Barneynak van egy titkos élete, melyben megjátssza az anyja előtt, hogy házas és gyereke is van. Eközben Lily megvallja Marshallnak, mit is gondol az anyjáról.

Cselekmény[szerkesztés]

A bandának gyanús lesz, amikor egy alkalommal Barney nem akar felszedni egy nőt egy nyilvánvaló helyzetben. Elkezdenek gyanakodni, hogy biztosan titkolt kapcsolata van, ezért követni kezdik egy Staten Island-i házig, ahol nem egy másik nőt találnak, hanem az anyját, Lorettát. Majd ezután döbbenten látják, hogy Barneynak felesége (Betty) és fia (Tyler) van.

Mindannyian meg vannak döbbenve, látván a helyzetet, de amikor Loretta hallótávolságon kívülre megy, Barney bevallja a többieknek, hogy ők ketten színészek. Azért bérelte fel először Margaretet, hogy játssza el a menyasszonyát, amikor úgy volt, hogy Loretta hamarosan meghal, hogy békésen távozhasson. De Loretta varázslatos módon felépült, és innentől már folytatni kellett a színjátékot. Ezért bérelte fel Grantet is, hogy játssza el a fiát.

Ted bizalmas viszonyba kerül Margarettel a színészmesterség kapcsán, míg Grant Robinnal. Ahogy Marshall jobban megismeri Lorettát, megmondja Barneynak, hogy szerinte az anyja megérdemli, hogy megtudja az igazat. Azt is mondja, hogy a saját anyjára emlékezteti, mire Lily kimondja, hogy utálja az anyósát.

Egy kínos, előre megírt forgatókönyvű vacsora után Barney és a többiek rajtakapják Tedet, ahogy Margarettel csókolózik. De Barney így is szerepben marad, Ted pedig beszáll a játékba és maga is színészkedni kezd. Végül Barney kénytelen bevallani az igazat, amit az anyja meglepve vesz tudomásul. Mindazonáltal nyugodt, mert sosem szerette az őket játszó színészeket. Loretta elmondja a fiának, hogy valamikor ő is hasonló életet élt, mint most ő, de szeretné, ha Barney boldog lenne, és nem mondana nemet a boldogságra, ha az ott állna előtte.

A záró jelenetben Lily telefonon békül ki Marshall anyjával – amit Marshall nem tud, hogy a vonal végén igazából Ted és Margaret vannak.

Kontinuitás[szerkesztés]

  • Barney ismét azt állítja, hogy Bob Barker az apja.
  • Betty emlékezteti Barneyt a koleszterinszintjére, amire az orvos figyelmeztette. Az orvos neve ugyanaz, mint akinek Barney magát adta ki a "Közbelépés" című részben.
  • Barney a Karate kölyök főszereplőjének felrója azt is, hogy New Jerseyben született. A banda több részben ("Mi nem vagyunk idevalósiak", "Én szeretem New Jerseyt", "Boldogan élek") felemlegette, hogy nem szeretik a várost.
  • Barney "A tej" című részben is színészeket bérelt fel.
  • Loretta először jelenik meg a sorozatban.

Jövőbeli visszautalások[szerkesztés]

  • Barney az "Ajánlom magamat" című részben harmadik világbeli országnak nevezi New Jerseyt.
  • Barney több film igazi főhősének nevezi meg a negatív karaktereket: pl. Johnny Lawrence a Karate kölyökből (mert tapasztaltabb volt), Hans Gruber a Die Hard-ból (mert drágán adta az életét), a Terminátor (mert ő volt a címszereplő), és Vernon igazgatóhelyettes a Nulladik órából (mert ő hordott egyedül öltönyt a filmben). Később is tartja ezt a tendenciát, különösen a Karate kölyök kapcsán.

Érdekességek[szerkesztés]

  • A Barney fiát játszó színész alakította a "Hogyan lopta el Lily a karácsonyt" című részben Stacy fiát is.
  • "A görcs" című epizódban Loretta neve még Patty volt.
  • Barney céloz arra, hogy a nyolcvanas években jobbak voltak a gyerekszínészek is. Neil Patrick Harris ő maga is az volt.
  • Barney fiktív feleségének a neve Betty, ami mindkettejük esetében egy utalás Béni és Irma eredeti nevére a Flintstone család című sorozatból.

Vendégszereplők[szerkesztés]

Zene[szerkesztés]

  • Anya Marina - Vertigo

Források[szerkesztés]