Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2010-06-13

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A földkéreg vastagsága Mo. alatt[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy Magyarország alatt milyen vastag a főldkéreg.
--79.121.58.167 (vita) 2010. június 13., 09:01 (CEST)[válasz]

válasz:

Ha a Földünket megvizsgáljuk, akkor a felületét beborító kemény, egyenetlen réteg, a földkéreg, arányaiban nem vastagabb egy alma héjánál. Vastagsága 10 és 64 km között mozog. Nálunk, Magyarországon ez az érték átlagosan 25 km. A földkéreg egyébként a mélytengerek fenekén a legvékonyabb, szárazföldön a legvastagabb.” - mondja a Sulinet az Át lehet lyukasztani a földkérget? c. oldalán, a második bekezdésben.
Érdemes a többi Google-találatot is nézegetni, vannak még érdekes cikkek...
vitorlavita 2010. június 13., 09:56 (CEST)[válasz]
Sajnos nem érezzük illetékesnek magunkat ebben a kérdésben, a Wikipédia Tudakozója csak enciklopédiába, lexikonba való témákkal foglalkozik.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Ki adminisztrátor innen a magyar wikisek közül a németen? Mert egy rövid eszű osztrák és egy másik szerkesztő ocsmány soviniszta lejárató kampányban kezdett, mert véleményük szerint kizárólag a német nyelvű források a megbízhatók, márpedig ha a vend nyelvről csak magyarul és szlovénül van forrás, az nem lehet megbízható mert nem német véleményük szerint. Doncseczvita 2010. június 13., 09:26 (CEST)[válasz]

Nem tudok róla, hogy a magyar szerkesztők valamelyike adminisztrátor lenne a német Wikipédián. Mivel kérdésed nem közismereti jellegű, hanem a Wikipédia belső működésére vonatkozik, inkább a szerkesztőség belső fórumán, a Kocsmafalon tedd fel, mégpedig a megfelelő link kíséretében, hogy a németül tudó szerkesztőkollégák aztán utána is tudjanak nézni. Remélem, hogy a német Wikipédián tett hozzászólásaid nyugodtabb hangvételűek és kevésbé jelzőktől ékesek mint az itteni kifakadásod, hiszen úgy jobban odafigyelnek a mondandódra. Karmelaüzenőlap 2010. június 13., 15:11 (CEST)[válasz]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy mi történt Tarja Turunen-nel és miért csapták ki a Nightwish bandából
--Tobi00 vita 2010. június 13., 14:28 (CEST)[válasz]

válasz:

Kattints a kékes színű címre - szócikkünkben van válasz a kérdésedre.
vitorlavita 2010. június 13., 15:22 (CEST)[válasz]
Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy a wifijelet befolyásolja e az időjárás?
--79.120.192.210 (vita) 2010. június 13., 19:44 (CEST)[válasz]

válaszféle:

Tekintettel arra, hogy már egy napja senki sem jelentkezik szerkesztőtársaim közül valamilyen válasszal, megpróbálom én - annak ellenére, hogy nekem nincs wifi-csatlakozásra építő internetkapcsolatom, és ismeretségi körömben sincs ilyen...
Lehet, hogy kérdésedre jó, poénos válasz: Kültéri internet illesztő (az IVS árucikk-ismertetője)
A WiFi számára fenntartott frekvenciák az 5150-5350, illetve az 5470-5725 MHz-es sávban vannak. Azt gondolom, hogy ilyen frekvenciatartomány esetén az elsődleges technikai körülmény nem is a „megfelelő” időjárás „biztosítása”, hanem ennél sokkal egyszerűbb dolog: (a közvetítőlánc egyes tagjai közötti) ún. optikai ráláthatóság biztosítása. Ez az internetszolgáltatók egyszeri feladata - ha a hálózatok telepítésekor körültekintően jártak el, akkor ezután a kapcsolatot az időjárás nem fogja befolyásolni.
vitorlavita 2010. június 14., 12:08 (CEST)[válasz]
Másrészt: a WiFi- technikának is lényege, hogy a kisugárzásra kerülő információ széles sávban kerül átvitelre, oly módon, hogy a párhuzamos frekvenciacsomagokban kellő redundanciát - vagyis „feleslegesen” ismételt adatokat - is tartalmazzon, a vevő akkor is a hibákat javítva tudja venni az adatokat, vagyis venni tudja végülis a teljes üzenetet, ha egy-egy frekvencián zavar van jelen.
WiFi-frekvenciák
vitorlavita 2010. június 14., 12:25 (CEST)[válasz]