Hoffer Péter

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Hoffer Péter
Életrajzi adatok
Született1974
Kapuvár
Pályafutás
Műfajokthrash metal, heavy metal, nemzeti rock ((pop))
EgyüttesMoby Dick, Hungarica, Brazzil, Paranoid
Kapcsolódó előadó(k)Rúzsa Magdolna, Demjén Ferenc, Hobo
Hangszerdobok
Tevékenységdobos, zenetanár, zeneszerző,
SablonWikidataSegítség

Hoffer Péter (Kapuvár, 1974) dobos, zenetanár, zeneszerző, a Moby Dick együttes egykori tagja, a Hungarica együttes alapítója, dalszerzője. A Sopronban 1994 óta működő HofferSuli alapítója és vezetője. Rúzsa Magdolna zenekarának jelenleg is tagja. A Hoffer Hangszer - Tama dob webshop és bemutatóterem tulajdonosa.

Pályafutása[szerkesztés]

Négyévesen kapta első dobfelszerelését édesapjától. 1985-től négy éven keresztül tanult jazzdobolást a soproni OSZK stúdióban. 1989-ben baráti társasága tagjaival megalapították a Paranoid nevű metalegyüttest. Hoffer még nincs 18 éves, amikor 1992-ben csatlakozik az akkor már országosan ismert és rendkívül sikeres Moby Dickhez. Az együttes 1994-ben megjelent Fejfa helyett című albumán dalszerzőként is bemutatkozik. Közben a gimnázium elvégzése után beiratkozott Bécsben az American Institute of Music iskolába. Ezután nyitotta meg Sopronban saját dobiskoláját, mely a mai napig működik.

1995-ben zenésztársával, Mentes Norbert gitárossal a Moby Dick mellett megalakították a Brazzil nevű formációt, amelyben egy másik soproni együttes, a Blokád énekesével dolgoztak. Az együttműködésnek egyetlen album lett az eredménye. 2006-ban Hoffer és Mentes újabb projektet indított be a nemzeti rock stílusú Hungarica együttes megalapításával.

2015-ben egyéb zenei elfoglaltságai miatt búcsút intett a Moby Dick-nek.

Zenekarai mellett dolgozott többek között Demjén Ferenc, Hobo-val, valamint Rúzsa Magdi zenekarának tagja. Zenélt színházi produkciókban is (Jézus Krisztus Szuperstar, Jeckyll és Hyde, Rocky Horror Picture Show, Evita stb.)

Források[szerkesztés]