Ugrás a tartalomhoz

Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2012-12-15

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

szeretnék új nevet feltenni a sportolók listájára[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy hogyan kerülhet fel új név a sportolók listájára?
--Kristóf bandi vita 2012. december 15., 15:09 (CET)[válasz]

válasz

Nem könnyíted meg a választ, mivel nem írod meg, hogy konkrétan melyik szócikk melyik listáját bővítenéd! Sokféle lista van - pl. egy táblázat-készítő sablon alkalmazása, tartalmának megváltoztatása tényleg nem mindig egyszerű...
Nem érdemes találgatnom... Az enciklopédiánk szerkesztésére mindenkit buzdítunk, ahogyan a Wikipédia:Üdvözlünk, látogató! című oldalon is írjuk! De azt is írjuk ugyanitt, hogy számítógépes elemi ismereteken túli szerkesztési fogások elsajátításában mentorok segíthetnek! Az is megoldás lehet (ha kiigazodsz a -meg nem nevezett- szócikk laptörténetében), hogy kikeresed a bővítendő lista utolsó adekvát szerkesztőjét, s vitalapján felveszed vele a kapcsolatot kérdésed ügyében! Akár egy mentor, akár a cikkíró, akár magad bővíted - ha jó a szándékod, mindenképpen támogatást fogsz kapni!
vitorlavita 2012. december 15., 16:03 (CET)[válasz]
Lehet, hogy tegnapi válaszom elkedvetlenített? Nem ez volt a célom! Van egyszerűbb utad is!
Ha nem akarsz mentort, ha nem ismered ki magad a cikkírók között (laptörténet), akkor van másik két lehetőség is, talán tényleg egyszerűbbek számodra...
  • Minden szócikknek van ún. vitalapja. Annak is, amelyet te szeretnél bővíteni! (Talán már használta is valaki!) Hozd be a bővítendő szócikket, és a fejlécben találsz egy vitalap feliratú fület - kattints rá! A megnyíló oldalon - új szakasz nyitásával - felteheted a kérdésedet. A szócikkek írói - ha figyelőlistájukon rajta van (még) a szócikk - bizonyára felfigyelnek a kérdésedre!
  • Az előbbinél biztosabb módszer is van. Ez pedig az ún. Kocsmafal használata. Írd meg itt a kérdésedet! (Itt viszont konkrétan meg kell nevezned a szócikket, meg azt is, hogy mely listát bővítenéd!) Ez a Kocsmafal tkp. egy üzenőfal, minden gyakorlott szerkesztő olvassa! Lehet, hamarabb is kapsz - valakitől, nem feltétlenül a szócikk íróitól - választ!
Válaszaim az alábbi sablonos választ helyettesítik:
vitorlavita 2012. december 16., 12:46 (CET)[válasz]