Wikipédia:Rossz viccek és egyéb törölt zagyvaságok/Archív6

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Johann Sebastian Bach kedvelő

Ez a szerkesztő kategória Johann Sebastian Bach zenéjét.

--Diabytalk to me 2007. október 16., 15:46 (CEST) (kiemelés tőlem)

Rózsakeresztesek

SERES NIKOLETT A 18 SZÁZADBAN SZÜLETT NAGYPUSZTÁN... ROZSAKERESZTESKÉNT RENGETEG HASZONTALAN DOLGOT CSINÁLT EZÉRT IS KÜLDTÉK BE A KISPUSZTAI ZÁRDÁBA.. APÁCAKÉNT MEGTÉRÜLT ÉS JO KAPCSOLATOT ALAKÍTOTT KI MERLINNEL ÉS HARRY POTTERREL ÉS VELÜK EGYESÜLVE MEGKEZDTÉK A RÓZSAKERESZTESEK HADJÁRTATÁT.. HADJÁRATUK SORÁN RENGETEGET TÉRÍTETTEK.. SERES MÉG MA IS VALAHOL EGY FÁBAN MERLINNEL .. NÉHA LÁTHATJUK ALADINNAL SZÁGULDOZNI A VARÁZSSZŐNYEGEN ILLETVE HERRYVEL MEGALAPÍTOTTÁK AZ ROKFORT SAJTKÉSZÍTŐ GYÁRAT ÉS VÁLLALKOZÁSUKAT MÉG MA IS SIKERESEN VEZETIK

difflink, gyűjtötte: Totya (vitæ) 2007. október 18., 12:37 (CEST); először meglátta: Samat üzenetrögzítő

A helyesírási kocsmafal fejléce

Ezt most találtam, ki művelte, és mióta van ott? :-)) Bináris ide 2007. október 18., 22:56 (CEST)

 {{/fejrész}}
 <!-- ------------------------- hüüülye vonaaal :PPP ------------------------------------- -->
 <!-- ------------------------- NE ÍRJ E FÖLÉ A VONAL FÖLÉ!!! -------------------------- -->
Alensha volt természetesen. :) • Bennóvendégszerető hajlékom 2007. november 5., 21:29 (CET)
Tudom. Egy perc volt kitalálni, talán három is a beírással együtt. :-) Bináris ide 2007. november 5., 22:58 (CET)
mindig gonoszkodtok...Alensha üzi 2007. november 13., 17:02 (CET)

Lóstrucc

Jó a kép. Új faj: Lóstrucc:

Szajci reci 2007. szeptember 3., 17:07 (CEST)

Budapesti Vidámpark

Tehát, a budapesti vidámpark Budapesten, Pest megyében, az Alföldön, azon belül Magyarországon, azon belül Európában, azon belül a Világban, azon belül a Világűrben helyezkedik el.Nagyon jó hely de iszonyú drága, tehát csak a gazdagoknak javaslom!

Negatív. Tudhatná a kedves kolléga, hogy Budapest nem Pest megyében van. Bináris ide 2007. október 18., 22:57 (CEST)
de benne van, az más kérdés, hogy nem része... a vatikán is rómában van.. – Alensha üzi 2007. október 18., 23:00 (CEST)
Nem is, mert Pest megye topológiailag gyűrű alakú, közepén egy Budapest alakú lukkal. Ez olyan kérdés, minthogy a tápcsatorna része-e az emberi testnek. Hát bizony nem, hanem a külseje. Bináris ide 2007. október 18., 23:04 (CEST)
Na de az Alföld senkinek sem tűnt fel? :)) Samat üzenetrögzítő 2007. november 5., 22:43 (CET)
Mi azzal a probléma? Pest tényleg az Alföldön van. Bináris ide 2007. november 6., 12:06 (CET)
Budapest nem része az Alföldnek. A Vidámpark még beletartozik? Samat üzenetrögzítő 2007. november 6., 12:18 (CET)
Egész Budapest a János-heggyel nyilván nem, Pest igen. Magyarország hat nagytájra oszlik (szerintem ennek még a Wikipédiában is utána lehet nézni :-)), és ezek közül Pest se nem az Északi-középhegység, se nem a Dunántúli-dombság vagy az Alpokalja része. Szóval Alföld. Bináris ide 2007. november 6., 12:23 (CET)
Tanulni (is) járok ide :)) Köszi! Samat üzenetrögzítő 2007. november 6., 12:30 (CET)
Természetföldrajzi értelemben Pest az Alföldön fekszik, annak is a Pesti síkság nevű kistáján. Úgy is fogalmazhatnék, hogy Pest Budapest alföldi részén fekszik. Társadalomföldrajzi tekintetben Pest élesen elkülönül az Alföldtől. Budapest és Pest megye elválik egymástól. Külön talány, hogy Pest megye "fővárosa" miért a területén kívüli Budapest...Beroesz 2007. november 6., 12:30 (CET)
Én úgy tudom, egyik megyei jogú város sem része a megyének jogilag, a megyeszékhelyek sem. De ezeket nem inkább a vitalapon kéne megvitatni? Se nem vicces, se nem zagyvaság. – Alensha üzi 2007. november 6., 15:58 (CET)

Tarhálópithecus: A 21. század elején kialakuló emberi életforma, mely tarháló életmódot folytat. Az idő előrehaladtával egyre nő a számuk, bár fennmaradásuk kétséges, mert a Homo Sapiens Sapiens védekezési technológiákat fejleszt ki a tarhálással szemben. a Tarhlópithecus megosztja társaival (más Tarhálópitechusokkal) az élelmet, és az egyéb tarhálással szerzett zsákmányt
Tarhálópithecus Dohánytalensis: A Tarhlósapiens egyik mellékága (jelenleg csak ez ismert), mely kifejezetten a dohányáru tarhálására specializálódott

Az első Tarhálósapiensek Közép-Európában, a Magyar Köztársaság területén jelentek meg. Főleg a főváros - Budapest - területén. Itt található egy kép a Tarhálósapiens legelső egyedéről, amely mára már Tarhálósapiens Dohánytalensis-szé specializálódott. Az esetleges személyes találkozásnál vigyázzanak értékeikre, főleg a dohányárujukra!

A fenti című sajnálatos módon általam törölt cikkből. • Bennóvendégszerető hajlékom 2007. november 5., 21:28 (CET)

Csatár - Hegyközcsatár

Hegyközcsatár - Hegyközi Napok MI IS TÖRTÉNT AZ ELMÚLT ÉVEKBEN?

2001 augusztus

2001-ben kezdődött minden. Két Trabant márkájú gépkocsit törtünk szét versenyszerűen. Az itt készült TV felvételek bekerültek a hazai csatornákon kívül, a CNN híradójába is. Ezt követően a bukaresti Trabantosok Szövetsége tiltakozó megmozdulást hajtott végre a fővárosban. Nem gondoltuk, hogy az eset ekkora port kavar, mi csupán a környezetvédelem fontosságára kívántuk felhívni a figyelmet.

2002 augusztus

-ben kopjafát állítottunk a kivégzett Trabantok emlékére (a világon az első és tudomásunk szerint az egyetlen emlékmű), amit minden évben meg is koszorúznak az elkövetők. Szintén ebben az évben egy 10m hosszú 2m magas téglából épült falat döntöttek le ismert hazai és magyarországi politikusok, keleti irányból nyugat felé amelynek egyik oldalán a román zászló a másik oldalon pedig az Európai Unió zászlaja lobogott. Ezen akciónkkal minden jelentősebb újság címoldalára kerültünk. Ugyancsak ekkor rendeztünk először iszapbirkózást, úgy férfi mint női kategóriában egyaránt. Óriási sikert aratott úgy a közönség mint a sajtó képviselőinek részéről. Nálunk került megrendezésre a fesztivál keretén belül az első Bihar megyei motoros találkozót is, ahol a legkisebbtől a legnagyobbig motorra szállt s a számukra kialakított pályán mérték össze erejüket, tudásukat.

Evetkevita 2007. november 6., 11:56 (CET)

nem is való ide ez a cikk, hisz erdélyi testvéreink valóban kivégeztek Trabantokat - szó szinti másolt szöveg innen: Erdélyi riport[1]Evetkevita 2007. november 6., 13:57 (CET)

Részletek az Ókori Róma szócikkből

  1. Termés kövekből és számos értékes kőből pl:Borostyánból építették vílághírű útjaikat ezek az utak máig is megtalálhatók Magyar országon is!
  2. Ételeik általába növények és állatok! Szerették a szarvasmarhát a kecskét és számos baromfit! Róma Gabonában kissé szegény volt de Egyiptom elfoglalása után Egyiptom lett Róma éléskamrája tehát mostmár sok fajta ételük volt ami gabona és más növényekből származott
  3. voltak idők amikor nagy járvány sujtotta rómát. így azokban az idők nagyon megtizedelte az ottani lakosokat a himlő a pestis és és még sok más is. de ennek ellenére mégis nagyon fejlett a gyógyító művészetük.

Most megvilágosodtam (ma már másodszor. jó nap): Ma.o-on azért található kevés a Borostyánút maradványaiból, mert a (borostyán)köveket időközben felszedték. Ételeik általába növények és állatok! Más lehetőség is érdekel! – Lily15 üzenet 2007. november 6., 16:56 (CET)

Gombák. Vagy prokarióták, bár olyat szándékosan ritkán eszik az ember :) – al-Mathae Vita 2007. november 6., 22:02 (CET)
Az első két szakaszt kétszer is elolvastam, mielőtt visszavontam, úgy tetszett. Utána mosolyogva vártam a következő bejegyzését, de sajnos nem írt többet :) Samat üzenetrögzítő 2007. november 6., 23:59 (CET)

A Kötőmód cikkből

Anon „javítása” (nem zavartatta magát, hogy a mondat spanyolul van és nem olaszul). – El Mexicano (taberna) 2007. november 6., 22:23 (CET)

Gera Domonkos

Domonkost a kék szürke gallérjú pulcsija és nagy álla jellemzi. Élőhelye az ÁLLhatatos Dunakeszi ahol ÁLLandóan az auchanba nézegeti a kék pulcsikat. Hosszú haja, dús, barna, csillogosan zsíros. Legjobb barátja Kozsó. Becenevek: - Kugli, Kuglóf, sakkmester, kugel, ÁLLaska, ÁLLat, pulcsi, kiflifej, kérdőjelfej, discogömb Továbbá jellemző rá, hogy ha felveszi a táskáját, úgy meghúzódik az álla (ő azt mondja, hogy a háta, de hogy húzódhatna meg a háta...), tehát az álla, hogy 4 napig nem jött suliba a gyönyőrű, már korábban említett szürke gallérú auchanban vásárolt pulcsijában. Az előbb említett pulcsi, és auchan: http://freundclan.extra.hu/domonkos.html A mai nap történt, hogy a másik osztályból egy gyerek ugyanolyan pulcsiban jött (mint amilyet már korábban említettünk - igen az a gyönyrű, szürke galléros, auchanban vásárolt pulóver) , amelyet valószínűleg ÁLLhatatosan vett fel reggel, amikor még ÁLmodni sem mert volna arról, hogy ilyen híres pulcsit vesz föl ezen a gyönyörű, ÁLLhatatos napon... további ÁLLas jelenségekről holnap számolunk be. Sajnálattal közlöm minden ÁLLhatatossággal a szlávik ma nem a domipulcsiba jött egy hét után. Tudom egyeseknek ezt nehéz megemészteni, de ÁLLandóan azon vagyunk, hogy ellenÁLLhatatlannak tegyük ezt az oldal, tehát bármilyen ÁLLas jelenségről beszámolunk... ma német órán irtunk egy gyönyörű, rögtönzött német fogalmazást, amit nem dobtunk ki mert OLYAN, DE OLYAN jol sikerült. menjetek fel erre az oldalra, és olvassátok el ezt a gyönyörű történetet, aminek tanulsága is lehet akár 1-1 domipuli gyűjtőnek:http://freundclan.extra.hu/domonkos.html egy ujabb kép született: http://tehenek.extra.hu/auchanjarat.jpg

Gyűjtötte: Totya 2007. november 8., 15:16 (CET)

Molnár Levente

fontos dolgok a Tankcsapda gitárosáról

Molnár Levente

"Ma Debrecenben kertvárosában él, és van egy kutyája, Tatyó."

Evetkevita 2007. november 8., 18:01 (CET)

Valami nagy hackernek megint sikerült feltörnie a wikit...

http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Vita:Wiki&oldid=2381744 :D – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Alensha (vitalap | szerkesztései)

Polémia

„Polémia egy pici szigetcsoport Dél-Amerika partjainál, a Csendes-óceánban. Négy szigetből áll, mely összesen 3 négyzetkilométer területet jelent. Brazil felségterület. Népessége: kb. 120 fő: halászatból és újabban idegeforgalomból élnek.”

Gyűjtötte: Totya 2007. november 8., 19:23 (CET)

Piszokjó! Megírná valaki bővebben? OsvátAPalackposta 2007. november 8., 20:10 (CET)

Kódolás

„Szia Norci, és Rozi itt vagyunk számtech órán és tök jó. hogy tök nagy hülyeségeket írkálok ide:)Na csá!!

(Anon felfedezi a WP lényegét... :D)

Ez is vicces :-)

Részlet a Kodály Zoltán szócikkből

====Hangszerkíséretes kórusművek====:D

--Diabytalk to me 2007. november 11., 11:14 (CET)

Bob Marley

Robert Nesta Marley kakikula (1945. február 6., Nine Miles, Saint Ann, Jamaica1981. május 11., Miami, Florida, USA) ismertebb nevén Bob Marley jamaicai énekes, gitáros, dalszerző és az emberi jogok harcosa.

--Diabytalk to me 2007. november 13., 15:59 (CET) (kiemelés tőlem)

Ladoga-tó

EZ A LEGNAGYOBB HALALOS TO!!!!!!!!!!!!!!!VIGGYAZATOK VELE!!!!!!!!!!!

Legalább ékezeteket írna, könyörgöm! Crimea 2007. november 13., 16:58 (CET)

Vicces dolgok Icy-val.

Az Alfea Tündériskola c. epizódban, Icy a gyűrű helyett Pepe kacsát kapja meg, Stella ékszereskagylójából. Ez a dolog inkább csak tréfa, nem jelentős ügy, a nézők sem emlegetik, nem népszerű jelenet.

Icy-re nem jellemzőek a vicces dolgok. Az alkotói szándék, nem sok humort szánt neki.

Az Icy című szócikkből gyűjtöttem. – Hkoala 2007. november 13., 21:24 (CET)

Fábián "dagó" Péter szócikk

Született az Úr 1986. vagy a nő 1987. esztendejében ama kolóniában, melyet a kortárs szerzők a királynők városának neveznek.

Élete ifjuságát ama nagy polisban élte le, amelyet manapság a kortárs szerzők a magyar fővárosnak Demszkygradnak neveznek.

Eme személyt, kit most pennánkkal feljegyzünk, Péternek hívják vala, ki a Fábián nem szülötte.

Kalandos ifjúságát az Acélparipák társaságában, és a rég el feledett sinek kutatásával töltötte.

Miután felismerte rejtett képességeit, a helyi gyermekvasútnál találta meg elhivatottságát.

mint a történelem ifjú géniusza, Savaria szabad kolóniájának Scryptóriumában helyezkedett el, ahol már második éve tölti be Consuli tisztét.

A Collegium Adyumban pedig prefectori tisztet tölt be.

Prefectori programjában szerepel, hogy a zuhanyzót egy Aquadictussal szereli fel.

Nagy mondásai közül a következő érdemel itt megörökítést:

" A summerok találták fel a kereket."

– Gyűjtötte: Totya 2007. november 14., 13:39 (CET)

Egy iskola jellemzése

...a legszigorúbb iskola Dunaszerdahelyen.Apróbb megaviseleti kihágásokért már osztályfőnöki letolás jár.Itt még melíroztatni és ZSELÉZNI - ( ezt mindig megszegik ),különben az igazgatót már az ideg kapkodja.Ebben az iskolában vannak azért elég szórakoztató tanárok is,de a legrosszabb az nem más mint (név törölve) fizikaszakos igazgatóhelyettes.Sok diáknak mentek tönkre már az idegei belé.

Gyáva légy

[2]  :-))))

– Gyűjtötte: Totya 2007. november 14., 17:50 (CET)

azok hát, mindig menekülnek, ahelyett, hogy nyugisan egy helyben megvárnák az elkerülhetetlen légycsapót... – Alensha üzi 2007. november 18., 14:47 (CET)

A Szilikon-völgy kultúrája

szlikon volgy olyan nincs csak szilikon melll hahahah baszatok ra ne keressetek en se talaltam :D

nemtom, hogy nem jött rá, de a szilikonvölgy az a 2 szilikonmell közti völgy... :D – Alensha üzi 2007. november 18., 14:47 (CET)

HGYKMCS

A HGYKMCS egy rövidítés mely a következő kifejezést takarja: "H*lyeGYerek Kérsz Mogyorós CSokit?"

Ez így egy szócikk volt. ROTFL. :-) Gyűjtötte: – Totya 2007. november 18., 23:25 (CET)

Lyukkártya című cikk tartalma

A Mikulás úgy döntött idén nem jön- mondta anya! Mire kiderült a mikulás nem létezik! Remélem nem törtél nagyon össze! Akkor meg miért vettem annyi sütit és tejet ez nem igazság kérem vissza a pénzem. A 2007. évi CXXXIX. törvény azt mondja ki ha az illető nem tudja hogy létezik e a mikulás (ugyebár tudjuk hogy nem) és 1000Ft-nál több pénzt költött a mikulás étkeztetésére akkor a mikulásnak vissza kell fizetnie a pénzt.És ha a tehén akitől a tej származik agyilag károsult a mikulásnak gondjaiba kell vennie az állatot.

Gyűjtötte: Opa  vitalap 2007. november 19., 10:20 (CET)

Totya, te zenélsz is?

A Lieber-T az Ur Soma "Soma" és Tóth Ákos "Totya", a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola Gimnázium és Zeneiskola két diákja által 2005 decemberében alapított együttes.

(kiemelés tőlem) Diabytalk to me 2007. november 21., 21:58 (CET)

Nem tudtam, hogy zenélek is, azt hittem csak szállítmányozási cégem van. totyatrans.hu. :-))) – Totya 2007. november 25., 00:55 (CET)

Hello mindenkinek […]. Én csináltam ezt a usert és csak is azért hogy vandálkodni tudjak. Szerintem ez tööök jó.

– Hj 2007. november 23., 09:58 (CET)

Mielőtt valaki adminért kiabálna: ezt Alensha másolta ide.

ez tök aranyos volt szerintem :D – Alensha üzi m 2007. november 27., 15:49 (CET)

Magyar értelmező kéziszótár

a magyar értelmező kéziszótár az amikor egy magyarnak a kezébe van egy szónak a tára

(megjegyzés: kihagyta, hogy értelmes magyarnak, így kimaradt az „értelmező” :) – Alensha üzi m 2007. november 27., 16:02 (CET)

Magyar–szlovák kis háború
A konfliktus Magyarország és Szlovákia között volt, Kárpátalja nyugati határainak stratégiai okokból hazánk számára kedvezőbb módosításáért .
[[Fájl:
A Tiso-féle első önálló szlovák állam (19381944) területe a mai Szlovákián belül
  1. A pozsonyi hídfő 1947-ig Magyarország része
  2. Az első bécsi döntéssel 1938-ban Magyarországhoz került terület
  3. Kárpátalja 1939. március 15-i magyar megszállásával Magyarországhoz került terület
  4. Az első bécsi döntéssel 1938-ban a Harmadik Birodalomhoz került terület
  5. Német védterület, német katonai megszállás alatt
|250px|Szlovákia határváltozásai]]
Szlovákia határváltozásai
Dátum1939. március 23 - április 4
HelyszínKelet-Felvidék
Casus belliUng völgyének a védelme érdekében, és mert a vasútvonalak és a stratégiailag fontos közutak közel esnek a határhoz, Magyarország igényt tartott Kelet-Felvidékre Poprádig.
EredményAz eredeti magyar céloknál kisebb mértékben történő Magyarország számára kedvező határmódosítás.
Harcoló felek
Magyar Királyság
Szlovák Köztársaság
Parancsnokok
Littay AndrásAugustín Malár
Haderők
30 000 fő br />3 gyalogezred br />2 tüzérezred20 000 fő
Veszteségek
Dél-Vietnam
halott: 230 000
sebesült: 300 000
USA
halott: 58 253
sebesült: 153 303
Dél-Korea
halott: 4400
sebesült: 17 000
Ausztrália
halott: 423
sebesült: 2400
Új-Zéland
halott: 55
sebesült: 187
VDK / NFF
halott: 650 000
sebesült: 600 000
Kína
halott: 1100
sebesült: 4200

Vajon melyik oldalon halt meg az a sok dél-vietnami meg ausztrál katona a magyar–szlovák csetepatéban? :-D Bináris ide 2007. november 27., 21:22 (CET)

A világ első fatúró gépét egy híres magyar mérnök, ifj Popescu Bálint találta fel az 1600-as évek végén. A fatúró lényege a fa túrása.

Eddig két verzió kapható: - A Fatúró 1.0: róla tudni kell, hogy több mint 400 éve elengedhetettlen része a háztartásnak, és máig az egyik legkeresettebb munkagép a piacon A Fatúró 2.0: ezt a fiatalosabb gépet 2007 május 2.-án dobták piacra, és a beépített GPS, Wi-Fi érzékelő, és digitális óra teljesen kielégíti a mai kor igényeit.

Gyűjtötte: Opa  vitalap 2007. november 30., 13:05 (CET)

Kovácspista

A pista az egy pista. élt (2000-2008). a pisták általában pistásan szokták pistázni a pistás pistakákat de egyes pisták pistásabban pistáznak az átlagos pisták pistáijánál. lásd: kovácspista


Csonk

Valaki volt olyan kedves, és orosz életrajzi csonkká nyilvánította a vitalapom :). Hát megérdemlem én ezt?? Crimea 2007. december 4., 17:16 (CET)

Akinek szilárd meggyőződése, hogy Pilisborzasztó létezik

Egy szerkesztőtársunk szilárdan hisz benne, hogy a Pilisben létezik Pilisborzasztó nevű falu, amelynek lakossága, területe és koordinátái vannak.Beroesz vita 2007. december 7., 20:00 (CET)

Pilisborzasztó

Régió Közép-Magyarország
Megye Pest
Kistérség Pilisvörösvári
Rang község
Terület 5,71 km²
Népesség
Irányítószám 2082
Körzethívószám 26
Térkép
é. sz. 47,654865°, k. h. 18,871432°
Település
Mo. térképén
Rossz viccek és egyéb törölt zagyvaságok/Archív6 (Magyarország)
Pilisborzasztó
Pilisborzasztó
Hibásan használt pozíciós térkép

Pilisborzasztó község Pest megyében, a Pilisvörösvári kistérségben.

Fekvése

A község Budapesttől északra, a Pilis hegység lábánál fekszik. Határos Piliscsévvel, Piliscsabával és Pilisszántóval.

Története

A településről előszőr a XVI.században tesznek említést, bár ekkor még csak 25 ház alkotta. A közelben fekvő erdők miatt remek vadászterületnek számiott. Maga Mátyás király is gyakran ellátogatott a kis településre. Az 1500-as évek közepétől a falu a török csapatok folyamatos vonulásának és foszogatásának következtében elnéptelenedett. Csak az 1700-as években és svábok betelepítésével sikerült kompenzálni a beköltözött cigány lakóságot. A falunak ma több mint 612 lakója van.

Nevezetességei

Külső hivatkozások


Akkor megkérlek, hogy máskor ne csináljatok ilyet. Bináris ide 2007. december 9., 09:11 (CET)
Ha nem ilyen áttetsző nevet választott(ak) volna, hanem, mondjuk, Pilissörösjenőt: símán megkajáltuk volna. – szerk. megj.
Különben is, ez az utótag a Rákos- előtagnak van fenntartva :) – al-Mathae Vita 2007. december 9., 11:39 (CET)
Pasztilla nem lehetett, ő beleírta volna, hogy KT innen származik... – Alensha üzi m 2007. december 9., 14:43 (CET)
Jó akkor csináljátok meg Rákosborzasztót! – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 213.134.27.77 (vitalap | szerkesztései)

A történetíró kollegának kicsit gyakorolnia kellene még a történetírást, hogy elég ütős legyen. Ha a XVI. századból van az első említése, honnan tudjuk, hogy Mátyás király mit csinált ott? Bináris ide 2007. december 16., 10:28 (CET)

Megcsináltam újra Pilisborzasztót, Rákosborzasztót, meg egyébként Pilissörösjenőt is! Persze wikipédiás igényességgel. Várom észrevételeiteket! Boeg vita 2008. március 28., 22:39 (CET)
Kálmán Szabolcs
Személyes adatok
Születési dátum 1993. május 07.
Születési hely Salgótarján, Magyarország
Magasság 173 cm
Becenév Szabi
Poszt Jobbszélső-Közeéppályás
Klubadatok
Jelenlegi klubja magyar Egyházasi SE
Mezszám 11
Junior klubok
2000–2003
2003-2006
2006-
Mihálygerge
Karancslapujtő
Egyházasgerge



* Mérkőzések (Gólok száma)


1993.05.07.-én született labdarúgó.Jelenleg az Egyházasgergi SE ifi csapatában játszik.Posztja job-szélső középpályás.Kedvenc játékosa Ronaldinho.Sokat Fifázik.A Salgótarjáni Egészségügyi iskolába jár.A meccseken sokat cselez.Kedvenc csele a biciglis csel.

A partiarc:) Szajci reci 2007. december 16., 10:23 (CET)

Liechtenstein éghajlata

Éghajlata hegyvidéki. A hegyekben is ! Neizéjjé' mán! Pont ott? Erre aztán tényleg nem számítottam :-) – Beroesz vita 2007. december 10., 12:54 (CET)

GЄ3RΛ

A GЄ3RΛ a matematika szerves részét képezi. Legismertebb tudományága az algebra. A GЄ3RΛ mindenhol jelen van a matematikában, mint olyan tényező, amely a matematikai műveletek értelmének és jelentésének a halmaza.

A GЄ3RΛ önmagába foglalja mindazt, ami a matematikában létezést ad a különféle eszközöknek és tárgyaknak, ezzel tartja fenn saját létezésének értelmét.

Örökbecsű darab, az ilyen kreatívokat el kéne küldeni melegebb Uniciklipédiákba nyaralni. – Rodrigó 2007. december 16., 10:14 (CET)

Fermi-paradoxon

A Fermi paradoxon nem egy nagyon okos dolog, és csak a matek-szexuálisok foglalkoznak vele. Akiknek nincsen rendes családi életük, nem tudnak magukkal mitkezdeni, azok mindenféle baromságot számolnak.

Szóval, ha akarsz valamit az élettől, akkor ne a Fermi paradoxonnal foglalkozz!

Nem vicc!

A "delet harangoznak" kifejezés némiképp elavult; a "delet púznak" kifejezés bizonyos esetekben helyénvalóbb. Ádám 2007. december 14., 23:06 (CET)

Lucy/Nyuu

Lucy avagy Nyuu egy dicilikonus. A dicilikonusok nagyon fehér bőrrel, rózsaszín hajjal és 2 szarvval a fejükön születnek, amelyet még egy különleges erő is övez. Ez az erő a láthatatlan kezek, amelyek nagyon erősek. Lucy (Nyuu) ilyen képességgel rendelkezik. Lucy tudata kettészakadt. Ha beveri a fejét, Kouta-n kívül mindnkit megöl. Ha visszaváltozik a rendes Lucyvá, avagy Nyuuvá, akkor csak annyit tud mondani, hogy: Nyuu.

Amikor ezt megláttam, én is csak annyit tudtam mondani: Nyuu. :) • Bennóvendégszerető hajlékom 2007. december 14., 23:59 (CET)

Gáz, nagyon

Gáz, nagyon! Oxi? :-) Bináris ide 2007. december 18., 20:44 (CET)

Torgyán fejrésze javítva!


Reméljük, nincs kifogása a társaság ellen sem. :-) Bináris ide 2007. december 20., 11:04 (CET)

F. Pista

Élete

Pista elvégezte az általános iskolát, talán még valami szakmunkást is, de a legtöbbet testvére, Andris mellett tanult, aki szakképzett tehéntenyésztő(10 másik foglalkozása mellett). Testvérével és másik testvérével él. A háznál tyúkokat, sertéseket, galambokat, (stb.) és persze teheneket tartanak. testvére ,Andris a gazdasági szervező, néha eladja a tejet, néha nem. Pistának van egy sapkája kék-piros-fehér és bojt van a tetején. Jól áll neki. István viseletének szerves része a Partigumicsizma(nyáron szandált hord). Pista így néz ki:

Munkássága

Mivel Erdőkürtön csak a F. családban tartanak tehenet, az egész település tejszükségletét fedezniük kell. Pista korán kel. Megfeji a tehenet, majd Andris kicentrifugázza (ez ilyen fertőtlenítő eljárás) ,ezután műanyag flakonokba töltik, István felül kék-piros-fehér montenbájkjára és elkezdi vinni a tejet. Ez a munkafolyamat kb. délután négyig tart, ekkor még lehet látni Pistát bringával szaladgálni. Tejük egységára a tőzsde jelenlegi állása szerint 125 Ft/l. folyt. köv.

Utód

Az utód másszóval gyerek

Lérehozása

Létrehozása viszonylag egyszerű, de a következmények igencak súlyosak. Az alkotói munka elős fázisa a közös ülés. Ez a könnyebb. Az utód létrejötte elkerülhető, ha >>>energiánkat<<< a felső bejáratra pazaroljuk. (vö:Orális szex) Miután megtörtént az első fázis, jöhet a második, a terhes kismama elviselése. Ez SOKKAL nehezebb, és SOKKAL tovább tart. De tényleg. Majdnem kilenc hónapig. Fejleszthető jártasságok ezidő alatt: hányáseltakarítás, nagyfokú szociális érzékenység, satöbbi satöbbi. A 9 hónap végére a hordozó egység (gyk.: szén lapú női életforma) mérete megközelíti egy ámbráscet méretét (rosszabb esetben Lagzi Lajcsiét is).

Az utód megszületése

Ezután két választás lehetséges:

  • Bevisszük a nőt a kórházba, majd pedig úgy teszünk, mintha érdekelne minket a jövevény
  • Behelyezzük az asszonyt egy nagy dézsa forró vízbe, úgy állítólag neki jobb a szülés, majd pedig elemgyünk focimeccset nézni.

Bármelyiket választjuk, egy GYEREK fog megszületni. Két csoportba oszthatjuk: Coraszülött és Tescoszülött.

Első hét év

Na ez kritikus. De tényleg. Ilynkor értelmi képességei nem nagyobbak egy kőszáli kecskéjéénél, és maga alá vizel. Ekkor még foglalkozni kell vele: baromságokat mesélni, meg hasonlók. Ilyenkor saját házunkban tároljuk az utódot. Megemlítendő, hogy tortával és playmobillal táplálkozik.

7-18 év

7 éves kortól a gyereket átalános iskolába iratjuk (ha szerencsénk van, bentlakásosba). Az állam neveli(valami ilyesmi rémlik Spártából, de WP:BSZ ha tévedek).14 éves kortól fennáll a veszélye, hogy ő is gyereket szül. Akadályozzuk meg!! 18 éves kor után elkötözik, és 30 évig hírét se látjuk.

Hasznossága

Bár mindeddig pénz-, energia, >>>energia<<, időpocsékolásnak tűnt, de igazából jó befektetés. Amikor 60-70-80 évesek leszünk saját pénzén bedug minket egy idősekotthonába, megmentve minket a fagyhaláltól, amit az okozott hogy lakásunkat eladtuk, ohgy neki ballagási ajándékot vegyünk.

Juttatások

Különböző juttatásokra van még szüksége ahhoz, hogy felnőjjöj:

  • Pofon. Gyurcsány betiltotta.
  • Szülinapi ajándék: az év valamely napján adjunk neki egy drága , haszontalan tárgyat. Lehetőleg minden évben ugyanazon a napon
  • Koton: lásd 7-18 év fejezetünket
  • Tandíj/tanszerek/kenőpénz az igazgatónak/stb: ezzel fizetjük le az iskola alkalmazottait, hogy ők szenvedjenek, ne mi.

Utódok a művészetben

Igen sokan ábrázoltak gyerekeket már a reneszánszban is. Ezek felbecsülhetetlen alkotások, ugyanis kiderül belőle, ohgy pedofilok voltak az alkotóik.

Gyűrűk Ura alternatív

Középfölde földrajza#Osgiliath - anon szerk., július 1.

Minas ithil elesése után Mordor martalócai Osgiliath-t támadták meg faramír vezetésével. Először a foyó első majd a folyó tulpartját foglalták el. Sajnos a Csata közben egy Rohír által használt bakacsini nyl egy Lórieni nyíilvesszőt lött ki ami Faramír páncélját átlőtte a veséje körül. Ez halálosan komoly sebnek bizonyult és hamarosan meg is halt tőle. Most ott rohad valahol Dagorlad mezején a sok (mocskos)tündével együtt, ahol Gollam piszkálja egy törött bottal a testeket és keresi a "Drágassszágot" valamelyik döglött hulla farzsebében. Osgiliath elesése után a fővárosi szereoet Minas Anor vette át és így megváltoztatták a nevét Minas Tirith-re (őrhegy). És aztán gyütt Gandalf fehér lovon nagy "Bottal" aztán meg Mordor beugrott egy kis agresszív eszmecserére pár katonhával meg spenóttól megnőtt elefátal meg csekély számú rothadó izékkel. Utánna beugrott Theóden 6000 lovonn lovagló hobbittal mefg Eowinnal stb. Ugye ezután elkezdtek játsszani a fakardokkal mint a gyerekek és sírva mentek haza.

Neruo vita 2007. december 30., 21:36 (CET)

A 2008 szócikkből

Halálozások 2008-ban

A Kockásfülü Nyúl betéved egy katonai bázis felé, és két F16-os vadászgép lelövi... Malacka egy hentesboltban végzi, Ő lesz a 2008-as Szilveszter fő étke sokaknál.

Dínó

Történet: Aladár, az Iguanodon sok kalandot él át. Amikor épp ki akar kelni a tojásból, a csordára rátámad egy Carnataurus. Minden tojást eltaposott, kivéve amiben Aladár volt. Miután elment a ragadozó, a helyébe jött egy másik, egy Oviraptor. Bevitte a tojást az erdőbe vitte, ahol beleesett a folyóba. Majdnem eltűnt egy vízesésben, amikor egy Pteranodon kifogta. Elvitte a lemurok szigetére, ahol azt hitték, egy ragadozó jött szigetükre. A többi a filmben.

Új izésablon

A Homokozóban találtam:

Ez a szócikk – köztünk szólva – egyszerűen silány. Segíts te is átdolgozni, attól csak jobb lehet.

Bináris ide 2008. január 1., 20:16 (CET)

Szabad a gazda: én voltam: OA

Sajnos nem menne át a közösségi kontrollon, de nekem tetszik. :-) Nem hát. Én is ellene szavaznék. Azért volt a Homokozóban. OA

Most ezt a szakaszt úgy szerkesztem, hogy kiszámoltam, hány címmel eltolódva nyílik meg a szerkesztési ablak, és annyival lejjebb kattintottam. :-( Bináris ide 2008. február 1., 20:52 (CET)
Én meg megnyitom az egész lapot. Muszáj így élni? OsvátA Palackposta 2008. február 1., 21:39 (CET)

A műholdvevőfej ismertetése

A fej a műholdvevő tányér vezetéke végén található mikrofonszerű bütyök

Modern fejek

A Caprináris fejek általában DDNY-i irányba mutatnak, hogy a televíziós műholdak felé nézzen. Egy műholdvevőn a fej cseréje több-kevesebb tv-csatornát eredményez.

A fejek előállítása

A műholdvevőgyárakban a műanyagot és a fémet összeragasztják, és kész a fej. Ha az előbbi fejnél kisebb, akkor a műholdról kevesebb csatorna jut a tv-be, ha nagyobb, akkor több csatorna jut a tv-be. Ha kevesebb jut, akkor csökken a kínálat, ha több jut, akkor bővül a csomag. Az internetes műholdvevő, amely soha nem néz DDNY-i irányba, jó vastag a feje.

A nyelvi fejek

Magyar csatornák

A hosszú bélcsövű fejek esetében a műholdvevő csak magyar nyelvű csatornákat eredményez. (Például: Magyar Televízió, Viasat3, TV2, RTL Klub, ATV és Viasat 3.

Külföldi csatornák

A rövidebb, (de annál inkább vastagabb) bélcsövű fejek csak külföldi nyelvű tv-csatornékat eredményez. (Például: TV 2, RTL, CBS, CNN. A félcsöves bélcsövű fejek 9777,25 MHz frekvenciájú energiát sugároz a tv-csatornákra.

Stitlüfi

Stitlüfi


Az egyik legújabb gyógypedagógiai szakkifejezés, nemrég látott napvilágot a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolán. A gyermeklélek fejlődéséhez kapcsolódó elmélet alapkifejezése. A teóriát 4 feltörekvő leendő gyógypedagógus indította el: Evelin, Lilla, Mesi és én. A hipotézis szerint nem él ma olyan ember a földön, aki hallotta a Micimackó főcímdalát és megértette volna, hogy milyen (magyar nyelvű) kifejezés bújik meg a „stitlüfinek” hangzó elhadart szófoszlányban. A stitlüfi tehát minden bizonnyal lett volna valami, ha nem rontják el. Habár a feltétel nélküli elfogadás elve, és az inklúzív pedagógia arra sarkallja eme titánokat, hogy a stitlüfit inkább terminus technicusként kell kezelni, mint egy beszédhibás (nyilván TonóKlónális hadarásban szenvedő) énekes elhibázott verbális megnyilvánulásának.

A stitlüfi tehát lehet, hogy valami, de az is lehet, hogy inkább semmi. Ami biztos: jelentheti a mindenséget.

Boldog karácsonyt!

Diabypaláver 2008. január 12., 21:54 (CET)

Egy őszinte szerkesztési összefoglaló

finoman fogalmazva nem vagyok színjózan, bocs a pontatlanságokért. (Gyűjtötte: Bináris ide 2008. január 13., 00:17 (CET))

És egy másik, de ennek az őszinteségében nem vagyok ennyire biztos. :-) Bináris ide 2008. január 18., 06:28 (CET)

Alastor Mordon és a végtagjai

Rémszem Mordon a kitalált Harry Potter-univerzumban egy ex-auror vagy sötétvarázsló-vadász. A rabok felét ő küldte az Azkabanba. Hosszú sötétvarázsló-vadász évei során sok végtagját vesztette el, köztük a bal szemét is, amit egy igen éles látású varázsszemre cserélt, innen is eredt, hogy "Rémszem Mordonnak" hívják páran. Úgy volt, hogy Harry Potter negyedik évében ő tartotta volna a sötét varázslatok kivédését, de a film végén kiderül, hogy az ifjabb Barti Kupor volt az, Mordon alakot öltve, amíg ő, Mordon kilenc-tíz hónapig ült egy ládába zárva. Később a Főnix Rendjének egyik tagja lesz. Don golgi vita 2008. február 1., 08:56 (CET) (bár a felfedezéséért MerciLesszt illeti a dicsőség)

Megvilágosodás

Megvilágosodni.

Mint egyén, szubjektív véleményt közlök.

Megvilágosodni annyi, mint megérteni. Adott témában felvilágosultnak lenni. Egyfajta tévedhetetlen tudás. Az ÉLET bármely területére alkalmazható fogalom, de:

Általános értelemben "megvilágosultnak" lenni valami "különlegeset", "mennyeit" jelent. Tudni illik, hogy minden ember, mind inkább "mennyei lény" (Isten gyermeke), megvilágosultak vagyunk. Megvilágosultnak lenni körübelül annyit jelent, hogy tudjuk, hogy megvilágosultak vagyunk és tudjuk, hogy ez mit jelent. Mit is jelent?

Ember, ismerd meg önmagad!

Aki, önmagát ismeri meg, az a világot ismeri meg.

Emberek vagyuk - ! - ? - . Inkább Lelkek. Lelkek, kik Isten gyermekei, -pedig inkább, Isten részei, -mint sejt az emberben, -mint betű a mondatban, -mint házasságban a szerelem, Lelkek vagyunk.

Lelkek vagyunk - ! - . Erről nehezebb beszélni. Nem is teszem meg. Legyen elég annyi, hogy: Sejtjeim léteznek bennem. Én létezem Lelkemben. Lelkem létezik Istenben. Sejtem tudata, bennem él. Az én tudatom Lelkemben él. Lelkem Istenben létezik!

Megvilágosultnak lenni, -általános értelemben: Felvilágosult ember, a Lélek ismerője, a Lélek pedig Isten ismerője... Az ember ki megvilágosult, - Istent ismerte meg, - ÖNMAGÁT!

Azért ebbe van logika... :D - Üdv. » KeFe « vitalapom 2008. február 11., 09:22 (CET)

Háromszög mértani közepe

Mértani közepe nincs a háromszögnek. Ezt 1 Amerikai kutatócsoport deritette ki az utobbi hetekben. Állításik szerint azért nincs mert a háromszögnek több mértani közepe lehet mert 3db szögből áll és ezek változtatják pontjukat. Folytatás még kidolgozás altt áll. Dr. kajcsik László

Ostoros vallás

Titkos vallási szekta.Egy budapesti Általános iskolának diákjai hozták létre T. B.,az ő Félistenük tiszteletére,2006-ban.A hit szerint egyetlen isten van a világban,méghozzá a Félisten.Tagjainak számát a szekértők körübelül 540-re becsülik.A hit szerint a világ egyetlen ostorcsapással keletkezett,majd a Félisten lovon végigszáguldott a világegyetemben,és áldást szórt,melyekből bolygók,csillagok keletkeztek.A hit szerint a Félisten mindig is élt,él és élni fog.Azaz szerintük a Félisten ma is egy ember alakjában él az emberi társadalomban.A világ országai Izraelen és Kínán kívül mind elismerték a vallás létezését,melyet 2008 január 1-én a híres Hamburgi-egyezményben rögzítettek is(a Hamburgi-egyezmény a világ vallásainak hitelesítésésvel foglalkozik,minden másofik évben megtartják,mindig Hamburgan).

In vivo

Apró beszédhibával kiejtve, tulajdonképpen az In vino veritas rövidült kifejezése. Csak egy Wikipédiás szerkesztőnek van ilyen tájszólása, amelyben a vino vivo-vá honosodik.

Féreglyukak

Wikilelet: „A féreglyukak alkalmatlanok az áthaladásra, mert nem férgek, hanem lyukak. Fordítva ez nem igaz.”

Kínai szokások

Kínai szokások A kínaiaknak nagyon sokféle szokásuk van.Reggel naplementével kelnek sokkal korábban mint mi(nah meg az időeltolodás) aztn kimennek a rizsesbe vagy a kávésba vetni öntözni kapálni és délig a tüzö napon szalmakalapban dolgoznak aztán ebédre esznek calami kisállatot gyümölccsel és rizzsel na meg pálcikával!esteére hazatérnek mamuszkába lefeküsznek és reggel korán kelnek.hát ez egy kínai paraszt szokás :) pusszant lalababa na páá

A lap eredeti címe "http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%ADnai_szok%C3%A1sok" Gelányi Bence vita 2008. február 10., 17:09 (CET)

Egy stílszerű szerkesztési összefoglaló

Gyűjtötte: Bináris ide 2008. február 11., 08:40 (CET)

Nyeftermityke

A nyeftermityke (Nefter mitcus) az emlősök osztályának a ragadozók rendjéhez, ezen belül a vér-rágcsálók családjához tartozó faj. Legközelebbi rokonai a vércsincsilla és a vérmenyét.

Előfordulása

Magyarország keleti részén, bár élőben még senki sem látta, Azonban a Nyíregyházi Anime Meet (NyAMee) szervezet tagjai állítják, hogy létezik, miután a klub egyik vezetője Molnár Zsuzsanna (Zsanna) többször is emlegette ezen alig ismert fajt.

Alfajai

1. Házi nyeftermityke (Nefter mitcus 'Otthonus') Szereti az emberek közelségét, a társaságot, előszeretettel néz animéket.

2. Otaku nyeftermityke (Nefter mitcus 'Otacus') Irodák és számítógépes központok alagsoraiban él, mert nem bírja a napfényt. Csak éjszaka bújik elő. Igen intelligens fajta, ért a számítógépek kezeléséhez, 5 fajta programnyelvet ismer, érdekli a japán kultúra, animéket néz, szereti a számítógépes játékokat, interneten ismerkedik.

3. Vérnyeftermityke (Nefter mitcus 'Gyilkolus') A nyeftermitykék legveszedelmesebb fajtája. Vérében van a ninják technikájának minden egyes részlete. Egy harapással végez az ellenfelével.

Megjelenése

Testhossza 20-30 centiméter, vállmagassága 3-4 centiméter[forrás?]. A hím maximum testtömege 250 gramm, a nőstényé maximum 110 gramm. Teste hullámosan ívelt; szárnyának fesztávolsága 10-15 cm. Bár nem sokkal hosszabb a nősténynél, a hím jóval nehezebb. Fekete és fehér színben ismert.

Életmódja

Az állat bátor és kíváncsi; túlnyomórészt éjjel vadászik. Technikás, ügyes vadász, gyorsaságának és ártatlan küllemének köszönhetően a tőle nagyobb zsákmányállatokat is el tudja ejteni. Fajtától függően táplálkozik. Repülni csak kisebb távokat bír.

Szaporodása

Az ivarérettséget néha már az első évben eléri. Gondosan megválasztja társát és furfangos hódítási eszközei vannak. Egyes fajok saját maguk által szerzett dalokat adnak elő a párzási időszakban, szívesen viszik moziba és geocachingelni a kiválasztott egyedet. Kölykeiket erkölcsösen nevelik, bár előszeretettel néznek titokban hentai-t (japán animált pornó), amelyek műhelytitkait előszeretettel alkalmazzák aktus közben.

Martynszki József

Martynszki József (Dunaszekcső, 1993.június 2).: III. Magyar Népköztársaság V. elnöke

Hivatali idő.: 2049.június 16-2050.szeptember 17): A Magyar Népköztársaság utolsó elnöke.

Politikai párt.: Kommunizmus Magyarországon mozgalom

Elődje.: Leveles László

Utódja.: Pártos Imre

Hatalomra jutása

2049. június 16-án a 55 éves Leveles Lászlót párt felmentette elnöki tisztségéből. Helyére az 56 éves Martynszki Józsefet neveztték. Aki csak a Népköztársaság és a Köztársaság átmenetét megkönnyető elnöke volt úgy nevezhetnék.Átmenett elnök. Hivatali ideje.: 1 év. 2050.09.17 este 19:00 órakor megtörtént amire mindenki számított Lős Péter bejelenti a Magyar Köztársaságot. Martynszkit 4 évre be börtönözték.

Bötön után

2054.10.21 én ki engedték a börtönből amikor már a szabad magyarország 2. kormánya volt hatalmon.2054-től örökre visszavonult a politikai élettől. 2067.12.10 meghalt Leveles László +(73). 2068.06.02-án ünnepelte 75 születésnapját.

Gelányi Bence vita 2008. február 15., 20:08 (CET)

Finomfőzelék

Az egyetlen entitás ami kevesebb mint a tagjainak összege. SyP 2008. február 17., 10:35 (CET)

Evés előtt a tányéron, vagy evés után a tányéron? – Rodrigó 2008. február 26., 21:24 (CET)

Ez utóbbit alátámasztja az is, hogy okádékunkban az azt megelőzően elfogyasztott tápláléktól teljesen függetlenül mindig található répa. Fony 2008. július 14., 15:50 (CET)

Hódfejű nagyfater

Nekem szimpla baromságnak tűnik, bár nem kizárt hogy tényleg léteznek.... :) en:Hódfejű nagyfater

Gyűjtötte: – Burrows vita 2008. február 17., 13:28 (CET)

Nem hinném, tekintve, hogy My heart is broken az angol fordítása... – شهاب الويكي مجلس الحكمة 2008. február 26., 00:06 (CET)


nagyon ritka veszélyeztettett faj, napjait hajcsattokra vadászva tölti amit késöbb elás, hogy miért teszi ezt még nem deritették ki... Fö tápláléka a kanapén hagyott morzsa,papucs,távirányito gomb, de szivesen kimerészkedik a vadonba fakérget rágcsálni, mivel északai életet él, telefonfülkékbe nappal fejjel lefelé alszik. télen fog egy kalapácsot és egy szappant, keres egy kék autot és eltömiti a kipuffogo nyilást, kalapács segitségével finoman belecsapkodja a szappant, és a dühös tulajdonos, aki elkezd orditani vele, elveszi feleségül.

Dominatus

A dominatus mint maga egy igen fontos berendezkedési forma legjobban ezt a sarki kisboltban szoktam alkalmazni mert hát ott olcsóbb a kenyér és ez dominál. Ezért dominatus mert ezt mindenki megérti. Az atombugyihoz hasonlítanám bár ez vicces lehet.


Lily15 üzenet 2008. február 17., 15:34 (CET)

Avagy mire jó egy lábjegyzet?

Odessza#_note-1



Burrows vita 2008. február 22., 21:23 (CET)

Atonis

Atonisz Férfi becenév. Az Adonisz szó és Attila név összetétele.. Attila nevű, magas, izmos, férfiak beceneve. Budapesti szlegnként kezdték használni 2008 elején.. SyP 2008. február 23., 19:56 (CET)

A másik Kállai Pál

Versenysúlya 54 kg volt.

Ezen kívül fontos megjegyezni, hogy szintén Kállai Pál néven fut a gyorsulás, a lángelszívás és változatok bemutatásának késes nagymestere is! Az Ő "versenysúlya" valamivel több...

Gazember

Gazember az év tizenharmadik hónapja a Gergely-naptárban, és 31 napos. Neve a magyar gazember szóból származik, utalva arra, hogy ebben a hónapban követték el a legtöbb bűncselekményt a falvakban. A népi kalendáriumban is Gazember havának hívják.

gazember eseményei

Lásd még

Júlia (Rómeó és Júlia)

Ő egy kis naiv kamaszlány, aki első látásra „beleszeret” egy olyan emberbe, akit azelőtt mégcsak nem is látott. - hozzá kell fűznöm hogy én nem hiszek az „első látásra szerelemben”[1]- Igaz, hogy ebben nincs semmi rossz, de csak így összeházasodni néhány nap „ismertség” után, én kissé korainak tartom. Ma azt mondanánk a Júlia típusú nőkre, hogy könnyűvérű.[2] Az viszont „dicséretes” tőle, hogy a későbbiek folyamán bebizonyítja azt, hogy ezt ő mégse egy kis „futókalandnak” fogja fel.

  1. jó neked...
  2. (szerk. megj.): Akkor már a Rómeó típusú fiúkra is...

Bödőcs Tibor

hogy el ne vesszen:

Bödőcs Tibor Magyar-magyar szakos hallgató. Búcsúszentlászló oroszlánja, a magyar humor Bödőcs Tiborja. Karrierje cipőboltokban és falunapokon kezdődött, ám ma már háta mögött tudhat számos fellépést a Rádiókabaréban is, sőt a Magyar Rádió Bon-bon Díját is. A Dumaszínház egyik legígéretesebb felfedezése lenne, ha már korábban nem fedezte volna fel önmagát. OA

Makkizmus

A makkizmus Tolókocsis (magyarul talán így nevezhetnénk) Makkaisten imádatán alapszik. Európában csak Svédországban elterjedt hit, de egyre több teret hódít magának. Viszonylag fiatal vallásnak számít, de előrelátások szerint néhány év múlva a világvallások közt fog szerepelni.

A vallás lényege, a hit maga

A makkisták imádkoznak a Makkaistenhez, mert megteremtette nekik a világot, és hogy továbbra is segítse őket túl minden bajon. A vezetőjük Tolókocsis Makkaisten, és csak két elvárás van:

1. A napi 42 ima elmondása, melyek megtalálhatók a Den Heliga Skriftben.

2. A hívőknek nem szabad bántaniuk az állatokat; ezt szigorúan büntetik.

Kinyírom a kombájnokat!

Ez a már korábban bemutatott Hódfejű nagyfater párja az enwikiben :D Diabypaláver 2008. március 11., 21:36 (CET)

Törölni kéne mindkettőt. VT vita 2008. március 14., 17:29 (CET)
Nehogy már... :D – Alensha üzi 2008. március 15., 20:38 (CET)
Hiába javította ki Alensha, én kegyetlen módon töröltettem őket. Tartalmuk az utókornak alább. Samat üzenetrögzítő 2008. április 6., 03:26 (CEST)

Kinyírom a kombájnokat! is the first solo album of Hungarian rock-band Warlike world. Its title mans "I kill all of the tractors". It refers to the Communist era of Hungary, when works on the farms were done with tractors. It was released on August 12, 2005.

Songs

  • Pitbullok a kertben
  • Tizenhárom lucskos playmate
  • Kinyírom a kombájnokat! (twice, the second version is instrumental)
  • Anettka, amikor felmegy a pumpa
  • A golyóid már az enyémek
  • Kiszel Tünde cicifixe
  • Gőzerővel vége lesz

Trivia

  • The father of Benő Vadász, the guitarist worked with a kombájn when he was forced to join to the TSZ
  • Szilvia Geréb, the vocalist appears only in the last 2 songs. She joined to the band when the studio works were already under editing.

Máglyahalál a próbafülkében is an album, made by the hungarian rock-band, the Warlike world. It was released in 2008. January 11. Among all of their albums this was the longest - it includes 13 songs+1 bonus track - and the best selling too: 19 000 records were sold. The ATMPT listed it as the "24th greatest album in the history of the Central-European Rock Music".

Songs

  • Disznóvágás a nappaliban
  • Nagy vágta anyádhoz
  • Bulldog&Bullshit
  • Kórház ReFormáció
  • Zámbó Jimmy meg a hedsát
  • Preserkávé
  • IGe(n), akarjuk!
  • Kettészakadt gatyád maradványa
  • Kibelezett oroszlánok
  • Fricska Bicska-csicska
  • Máglyahalál a próbafülkében
  • A kisöcsém Dundikára veri ki
  • Télapó nyomott töke

Trivia

  • Bródy János, the famous hungarian musician took part in 3 songs.
  • Katyerina Slopomina, the ucranian member of the team sing a bonus track in the record. It's an ucranian folk song.
  • An argument was held beetween the Tesco supermarkets and the bands, because the clip of the "Máglyahalál a próbafülkében" was recorded in one of the changing rooms of it, and no indemnity was paid for the store.

Hódfejű nagyfater (Beaver-headed grandpa) is an album by the Hungarian rock-band the Warlike World. It was published on January 25, 2006. Twenty-three hundred copies were sold during 12 weeks.

Songs

  • Rénszarvasok vérbosszúja (Vendetta of Reindeers)
  • Nagymuter meg a szatír (Grandma and the Satyr)
  • Győzike kapcsolata anyáddal (Győzike's Liaison With Your Mother)

Freudi elütés

[4] :D

Edinburghi közlekedés

Skócia fővárosának közlekedésének pontos kifejtése az Edinburgh szócikk alatt: "A városnak reptere van, de nem a városban, hanem 13 km-re délre."

Divatos japán macska

Pihent agyú anon bőbeszédű szócikkének címe és tartalma: Tokyo Mew Mew à la Mode. Cassandro vita 2008. március 27., 14:16 (CET)

Polak, Węgier, dwa bratanki

Egy lengyel barátunk üdvözlete -- Cassandro ... 2008. március 31., 18:43 (CEST)

Szösz

Leírása

A szösz az egy olyan kicsi dolog, ami többnyire ruhákon fordul elő, és vagy a ruha saját anyagából, vagy más külső forrásból származó gömbszerű képződmény. Gyakran emlegetik egy bizonyos mösz-el (szöszmösz) kapcsolatban, ami a szösz-el ellentétben önmagában nem tekinthető értelmes szónak a magyar nyelv mai állása szerint.
Minden szösszel lehet mötölni.