Wikipédia:CEE Tavasz 2015/Nemzetközi kategória

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kelet- és Közép-európa országai

A nemzetközi kategória[szerkesztés]

CEE Spring a kelet és közép-európai Wikimédia Egyesületek (chapterek) által képviselt országokat illetve nyelveket foglalja magába. A szócikkíró verseny március 21 és május 31 között kerül lebonyolításra. Ebben a periódusban tetszőlegesen kiválasztott országhoz kapcsolódóan tetszőleges témáról írható új szócikk illetve feljavítható a résztvevő Wikimédia Egyesületek által ajánlott cikklista bármelyik szócikke.

A témaválasztás megkönnyítésének céljából a résztvevő országok Wikimédia Egyesületei készitettek egy-egy ajánlati listát az általuk legfntosabbnak tartott szócikkekről. Ajánljuk ennek a listának a tanulmányozását! A Wikimédia Meta lapján. A listában található magyar nyelven már létező, de hiányos szócikkek jelentős bővítése kiemelten szempontként szerepel az értékelésben.

Szavazás[szerkesztés]

A szavazás a szócikkíró verseny lezárását követően június 1-től június 14-én 24:00 óráig tart. Az első hat szócikk kapja meg az elismerő címeket. A szerkesztői aktivitást külön értékeljük, a szerkesztő aktivitás értékelésénél fokozottan figyelembe vesszük, hogy az adott szerkesztő hány díjazásra jelölt cikket írt. Minden olyan szerkesztő szavazhat, aki egy hónapnál régebben regisztrált. Egy szerkesztő legfeljebb 5 szócikkre szavazhat az általa felállított sorrendet is megadva, a szavazatok kiértékelése a Condorcet-módszer szerint történik.

Olyan cikkre etikai okokból senki ne szavazzon, melyet maga írt.

Eredményhirdetés[szerkesztés]

A kiértékelésre és az eredményhirdetésre a szavazás lezárását követő 3-4 napban kerül sor az éppen aktuális lapon, illetve a Kocsmafal (hírek) oldalon.