Ugrás a tartalomhoz

Wikipédia-vita:Wikitanácsi indítványok/Nem cégként szerkesztők azonosítója

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Burum lelkizése[szerkesztés]

Idézet a határozat végéből: Módosításra javasoljuk, hogy a híres emberek, közszereplők, intézmények neve is a nem megengedett azonosítónevek közé kerüljön. stb. Lelki szemeim előtt felsejlenek azok a jövőben megbeszélések, amelyekben azt próbáljuk meg konszenzusos alapon eldönteni, hogy ki híres. – Burumbátor Súgd ide! 2019. május 20., 18:56 (CEST)Válasz

Kedves @Burumbátor: Ezt már 2008 óta el kellett valahogy dönteni. Ha eddig nem volt ezzel probléma, akkor remélhetőleg ezután sem lesz. Az irányelv ugyanis 2008. február óta tartalmazza mint "nem elfogadható azonosítót" ezt a kitételt. A változás a mostani javaslat szerint csupán az lenne, hogy ugyanúgy kezelné a híres embereket, közszereplőket és intézményeket is, mint a cégeket és pártokat. – Dodi123 vita 2019. május 20., 19:22 (CEST)Válasz

Malatinszky kérdései[szerkesztés]

Jól gondolom, hogy a WT értelmező határozatából következően az EniPort szerkesztői név megengedett, mert nem teljes vagy rövidített neve az EniPort Kkt. nevű cégnek, nem védett terméknév és nem is közismert márkanév?

Jól gondolom, hogy a WT értelmező határozatából következően az Telenor szerkesztői név nem megengedett, mert bár nem teljes vagy rövidített neve az Telenor Magyarország Zrt. nevű cégnek, és nem is védett terméknév, de közismert márkanév?

Jól gondolom, hogy a WT értelmező határozatából következően az Sberbank szerkesztői név vagy megengedett vagy nem, attól függően, hogy a közösségi konszenzus szerint a Sberbank közismert márkanév-e?

Malatinszky vita 2019. május 20., 22:13 (CEST)Válasz

@Malatinszky:

  1. Jól gondolod. Az értelmezés 2. b-pont alapján igen, kiegészítve azzal, hogy a névegyezőséget nem használta az "Értelmezés" 2.b.iii. pontja szerinti gazdasági előnyszerzésre.
  2. Jól gondolod. Nem is védett terméknév, de közismert márkanév értelmezés szerint.
  3. Mivel a cégről van szócikk a Wikipédián, ezért közismert márkanévnek tekinthető. Ez esetben nem kell közösségi konszenzus, ehhez elegendő egy adminisztrátori döntés.
Ogodej vitalap 2019. május 20., 22:56 (CEST)Válasz