Ugrás a tartalomhoz

Wikipédia-vita:Szavazás/Javaslatok/Nem szabad tartalom felhasználásának irányelve

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Fauvirt 9 évvel ezelőtt a(z) Szabadság témában

Szabadság[szerkesztés]

Én komolyan nem értek sokakat itt a Wikipédián... a "szabad" szóra hivatkozva háborognak, nem véve figyelembe mások saját igazának a szabadságát. Források és engedélyek hiányàban nincs más, csak a "szerintem", ami nem egyenlő a szabad-ság-gal. Igen, ez kompromisszumot is igényel, meg többletmunkát, de a Wikipédia - hacsak valamit nem értettem fatálisan félra - nem az egyén szabadságának encikloédiája (amit sokan az önkéntessèg szó mögé bújva hirdetnek), hanem azon információk gyűjtőhelyeként jött létre és szabályai is ezt tàmasztjàk alà, amik szabaddá tett vagy vált adatok és azok önkéntes formàban (ami nem az azt teszem amit akarok és ahogy gondolom, hanem a fölvállalok önként valalmit a törvények betartásával szvsz) való megosztására.

Tehát, a konkrét esetben: ha a törvénynek van egy megengedő rendelkezése, ami alapjàn betartható, akkor azzal kell jönni, ugyanis a Wikipédia bár nem vállal felősséget a tartalmáért, törvènysértèsre (azaz a szabadságjog elvesztésére) sem buzdíthat... rosszul értem?!

A szócikkalanyok is gyakran félreértik és sokszor mondtam már el nekik is, hogy nem az enciklopédiában, a forrásban kell a helyesbbítést elintézni, ha még nem történt meg. A szerkesztőknek ugyanugy meg kell érteni, a törvényeket nem a Wp. alkotja, ha nem stimmel, a forrásnàl kell tudni a változtatást elérni... Fauvirt vita 2015. június 6., 13:53 (CEST)Válasz