Vita:Nyikolaj Taraszovics Nyikovszkij

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Vadaro 7 évvel ezelőtt a(z) Megjegyzések témában

Megjegyzések[szerkesztés]

Mivel szócikkíró versenyre készült a cikk, nem fogok rajta módosítani. Megjegyzéseim:

  • Az infobox szerint a cikkalany nemzetisége ukrán. Forrást kéne tenni rá (ref-fel), mert az orosz és az ukrán cikkben ezt nem említik. Ha nincs rá forrás, akkor törölni kell.
  • "Hadosztálya volt az első, amelyik elérte és el is foglalta a budapesti hidakat. Ezért a cselekedetéért tüntették ki a Szovjetunió Hőse kitüntetéssel." Átolvastam mindkét nyelvű hivatkozott wiki-cikket, de ezt így egyikben sem találtam. A mondat több állítást tartalmaz, ezért részletezem:
    • sehol nincs az, hogy elsőként érte volna és foglalta volna el a hidakat. Amit én erről olvastam: Ezredét (és nem a hadosztályt) az elsők között vezényelték Budapestre. valamint (az előző állításhoz nem kapcsolódva:) több hidat és pályaudvart elfoglaltak.
    • szó sincs róla, hogy ezért a cselekedetéért (tehát hogy elsőként érte/foglalta el a hidakat) kapta a kitüntetést. Hanem a "katonai kötelesség teljesítésének bátor, stb. végrehajtásáért."
  • A két hivatkozott wiki-cikk nem írja, hogy október 24-én Ceglédről "azzal a céllal" érkeztek volna Budapestre, hogy leverjék a felkelést. (24-én ilyen célt még nem is lehetett volna kitűzni, - mondom én.)
  • Mindkét cikk szerint Magyarországon alezredesi rendfokozata volt, a Szu hőse kitüntetést is alezredesként kapta. 1966-ban viszont valóban ezredesi rangban helyezték tartalékos állományba (tehát a bevezető szövegben maradhat az ezredes).

– Vadaro vita 2016. október 6., 14:15 (CEST)Válasz

A módosításokon dolgozom. Jelenleg sikerült hozzájutnom egy autentikusnak tűnő életrajzhoz (angol nyelven), s dolgozom, hogy fordítsam. Kis türelmet. – Némo (Morgóhely) 2016. október 8., 17:00 (CEST)Válasz

A nevezést addig is visszavontam. -Némo (Morgóhely) 2016. október 8., 17:01 (CEST)Válasz

Köszönöm az üzenetet. Az orosz és az ukrán cikk forrása egyébként itt található (oroszul). – Vadaro vita 2016. október 8., 17:29 (CEST)Válasz