Vita:Magyar építészek listája

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Linkoman 6 évvel ezelőtt a(z) Bővítés definiálása témában

{{tartalmi segély}}(?) Novák Péter színész az építészek között szerepel MarcusAurel vita 2010. január 17., 22:33

ja, kitűnő "színész" volt, 1963-ban még Ybl-díjat is kapott, lásd: http://mek.oszk.hu/00300/00355/html/ABC10888/11317.htm – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 94.27.194.106 (vitalap | szerkesztései) 2010. május 28. 00:26 (CEST)

Az „anon” igencsak régi megjegyzése alapján javítottam. --Puskás Zoli vita 2014. június 1., 21:04 (CEST)Válasz

Bővítés definiálása[szerkesztés]

Átjavítottam az ismertebb magyar építészek kitételt arra, hogy valamilyen díja legyen, vagy a Wikipédia szócikke tárgyalja a munkáját. Beleírtam azt is, hogy a munkásságát egyszavas jelöléssel pontosítsuk. Egyet nem értés esetén itt megbeszélhetjük. Palotabarát vita 2018. január 24., 21:59 (CET)Válasz


A sorrend nem túl udvarias. Valaki 2006-ban elkezdte ezt a szócikket és másokkal együtt egészen mostanáig nem akarta senki sem korlátozni a lista lehetséges tartalmát, ilyen viták eddig nem merültek fel.

Mivel tapasztalatom szerint a Wikipédián bármely jó szándékú szabályt a szerkesztők jelentős része a lehető legmerevebben értelmezi, ezért a meghatározás bevezetése a listára vehető személyek körét szűkíti.

A lista korlátozása csak olyan irányban indokolt, hogy végzős egyetemi hallgatókat stb., még nem bizonyított építészeket ne szerepeltessünk.

A javasolt kritérium vitatható. Az "ismertebb" fogalom valóban határozatlan (nem is így hívják a listát!). A fő ellenérv az, hogy jelentős művészek talán soha nem kapnak díjakat, elismeréseket, miközben kérész életű karriereket is kísérhetnek magas kitüntetések.

A listák szerepe a kategóriákkal szemben abban is megnyilvánul, hogy a listán olyanok is szerepelhetnek, akikről még nincs szócikk, ezért a megfelelő kategóriában sem szerepelhetnek.

Egyelőre visszavonom a megbeszélés nélkül bevezetett korlátozást és javaslom, hogy valamilyen kifejezéssel (pl. főleg, vagy elsősorban) "puhítsuk fel" a meghatározás szigorát, hogy a meghatározás ne merev parancsként, inkább a listára kerülés esetenkénti eldöntésének segédeszközeként szerepelhessen.--Linkoman vita 2018. január 24., 22:30 (CET)Válasz

A fejrészt a véleményemnek megfelelően átdolgoztam.--Linkoman vita 2018. január 24., 22:39 (CET)Válasz