Vita:Jennifer Aniston

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt HG 4 évvel ezelőtt a(z) Jennifer Anastassakis témában
Ez egy életrajzi szócikk.
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Életrajzi szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Képfigyelmeztetés[szerkesztés]

A következő képeket törölték vagy törlésre jelölték a Commonson. Mielőtt eltávolítod a képet a szócikkből, ellenőrizd a commonsos lapját, hátha időközben visszavonták a törlési jelölést, vagy eleve tévedés volt. A kivett képet próbáld meg helyettesíteni egy másikkal. Ezt az üzenetet a CommonsTicker írta.

-- CommonsTicker vita 2008. január 19., 23:19 (CET)Válasz

Jennifer Anastassakis[szerkesztés]

Érdekes lenne tudni:

A források kicsit ellentmondanak a születési névvel kapcsolatban.
Apja görög származású, eredeti neve Yannis Anastassakis, így bizonyára néhány dokumentumban megjelenhetett a lánya Jennifer Anastassakis néven is. Apja viszont a John Aniston művésznevet használta, mint színész. Jennifer a Brad Pitt-el kapcsolatos válókeresetben a Jennifer Joanna Aniston nevet adta meg a születési név részhez, így szerintem tekinthetjük ezt elfogadottnak. – LuCkY vita 2009. június 15., 12:56 (CEST)Válasz

Lektorálandó, mert...[szerkesztés]

  1. A bevezető nem foglalja össze a szócikk tartalmát.
  2. A szövegben nem szokás vastaggal kiemelni a filmcímeket.
  3. A filmográfiában elég egyszer belső hivatkozást tenni a szinkronszínész nevére, felesleges minden alkalommal.
  4. Ha szerepel a rendező(k) neve a filmek mellett, akkor legyen rájuk belső hivatkozás is (Rob Reiner pl. egyértelműen nevezetes, mégsem piros a neve - ha valaki később megírná a szócikkét, nehéz lesz kibogarászni, melyik szócikkekben vannak rá hivatkozások).
  5. A filmográfiánál el kéne dönteni, hogy időrendben írjuk-e (én ezt tartom logikusabbnak az áttekinthetőség szempontjából, de sok szerkesztő valamilyen okból szeret visszafelé haladni az időben :D) vagy sem - bármelyik verzió is legyen, a filmek és a televíziós szerepek felsorolásánál jó lenne, ha egységes lenne a kronológiai sorrend.

– HG vita 2019. április 22., 23:01 (CEST)Válasz