Vita:Jean-Claude Van Damme

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt HG 5 évvel ezelőtt a(z) Forrás nélküli szakasz témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Sport témájú szócikkek (besorolatlan)
Filmekkel kapcsolatos szócikkek (jól használható besorolás)

Észrevételek[szerkesztés]

Ezt a szócikket igencsak formázni kéne (bevezető!!), és stilisztikailag-helyesírásilag ellenőrizni.

„Ezt még ez évben követte a Monaco Forever, amiben jó kis karatefiúként emlegették.”

A szerep pontos neve: Gay Karate Man, vagyis meleg karatés. A film (Monaco Forever) egyik rövidke epizódjában Van Damme valóban ezt a szerepet játssza, szolidan le is tapizza a főszereplőt, akit stopposként vesz fel a kocsijába. Filmfan 2007. október 19., 14:01 (CEST)Válasz

És játszott például a török Sinav c. filmben, ahol egy brit királyi tolvajt és saját magát alakítja kettős szerepben hehe :)) Vajon mennyit perkáltak le neki ezért? :)) – Timiş mélboksz 2007. november 26., 13:12 (CET)Válasz

A lapon eleg sok adat elter az angolnyelvu verziotol..

Forrás nélküli szakasz[szerkesztés]

Kiszedtem a szócikkből a szakaszt, mert forrás nélküli és sokszor kényes információkat tartalmaz egy élő személyről (ebben az esetben mindenképpen kell forrásmegjelölés). – HG vita 2018. december 22., 12:12 (CET)Válasz

---

Egészségügyi kérdések Kokain és extasy problémái voltak 1995 környékén. 1996-ban egy hónapos rehabilitációs programban vett részt, amit egy hét múltán otthagyott. Elmondása szerint bipoláris zavart is tapasztalt. Az 1997-es év vége jelentette a fordulópontot egészségében is, a válóperes papírok aláírásával, mely drogfüggőséget és házastársának bántalmazását említette vádként.

Idézet az „Ausztrál nő” – napilapból, 2006. január 30.: „A volt akcióhős azt nyilatkozta, hogy bipoláris rendellenességben szenved, de öngyilkossági kísérletéig ez nem tudatosodott. Gyorsciklusos bipoláris rendellenességet diagnosztizáltak nála, és nátrium-valproát-kezelést kapott, amit csak konyhasónak nevez.”

Filmes aktjelenetek Sok filmjében meztelenül jelenik meg a filmvásznon, bár mindig hátulról. Először a Véres Játszmában, melyet számos hasonló jelenet követett későbbi filmjeiben, beleértve a Tökéletes katona egy hosszabb részletét.

Többször kifejezte büszkeségét testfelépítésével kapcsolatban. Felvételek szerint a következőket mondta egyszer: Ha szép tested van, miért nem mutatod meg? Ez volt a Jóbarátok televíziós paródia fő motívuma is, ahol vendégszereplő volt. Saját magát alakította és Rachelnek, valamint Monikának ezzel dicsekedett: „Egy diót össze tudok törni a fenekemmel.”

Egy elvont gondolkodó A francia nyelvkörnyezetben Van Damme igen ismert képi aforizmáiról, amit a témák széles körében alkalmaz (személyes jólét, gazdaság, stb.) a francia és az angol furcsa keverékében. Különösen ismert az angol szavak használatáról francia nyelvben. Egy francia tv-csatornának adott interjú során az angol „aware” szót használta magabiztosságát jelölve meg a siker kulcsaként.

Házasságok Van Damme öt ízben házasodott meg, beleértve jelenlegi feleségét, akivel kétszer házasodott össze. A hölgy Gladys Portugues testépítő és fitness-versenyző.

JCVDA és JCVD gyermekei, akiket együtt nevelnek: Krish Van Damme, Nick Van Damme, Bria Van Damme, Cinti Van Damme, Marci Van Damme.