Vita:Fotex

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Linkoman 2 évvel ezelőtt a(z) Várszegi Gáborra vonatkozó szöveg kivágása témában

Várszegi Gáborra vonatkozó szöveg kivágása[szerkesztés]

Kivágtam Szerkesztő:Nyárizápor által beírt, más szócikkbe való szöveget: "Sportbefektetőként volt már a Fradi és az MTK tulajdonosa is Várszegi Gábor. Az MTK csapat mélypontján érkezett, kiestek az NB I-ből és anyagilag is csődközelben voltak. Szerződtette a korszak legjobb magyar játékosait, rengeteg pénzt költött a csapatra. Érkezése után az első ünnep az NB II fölényes megnyerése volt (1994–1995).

A 2011-ig tartó időszakot Várszegi-érának nevezték el a klubnál[1]. A csapat kiesett az NB1-ből és anyagilag is csődközelben volt, amikor érkezett Várszegi Gábor, ami sikert és gazdagságot jelentett a csapatnak. Szerződtette a korszak legjobb magyar játékosait, rengeteg pénzt költött a csapatra. Várszegi érkezése után évente ünnepelt a csapat, sikereket ért el. A bajnoki címet ünnepelhették, könnyedén lett a Magyar Kupa gyöztese is a csapat." --Linkoman vita 2021. július 21., 14:16 (CEST)Válasz

Igen, rendben, nem értem viszont 2 helyre ezt miért írtad? Nagyon nehéz lesz elvonatkoztatnod Várszegi Gábor nevétől a Fotex-et, hiszen a sportban legalább akkora szerepe volt, mint másutt. https://www.blikk.hu/sport/varszegi-az-mtk-fotulajdonosa/4eh9ysh .,, Az MTK Facebook-oldalán jelentetett meg egy közleményt, amelyből kiderül, a cég többségi tulajdonosa a Várszegi Gáborhoz köthető Fotex Ingatlanfejlesztő és Karbantartó Kft. lett..,, Vitalapomon válaszoltam, ütközés miatt nem folytattam, nyílván akkor törölted. Amerikából hazatérve -egyszerűen úgy emlegetik, ami igaz is,hogy felvásárolta fél Magyarországot. Gratulálok,óriási anyag van előtted, amit persze át kell nézni.

Nyárizápor vita 2021. július 22., 02:10 (CEST)Válasz


@Nyárizápor: -- Sajnos, félreértettél valamit.

Az építés alatt levő cikkbe valóban átvettem a Várszegi Gáborról szóló cikk néhány mondatát - de szigorúan csak olyanokat, amelyek a Fotex céggel kapcsolatosak. Annak ugyanis nagy jelentősége van, hogy Várszegi Amerikából jött haza és magáncéget alapíthatott a Magyar Népköztársaságban, ahol ebben az időszakban (még) nem volt nagy divat az ilyesmi...

Csak ideiglenesen emeltem át a néhány mondatot és valszeg meg is fognak ezek változni az épülés során. Semmi értelme egy lexikonban azonos mondatokat szerepeltetni több különböző szócikkben, én sem akartam ezt.

Sajnos, Te olyan infókat 'is átvettél ebbe a cikkbe a Várszegi Gábor cikkből, amelyek egyáltalán nem kapcsólódnak a Fotexhez.

Veled ellentétben, világos elhatárolást látok a Várszegi Gábor és a Fotex szócikk között.

A Wikipédiában egy-egy szócik tartalmát szigorúan meghatározza a címe. Jelen esetben van egy életrajzi cikk és van egy cégről szóló cikk. Ezek valóban részben átfedik egymást. (Ilyen esetben az a helyes, ha a személlyel kapcsolatos infókat az életrajzi szócikkben, míg a céggel kapcsolatos infókat a Fotex cikkben fejtjük ki.

Még valami: Az épülő cikk neve ideiglenesen Fotex és nem cégnév. Ennek oka az, hogy a cégforma időközben változott ( Rt. és a Zrt.). Elvben tehát ide tartozik a Fotex néven való szponzoráció is.

Bízom megértésedben. Üdv.--Linkoman vita 2021. július 22., 11:13 (CEST)Válasz

Ne haragudj, ha félreérthető voltam! Az ,,igen, rendben, de miért 2 helyre írtad?,, a vitalapokra vonatkozott! ))) Ide, és az én vitalapomra is írtál. Üdbv:

Nyárizápor vita 2021. július 22., 13:17 (CEST)Válasz

@Nyílzápor: - Sajnos, öreg Sam, öregszem... -:) --Linkoman vita 2021. július 22., 21:33 (CEST)Válasz

  1. MTK: Várszegi Gábor - Az ember akiről nehéz tárgyilagosan írni.