Ugrás a tartalomhoz

Vita:Bernáth József (szakács)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Alfa-ketosav 2 évvel ezelőtt a(z) Tiltakozom az egyszerűsített törlésre jelölés ellen! témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).


Tiltakozom az egyszerűsített törlésre jelölés ellen![szerkesztés]

Túl korainak tartom ezt a törlési jelölést.

Ez nem hoax, és az illető nyilvános szereplései miatt nem kizárt, hogy nevezetesnek minősül.

Amíg az "egyszerűsített törlés"t nem vezettétek be, egyértelmű volt, hogy egy ilyen szövegnek néhány napja van arra, hogy bővüljön. Ez legalább szubcsonk jelzést érdemlő szöveg, márpedig a ma indult cikk a szubcsonkkal még néhány nap türelmi időt kapna.

Leveszem a sablont.--Linkoman vita 2021. július 20., 15:41 (CEST)Válasz

@Linkoman: Szia! Nem jól láttad, nem azonnali törlésre jelölték, hanem egyszerűsített törlésre. Az egyszerűsített törlésnél nem öt napja van a szerkesztőnek a megmentésre, mint a szubcsonknál, vagy a TMB-knél, hanem hét. Így sokkal jobban járt a létrehozó. :) Gg. AnyÜzenet 2021. július 20., 15:55 (CEST)Válasz
@Gg. Any: Elnézést, a szubcsonkkal kapcsolatos megjegyzésem téves volt. A lényeg azonban az, hogy indokolatlan az egyszerűsített törlésre való ilyen gyors jelölés is, mert nevezetes személyről van szó. Mintha az lenne a cél, hogy minél előbb megszabaduljunk a tapasztalatlan új szerkesztők cikk-próbálkozásaitól!

Az ilyesmi megakadályozására máskor azonnal ki fogom tenni az "építés alatt" sablont.--Linkoman vita 2021. július 20., 16:06 (CEST)Válasz

Igen, tényleg, rosszul csináltam, kiindultam abból, hogy nem tüntet fel forrást egy élő személyről. Később betettem 1 forrásmegjelölést, így már ezt az alapot elvesztette a jelölés. Alfa-ketosav vita 2021. július 20., 17:18 (CEST)Válasz

@Alfa-ketosav:-- Kedves vagy, hidd el, nem személy szerint téged akartalak bírálni, hanem azt kritizáltam, hogy úgy vezették be egyesek az egyszerűsített törlést, hogy nem tisztázták az egyszerűsített törlés viszonyát a szubcsonkhoz - és ami a legfontosabb: nem követelték meg a fokozatosságot.

A lényeg: valóban vannak cikkek, amelyektől érdemes hamar megszabadulni.

Csakhogy ennek azonnal, első látásra nyilvánvalónak kell lennie! Ahhoz nagyon ócskának kell lennie a kezdeménynek, hogy ne lehessen vele semmit sem kezdeni. Ezeket azonnalira lehetne jelölni.

A forráshiány viszont nem indok az egyszerűsített törlésre. A "forrásolásra" elvileg lehetne határidőt adni (én már javaslotam is ilyet, de nem ment át).

Csak azért tiltakoztam, mert szerintem nem helyes az azonnali sablonon túl törlési sablont tenni egy cikkre a kezdetének a napján. (Az új cikk szerkesztője is ember, és észrevettem, hogy ezt a konkrét cikket is olyan gyorsan törölték, hogy az újonc ezt nyilvánvalóan nem értette, hát ismét létrehozta - nos, ekkor figyeltem fel rá.

Örülnék, ha elfogadnád: inkább vállalom, hogy feleslegesen dolgozom, ha egy menthetetlennek bizonyuló cikket hiába próbálok megmenteni - inkább, mint csak azért törölni egy jobb sorsra érdemes cikket, mert nem a mi ötletünk volt a létrehozása.

Nekem a Wikipédia mindig mozgalom is marad.

Még egyszer: köszönöm kedves szavaidat és bízom megértésedben. Üdv.--Linkoman vita 2021. július 20., 20:58 (CEST)Válasz

És mivel később bekerültek további forrásmegjelölések, így a jelölésnek végképp nem volt alapja. Egyébként mivel az első forrásmegjelölést én tettem be, ezért én szüntettem meg a jelölés alapját. Egyébként megértem mindezt. Alfa-ketosav vita 2021. július 20., 21:03 (CEST)Válasz
Frissítés: 2 további origós forrásjelölés került be. Láttam, hogy ki volt téve, hogy további forrásmegjelölés kell az ellenőrizhetőség érdekében. Alfa-ketosav vita 2021. július 20., 21:12 (CEST)Válasz