Vita:A magyarországi németek kitelepítése

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Ferrum234 2 évvel ezelőtt a(z) Hiányos témában

Sziasztok!

1., A szócikk nem ad választ arra, hogy a hazai németség kitelepítése miért (Nyugat)-Németországba történt, miért nem a sokkal közelebb lévő Ausztriába? (Szovjet megszállási zóna volt 1955-ig).

2., Kellene arról is írni, hogy a kitelepítés milyen károkat okozott Magyarországnak. Ugyanis a lakosság kulturális és munkaerkölcsi fejlettség terén igen magas szinten álló, kiemelkedően értékes rétegét zavartuk el tömegesen a hazai németséggel! Kaptunk helyettük a tótoktól idetoloncolva, jó esetben négyelemis magyar "bugris parasztokat", akiknek az ezüstkalászos gazdatanfolyam is fotonrakéta volt. Gyakorlatilag Magyarország az öntökönlövés minősített esetét követte el a németek kitelepítésével és jelentős mértékben ez a felelős azért, ahogy mi állunk gazdaságilag a mai napig, mondjuk a szomszédos osztrákokkal összemérve. Ezt meg kellene írni a szócikkben! 82.131.246.246 (vita) 2015. január 11., 19:53 (CET)Válasz

Üdvözlünk a Wikipédiában!


Köszönjük a hibajelzésedet, és hogy ezzel is hozzájárultál a Wikipédia épüléséhez.
Az ehhez hasonló visszajelzések nagyon fontosak számunkra, igyekszünk figyelembe venni a továbbiakban.
Jobbító szándékod hatékonyságát fokozhatod, ha az észrevételeidet egyenesen az érintett lapok vitalapjára írod, mert úgy a megjegyzés éppen az illető lap eddigi szerkesztőit éri el.
Tudtad, hogy te is tudod szerkeszteni a cikkeket, és hogy a Wikipédia olvasói egyben a szerkesztői is? Ide kattintva tájékozódhatsz, hogy hogyan tudsz te is beszállni a munkába, – mi is így kerültünk ide.
Különösen szívesen látjuk sorainkban az olyan szerkesztőket, akik igényesek a munkájukra, tehát téged is.

Üdvözlettel, jó szerkesztést: RepliCarter Hagyj üzenetet 2015. január 11., 23:28 (CET)Válasz

Hiányos[szerkesztés]

Hiányzik a 44-45-ös kitelepítésröl bármi. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Ferrum234 (vitalap | szerkesztései) 2021. december 27., 14:16‎ (CET)Válasz