Vita:2016-os labdarúgó-Európa-bajnokság/Archív01

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Battila27 7 évvel ezelőtt a(z) Végeredmény témában

Nem stimmel a meccsek beosztása

Az F csoport csak 14-én kezd, jó lenne végre ha pontos információkat is felvésne ide valaki!!! http://www.uefa.com/uefaeuro/ticketing/calendar/index.html – Porbóllett vita 2015. december 12., 21:26 (CET)

Végeredmény

A végeredmény táblázatról kinek mi a véleménye? Hivatalos sorrend nincs. A torna szervezője az UEFA, így azt gondolom, hogy a hivatalos adatoknak kéne szerepelniük (a korábbi tornákon is), tehát helyezések nélkül, az első kettőt kivéve, és két harmadik lesz. A média elkezdett cikkeket gyártani a "végeredményről" miszerint mi a 13. helyen végeztünk, az írek a 14., szlovákok 15. helyen zártak. Az nso leírta, hogy nem hivatalos a sorrend, az index már nem. A kérdés, hogy az íreket és a szlovákokat mi alapján rangsorolták? Holtversenyben végeztek (mindkettő harmadik is lett a csoportjában), de ha a csoportkörös meghatározást nézzük, akkor a lapoknak kéne jönniük, ebben Szlovákiának 9 sárgája van, az íreknek 8 sárga, 1 pirosuk van, vagyis 11 "pontjuk", ami rosszabb, tehát a szlovákoknak kellene előrébb lenniük. Vagy az számított, hogy ki kapott ki jobban a nyolcaddöntőben? Az itteni fejezethez tartozó szöveg abszolút nem hivatalos, de mégis kellene valami lista, ami bemutatja az országok összesített eredményeit. A szövegbe már direkt beleírtam, hogy nincs hivatalos sorrend (az első kettőt kivéve, és két harmadik lesz). Szerintem az első négyet kivéve nem kellene konkrét helyezéseket szerepeltetni. –Tomcsy üzenet 2016. június 28., 12:33 (CEST)

A korábbi labdarúgó-Európa-bajnokságok szócikkekben is szerepel számmal beírt sorrend. A labdarúgó válogatottak történetében is fontos, hogy milyen eredményt értek el a világversenyeken. Nem mindegy, hogy a 9. helyen rangsorolták őket vagy a 16. helyen végeztek. Eddig a számmal beírás nem okozott problémát. Szerintem ez tájékoztató jelleggel is fontos információ. A véleményem szerint mindenképpen konkrétabb a helyezési számok szerepeltetése a szócikkben. – Jávori István Itt a vita 2016. június 28., 12:41 (CEST)
Írország és Szlovákia esetében a szócikkben szereplő: 4. pont döntött. – Jávori István Itt a vita 2016. június 28., 12:44 (CEST)

Országnév alapján végeredményt megállapítani? Ez még viccnek is rossz. Akkor már legyen mindkettő 14., mint ahogy két bronzérmes is lesz, bár ha nincs hivatalos sorrend (nyilán nem véletlenül), akkor nem igazán értem, hogy minek erőltetjük. – Puskás Zoli vita 2016. június 28., 12:51 (CEST)

Példának okáért az Ír labdarúgó-válogatott oldalán a táblázatokban is szerepelnek a a világversenyeken elért helyezések. Európa-bajnoki-szereplés:

Ezeket akkor törölni kell? – Jávori István Itt a vita 2016. június 28., 13:04 (CEST)

Szerintem is legyen valamilyen sorrend, a szerzett pontok pl. jó megoldás. Azt én sem tartom jó ötletnek, hogy ha minden egyenlő, akkor az ABC-rend döntsön mert az viszont tényleg nem fair, annál még a sorosolás is jobb egy fokkal. A sárga lap-piros lap megoldást jónak látom az esetben. – XXLVenom999 vita 2016. június 28., 13:07 (CEST)

Szerintem a csoportmeccseknél leírt (a csoportharmadikat eldöntő metódus) a leghelyesebb. Egyéb külföldi oldalakon is ezt láttam. – Némo (Morgóhely) 2016. június 28., 13:48 (CEST)

Az országnevet mindössze annak eldöntésére szántam mindenféle helyezesek nélkül, hogy ki kerüljön feljebb a listában, pont úgy ahogy a gólszerzők esetében, ott sem nevezzük meg, hogy ki a 18., vagy 66. helyezett. Ott is csak listaszerűen felsoroljuk őket, helyezések nélkül.-Tomcsy üzenet 2016. június 28., 15:25 (CEST)

Még van 3 negyeddöntő, de Lengyelország már 8. helyezett (amit most kiszedtem, ha Izland kiesik, akkor Izland lesz a 8.). Emiatt is tartom azt, hogy nem kellene itt helyezésekkel foglalkozni a kiesetteknél, mert egyrészt szubjektív (kinek melyik csapat a 14. például), ha meg szigorúan nézzük a wikipédia irányelveit, akkor erre is forrás kellene, ami nincs, miután az UEFA nem ad ki rangsort az első négyet kivéve (az nso, és a többi sajtó nem forrás, mert nem hivatkoznak semmire, még a rangsor alapjára sem). Vagy például a kieséses szakaszban nincs pontozás, tehát a "pont" oszlopba is bele lehet kötni, akár saját kutatásnak is lehet ezt nevezni. Ezen kívül hadd ne mi határozzuk már meg a helyezéseket. A táblázat összefoglalás célja készült, helyezések nélkül, pont úgy mint a gólszerzők listája. Vagy ha már mindenáron helyezgetni akarunk, akkor mindenki várja meg az utolsó negyeddöntő végét.– Tomcsy üzenet 2016. július 1., 01:17 (CEST)

Szerintem is lehet rangsorolni, még is csak ha jobban szerepelt egy csapat (pl: a csoport körben) mint az adott körben kieső másik csapat megérdemli az előrébb rangsorolást. Viszont abban teljesen egyetértek a Tomcsy-val. hogy várjuk már meg az adott kieséses szakaszos kört még mindenki lejátssza a meccsét és utána soroljuk soroljátok be őket. – Battila27 vita 2016. július 1., 01:50 (CEST)