Trilógiák (Így jártam anyátokkal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Trilógiák
Így jártam anyátokkal
7. évad, 19. epizód
Eredeti címTrilogy Time
ÍróKourtney Kang
RendezőPamela Fryman
Első sugárzás2012. április 9.
Első sugárzás Magyarországon2012. november 14.
Kronológia
ElőzőA Tesóeskü
KövetkezőMost már döntetlen
Az Így jártam anyátokkal epizódjainak listája

A Trilógiák az Így jártam anyátokkal című televízió-sorozat hetedik évadának tizenkilencedik epizódja. Eredetileg 2012. április 9-én vetítették, míg Magyarországon 2012. november 14-én.

Ebben az epizódban Barney és Quinn összeköltöznek, miközben Marshall, Ted és Barney háromévente megnézve a Star Wars-trilógiát elképzelik, milyen lesz az életük 3 évvel később.

Cselekmény[szerkesztés]

Egy férfi a szomszédos házból távcsővel lesi Barneyt, nem érti ugyanis, miért jár ki az épület elé minden este pontosan 8 órakor, vár pár másodpercet, mosolyog, és megy fel. Mint kiderül, Barney szellenteni jár le, mert már együtt él Quinn-nel, és az ő jelenlétében nem meri megtenni. Quinn eladta az összes holmiját, mert Barney szeretné olyannak látni, amilyen előtte volt – a kávésbögréit viszont meghagyta, ami felbosszantja Barneyt. Marshall és Ted látszólag nem akarnak foglalkozni a problémájával, mígnem Ted bejelenti, hogy itt az ideje egy újabb trilógiának. Ez azt jelenti, hogy megnézik egyhuzamban az eredeti Star Wars-trilógiát. A hagyományt még 2000-ben találta ki Ted és Marshall a kollégiumban, amikor közgazdaságtanra készülés helyett inkább filmet néztek. Megfogadták, hogy ezentúl minden három évben meg fogják nézni, mert ha "nem háborúznak a csillagok legalább háromévente, akkor a sötét oldal győz". A vizsgán megbuktak, de a hagyományt betartották, és Barney is csatlakozott hozzájuk.

Minden egyes filmnézés alkalmával elképzelik, milyen lesz a jövőjük 3 évvel később. Marshall minden alkalommal bajuszos és sikeres ügyvédnek képzeli magát, aki boldog LIlyvel, aki egyfolytában terhes. Ted mindig egy R betűs lánnyal randizik, mint sikeres építész, a barátnője pedig külföldi származású. Barney pedig folyamatosan cserélgeti a nőit. Ezek közül egyedül Barneyval történik meg az, amire számít, Marshall és Ted rendre pechesebb az életben.

2012-ben Ted már úgy véli, hogy valami gond van vele, mert még mindig nem sikerült megállapodnia. Úgy vizionálja a jövőjét, hogy kopaszon és magányosan él, Marshall és Lily nagy családban élnek, Robin is összejött valakivel, de Barney legalább ugyanúgy cserélgeti a nőit. Ekkor Barney kijavítja, és közli, hogy ő már nem ezt akarja csinálni a jövőben, hanem Quinn-t akarja. Ezt felismervén hazamegy, és bocsánatot kér a bögrék miatt, majd el is szellenti magát a jelenlétében.

Marshall megnyugtatja Tedet, aki már nem hisz a jóban, hogy 3 év múlva minden szuper lesz. Jövőbeli Ted hozzáteszi, hogy valóban: akkor egyszer nem hitt benne, hogy minden jól fog alakulni, és mégis megtörtént. 2015-ben ismét együtt nézik a trilógiát, de Ted egy lányt is magával hozott: a kislányát, Pennyt.

Kontinuitás[szerkesztés]

  • 2003-ban Marshall még nem járt a jogi egyetemre. Oda csak 2005-ben vették fel.
  • A 2006-os trilógianéző maraton a "Hol is tartottunk?" című epizód idején játszódik.
  • Barney híres arról, hogy soha nem szeret változni vagy változtatni korábbi szokásain, és a bandát is valahogy így képzeli el. A "Beboszetesza" című epizódban ezért is esik kétségbe, amikor azt képzeli, hogy Marshall és Lily elválnak.
  • Az "Ismerlek?" című részben Marshall és Ted ugyanúgy a Star Wars-t nézik.
  • Lily nem vesz részt ezeken a filmmaratonokon, mert nem kedveli a Star Wars-t ("A terasz", "Duplarandi"). Ő és Marshall is saját filmnézős hagyománnyal rendelkeznek ("A kétségbeesés napja")
  • A "Robin: Kezdőknek" című részben Lily elárulja, hogy Marshall nem tud bajuszt növeszteni.

Jövőbeli visszautalások[szerkesztés]

  • A "Szünet ki" című részből kiderül, hogy Robin családja is "szupergazdag", ahogy Ted elképzelte.
  • Az "Örökkön örökké" című epizódban is élcelődnek azon, hogy a hangfelismerő rendszerek még 2030-ban is megbízhatatlanok.

Érdekességek[szerkesztés]

  • Az összes időpontban ugyanaz a naptár lóg a falon.
  • Ted ujján gyűrű látható a 2015-ös jelenetben, holott csak 2020-ban nősült meg.

Vendégszereplők[szerkesztés]

  • Becki Newton – Quinn
  • Michael Gladis – Chester
  • Gregory Michael – Trey, a "kamionsapis köcsög"
  • Meghan Maureen McDonough – Veronica

Zene[szerkesztés]

Források[szerkesztés]