Timothy Adams

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Timothy Adams
SzületettTimothy Christopher Adams
1967. augusztus 4. (56 éves)
Belleville, New Jersey
Állampolgárságaamerikai
HázastársaDaisy Fuentes (1991–1995)
Foglalkozása
Iskolái
  • New Jersey City University
  • Harrison High School
Színészi pályafutása
Aktív évek1995–

SablonWikidataSegítség

Timothy Christopher Adams (Belleville, New Jersey, 1967. augusztus 4. –) amerikai színész és modell.

Legismertebb a Grand Theft Auto IV videójátékban szereplő Brucie Kibbutz hangjáról. Televíziós szerepekből is ismert, mint a Sunset Beach Casey Mitchum-ja, és rövidebb filmszerepekből, mint a Bad Boys 2. – Már megint a rosszfiúk és a Die Hard – Az élet mindig drága.

Fiatalkora[szerkesztés]

A new jersey-i Belleville-ben született és a new jersey-i Harrisonban nőtt föl, öt testvér közül ő volt a középső. A Queen of Peace High School diákja volt a new jersey-i North Arlington-ban, és a harrisoni Harrison High School-ba járt. Számítástechnikából diplomázott a New Jersey City University egyetemen, és egy fuvarozó vállalat tagja volt, mielőtt elkezdte volna a karrierjét a show business-ben. Színészként akkor kezdett ismertté válni, amikor egy modellügynökséggel kötött szerződést.

Pályafutása[szerkesztés]

Első filmszerepét a Die Hard – Az élet mindig drága című filmben kapta. Később indult el a szappanopera karrierje a rövid életű, az NBC csatorna által közvetített Sunset Beach-ben, amelyben Casey Mitchum szereplőt alakította. Néhány televíziós műsor és film után visszatért a szappanoperákhoz Rob Layne szerepét eljátszva a Vezérlő fényben, melyben 2000-ben játszott. Adams főszereplőként a 2003-as nyári kasszasiker, a Bad Boys 2. – Már megint a rosszfiúkban debütált, ahol Will Smith-szel és Martin Lawrence-szel dolgozott.

Azóta fitneszmodell, hogy felfedezte a híres modellfotós, John Yannella a Sunset Beach-es időszakában, és a Men’s Health magazin címoldalán számos alkalommal látható volt, ahogy a Rodale Press-féle Your Best Body at 40+ című, Jeff Csatari-könyvben is feltűnt modellként.

Adams Ron Walsh szerepét játszotta az ABC szappanoperájában, a One Life to Live-ben 2003-tól, visszatérő szereplőként. Vendégszereplőként feltűnt a Ments meg! című, tűzoltókról szóló tévésorozat harmadik évadában, Mike Lombardi szerepét eljátszva. 2008 áprilisában részt vett A stúdió című sitcomban egy bulvárriporter szerepét eljátszva. 2010-ben Adams Dr. Claytont alakította az All My Children című szappanoperában nyolc epizód erejéig.

Adams komikusként is ismert. Ő kölcsönzi a Grand Theft Auto IV videójátékból Brucie Kibbutz hangját. A Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony videójátékban folytatta Brucie hangjának kölcsönzését.

Magánélete[szerkesztés]

1991–1995 között középiskolai szerelme, Daisy Fuentes modell és televíziós műsorvezető házastársa volt.[1].

Filmjei[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Timothy Adams (actor) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]