Ugrás a tartalomhoz

The Dreamcatchers

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
The Dreamcatchers
Információk
Aktív évek2017 – napjainkig
MűfajPop, Elektronikus zene
Tagok
Réka - ének
Netti - vokál, basszusszintetizátor
Igor - billentyűk
Zoli - gitár
Tamás - dob, cajon
Gábor - sampling, dobprogramozás
SablonWikidataSegítség

A The Dreamcatchers elektronikus és popzenét játszó magyar együttes. Dalaikat a melankolikus, lírai hangvétel jellemzi.

Története[szerkesztés]

A Dreamcatchers zenekart Lázár Zoli és Berényi Gábor alapították. A formáció rövid időn belül számos eredményt ért el a hazai popzenei színtéren. 2020 tavaszán az egyedülálló hangú énekes, Halmai Réka csatlakozásával új lendületet kapott a zenekar. Később, 2021 őszén Almási Igor /Z!GOR/ zongoraművész csatlakozott a bandához, mely új szakaszt jelentett a közös dalszerzésben. 2022 végén Kothencz Tamás, dobos, 2023 elején pedig Szőcs Szimonetta, vokálos/basszusszintis csatlakozásával vált teljessé a csapat.

Első nagylemezük 2022-ben jelent meg, neves producerek és dalszövegírók közreműködésével. A felvételek az Esti Kornél (együttes)-ből is ismert Lázár Domokosnál zajlottak, a keverést pedig a Unique-os Kovacsics Ádám végezte. A végső mastering pedig az angliai Hanga SoundLab stúdióban készült. Az albumon olyan dalszövegírók működtek közre, mint Hujber Szabolcs, Tariska Szabolcs vagy Lázár Domokos.

Számos sikert hozott az első album a csapat számára, mely nem csak magyarul, de angolul is megjelent. A Spotify-on több daluk is bekerült különböző szerkesztői playlistekbe, és rövid időn belül túllépte a 100.000 lejátszást. A YouTube-on pedig a több tízezres megtekintések mellett kiemelkedően sok reakciót váltottak ki videoklipjeik, amit az M2 Petőfi TV-ben is külön kiemeltek.

Többször felléptek már az A38 Hajó színpadán, az egyik fellépésükről egy koncertfilm is készült, melyet azóta is vetítenek a TV-ben. Más TV-műsorban is helyet kaptak fellépéseik, interjúik, valamint különböző rádióműsorokban is számos alkalommal szerepeltek (pl. Petőfi Rádió).

Zenéjükben a London Grammar, a Hooverphonic, Billie Eilish, Demi Lovato, Ariana Grande és a Muse hatása egyaránt felfedezhető.

Diszkográfia[szerkesztés]

Albumok[szerkesztés]

Év Cím Típus Kiadó
2022 Fénytörés Stúdióalbum (LP) AmiAudio
2022 Confidence

Stúdióalbum (LP) AmiAudio

Dalok[szerkesztés]

Év Dal Album
2022 Fénytörés Fénytörés
Különbéke
Levegő
Vihar
A szerelem sós
Homály
Holdvilág
Édenkert
Szilánk
Száz érkezés – és száz búcsúzás
2022 Confidence Confidence
Eyes of your heart
Floating
Ocean Eyes
Little Mistakes
All Alone
Body Heat
Hold me closer
Myself
Selflove & belief – Some People Stay

Díjak[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]