Szerkesztővita:Szalax/Kilencedik adag (2012.02.03.–2012.11.15.)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Borzféle 11 évvel ezelőtt a(z) Olivia Manning témában

A' la recherche

Üdv! Máris kérdéssel fordulnék hozzád. Megírtam a fent látható cikket. Mivel ez az első cikkem, arról kérdeznék, hogy mit érdemes még beleírnom? A keletkezéséről többet nem tudok/nem érdemes, mert az megvan a Bori notesz című cikknél. Elemzésre gondoltam, de az nem tudom, mennyire illik bele a wikipédia kereteibe, lévén, hogy ez nem egy kritikai folyóirat. Szintúgy nem látom érdemesnek bemásolni valahonnan külső forrásból a verset. Amennyiben rosszul vélekednék, nyugodtan javíts ki, és neki is látok. Előre is köszönöm: --Borzféle vita 2012. november 13., 18:23 (CET)

Dorogi FC

Szócikkünk kiemelt státuszának elnyerésében nyújtott segítségedért hálás köszönet! Üdvözlettel: Dorogifc vita 2012. február 3., 06:45 (CET)

Kossuth-díj következő rész

Szia Szalax! Újra néhány kérés Kossuth-díjas zenészekkel kapcsolatban: Ádám Jenő, Bozay Attila, Csenki Imre, Durkó Zsolt, Kadosa Pál, Kocsár Miklós, Lendvay Kamilló, Sári József, Soproni József (zeneszerző), Sugár Rezső, Szabó Ferenc (zeneszerző), Szervánszky Endre, Vajda János (zeneszerző), Veress Sándor (zeneszerző), Vidovszky László. Ezek a szócikkek kicsit bővítendők, ezért mertem ennyit írni. Hiányzó zeneszerzők: Sárai Tibor, Vásárhelyi Zoltán és Viski János (zeneszerző). Köszi előre is! Cassandro Ħelyi vita 2012. február 4., 13:13 (CET)

Köszönöm

A szavazatod a Gerincvelő szócikkhez. Köszönettel és Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. február 9., 14:20 (CET)

Montreal Canadiens

Köszönöm a javításokat - de egy valamiről kommentálni szeretnék. Aurel Joliat idézetét én így fordítottam: "Howie jobban szeretett hokizni mint akárki más akármi mást, és amikor rájött,...", de erre változtattad: "„Howie jobban szeretett hokizni, mint akárki más, és amikor rájött,...". Az angol eredeti így szólt: "Howie loved to play hockey more than anyone else loved anything else..." tehát szerintem az enyém pontosabban érezteti azt, amit Joliat mondott. Lehet, hogy nem valami jól fejeztem ki a mondatot magyarúl, talán lehetne jobban is lefordítani, ami mégis pontosabban jelzi, hogy Joliat szerint jobban szeretett Morenz hokizni, mint akárki más szeretett akármi mást? XenCDN penalty box 2012. február 10., 12:50 (CET)

Ismét köszönöm - most már sokkal olvashatóbb is a cikk szövege! Négy kisebb dolgot változtattam: 1 - egy kimaradt 0-t betettem (Lafleur ezredik pontja); 2 - a "Címer" részben egy íráshibát (az volt ott, hogy "anogy"); 3 - a "nagypénteki csatáról" szóló részben kicseréltem a "kiállított" szavadat evvel: "tíz játékost tiltottak ki a meccs hátralévő részéből", mert a "kiállitott" (szerintem!) inkább arra utal, hogy csak 2 vagy 5 perces büntetéseket kaptak, amik után visszamehettek játszani.
A Joliat-idézet szerintem még mindig nem elég jó. A mondat poénja, súlya maga az összehasonlítás: az, ahogy Joliat mondta, hogy Morenz jobban szerette a hokizást mint, például, valaki a feleséget vagy gyerekét szereti. Szerintem ez az idézet legfontosabb része: nagyon sok olyan van, aki jobban szeret hokizni mint mást csinálni, de Joliat szerint ezt Morenz új szintre vitte. Sajnos nem tudok erre jobb fordítást kieszelni, mint amit eleinte írtam... XenCDN penalty box 2012. február 10., 18:38 (CET)

Ja, igen - a "szellemeit" is visszaraktam... szándékosan. Egy külön cikket érdemelne a Canadiens párhuzamai a katolikussággal. Sőt, több könyv is lett írva erről, és a montreali McGill-egyetem teológiai szakosztályán is van egy tantárgy: "A Canadiens mint vallás... de mindegy most: A szentírás szerint, miután téstileg elhagyják a jeget, a régi sztárok lelkei, a szellemei beköltöztek a Forumba ("the ghosts of the Forum"). A cikkben említett Boston-elleni elődöntős győzelmet, példáúl, a "szellemeknek" köszönik; két perccel a meccs vége előtt lehetetlennek tűnt a győzelem, és senki sem gondolta, hogy egy tehetséges edző mint a Cherry az utolsó pillanatokban ilyen hatalmas hibát fog elkövetni, a Habsnek egy emberelőnös helyzetet ajándékozni. Ilyesminek az oka "csak" valami paranormális lehet - a szellemek befolyásolták a játékot. A 2010-es rájátszásban is, lehetetlenszerűen megvertél a liga két legerősebb csapatját egymás után: ez is "csak" a szellemek segítségével történhetett! Ez az egyik példája a Canadiens szertartásszerű misztikájának, mitológiájának, akit igazábol senki sem vesz komolyan - de mégis hiszik benne mindenki (magamat is beleértve!)

A Joliat idézet igy sokkal jobb! Köszönöm! XenCDN penalty box 2012. február 10., 19:18 (CET)

Most már a szellemeket is értem! :) Akkor viszont a többes számot igazítottam. További jó munkát!  … szalax üzenőlap 2012. február 10., 19:25 (CET)

Helyesírás

Nincs miért elnézést kérni! Bekapcsoltam a wikEd-et, reméljük, ez majd segíteni fog! (De mondanom kell, ezt nem értem: Az első két mondatban, az „elnézést”-ben az 'st' hibásként alá van húzva...) De azt hiszem, ez sokat fog segíteni! XenCDN penalty box 2012. február 11., 16:06 (CET)

Pedig a magyar az alapértelmezett nyelv. Van néhány problémája, de sokat is segített eddig... XenCDN penalty box 2012. február 12., 16:09 (CET)

Tádzs

SZia! Látom javítgatod a Tádzsot. Kérdés: Alensha &times-ra javította a sima X-et a méret megjelölésnél, te visszajavítottad az eredetire: Mérete 296,31 méter × 296,31 méter. Van erre valami szabály?--Ivanhoe sherwoodi erdő 2012. február 12., 15:05 (CET)

Köszi!--Ivanhoe sherwoodi erdő 2012. február 12., 15:38 (CET)

Avas

Igazán nincs mit, épp a kezem ügyében voltak a források, mert Magyarország földtanával foglalkoztam az elmúlt pár napban. A cikk nagyon jó, méltán lesz kiemelt, gratulálok hozzá. A kiemelési azért lapra írtam egy megjegyzést a helvét hitvallással kapcsolatban. – LApankuš 2012. február 13., 18:51 (CET)


Köszönöm

A figyelmeztetést. A cikk minőségének feljavítása érdekében tudatosan vállaltam. Ezt a Kötetlen résznél be is írtam. Legfeljebb majd a megfelelő idő letelte után újra kell indítani. Köszönettel és Üdvözlettel:Lji1942 vita 2012. február 15., 08:56 (CET)

Kiemelés-megvonás

Érdekes lenne véleményed itt (is): Szerkesztővita:RepliCarter/Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre#Azonos témák korlátja a munkapadon. Köszi. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. február 21., 12:36 (CET)

Biztonsági szín- és alakjelek

A szócikkhez megjelöltem a Műszaki tudományok műhelye csoportot. Remélem, jól tettem. Üdv, MZ/X vita 2012. február 22., 17:15 (CET)

Szmasnóvá, Maleeva

Szia, szerintem jók voltak azok a nevek. Szmasnóvát ElVétől kérdeztem meg, Maleevát Joeyline-tól. --Regasterios vita 2012. február 24., 20:19 (CET)

Oké, rendben. a Szmasnóváról való beszélgetést közben megtaláltam: [1]. Maleevát eleinte én is j-vel írtam, mert számomra is úgy tűnt kézenfekvőnek, de a WP:CIRILL szerint a bolgárnál az e betűt mindig e-vel kell átírni, nincsenek kivételek. Eredeti alakban a neve: Магдалена Малеева ([2]). Nekem is jobban tetszik j-vel, de hát az útmutató a lényeg, "sajnos". :-) Köszönöm a dicséretet, s főleg azt, hogy foglalkozol a szócikkel! --Regasterios vita 2012. február 24., 21:08 (CET)

Igen, láttam, semmi gond! :-) --Regasterios vita 2012. február 24., 21:33 (CET)

AFC Ajax

Szervusz Szalax! Csak azért írok mert lenne hozzád egy kérdésem. Megbeszélted Carlos71-el, hogy átnézed a kettőnk által írt cikket. De mostanában nem látom, hogy a vonalad időnként lejjebb kerülne. Miért? Carlos-al leállítottátok a cikk átnézését? Én már nagyon szeretném, hogy a cikkünket átrakhassuk az allapról a wikipédia mindenki által olvasható részébe. Carlos-al sem tudok egy ideje értekezni. Kérlek válaszolj a kérdésemre. Előre is köszönöm. üdv.--Kisdongo vita 2012. február 24., 22:33 (CET)

Linkek pirostalanítása

Hali! Szokásod a linkek pirostalanítása a lábjegyzetekben. Jó lenne következetesnek lenni ezen a területen, mert vagy ne legyenek linkeke a lábjegyzetekben, akkor szedjük ki a kékeket is, vagy legyenek, de akkor ne szedjük ki a pirosakat, hogy ha megírja valaki majd a cikket, akkor ne kelljen keresgetni, hogy hol is kéne linkesíteni az előfordulásokat. Mit gondolsz erről? --Peligro (vita) 2012. február 27., 15:46 (CET)

Akkor jó lenne valahol felvetni a kérdést, és egy egységes trendet követni, mert a mostani, felét linkeljük, felét nem módszer nem túl jó. Nem veted fel valamelyik krimóban? Peligro (vita) 2012. február 28., 15:56 (CET)

AFC Ajax

Szervusz! Köszönöm szépen, hogy ilyen gyorsan válaszoltál. Jó, akkor ezen héten örülnék ha újra átnéznéd. Bevallom, egy-két dolgot változtattam rajta. Főleg azon részeken ami még a sárga vonalad alatt van és egy párat fölötte is. Akkor még ma megváltoztatok egy-két kisebb adatot és holnaptól már semmit. Ezeket az adatokat csak azért, mert egy Ajax-ügyekben profi szerkesztőt megkértem, hogy nézzen bele a cikkbe, olvassa át és ha van akkor írja le nekem a hibákat. Válaszolt és leírt egy-két nem pontos adatot. Ezeket kijavítom még ma és akkor holnaptól nem nyúlok hozzá. És lenne hozzád (mint profi szerkesztőhöz) egy kérdésem. A cikken belül Carlos-al kivettünk egy részt és külön oldalra tettük át. Át szeretném nevezni ezt az oldalt de sehogy sem tudom. Ennek az oldalnak a neve "Az AFC Ajax statisztikái" és az új név amit szeretnék neki adni az a következő: "AFC Ajax játékos statisztikái". Tudnál nekem ebben segíteni? Előre is köszönök mindent! És bocsi, hogy sürgettelek de már ennyi idő után végre szeretném ha kész lenne a cikkünk és mindenki által olvasható lenne. üdv. --Kisdongo vita 2012. február 27., 22:37 (CET)

Az év szócikke 2011-ben: Zene

Az év szócikke 2011
A 2011-es Az év szócikke versenyen a Wolfgang Amadeus Mozart című szócikked a zene kategóriában az első helyezést érte el! Gratulálunk! - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. február 28., 10:58 (CET)

Az év szócikke 2011-ben: Helytörténet, honismeret

Az év szócikke 2011
A 2011-es Az év szócikke versenyen a Avas című szócikked a helytörténet, honismeret kategóriában az első helyezést érte el! Gratulálunk! - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. február 28., 11:03 (CET)

Re: Mozart

Szia! Mindketten megkaptátok a díjat, te is sokat "piszkálgattál bele". :-) - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. február 28., 11:15 (CET)

Az év szócikke 2011-ben: Zene

Az év szócikke 2011
A 2011-es "Az év szócikke" versenyen Magyar koronázási mise című szócikked a zene kategóriában a harmadik helyezést érte el! Gratulálunk! RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. február 28., 11:17 (CET)

Gratulálok

az "Év szócikke 2011" versenyben elért kiváló eredményeidhez. További jó munkát! Üdv. --Elkágyé vita 2012. február 28., 13:22 (CET)

AFC Ajax

Szervusz! Látom elkezdted átnézni a cikket. Köszönöm! Amíg nem fejezed be, addig nem piszkálok bele. Még az előbb javítottam benne valamit. Egy forrást (96-os számú) mivel láttam, hogy legalul piros szine volt és az volt odaírva, hogy nem jó oldal van megadva. Ezért változtattam mind a három 96-os forráson. Úgy értem, hogy helyesen írtam be az oldal címét és így most már rákkatintva elérhető a forrásoldal. Ennyit változtattam az előbb, semmi mást. Mégegyszer köszi, hogy nekiláttál és sok sikert hozzá! Ja és még egy dolog, nem tudnál segíteni a pár nappal ezelőtti kérésemmel kapcsolatban (egy oldal névváltoztatása)? Különben az a cikk az enyém csak Carlos71 külön rakta a fő cikkünktől(AFC Ajax). Üdv. --Kisdongo vita 2012. február 29., 17:28 (CET)

Mozart

Szia!

Köszönöm a sok helyesírási javítást, az elütések átírását és a fogalmazásbeli javításokat, meg hogy az év szócikke szavazáson leadtad a szócikkre a voksodat. És gratulálok a Magyar Koronázási Mise és az Avas szócikkeidhez. --Jukiguni vita 2012. február 29., 19:02 (CET)

Engem nem zavar, hogy ott van a neved :) .--Jukiguni vita 2012. február 29., 19:14 (CET)

Kiemelés visszavonása

Szia! A kiemelésen lévő Pásztázó elektronmikroszkóp túllépte a 20%-ot, így már nem lehet kiemelt, viszont emiatt még nem vehető le a munkapadról. Mivel te is észrevételezted a munkalapján, hogy túllépte, ha egyetértesz, akkor egészítsd ki a hozzászólásod azzal, hogy kéred a cikk visszavonását, ne foglalja a helyet tovább: Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Pásztázó elektronmikroszkóp. Köszi. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. február 29., 19:59 (CET)

AFC Ajax

Szervusz! Köszi szépen, hogy átnézted a cikket ilyen hamar és azt is, hogy megcsináltad a másik kérésemet is! Csak azt akarom mondani, hogy az előbb kivettem a "Sikerek" részből a "Bővebben: Az AFC Ajax játékos statisztikái" részt. Ez elég ha ottmarad a "Statisztikák" résznél. Szerinted milyen lett a cikk? Esélyes arra, hogy a Kiemelt cikkek közé kerüljön? üdv. --Kisdongo vita 2012. március 1., 00:03 (CET)

Gratuláció

Szervusz Szalax! Gratulálok a 2011. évi sikeres szócikkeidhez. Egyúttal lenne egy kérdésem: mint egyesületi tag nem használod ezt a {{Sablon:Userbox/Wikimédia Magyarország-tag}} sablont? Üdvözöllek:Margit  (üzenet) 2012. március 2., 17:57 (CET)

AFC Ajax

Szervusz! Köszi szépen, hogy átnézted az egész cikket és minden hibát kijavítottál rajta. Az általad megírt dolgokra megvannak a források. Minden helyre beírtam őket. Az "Aranylabda" forrása a táblázat alján, az apróbetűs résznél van. Carlos-nak is szólok, hogy nagyjából minden megvan. És ha ő is beleegyezik akkor kirakhatjuk a cikket az olvashatóak közé? üdv. --Kisdongo vita 2012. március 2., 23:08 (CET)

Köszönöm

a szüli napi köszöntőt. Bizony ötéves vagyok:-) Meghívlak egy kávéra! --Mártiforrás 2012. március 4., 11:15 (CET)

Biatlon világbajnokok listája

Szia, Szalax, ezt csak most vettem észre: kötőjellel kellene írni. – Pagonyfoxhole 2012. március 4., 15:33 (CET)

Igen, a sakkvilágbajnok, ökölvívó-világbajnok mintájára, ezek mind összetételek. – Pagonyfoxhole 2012. március 4., 15:42 (CET)

Szívesen! – Pagonyfoxhole 2012. március 4., 15:59 (CET)

Kossuth-díj újabb rész

Szia Szalax! Akkor a 2012-es díjkiosztóig az utolsó adag zenész: Hamar Dániel, Hernádi Lajos, Iványi József, Járdányi Pál, Komor Vilmos, Kovács Béla (klarinétművész), Lukács Pál, Pless László, Radványi Balázs, Somogyi László (karmester), Ungár Imre. Átnézendő: Jandó Jenő, Ránki Dezső, Rolla János, Schiff András, Szűcs Mihály (hegedűművész), Vásáry Tamás, Zathureczky Ede. Köszi előre is! :-) Cassandro Ħelyi vita 2012. március 5., 19:39 (CET)

AFC Ajax

Szervusz! Írtam Carlosnak, hogy minden megvan a cikkel kapcsolatban. Megkérdeztem tőle, hogy ő is elfogadja-e vagy valamit szeretne-e még változtatni. Ha válaszol, írok neked. Lenne egy kérdésem egy más témával kapcsolatban. Te már tapasztalt "wiki-s róka" vagy, így biztos tudsz segíteni. Hol találhatom meg azt a részt a wikin, ahol új cikk írásához foghatok bele? Talán így kicsit nem pontos a kérdés. Hol található ez a rész? Talán a kezdőlapban, a tartalomban, a tudakozóban,...? Keresgettem de sehol nem találtam meg. Szeretnék belefogni egy új cikkbe de nem tudom, hogy hol lehet elkezdeni. Ha tudsz, kérlek segíts. Köszi! üdv.

Köszi szépen! Minden megvan amire kíváncsi voltam. Szeretném megírni az Ajax történetét. De mindegyik időszakot külön oldalon. Így több dolgot is beleírhatok, mint amennyi a cikkünkben levő "történet" részbe belefért volna. Ezt az összeset allapon csinálnám meg. De elrontottam valamit. Megcsináltam az első rész alapjait de a mentés előtt elfelejtettem allapra tenni. Az első rész "Az ókori Ajax (1900-1915)" címen megy. Nem tudnád nekem ezt utólag allapra tenni? Vagy kitörölni és újra elkezdeném de már allapon? Ha belemennél a szerkesztőlapomra (Kisdongo) akkor ott már beírtam a cikkeim közé úgy, hogy allapon szerkesztem. Előre is köszi! üdv. --Kisdongo vita 2012. március 5., 21:50 (CET)

Nagyon köszönöm! Tudod, az új cikkek megírásában még nagyon kezdő vagyok. Az eddigi cikkjeimet könnyebben tudtam elkezdeni. Megtaláltam, hogy az a bizonyos játékos akiről cikket írnák egy szövegben "piros szinnel" van jelölve, rákattintottam és már ment is a cikk írása. Szóval az "ókori" kifejezés szerinted nem pontos. Ha jobban belegondolok akkor tényleg nem reális. Átnevezzem? Már arra is gondoltam, hogy "AFC Ajax története (1.rész)" nevet adom neki. Aztán második, harmadik, negyedik,... rész. Vagy esetleg a "Kezdetek"? Ha átnevezem, akkor elég csak a szerkesztőlapomon átnevezni? üdv. --Kisdongo vita 2012. március 5., 22:24 (CET)

Szervusz! Köszi szépen a tippeket! Tehát akkor nekilátok a történetek megírásának és a címeket majd utána eldöntjük. Tegnap este fedeztem fel még valamit a Carlos71-el megírt cikkünkben (AFC AJAX). Rámentem az "Elnökök" részre. Belementem a szerkesztésébe mivel át akartam másolni a táblázatot az új cikkembe. Ott vettem észre, hogy beírtál valamit. Mégpedig, hogy miért kellenek a holland zászlók, a linkeléssel kapcsolatban valamit és azt, hogy mi a helyzet 2012-el. Gondolom azt nem értetted, hogy 2012-től miért nincs az elnök neve kiírva. Erre egyszerű a válasz. Jelenleg nincs elnöke a csapatnak. A tavaly kirobbant "Cruyff-forradalom" ennek az okozója. Cruyff és a szimpatizánsai által kirobbantott botrány miatt mondott le Uri Coronel (és még jópár vezető) és azóta nincs elnöke a csapatnak. Mivel még mindig tartanak az ilyen-olyan bírósági perek. Ezért vettem ki az elnök nevét a cikk legelején (jobb oldalt) levő táblázatból is. Mégegyszer köszi mindent! üdv. --Kisdongo vita 2012. március 6., 17:01 (CET)

Szervusz! A múlt héten vettem egy jó könyvet (Misur Tamás és Moncz Attila - A futballtörténelem 100 legjobb klubja). Az Ajax-ról is van benne külön 6 oldal. Ezeken az oldalakon olyanokat írnak a csapatról amiket a neten még sehol nem találtam meg. Ezzel kapcsolatban lenne feléd egy kérdésem. Könyvet nem lehet esetleg forrásként megadni? Tehát ha beírok egy-két olyan dolgot amik a könyvben vannak benne, akkor nem adhatnám meg a könyvet forrásként? Vagy csak netes oldalt lehet forrásnak használni? Remélem nem baj, hogy ennyi mindent kérdezek tőled? Mindent köszi! üdv. --Kisdongo vita 2012. március 7., 18:29 (CET)

Átnevezés

Szia! Kérlek figyelj, mert megváltozott az átnevezést adminisztráló maszk, most már ki kell választani a névteret is. Az előbb átnevezted az allapodat Szerkesztő:Hernádi Lajos névre. Én is elrontottam ma :)))) Most rendeztem, csak szólok, mert Te nagyon sokat használod. Üdv, --Burumbátor Speakers’ Corner 2012. március 6., 18:28 (CET)

Ajax

Köszönöm a segítséget! Sajna megint elmaradtam ezért nem is húzom az időt. Mivel átnézted te is, így mindhárman egyetértünk abban hogy menjen kiemeltre.Carlos71 vita 2012. március 8., 22:31 (CET)

Szervusz! Látom, neked is írt Carlos, hogy ő is az áldását adja a cikkünk közzétételéhez. Már a sárga csíkot is kivette. Én is áldásomat adom. Elolvastam, hogy mit írtál válaszul Carlos-nak. Félreértés ne essék én a pár nappal ezelőtti kérdésemet (könyvforrás) nem azért tettem fel, hogy még a közös cikkünkbe szeretnék berakni egy-két adatot. Ezeket a könyvben lévő adatokat az általam újonnan elkezdett "Ajax-történetek sorozatban" szeretném felhasználni. Tudod, amiről már beszéltünk. Igaz, a közöz cikkbe is szeretnék majd ezekután is rakni dolgokat. Olyankor ha történik valami a csapatnál (eredmények, érdekes dolgok,...), tehát mindig újítani a cikket. De jelenleg még semmit. Tehát szerintem is mehet a cikkünk az olvasók elé. Még valami. Hol kell jelentkezni a "kiemelt cikk" díjért? üdv. --Kisdongo vita 2012. március 9., 18:45 (CET)

OK, mehet! Őszintén jobban örülnék ha megcsinálnád. A kiemelésre vitelt pedig nem tudom, hogy kell csinálni. Ha elmagyaráznád akkor megcsinálom. Mindent köszi utólag is! üdv. --Kisdongo vita 2012. március 9., 21:13 (CET)

Szervusz! Lenne egy kérésem. Köszi, hogy leírtad pontról pontra a "kiemelés" útját de valahogy félek, hogy elcseszek valamit. Az első pontot azt hiszem megcsináltam. De nem tudnád te befejezni a többi 5 pontot? Nagyon jól leírtál mindent csak a sok számomra még ismeretlen kifezjezés megzavart. Tehát nem hiszem, hogy jól kitudnám tölteni a kéréseket. Ezért örülnék ha elvállalnád. Ha nem tudod elvállalni, akkor sincs semmi gond. Megpróbálok valakit keresni. üdv. --Kisdongo vita 2012. március 10., 17:02 (CET)

KD és SZD 2012

Szia! Rá tudsz majd nézni Gonda János, Kelemen Barnabás és Vukán György szócikkére? Kiegészítésre szorulnak. Cassandro Ħelyi vita 2012. március 15., 07:24 (CET)

Re: hoppá

Igazán semmi probléma! Szerencsére nem haladtam nagyon előre a cikkírásban! De a piát majd behajtom;-) limonádé formájában ;-)--Istvánka posta 2012. március 15., 14:15 (CET)

Tampa Bay Buccaneers

Szia! A cikkről levettem a "nincs szöveg" sablont, úgy látom, már befejezted, csak ott maradt. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. március 16., 14:23 (CET)

Magyar királyi jogar

Kedves Szalax! Semmi kedvem szerkesztési háborúba bonyolódni, de hátha elsiklottál felette, hogy a cikk jelenlegi formájában önellentmondás. Az első bekezdés azt állítja, hogy a szakértők szerint külön részekből készült a jogar a 10-12. században, míg a harmadik bekezdés azt állítja, hogy a szekértők szerint 8-9. századi és egyszerre készült. A harmadik bekezdést viszont egyetlen hivatkozás sem támasztja alá, ezért ha nem is töröljük ki ezt a részt, vagy változtatjuk meg a cikket, akkor is indokolt a "citation neeeded" megjegyzés. Arpadapo vita 2012. március 17., 16:28 (CET)

A New Orleans Saints 2007-es szezonja

Szia! Ebben a cikkben most sincs forrás! :O - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. március 19., 10:06 (CET)

Amiért verbálisan fenéken is rúgjuk a szerkesztőket. :-) Az angol cikkből át kell venni a forrásokat, mert sosem tudhatjuk, mi történik az angol cikkel. Lehet, hogy időközben törlik, változik a tartalma, változnak a források, stb. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. március 19., 12:53 (CET)

Aha, most nézem... az angol cikkben nincs is forrás. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. március 19., 12:54 (CET)

II. Károly - javítások

Szia ! Elég sok hibát találtál, de azért nem minden változtatással értek egyet! Pl.: Durazzói M. síremlékéről készült kép áthelyezése a fejezet elejére - így most úgy néz ki mintha ez lenne lényeg, ennek szerintem a D. M.-ot tartalmazó sor után van a helye; vagy a Bebek I. vránai perjelként tört. hivatkozása - a vránai perjelsége ennél a történésnél későbbi időszakra esik, az országbíróság meg azért csak magasabb tisztség (ezt a szócikket valószínűleg olyan valaki írta aki nem ismeri B. I. életútját - itt a B. I. lap címét lett volna célszerű javítani, mert ha valaki rendbeteszi akkor nem lesz elérhető.) Köszönöm a valós hibák javítását. Üdv.:Cs-mester vita 2012. március 21., 18:19 (CET)

Képlékenységtan

A múltkori javításaid kapcsán megnéztem a szerkesztői lapod, és több műszaki vonatkozású kiemelt szócikket is találtam. Ezek közül a „Képlékenységtan” cím alattit át is olvastam. Több problémám is van vele! Ezek egy része tartalmi jellegű, ahogy az időm engedi a ezeket a cikk vitalapjára fogom beírni. A másik problémakör csak filozófiai jellegű, ezt a szerkesztői vitalapokon – ha nincs ellenedre - megkonzultálhatjuk. A tartalmi problémákról itt csak annyit, hogy a tartalmi hitelességet én a legfontosabb követelménynek tartom - nyilván ezt kell, hogy szolgálja a jól megválasztott forrásanyag is. (Fontosnak tartom a megjelenést, a nyelvi szabatosságot is, de csak másodlagosan.) Ami a filozófiai síkot érinti – az a kérdés motoszkál bennem, hogy milyen olvasói kör van megcélozva pl. a „Képlékenységtan” cikkel !? Egyáltalán van –e helye a Wikipédián? Úgy gondolom, hogy az átlag olvasót nem nagyon érdekli – de az alapok hiánya miatt nem is tudja értelmezni, a szakterület művelője meg úgy is képben van – de ha nem, akkor sem helyettesítheti a szakkönyvet. Nyilván más a helyzet az ipartörténeti jellegű – amiből nagyon szép példák találhatók Nálad – vagy az ismeretterjesztő ( tudományos) jellegű szócikkekkel, ezek az általános tudás (kultúra) részeiként értelmezhetők. A folyási feltételekig részletezett „ Képlékenységtan” eléggé speciális ismeretkört feszeget. Üdv.:Cs-mester vita 2012. március 22., 11:29 (CET)

Cs-mester vitalapján válaszoltam. Szerintem a szócikkre igenis szükség van. MZ/X vita 2012. március 22., 17:53 (CET)

Ottó-kori művészet

Szia! Köszönöm, hogy a kiemelés alatt szavaztál a cikkre. :-) Üdv:--Ritadumcsizzunk ! 2012. március 30., 18:42 (CEST)

Kiemelés

Kedves Szalax! A Sven Hedin szócikk kiemelt lett. Köszönöm, hogy szavaztál a kiemelési eljárás során. Üdvözöl: --Tulipanos vita 2012. március 31., 20:42 (CEST)

2012-es tavaszi nagytakarítás

Gratulálok a karbantartó versenyen elért eredményedhez! Kérlek, helyezésed sorrendjében válassz nyereményt az eredményhirdetés oldalán. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. április 2., 08:57 (CEST)

Szia! Gratulálok a karbantartóversenyen elért eredményedhez! Ha sikerült választani nyereményt, kérlek küldd el az elnokseg@wikimedia.hu-ra Te is, hogy milyen címre vagy e-mail címre küldhetjük a nyereményed. Köszi szépen --Dami vita 2012. április 6., 13:42 (CEST)

Ajax

Végre nyugodt a lelkiismeretem. A főcikket teljesen átnéztem/kijavítottam. Légyszíves ha tudod nézd át utoljára! Főleg a „zsidós” részt kellett átírnom, mert 1-2 mondat kegyeletsértő volt. Szerintem a mostani változatra már az érzékenyebb lelkű emberek sem szólhatnak semmit.Carlos71 vita 2012. április 7., 12:41 (CEST)

Húsvét

Boldog húsvéti ünnepeket kívánok! DenesFeri vita 2012. április 7., 18:33 (CEST)

Boldog húsvéti ünnepeket kívánok! Szalakóta vita 2012. április 7., 20:30 (CEST)

Ajax-története (1.rész)

Szervusz! Hogy vagy Szalax? Minden rendben? Remélem igen. Szeretnélek valamire megkérni. De biztos tudtad, hogy ezt szeretném. Tudod belekezdtem az Ajax-története sorozatomba. Belekezdtem és tegnap be is fejeztem az első részt. Azt szeretném tőled kérni, hogy ha lesz időd akkor csak nézz bele és mond el a véleményedet. Csak arról, hogy külsőleg milyennek tűnik és hogy lenne-e rajta valami javítanivaló. A történetet onnan írtam ahonnan az Ajax cikkben levő történetet is vettem. Csak ide most több adatot tettem bele. Tehát ha lesz kedved kérlek nézz bele. Örülnék neki. üdv. --Kisdongo vita 2012. április 9., 18:21 (CEST)

Hogy vagy?

Szia Szalax,

régen nem jelentkeztél.

Reméljük, csak egy kis szabit vettél ki, de azért adhatnál valami életjelet magadról.

Jó egészséget kívánok

--Szilas vitalapom 2012. április 20., 15:02 (CEST)

Szervusz Szalax! Én is ugyanazt vallom mint Szilas. Remélem nincs semmi bajod! De kérlek ezeket a rossz gondolatokat elűzve, legalább egy mondattal jelentkezz be és írd meg, hogy semmi bajod. üdv.– Kisdongo vita 2012. május 2., 23:21 (CEST)

Örülök, hogy jól vagy! Borzasztó kár lenne, ha teljesen kivonulnál a wikiről. Nagyon örülnék, sokakkal együtt, ha folytatnád az igen-igen hasznos tevékenységedet, természetesen csak abban a tempóban, ami kényelmes és jólesik. Ez szerintem nincs korhatárhoz kötve (remélem legalábbis, mert most már én is ingyen utazok a tömegközlekedésen :-)))) Üdv --Szilas vitalapom 2012. május 8., 19:59 (CEST)

Szomorúan olvasom Szilasnál, már különféle módokon érdeklődtünk, hogy mi lehet veled. Máig a Wikipédia egyik legfontosabb szerkesztője vagy, szükség van rád! --Pagonyfoxhole 2012. május 8., 20:26 (CEST)

Csatlakozom az előttem szólókhoz! Cassandro Ħelyi vita 2012. május 8., 20:35 (CEST)

Én is. A magyar Wikipédiának szüksége van rád, amíg jól érzed magad köztünk. Samat üzenetrögzítő 2012. május 8., 20:49 (CEST)

A Wikipédiának valóban nagy szüksége van Rád! Nekem azonban még nagyobb! Ahogy az erődből telik! Igaz barátsággal Tambo vita 2012. május 8., 20:57 (CEST)

Csatlakozom az előttem szólókhoz, nagyon szomorú lennék, ha visszavonulnál! Gondold át! Peligro (vita) 2012. május 8., 21:40 (CEST)

Konáraki naptemplom

Szia Szalax! Megtennéd, hogy ránézel a szócikkemre? Ogodej az átírásokat már megnézte (pontosabban ő írta át). Nem hosszú, de Neked sasszemed van az apróságokhoz. Előre is köszönöm,--Ivanhoe sherwoodi erdő 2012. május 5., 13:23 (CEST)

Ne viccelj, köszönöm, ha időt szakítasz rá. --Ivanhoe sherwoodi erdő 2012. május 8., 20:01 (CEST)

Köszi szépen! Most látom csak, hogy te visszavonulást fontolgatsz/gattál. Szó nem lehet róla! Egyrészt mert ebből nem lehet kiöregedni (sőt, szerintem kiváló agyműködést serkentő), másrészt nem tudunk nélkülözni. Szükség van az általad végzett minőségi szócikkírásra és javításra. Tessék ezeket a botor gondolatokat elfelejteni!Ölellek,--Ivanhoe sherwoodi erdő 2012. május 8., 22:23 (CEST)

AFC Ajax története

Szervusz Szalax! Nagyon örülök, hogy olvashatom a leveledet. Örülök, mivel így tudom, hogy nem történt semmi bajod. Az persze mindig benne van a pakliban, hogy néha nem jut idő arra amit szeretnél csinálni. Örülök annak is, hogy rákérdeztél a cikkemre. Perszehogy aktuális a dolog. Befejeztem az Ajax-története első részét. Ha tudod, örülnék neki ha belenéznél és megkeresnéd benne a hibákat. Próbáltam minél jobban megírni de biztos nem hibátlan. A cikk kész van de még egy dolog nincs meg vele kapcsolatban: a neve. Szerinted milyen nevet kéne ennek a cikksorozat első részének adni? Van egy-két tippem, például "AFC Ajax-története (1.rész)". A cikket megtalálod az adatlapomon "Az ókori Ajax (1900-1915)" címen. Nemrég kezdtem el a második részt. Mégegyszer örülök, hogy jelentkeztél és felajánlottad segítségedet újra :) üdv. – Kisdongo vita 2012. május 8., 21:45 (CEST)

Szervusz! Köszi szépen, hogy megnézted az új cikkem alapjait és látom pár dolgot (mondatok,kifejezések,...) kijavítottál. Mindennel egyetértek! Semmi olyan nincs ami nem tetszik az új változatban. Te mégis jobban tudod, hogy milyen kifejezések/... illenek bele az ilyen cikkekbe.

"A szócikknek „Az AFC Ajax története” címet javaslom, de egyelőre semmiképpen nem javaslom a történetet több szócikkre bontani." Szerintem is ez lenne a legjobb cím és mind a 6 részt meg lehetne különböztetni például dátummal(1900-1915) vagy mással(1.rész). Hogy érted, hogy nem javaslod a több részre bontást? Én úgy gondoltam, hogy mind a 6 időszakot egy külön cikkben írnám meg. Ez az első rész. Egy cikkben nem lehetne megírni mind a hatot mivel úgy túl hosszú lenne. Nem?

"Kérdés: ha az irodalmak közötti A futballtörténelem 100 legjobb klubja. Budapest: Aréna 2000 Kiadó. 2010. 10-15. o. valóban mind a 10-15. oldalra vonatkozik, akkor ezeket egyesíteni kell." A könyvben 6 oldalt kapott az Ajax (10-től 15-ig), ezért is írtam be így. Valójában erről az időszakról a 10. és 11. oldalon írnak. További oldalakon már a későbbi idők vannak. Rosszul írtam be a könyvet mint forrást? üdv. --Kisdongo vita 2012. május 11., 18:02 (CEST)

Szervusz! Köszi, hogy helyretetted nekem a könyvforrást. A címet meg azt, hogy külön cikkekben legyen-e megírva ez a 6 rész, majd megbeszéljük később. Most inkább nekiállok és minél hamarabb befejezem a többi részt. Lenne egy kérésem feléd. Szeretném ha beraknád nekem a cikk 2.részébe (A Jack Reynolds éra) azt a sablont amit ti is használtatok Carlos71-el az "AFC Ajax" cikk átnézésébe. Valahogy ilyen szöveg van a sárga felületen: "A szerkesztés itt tart". Bocs ha hülyén írtam meg a kérést. üdv. --Kisdongo vita 2012. május 11., 23:17 (CEST)--Kisdongo vita 2012. május 11., 23:17 (CEST)

Pünkösd

Kellemes pünkösdi ünnepeket kívánok! DenesFeri vita 2012. május 26., 10:42 (CEST)

szavazás

Szia! Kérlek szavazz a kiemeltszavazáson a cikkeimre. Előre is köszönöm :D Szajci pošta 2012. május 26., 17:15 (CEST)

AFC Ajax

Szervusz! Köszi a figyelmeztetést :) Tudom, hogy tegnap nem teljesen szabályos dolgot csináltam a cikkel. Beszélgettem az egyik netes oldalon (drukkerkocsma) az egyik barátommal aki nagy Ajax-drukker (mint én) és ő figyelmeztetett valamire. A mezek leírásánál (eddigi szponzor/márka) talált egy kis hibát. Közölte velem és kérte, hogy javítsam ki. Utánanéztem és tényleg rosszul volt felírva. Kijavítottam és utána jutott eszembe, hogy 1 napja már fent van a cikk a listán. Remélem nem csináltam ezzel nagy bajt. Ezek után, amíg nem döntik el a végeredményt addig hozzá sem fogok nyúlni. Valahogy éreztem, hogy te vagy Carlos71 üzenni fogtok ezzel kapcsolatban :) Mégegyszer köszi! u.i.: Az Ajax-története sorozat 2.részét már lehet ma este befejezem. Miután kész lesz szólok és örülnék ha kicsit átnéznéd ezt is. üdv. – Kisdongo vita 2012. május 26., 22:52 (CEST)

Tobogán és Szkeleten

Szia! Rendezném fésülgetéssel a két cikk laptörténetét, amit anno sajnos még én rontottam el azzal, hogy az akkor már meglévő tobogán cikket átneveztem szkeletonra, majd aztán magáról az olimpiai sportágról szóló anyagot Te ebbe a lapba töltötted fel később. Bárhogy is nézem, az nem megoldható, hogy mind a 2 cikkből átkerüljön a másikba az eddigi releváns laptörténet az oda-vissza nevezgetéssel, ugyanis az egyik felülnevezésével már átmegy a teljes laptörténet a másikba, és hiába állítom ott helyre csak a releváns változtatásokat, már nem lehet csak a másikba tartozó változtatásokat önmagukban átvinni. Ezért hogy mégse sérüljön a licenc, azt találtam ki, hogy a szkeletont nevezném át tobogánra, ott rendezem a tobogán laptörténetét, a szkeletont pedig újra létre kellene hoznod egyetlen szerkesztéssel, amit innen másolhatnál ki, hogy újra a saját szerkesztésed legyen ez a feltöltés: /Szkeleton. (A másolás közben a kategóriákról és az iw-kről le kell majd venni a <!-- --> jelet.) Mit szólsz? – Joey üzenj nekem 2012. június 4., 03:52 (CEST)

Tobogán kész, tökéletes laptörténettel! :) Lehet feltölteni a szkeletont! – Joey üzenj nekem 2012. június 4., 14:41 (CEST)

OK! Helyén van minden, és töröltem a fenti allapot. Minden jókat: – Joey üzenj nekem 2012. június 5., 01:54 (CEST)

AFC Ajax

Szervusz! Lenne feléd egy kérdésem. Holnapra már kész lesz az Ajax-sorozat 2.része is. Beleraktam a cikkbe egy képet Jan de Natris-ról. A képet a holland wikiről szereztem (Jan de Natris labdarúgó cikkjéből) de ahogy beleraktam nem úgy sikerült mint gondoltam. Jóval kisebb lett mint a holland wikin. Nem tudnál vele valamit csinálni, hogy ugyanolyan méretű legyen mint az "eredeti"? Ha nem, akkor sincs semmi baj. Amint kész lesz a cikk, jelzek. Előre is köszi mindent! üdv. --Kisdongo vita 2012. június 7., 00:55 (CEST)

Szervusz! Köszi szépen, hogy megpróbáltad azt amire kértelek! Semmi baj, hogy nem lehetett megnagyobbítani a képet, így is jó. Úgy tényleg nem lett volna jó, hogy ha nagyobb de rosszabb a minőség. Készen van a sorozat 2.része (A Jack Reynolds-éra) is. Már csak a forrásokat és egy-két képet kell beleraknom. Minden megvan, már csak bele kell szúrkálnom a cikkbe. Ha lenne kedved és időd, kérlek fusd át a cikket. Köszi szépen előre is! üdv.--Kisdongo vita 2012. június 8., 16:05 (CEST)

Szervusz! Látom átnézted és javítgattad is a cikket. Köszi szépen!!! Szerinted milyen a cikk? Jól meg van fogalmazva, nagyjából elmond mindent,...? Megpróbáltam mindent beleírni amit csak találtam a csapat ezen időszakáról. A források is megavannak és azokat holnap bele is rakom. Majd ha készen lesz a többi is, akkor még valami új nevet fog kelleni kitalálni. De az még egy kicsit odébb van. Pár napon belül belekezdek a sorozat újabb részébe. Mégegyszer KÖSZI, hogy teljesítetted a kérésemet :) üdv. --Kisdongo vita 2012. június 12., 00:37 (CEST)

Szervusz! Ahogy mondtam, belekezdtem a 3. részbe is és ma be is fejeztem. Ezzel kapcsolatban azt szeretném kérni tőled, hogy ha lesz időd és kedved, akkor kérlek nézd át ezt is ahogy az előző két részt. És ha végeztél vele, kérlek írd meg, hogy szerinted milyen lett. Előre is köszi!!! üdv. – Kisdongo vita 2012. június 26., 21:36 (CEST) Lenne még valami a cikkel kapcsolatban. Az előbb kiváncsiságból belenéztem a laptörténetébe és találtam ott valamit amit nem értek. Látom, hogy tegnap egy Csurla nevű szerkesztő csinált valamit a cikkel. Azt írja, hogy "belóg a szócikktérbe". Mi is ez? Ezt a mondatot most látom először. üdv. – Kisdongo vita 2012. június 26., 23:59 (CEST)


Tóth Aladár

Köszönöm a Tóth Aladár zenekrit. cikke ügyében írt elismerésed.--Sir Morosus vita 2012. június 29., 22:49 (CEST)

AFC Ajax

Szervusz! Végre elkészült a sorozatom negyedik része is. Arra szeretnélek kérni, hogy ha lesz időd és kedved is egyben akkor örülnék ha átnéznéd ezt is. Megoldható? Szerintem jó lett. Előre is köszi! Különben hogy vagy? Hogy telnek a napok? Nálam minden a szokásos ritmusban megy, csak szar az idő :) üdv. --Kisdongo vita 2012. július 20., 00:43 (CEST)

Köszönöm

kedves megemlékezésedet Wiki-születésnapomon. További jó munkát kívánok neked is. Üdvözlettel --Elkágyé vita 2012. július 24., 06:37 (CEST)

AFC Ajax

Szervusz! Köszi szépen, hogy ilyen gyorsan átnézted! Örülök neki. Most egy kis ideig nem foglak ezzel zavarni mivel elkezdek dolgozni más cikkeken (3 szlovák jégkorongozóról szóló cikkek) mivel beneveztem egy versenybe amit augusztusban fognak lebonyolítani, a "Felvidék-műhely" által szervezett verseny. Jó olimpiázást :) üdv. --Kisdongo vita 2012. július 24., 23:52 (CEST)

Forrasztás

Szia, a nap képe aláírásánál tudnál segíteni nekem? "Soldering of a 0805 sized resistor using soldering tweezers" (Fájl:Soldering a 0805.jpg). Jó lesz úgy, hogy "0805-ös ellenállás forrasztása forrasztócsipesszel"? Köszönöm. Teemeah poke me 2012. augusztus 1., 11:13 (CEST)

A legjobb a képhez megadott magyar változat, amely sem a méretre, sem a típusra nem utal. Viszont, ki tudja, mi az az öbussza, mert sehol se találom a neten. Nem elírás? Köszi.--Paxfax vita 2012. augusztus 8., 15:30 (CEST)

Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Albán ortodox egyház

Szia! Kérlek szavazz a cikkre, már csak 6 napig lehet rá. Szajci pošta 2012. augusztus 15., 14:07 (CEST)

köszi a szavazatod! Szajci pošta 2012. augusztus 17., 11:06 (CEST)

Bionika a textiliparban

Kedves Szalax, megköszönném, ha megnéznéd és véleményeznéd a kiemeltre jelölt szócikkemet (Bionika a textiliparban). Üdv. --Elkágyé vita 2012. augusztus 27., 09:30 (CEST)

Translation

helyesírás javítás kéne

Szia szalax!

Légy szíves átnézed a következő 3 szócikket: vándorsólyom, heringcápa, vörös hiúz? És ha kell, és van kedved hozzá, javítsd ki a helyesírási hibáimat? Üdv. DenesFeri vita 2012. szeptember 3., 11:09 (CEST)

Szia!

Köszönöm szépen a gratulácíótad, hogy kijavítottad a szócikkeimet és, hogy szavaztál a vándorsólyomra! Csak azokkal a szócikkekkel bizgetlek, amelyekket kiemelésre ajánlok. Ha akarod, akkor a fehérfejű rétisast is nézd át. Aztán 1-2 hét múlva, még lesz egy szócikk. Aztán azután, az idén békén hagylak. Üdv. DenesFeri vita 2012. szeptember 11., 10:19 (CEST)

Nincs meg nekem az emailcímed. DenesFeri vita 2012. szeptember 11., 10:21 (CEST)

Na jól van akkor. Köszönöm! DenesFeri vita 2012. szeptember 13., 11:35 (CEST)

Köszönöm

Kedves Szalax, a Bionika a textiliparban c. szócikkem kiemelt lett. Nagyon köszönöm pártoló szavazatodat. Üdv. --Elkágyé vita 2012. szeptember 19., 07:20 (CEST)

Kék bálna

Szia szalax!

Légy szíves kijavítod a kék bálnából is a heleyesírási hibáimat? Aztán az idén nem zavarlak többé. :) Üdv. DenesFeri vita 2012. szeptember 21., 10:51 (CEST)

Szia!

Köszönöm szépen! OK, akkor máskor is zavarni foglak. :) Megnézem majd a két hivatkozást. Üdv. DenesFeri vita 2012. szeptember 23., 10:38 (CEST)

Szavazataidat

Őszintén köszönöm:Lji1942 vita 2012. szeptember 26., 07:32 (CEST)

Vándorsólyom

Szia!

A vándorsólyom szócikk kiemelt lett, köszönöm szépen, hogy szavaztál reája! Most felkerült a Munkapadra a heringcápa. Ha ez is tetszik, akkor szavazzál erre is. Hiszen te voltál a fő javítója. :) Üdv. DenesFeri vita 2012. október 1., 17:07 (CEST)

Köszönöm! DenesFeri vita 2012. október 2., 13:52 (CEST)

C. Dion

Szia! Már most köszönöm a javításokat, és szeretnék kérdezni valamit a jövőre nézve. Szinte mindenhol át kellett javítanod a mely, melynek szavakat amely, amelynek (egyéb ragozás) formára. Ezt így kell vagy csak így hangzik jobban? Ha így kell, akkor meg kéne jegyeznem. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 1., 20:44 (CEST)

Rendben, akkor megpróbálok figyelni rá ezentúl. És köszönöm! - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 1., 21:37 (CEST)

Az ismétlést gatyába rázom. Az Öröksége helyett van javaslatod? - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 1., 22:15 (CEST)

Azt a részt talán be is dolgozom az Elismerései szakaszba, akkor nem kell új ötlet. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 1., 22:17 (CEST)

Összevontam a két szakaszt, köszi a figyelmeztetést. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 1., 22:25 (CEST)

Kérdés diósgyőri épületről

Szia Szalax! Lenne egy kérdésem, mert annyira részletesen ismered a város történelmét :) Erről az épületről (tudod, a vár közelében áll), nem tudod véletlenül, milyen célból épült eredetileg? (Ma iskola.) A cicának nagyon megtetszett, amikor Miskolcon járt tavaly. Alensha 2012. október 5., 01:59 (CEST)

Köszi! Nagyon dicsérte a cica, egyébként szépeket is írt Miskolcról a blogjában, ami művészettörténettel foglalkozik :) Alensha 2012. október 5., 17:44 (CEST)

Köszi szépen! Megírom a cicának, örülni fog :) Alensha 2012. október 9., 22:16 (CEST)

Dátum

Szia!

Bocs, hogy szólók, de azt hiszem, a A „gyarmat” építése szakaszban a kép alatt elírtad a dátumot. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2012. október 5., 14:25 (CEST)

EMG 777

Csak nem volt valami közöd hozzá?

A "minőségi" részeket azért kihagytam a cikkből, hogy a passziv busz nyomtatott huzalai vagy szakadtak, vagy zárlatosak voltak, hogy a kártyákat válogatni kellet, mert az időzítésein nem voltak egyformák, és csak bizonyos garnitúrák működtek együtt, hogy áthelyezés után ellenőrizni kellett az egészet, mert valamelyik vezeték biztos elszakadt. Viszont a kor lehetőségeihez képest jelentős teljesítményű volt.

Radice vita 2012. október 12., 18:38 (CEST)

))) Radice vita 2012. október 13., 21:13 (CEST)

Diósgyőri Vasgyár kiemelés

Üdv!

A Diósgyőri Vasgyár cikk egyből mehet a munkapadra, mert ott nincs más "Mérnöki tudományok, technológia" kategóriájú cikk. Átteszem, csak szólok, hogy tudj róla, mától indul az eljárás. Peligro (vita) 2012. október 17., 16:30 (CEST)

Most nézem, hogy ez helytörténet, de akkor is munkapadra kerül. Peligro (vita) 2012. október 17., 16:34 (CEST)

Közel állandó idejű periódusidő-mérés

[Egy cikk a témáról]

Radice vita 2012. október 24., 18:57 (CEST)

Meg volt írva, azonban érdemleges adattartalom hiányában törlésre került.

Radice vita 2012. október 24., 19:09 (CEST)

Kiemeltek

Ha ráérsz légyszíves szólj hozzá ehhez.Carlos71 vita 2012. október 26., 13:49 (CEST)

Kéregöntés

Szia! Felvettem a megírandó szócikkek közé. Nem a szakterületedhez tartozó? Üdv. Tambo vita 2012. október 27., 23:12 (CEST)

Szia! Köszönöm a választ. Lehet, hogy Kaboldynak kellett volna címeznem? Üdv. Tambo vita 2012. október 28., 20:35 (CET)

Heringcápa

Szia!

A heringcápa kiemelt lett, köszönöm szépen hogy szavaztál reája! Most a Munkapadra felkerült a vörös hiúz, ha ez is tetszik, akkor szavazz erre a szócikkre is. Üdv. DenesFeri vita 2012. október 30., 09:57 (CET)

Köszönöm! DenesFeri vita 2012. október 31., 09:34 (CET)

javítás

szia, igen, köszi. Javítom! :) Szajci pošta 2012. november 1., 14:05 (CET)

Szócikkíró verseny

Szia! Rá tudnál nézni erre? Köszi! Szerkesztővita:Pagony#Hunmincsongum Teemeah 편지 2012. november 11., 17:17 (CET)

Feketeszakáll

Kedves Szalax! Feketeszakáll kiemelt lett, köszönöm a sok javítást, és persze a szavazatokat. További szép estét!--werck vita 2012. november 12., 20:42 (CET)

A' la recherche

Annyira nem vagyok kezdő, eddig diáklapokba írtam, ezen kívül leginkább szépirodalommal foglalkozom (novellákat, verseket írok), időnként, mikor nem vagyok lusta beküldeni egy laphoz, le is közölnek. Mindösszesen a tartalmi kívánalmakkal nem voltam teljesen tisztában. (A kategóriát pl meg kell néznem, hogy tudom behelyezni.) No meg minimalista vagyok, ezért nem gondoltam szükségesnek az ismétlést. A forrásokkal az a helyzet, hogy ez mind saját ismeretanyag, ezért forrást, mint olyat, nem is használtam fel.

Nekem megvan a Bori notesz, ott elvileg nincs is benne sem aposztróf, sem ékezet, úgyhogy ki is veszem. :)--Borzféle vita 2012. november 13., 18:56 (CET)

szívesen veszem, ha segítesz, a szócikkíró versenynél láttam, hogy valaki igényt nyújtott be rá, és ott kezdtem el írni, aztán rájöttem a hibára, átneveztem volna, de eszembe jutott, hogy akkor nem ugyanoda fog mutatni, és kb ugyanott vagyok, mint mielőtt elkezdtem megírni. a három pont az eredeti címében is jelen van. még egy kérdés: a válaszokat így írjam, vagy minden esetben külön szakaszt kezdjek neki?

fílen dánk. aláírás miatt bocsi, mindig elfelejtem. forráshoz akkor beírom Ortutay Gyula szerkesztői megjegyzéseit/előszavát, csak hogy ne tűnjön álinformációnak a dolog.--Borzféle vita 2012. november 13., 19:23 (CET)

szerkesztői lapom létrehozása

Üdv, itt megint a Borzféle. Hogyan mit tudok/érdemes csinálni a szerkesztői lapomra? --Borzféle vita 2012. november 14., 20:01 (CET)

Olivia Manning

Üdv! Az volna a kérdésem, hogy hogyan tudok a fent linkelt cikkbe fotót beszúrni? Előre is köszönöm: --Borzféle vita 2012. november 15., 17:55 (CET)