Szerkesztővita:Laci.d/Archív03

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Pagony 13 évvel ezelőtt a(z) Posta témában

Portál

Szia! A portálon nem kéne frissíteni a hét katonája/politikusa részt? Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. február 2., 01:23 (CET)

Az ötlet jó, de ahogy mondod, probléma, hogy gyengék a szövetségesekről szóló szócikkek. Szerintem egyenlőre a tengelyhatalmi részről válogassunk és ha találunk akkor tegyünk be szövetségest. Szerintem úgy is lehet variálni, hogy például a politikus részhez szövetségest, a katonája részhez tengelyhatalmit adunk (és/vagy fordítva), mivel, hogy ez a két fél állt hadban egymással. Valamint készíthetnénk a műhelyen belül egy listát az év heteire lebontva (esetleg megszavaztatva a műhelytagokkal és azokkal akiket még érdekel) és akkor sürgősségiben megpróbálni azokat a szócikkeket felduzzasztani. Ez 104 szócikket jelentene egy évre. A következő évtől lehetne a már betettek közül is válogatni, amíg nem készülnek további, arra érdemes szócikkek, hogy bekerüljenek. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. február 2., 01:52 (CET)

Még egy gondolat: Esetleg a hét politikusa/katonája szisztémát jegelnénk, amíg nem lesz megfelelő számú minőségi cikk és addig ez a rész, teszem azt, a „Hét személyisége” néven futna. Közben a háttérben gyűjthetnénk a két kategóriát (ezt integrálva az előbbi javaslatba) és amint elérjük a megfelelő mennyiséget, akkor visszaállhatnánk a régi rendszerre. Így már meg is lenne előre, hogy ki, mikor legyen feltüntetve, mégsem annyira sürgető a feladat, így több idő maradna arra, hogy valóban minőségi cikkek kerüljenek ki. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. február 2., 05:30 (CET)

Szia! Előző üzenetemben mondtam valami rosszat? Csak azért kérdem, mert semmilyen képen nem reagáltál. Ha nem erről van szó akkor kicsit pontosítanám az utolsó üzenetet. Szóval úgy gondoltam, hogy a kettő helyett csak egy személy szerepelne a hét személyisége részben. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. február 4., 17:32 (CET)

A „Hét személyisége” elnevezést csak futó ötletnek hoztam fel, hogy valami ehhez hasonlót lehetne kiötölni, hiszen valószínű, hogy nem mindig csak katonák, vagy csak politikusok kerülnének be, tehát ez a két elnevezés sem alkalmazható, hacsak úgy nem, hogy amikor cserélődik a személy, akkor cserélődik a fejléc is. Talán ez is még egy átvihető ötlet. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. február 4., 17:46 (CET)

Nos, ha versenyként indul el, akkor meg kéne gondolni, hogy ki és mit nyer. :-) (Persze ha bejön akkor a Wikipédia és a műhely mindenképpen nyer.) Ha áttérünk egyszemélyes üzemmódra, akkor tulajdonképpen csak 52 szócikket kéne sürgősségivel megcsinálni, a többire nyernénk egy kis időt. Válogatásnál ez még akár jól is jöhet, ha olyan személyt találunk akit nem tudunk eldönteni fontossági téren, akkor az a második csoportba kerülne és kicsit több idő lenne (f)elkészíteni. Az jó ötlet, hogy az összeválogatott hiányzó szócikkekből válogassunk. Ehhez kicsit át kéne fésülni a listát és a nélkülözhetetlen (pl. Neville Chamberlain) és nagyon fontos kategóriákból kéne válogatni és azoknak a szócikkeknek nekifeküdni. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. február 5., 15:38 (CET)

Talán alkothatnánk egy speciális műhelydíjat, amit csak tagok (vagy olyanok aki ugyan nem tagok, de rengeteget dolgoznak a műhely érdeklődési körébe tartozó szócikkeken) kapnának meg. Ezt a díjat csak javaslat után a műhely tagjainak elfogadása után lehetne odaadni. Persze, a mostani eset speciális lenne és az kapná meg aki a portál-téma végső megoldásában a legtöbbet tenné. Mármint a legtöbbet segítene a megjelölt szócikkek rendbetételében. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. február 5., 16:02 (CET)

Skype elérhetőségem van, ha az megfelel, akkor azon kommunikálhatunk. Ha az jó, akkor e-mailen elküldöm az elérhetőséget. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. február 5., 16:14 (CET)

Az a baj, hogy se Skype-om, se mikrofonom nincs. Mondjuk ha a Skype-on van azonnali üzenetküldés funkció, akkor megoldható éppenséggel. De akár IRC-re is felmehetünk, és akkor a logot is le lehet menteni, hogy nyoma maradjon. De ez esetben értesíteni kéne a többi műhelytagot is, hogy akit érdekel, az jöjjön egy előre megbeszélt időpontban. – Laci.d vita 2011. február 5., 16:19 (CET)

Van a Skype-on azonnali üzenetküldés, de szorgalmazom az ötletet, hogy a többi műhelytag (többsége) is ott legyen amikor ilyen témáról van szó, úgyhogy az IRC logikusabb választás. Meg hát az sem utolsó szempont, hogy le lehet menteni. Így akik nem tudnak ott lenni is láthatják miről volt szó. Akkor viszont egy körüzenetet kéne küldeni a tagok részére. Megcsináljam? Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. február 5., 16:24 (CET)

Persze. Amúgy is gondolkodtam rajta, hogy kéne küldeni róla. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. február 5., 16:29 (CET)

Érdekelne a véleményed. Szerintem XII. Piusz pápa tökéletes választás lenne az egyik hétre. A jelentősége megvan és a szócikke is kiváló ahhoz, hogy felkerüljön. Ha egyetértesz akkor beteszem a listába (amit elkezdtem a Hiányzó szócikkek vitalapján. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. február 6., 01:51 (CET)

Szia! Felvetettem egy kérdést, amit jó lenne minél előbb eldönteni, ezért kéne a te „szavazatod” is. A sietségre az indokok a kérdésnél. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. február 9., 09:17 (CET)

Szia! Mielőtt elkezdődne a Portál átalakítása fontos lenne a vitalapján Beroesz által felvetett kérdést megvitatni. Ezt a kérdést a műhely vitalapján is jeleztem, sürgősségi megjelöléssel, de eddig még senki sem reagált rá. Ja, egyébként tetszik a Hungarikász megnevezés. :-) Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. február 10., 22:21 (CET)

Akkor felvetem a KF-en. Meglátjuk mi lesz belőle. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. február 10., 22:34 (CET)

Re: Fullmetal Alchemist

Szia! Már én is tervbe vettem az animével kapcsolatos cikkek rendbetételét és örülök, hogy nekiálltál. Ha gondolod írhatjuk közösen a cikkeket vagy feloszthatjuk egymás között (Winryt már kiszemelem :-)). A Homunkuluszt szerintem is össze kellene vonni a szereplőlistával. Amúgy van még egy cikk a Bölcsek köve (Fullmetal Alchemist), ezzel nemtom mit kéne csinálni, de valószínű, hogy nem nevezetes annyira, hogy önálló cikkben szerepeljen hasonlóan a Homunkuluszhoz. Vagy esetleg lehetne írni egy A Fullmetal Alchemist világa cikket, ahol lehetne tárgyalni ezeket a fogalmakat is többek között. – Sasuke88  wikivita 2011. február 3., 23:42 (CET)

Hát igazából még csak most kezdtem nézni az animét, szóval ilyen írásmódokba nem igen tudok még segíteni. Szerintem legyen egyelőre szent tehén az enwiki, aztán majd javítjuk, ha kiderül később a helyes írásmód. Amúgy az L-R kapcsolat az érdekes az animék-mangák terén, az R-es írás a japánban van, mert ott nincs „l” hang, az L pedig az angolosított japán nevekben van, amit mi is használunk. Szerintem mind a kettőt fel lehet tüntetni, lásd pl. az espadák neveinél a Bleachben. Ami a kiemelést illeti, az még kicsit ráér szerintem Vigyor. – Sasuke88  wikivita 2011. február 4., 00:49 (CET)

A guidebook jelentését én sem tudom pontosan, de szerintem lehet helyette használni a kalauz vagy útikönyv szót, bár ez lehet, hogy olyan, amit nemigen fordítunk le. – Sasuke88  wikivita 2011. február 4., 00:57 (CET)

A Testvériséget nézem, most tartok felénél, de meg fogom nézni a másik animét is. Igen ez jelentős gond, hogy csak az első anime alapján vannak megírva a cikkek, bár úgyis szinte az alapoktól kell megírni, mert a minőségük nem valami kiemelkedő. Pl. ilyenek vannak benne, hogy "XY-nal szokott járkálni" meg "Kissé butácska" Vigyor. És igazad van, legyen inkább a hundub a szent tehén, más animéknél is az volt pl. Naruto, Bleach. Szerintem egy cikket ne írjunk közösen, hanem inkább osszuk fel őket, akkor nem lehetnek gubancok meg legalább húzzuk egymást, hogy ki szerkesztett többet és nem tudunk ellustulni Vigyor. – Sasuke88  wikivita 2011. február 4., 01:10 (CET)

Oké, én akkor első körben megcsinálom Winry Rockbellt, a szereplőlistából a mellékszereplőket + a főszereplők rövid összefoglalását, meg a A Fullmetal Alchemist: Testvériség epizódjainak listáját rendesen cselekménnyel együtt. Meg időközben eszembe jutott, hogy még a Testvériséget is össze kell vonni a főcikkel. – Sasuke88  wikivita 2011. február 4., 11:02 (CET)

Szerintem csináljuk úgy mint az enwikin, hogy a cselekménynél kiemeljük alfejezetbe az első animét. A többi fejezetnél, ha van valami eltérés, akkor azt meg a végére leírhatjuk egy külön bekezdésben. Ezen kívül szerintem alkalmazható a megszokott felépítés. – Sasuke88  wikivita 2011. február 4., 16:06 (CET)

Érdekes, amúgy a Testvériség 35. részében is van egy kis történeti áttekintés a nagyobb népírásoktól. Am a manga pontosan hol jár történetileg, mert a kötetcímek alapján a Testvériség felénél (Az első homunkulusz), szóval a Testvériség anime is félig az animekészítők kitalációja? – Sasuke88  wikivita 2011. február 6., 00:08 (CET)

OK, de szerintem nem kizárt, hogy esetleg később lesz még belőle egy 3. anime feldolgozás is. Am látom szépen készül Mustang cikke meg nekiálltál a FMA világának is. Mostmár én is nekiállok Winrynek, hogy ne csak a szám járjon Vigyor. – Sasuke88  wikivita 2011. február 6., 12:23 (CET)

Így első ránézésre jó lesz, de ha eszembe jut még valami, akkor szólok. A mangához szerintem van magyar rajongói fordítás is, bár ebbe nem vagyok biztos. – Sasuke88  wikivita 2011. február 6., 18:50 (CET)

Na ez jó kérdés. Szerintem, ha Apáról és Hohenheimről nem találunk sem fogadtatást sem a megalkotásról szóló forrást, akkor elég a szereplőlistában foglalkozni vele. A Fullmetal A. világáról nem tudom eldönteni, hogy nevezetes-e, de számos olyan fontos fogalmat tárgyal, ami nélkülözhetetlen a mű megismertetéséhez, viszont mennyiségre meg olyan sok, hogy nem fér el a főcikkben. Amúgy számos animangánál vannak már ilyen jellegű cikkeink, pl. a Bleachnél: Zanpakutó, Resurrección, Világa; Narutónál is Világa, Dzsucuk stb. – Sasuke88  wikivita 2011. február 6., 20:27 (CET)

Spanok

Naná, hogy! Még külön spankézfogásunk is van! – Mathae Fórum 2011. február 9., 22:04 (CET)

Kisantant

Szia! Ránéztem a készülő cikkre és javítottam pár hibát, de a következő mondattal nem tudtam megbirkózni: A kisantant (számos(?)) alkalommal került politikai konfliktusba Magyarországgal, igyekezve minél jobban elszigetelni azt. A vastagon jelezett számos kifejezést illesztettem be, hogy értelmes legyen a mondat, de nem biztos, hogy jó, csak a logikám diktálta Vigyor. Majd nézd meg :-). – Sasuke88  wikivita 2011. február 9., 23:50 (CET)

Helyes! Figyelni fogom a cikk alakulását :-). – Sasuke88  wikivita 2011. február 10., 16:27 (CET)

Ha javasolhatom, akkor Edvard Beneš fényképe mindenképpen kerüljön bele a szócikkbe. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. február 11., 01:11 (CET)

Hát ami az illusztrálást illeti bőséges képanyag áll rendelkezésre ITT ITT és ITT, lehet válogatni Vigyor. Ha elkészül a cikk segítek illusztrálni, de addig nem igen tudom, hogy milyen képek lennének jók bele és igen a Beneš pofája mindenképpen benne kell, hogy legyen Vigyor. – Sasuke88  wikivita 2011. február 11., 10:40 (CET)

http://www.hazankert.com/200803_kosovo4.html - Itt megtalálható Lord Rothermere által készített térkép. Elvileg közkincs, mert Rothermere 1940. nov. 20-án halt meg, tehát éppen több, mint 70 éve, de ha gondolod készítek egy saját, nagyobb méretűt. – Sasuke88  wikivita 2011. február 12., 21:56 (CET)

OK ráállok a térképkészítésre, de csak png-ben tudom majd feltölteni az svg-hez nem értek, pontosabban psd-ben csinálom, így utólag könnyen tudom korrigálni. A Lord Rothermere-féle térképnél próbáljam leutánozni az eredetit vagy csináljam saját ízlés szerint? A katonai térképnek is nekiállok, de ahhoz még majd lesz kérdésem. – Sasuke88  wikivita 2011. február 12., 22:54 (CET)

Akkor úgy csinálom, hogy rajta legyen a történelmi és csonka Magyarország határai + az összes új határ meg Rothermere határa is. – Sasuke88  wikivita 2011. február 12., 23:26 (CET)

Feltöltöttem a Lord Rothermere-es térkép prototípusát, várom az észrevételeket, javaslatokat Vigyor. – Sasuke88  wikivita 2011. február 14., 19:38 (CET)

A másik térképhez jó lenne valami minta, bár nagyjából el tudom képzelni. A mostani térképet majd áttöltöm a commonsba, ha végleges lesz az állapota. -Sasuke88  wikivita 2011. február 14., 20:48 (CET)

gyuszi887@gmail.com az új e-mail címem. Ha ide se sikerül eljuttatni, akkor valami fájlmegosztón keresztül kéne. --Sasuke88  wikivita 2011. február 19., 13:39 (CET)

A térképeket megkaptam, megpróbálok valamit összehozni. Esetleg jól jönne valami adat, hogy mekkora volt az országok hadereje fegyvernemenként, tehát gyalogság, páncélosok meg repülők száma. --Sasuke88  wikivita 2011. február 19., 14:16 (CET)

Szia! Újabb javaslatom lenne, hogy Harold Harmsworth, Rothermere vikomtjáról is legyen elhelyezve egy kép. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. február 20., 00:24 (CET)

Próbáld meg a közvetlenül térkép alatti sorban ezt a variációt: bélyegkép|balra|100px|Lord Rothermere. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. február 20., 01:06 (CET)
Hát most feladtad a leckét. :-) Jó lenne látni, hogy mekkora lesz az a térkép és, hogy mekkora felbontásnál, mennyire részletesen látható, anélkül, hogy külön is meg kelljen nyitni. Meg persze nem lenne utolsó, hogy évszám szerint hova datálódik, mert azt is bele kell kalkulálni. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. február 20., 01:06 (CET)

Szia! Látom nagyjából elkészült a Kisantant, grat. a szócikkhez :-). Ami a második térképet illeti már készül. A hadseregek létszáma csak azért kellene, mert az egyik átküldött térképeden volt tank meg repülő ikon és olyanra szeretném csinálni, hogy az ikon mérete arányos legyen a haderő méretével (tehát, ha mondjuk Csehszlovákiának volt 500 repülője, Romániának meg ezer, akkor a román repülőikon kétszer nagyobb lenne mint a csehszlovák). --Sasuke88  wikivita 2011. február 20., 23:25 (CET)

Peking és Nanking

Szia! Miért van az, hogy Pekingtől eltérően Nanking nem Nanking címen van a Wikin, hanem Nanjing címen? Van ennek oka vagy csak a még rendezetlen átírási rendszerünk miatt van így? - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. február 11., 18:29 (CET)

Ha csak ennyi, akkor ezeket átnevezem. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. február 11., 18:48 (CET)

Kanton már Kanton (város) címen fut. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. február 11., 18:50 (CET)

en:Autumn Harvest Uprising = Őszi szüret felkelés??? - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. február 11., 18:48 (CET)

Köszi, akkor itt is az lesz. :-) - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. február 11., 19:03 (CET)

Kelet-közép-európai történelem műhely

Örülök, hogy csatlakoztál. Ha értesz hozzá, megtennéd, hogy áthelyezed főnévtérbe (ha így hívják)? Másik pedig, hogy tudnál létrehozni hozzá cikkértékelő sablont? És akkor elkezdhetnénk a cikkértékelést is, hogy lássuk, hogyan is állunk? Molnár Dénes (1983)vita 2011. február 11., 19:51 (CET)

Aláírás

Az aláírásodban lezáratlanul maradt a pirosbetűt okozó tag. Mindent bepirosít. Γουββος Θιλοβούββος 2011. február 12., 13:11 (CET)

Re: Horthy

Hát ez elég durva, javaslom a cikk írójának, pontosabban bekopizójának felvilágosítását Vigyor. Amúgy éppen most készítem a kisantantos térképet. – Sasuke88  wikivita 2011. február 13., 22:20 (CET)

Seton-Watson

Hello! Egy probléma van. A legjobb forrásaim róla, ahol leírják hogy mekkora hatása volt a magyargyűlölőkre és hogy milyen elfogult volt ellenünk, Magyarországon vannak. Sok időm nincs wikizni mostanában de amit tudok megteszek.Carlos71 vita 2011. február 14., 21:19 (CET)

Theodor Eicke

Látom betartod amit az építéssablon kér :-) Egyébként köszi, mert egy Rieder könyvön kivűl nem találtam volna rendben levő magyar forrást, fordítgatni pedig most nem volt kedvem, de reméltem valaki besegít a megmentésében, ezért kezdtem el vele foglalkozni. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. február 15., 17:26 (CET)

Hát az általad említett könyvet nem ismerem, de a Hitler-dossziéban egy sort sem írnak róla. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. február 15., 17:42 (CET)
Itt megnéztem az általad említett könyv tartalomjegyzékét. Annak alapján nincs szó benne róla. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. február 15., 17:56 (CET)

Hát Akela hozzászólását szerintem érdemes fontolóra venni. Esetleg még meg lehetne kérni Bennó-t, hogy szóljon hozzá. Ez Joey javaslata volt, de gondolom okkal fűzte hozzá. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. február 16., 07:10 (CET)

Megjegyzés: K-On! vandál

Szia! Hát ezen nagyot röhögtem, annyira bírom, amikor így átírják a cikket valami hülyeségre Vigyor. Szerintem kéne kitalálni valami negatív díjat a legkreatívabb vandáloknak Vigyor. Egyébként hasonlít az Oktoberfest egyik vandalizálásához. - Sasuke88  wikivita 2011. február 18., 21:37 (CET)

És mennyit dolgozott rajta! Érdekelne, mi hajtja az ilyeneket. :) --Pagonyfoxhole 2011. február 18., 21:39 (CET)

Ha nem menne el, akkor majd holnap, azaz ma csinálok egy gmail-eset. --Sasuke88  wikivita 2011. február 19., 00:31 (CET)

Kisantant

Besoroltam bár nem is egyszerű, ha gondolod kell a második világháború, tedd fel. A többi wikiben, viszont nem tették oda. Andrew69. 2011. február 20., 23:54 (CET)

Köszönet!

Szia! Köszönöm a gratulációt. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. február 21., 19:32 (CET)

Re

Hát nem is a forráshivatkozásról volt szó (lehet rá tenni nincs forrás sablont), hanem arról, hogy jogsértőnek számít-e a szöveg vagy sem. érdemes lenne ezt általánosan felvetni a jogi kocsmán, hogy hasonló esetekben mi a teendő, eg. amikor valaki egy wikipédiáról fordított, de teljesen már nem azonosítható szöveget helyez el ide egy weblapról. Érdekes jogi katyvasz, az biztos. --Xiǎolóng lángnyelv 2011. február 22., 16:51 (CET)

„nem médiumok, hanem médiák”

KÖSZIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) Mindig felvidul a szívem, ha ilyet látok :D Alensha 2011. február 23., 23:20 (CET)

Ezt nem értem, én úgy tudtam, hogy olyat nem mondunk, hogy médiák, mert médium az egyes szám, annak a többes száma a média vagy médiumok. A média elvileg ugyanaz a kategória, mint a plankton, egyes számként kezeljük nyelvtanilag, de nem mondunk olyat, hogy planktonok, mert csak egy van belőle, úgy mint a médiából. Tehát olyat nem mondunk, hogy médiák, mert médiumok az újságok, tv-k, rádiók, internet stb., ezek együtt alkotják a médiát. --Sasuke88  wikivita 2011. február 23., 23:30 (CET)

Na összefoglalom a lényegét :-): A média valóban egyes szám, de nincs többes száma, mert csak egy van belőle. A médiumnak, mint szintén egyes számú szónak van többes száma a médiumok, a médiumok összessége pedig alkotja a médiát. A médiához hasonló többesszám nélküli szavak pl. plankton, internet. --Sasuke88  wikivita 2011. február 23., 23:50 (CET)

Szerintem vigyük ki a kocsmafalra. Amúgy igaz, hogy a médium az általad említett személyt is jelenti. --Sasuke88  wikivita 2011. február 24., 00:46 (CET)

Kiírtam a helyesírási kocsmafalra. --Sasuke88  wikivita 2011. február 24., 16:33 (CET)

Jó szócikk és tanácskérés!

Jó szócikk lesz a Jüan Si-kaj. Igazság szerint tanácsot szeretnék kérni, mert elkezdtem az utolsó kínai császárról, Pu Ji-ról és szeretném tudni a véleményedet! Sokkal jobb cikk lehetne,csak nekem nincs meg az önéletrajza! -Történelem p Töri szoba 2011. február 27., 11:28 (CET)

Pu Ji

Jó majd indítok vitát! Források azok a magyar honlapok voltak, amit megtaláltam, csak még nem írtam be őket! Különben a könyvet nem lehet valahol digitálisan megtalálni? -Történelem p Töri szoba 2011. február 27., 18:11 (CET)

Jó Nagyot! Arra gondoltam, ha elkészültök a szócikkel, akkor bevinném a listába, azok közé, akik be vannak írva, hogy majdan a portálon szerepeljenek. Mi a véleményed? Meg, ha ráérsz kérnék egy véleményt az eddigi listáról is. Köszi. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. március 6., 14:49 (CET)

Na végre eljutottam, hogy válaszoljak. Jól látod, még nincs érdemi válasz a névvel kapcsolatban. A dátumozásos ötletedet jónak tartom. Ezt tovább is gondoltam, de aztán arra jutottam, hogy amit kitaláltam az valószínűleg nem jó ötlet. Az IRC-s dologra szinte senki sem jelzett vissza. Aki visszajelzett az is nemleges választ tudott csak adni. A műhelydíjat még mindig jó ötletnek tartom és én is akartam vele foglalkozni, de őszintén bevallom, a lustaságom erősebb volt :-). Pu ji-t felvittem és Tuhacsevszkijt is, sőt még Ernst Röhm-öt is bár (Tuhacsevszkijt leszámítva) ez nem segített sokban, azt tekintve, hogy kevés a megfelelő színvonalú szócikk a szövetségesekről :-). Ja és tettem egy megjegyzést a lista előtti részére, a felsorolással kapcsolatban. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. március 8., 16:59 (CET)

Na, Te akartad, hogy elmondjam, hát viseld következményeit :-). Arra gondoltam, hogy az évszámszócikkek azon intervallumában, aminek köze volt a háborúhoz, csinálhatnánk-e egy olyan szakaszt, hogy pl.: 1945 a második világháborúban. Gondolom, hogy ez nem ilyen egyszerű, hogy eldöntjük és megcsináljuk, hanem előtte még adminisztratívan egyeztetni kell másokkal. Már ha egyáltalán jó ötlet. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. március 9., 21:42 (CET)

Kiemelt szócikkek újraértékelése

Szia! Ha van rá érkezésed, nézz rá légy szíves Raziel javaslatára, ami a kiemelés mintájára alakítaná át a csillagos cikkek felülvizsgálatát, esetleges csillagtalanítását[1] Köszönet, --Ivanhoe sherwoodi erdő 2011. március 6., 16:29 (CET)

Kép az aláírásban

Igen, szándékos volt. Végül is a vitalap linkje a fontos, és rajtam kívül is sokan vannak, akiknek a szerkesztőnév maga visz a vitalapra és a szerklapra egyáltalán nem linkel. Valójában azonban azért vettem ki a szerklap linkjét, hogy ne legyen olyan sok karakter az aláírásban. (Magánhepp.) pankuš→ 2011. március 9., 22:04 (CET)

Egyesített frontok

Szia! Az Első és Második Egyesített Frontot biztos, hogy nagy kezdőbetűkkel kéne írni? - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. március 10., 20:34 (CET)

Jüan Si-kaj

Átolvastam a Jüan Si-kaj szócikket. Sok munkád van benne az látszik és általánosságban jó a cikk. A történelmi hátterét nem tudom az úrnak és Kínával eddig keveset foglalkoztam és sajnos még kevesebbet tanultam róluk. Gondolom a forrásaid alapján írtad, így nem fogja senki elvitatni az állítások jogosságát. Az a véleményem, hogy pár dolgot azért kell pontosítani. Ilyenek például a szóismétlések, az elütések, meg pár pontatlan fogalmazás is van a szövegben. Jó lenne egy kínai uralkodók sablon a végére (ha megnézed az angol wikit ott van, bár az elnevezések alapján tudom nem is könnyű) és több hivatkozás is lehetne róla. Olyan sokat már nem kell rajta dolgozni és ezek után akár mehet kiemelésre. Ha gondolod első körben átfutom én is és pár dolgot pontosítok benne. Andrew69. 2011. március 13., 10:59 (CET)

Ahogy kész leszek a holnapi ünnepnapra készülő szócikkel átnézem. Andrew69. 2011. március 13., 16:26 (CET)

Más: Te hova sorolnád be? Melyik kategória a Nemzetközi Pí Nap? Holnap lesz gondoltam megírom. Andrew69. 2011. március 13., 19:02 (CET)

Mára befejezem, holnap meg nem leszek, mert elutazunk. Utánna nézem majd a cikket. Egy dolgot nézz meg, hogy a bevezető állítja, hogy őrizetbe vette a császárt, míg a szövegben Egyes források szerint Yuan (Jüan) volt az, aki letartóztatta a császárt. Ne legyen olyan ellentmondás, mint Tuhacsevszkijnél volt. A bevezető csak védhető és tényszerű dolgokat kell tartalmazzon. További szép estét és folyt köv.. Andrew69. 2011. március 13., 20:36 (CET)

Átcseréltem az "állomásozott"-at "diszlokált"-ra. Szerintem ez utóbbi katonásabb, de ha ideiglenesen voltak ott az egységek jobb a te változatod. Egy-két apróságot még tettem most reggel és részemről már csak egy észrevétel van. A Fiatalkora részben szerintem írni kellene, mi történt a szüleivel, mert nagyvonalúan átlép a szöveg ezen. Lehet tudni miért a nagybátyjai nevelték? Andrew69. 2011. március 14., 07:45 (CET)

Leálltál a cikkel? Mi történt? Andrew69. 2011. március 16., 20:32 (CET)

Portálos (a változatosság kedvéért)

Szia! Látom, hogy Ernst Röhm került fel a listáról először, de a „Hét életrajza” nem zavaró? Az lett a végeredmény, hogy havi két életrajz lesz kint. Így azt fogják gondolni a be nem avatottak, hogy jövőhéten már mást találnak majd kint. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. március 14., 10:30 (CET)

Burumbátornak volt egy Fókuszban ötlete a műhelyi vitalapon, de mivel háborús dolgokról van szó, akár lehetne Célkeresztben is. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. március 14., 13:35 (CET)

Láttam, hogy átírtad az időegységet, de a 11.hét feliratot nem kéne szintén kivenni? Ha már hónapokra van osztva... Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. március 16., 19:09 (CET)

Az átrendezés mindenképpen jó ötlet. Az elnevezéssel kapcsolatban lenne egy olyan hirtelen címötletem, hogy mondjuk: Az Enigma jelenti, vagy valami hasonló. Mit gondolsz? Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. március 16., 19:25 (CET)

Miner

De mi a búbánat ez, te találkoztál már vele? --Pagonyfoxhole 2011. március 18., 22:22 (CET)

Bazz, hányadik ellopása ez már a wikinek? --Pagonyfoxhole 2011. március 18., 22:31 (CET)

Posta

Szia, küldtem egy mailt. --Pagonyfoxhole 2011. március 19., 15:08 (CET)

Még egy ment. :) --Pagonyfoxhole 2011. március 19., 15:58 (CET)