Szerkesztővita:Kispados/Archív08

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Képészmérnök 9 évvel ezelőtt a(z) Licenc hasraütésre témában


Korábban

A mai naptól az udvariatlan, kioktató, heccelő szerkesztői megjegyzéseket -a wiki javaslat útmutatása szerint- három nap után törölni fogom, válasz nélkül hagyom. Csak az inkriminált, "troll" gyanús fejezetek tartalmát távolítom el, pontosabban takarom ki, a fejezetcímek -a tájékozódás érdekében- megmaradnak. – Kispados vita 2012. október 7., 09:21 (CEST)

Ne etesd a trollt

A leggyakoribb tanács, amit a trollokról hallhatsz: „don't feed the trolls” (ne etesd a trollokat!). A trollnak a veszekedés, a zavar és a felfordulás a lételeme: ha vitába szállsz vele, csak a kedvére teszel. Ahogy a mondás tartja: ne kezdj birkózásba egy disznóval. Mindketten sárosak lesztek, de a disznó még élvezi is. (Idézet a wikipédia ajánlásaiból)

Huszárik Kata

Szia! Szerinted kellenek még oda a forma}} és {{korr sablonok? Fauvirt vita 2013. február 1., 17:45 (CET)

Jó is, hogy írtál Czakóval kapcsolatban, mert amúgy is akartam neked írni, hogy misibácsit kértem meg (szigorú kritikusnak tartom, ezért gondoltam rá), hogy a H.K. cikket nézze át, amit meg is tett és tegnap éjjel megtettem az általa javasolt utolsó módosítást is. Ilyesmire gondoltál? Ha van még észrevételed, kérlek tedd meg (ahogy mondani szoktam, abból tanul az ember :o) ).

ami meg a Czakó cikket illeti, fölvettem (ill. megpróbáltam) a kapcsolatot, és kértem, hogy ha tud, adjon forrásanyagot magáról, mert a neten kevés van... még várom a válaszát. De azért köszönöm a kiegészítő sablonokat. Fauvirt vita 2013. február 4., 13:35 (CET)

Köszönöm! De te is benne vagy! ...és misibácsi és Karmela és "HuFi"...! De remélem, tanultam belőle annyit, hogy legközelebb már kevesebb "beavatkozás" kell! :o) Fauvirt vita 2013. február 4., 20:26 (CET)

Kádár Erzsébet

született Csernovics Erzsébet (Arad, 1901. március 3. - Budapest, 1946. április 26.) magyar író. Festőnek készült, mestere Szőnyi István volt. 1936-ban megnyerte a Nyugat novellapályázatát. 1945. augusztustól a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár munkatársa volt. Öngyilkos lett.

Művei: Harminc szőlőskosár, elbeszélések (1944 körül) 200 p.; Kegyetlenség címen vál. írásai. 1966. elbeszélések 313 p. 1 t. (Forrás: Péter László szerk. ÚMIL, 1994. 2. köt. 934. p. és MOKKA katalógus)

Amikor Babits Mihály halálával megszűnt a Nyugat, akkor helyette Illyés Gyula megindította a Magyar Csillagot (1941-1944), ebben is jelentek meg írásai Kádár Erzsébetnek. (Forrás: Program és hivatás: magyar folyóiratok prgramcikkeinek válogatott gyűjteménye. Budapest : Gondolat, 1978. 659. p.)

További jó munkát!--Mártiforrás 2013. február 2., 12:21 (CET)

Elbeszéléseiből 1993-ban (vagy 1994-ben) is adtak közre válogatást, lásd:

Ritka madár / Kádár Erzsébet ; [vál., sajtó alá rend. Kenedi János]. Budapest : Századvég Kiadó, 1993. 356 p. ill., portré; a kötet gerincmagassága: 19 cm (MOKKA katalógus nyomán)
Üdv. --Mártiforrás 2013. február 2., 15:34 (CET)

Lajtha László

Szia! A Négy Isten ligete ősbemutatója lement, így szerinted kell még Lajtha László cikkén a jövő sablon. Andrew69. 2013. február 5., 22:15 (CET)

Kép

Szia! A vonatkozó naplóbejegyzés: 2013. február 4., 23:44 Hungarikusz Firkász (vitalap | szerkesztései) törölte a következő lapot: Fájl:MOM Kultúrház építkezés I .JPG (hiányzó vagy vitatott licenc). A Commonsba minden jogtiszta kép feltölthető. Nem egészen értem? Ha van rá engedélyed, akkor bármikor visszaállítható. Írjál az OTRS levelezési címére, hogy nézzenek utána. Ez a képed is törlésre vár, ha nem lesz rendbe téve az engedélye: ez. Üdv. Tambo vita 2013. február 15., 21:04 (CET)


Tisztelt Szerkesztőtársak!

A wikipédiában való ténykedésemet műrcius elsején befejezem.

Mindenkinek további jó szerkesztést és jó egészséget kívánok!Kispados vita 2013. február 17., 14:57 (CET)

eltévedt tartalom

Szia!

A Hungarikusz Firkásszal kapcsolatos kérésedet átmásoltam a WP:AÜ-re, mert azt korábban nem a megfelelő helyre írtad. Üdv, -- OrsolyaVirágHardCandy 2013. február 18., 21:33 (CET)

Visszavonulás

Szia! Kérlek ne tedd :-(! Néhány fájlnév és kép nem ér meg ennyit! :-(. --Sasuke88  vita 2013. február 18., 23:16 (CET)

Megértelek és tiszteletben tartom a döntésedet és sajnos egyet kell veled értenem. Nem akarok összeesküvés-elméleteket gyártani, de saját meglátásom szerint is létezik egy klikk, amely nem igen tűri meg maga mellett a törtető, sokat dolgozó szerkesztőket és most valószínűleg te voltál soron. Nekik csak egy név vagy az elüldözött szerkesztők hosszú névsorán, igazából már az enyém is fel van vésve a képzeletbeli sírkőre, csak megszokásból vagyok itt. A szerkesztés önmagában jó elfoglaltság, az idegtépő "közösségi" "megbeszélésekben" meg nem veszek részt. A saját bőrömön is érzem, hogy már régóta nem az a légkör uralkodik, mint amikor idejöttem 3 éve. Nem tudom hol fajultak el ennyire dolgok és az orvoslásra sajnos nem sok esélyt látok. Egyébként a kérdéses szerkesztőt régebben nagyra becsültem, de mióta admin lett teljesen megváltozott. De nem rabolom tovább az idődet, ha valamikor úgy döntesz, hogy visszatérsz én szívesen látlak, persze, ha még itt leszek... --Sasuke88  vita 2013. február 19., 00:40 (CET)

Egyetértek Sasuke88-cal. A rengeteg elüldözött hasznos szerkesztő közül sajnos nem Kispados az első akit HF üldözött el. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Gyilkasz (vitalap | szerkesztései)

Kispados, ne vonulj vissza! Nem ér meg ez a dolog ennyit. Aros Távírda 2013. február 19., 10:11 (CET)

Vigasztalni szeretnélek

Legkedvesebb Kispados!
A szerkesztői lapomon elolvashatnád a "Murphy törvénye a Wikipédiára alkalmazva" c. részt - nem terjedelmes - nevetnél egyet - és talán velünk maradnál....--Linkoman vita 2013. február 19., 10:25 (CET)

Visszavonulás 2

Biztos nyomós az okod; te tudod. Egy biztos: a Wikipédia többet ér akármelyikünknél. Üdv! OsvátA Palackposta 2013. február 19., 10:54 (CET)

Kérés!

Tisztelt Szerkesztőtársak!

Nyugalmatok megőrzése érdekében kérem ne írjatok véleményt a távozásommal kapcsolatban. Hasonló okból nem lépek kapcsolatba senkivel, ezért nem válaszolok hozzászólásaitokra. Ezért szíves elnézéseteket kérem. Üdvözlettel: --Kispados vita 2013. február 22., 07:34 (CET) Úgy tűnik József Attila és Kosztolányi Dezső még ma is aktuális. Pedig hol volt még az internet és a wikipédia, amikor az idézett verseket írták.

"...

Számon tarthatják, mit telefonoztam

s mikor, miért, kinek.

Aktákba irják, miről álmodoztam

s azt is, ki érti meg.

És nem sejthetem, mikor lesz elég ok

előkotorni azt a kartotékot,

mely jogom sérti meg." (József Attila: Levegőt)


"Beírtak engem mindenféle Könyvbe,

és minden módon számon tartanak.

Sötét szagú poros hivatalokban,

énrólam is szól egy agg szürke lap.

Ó, fogcsikorgatás, ó, megalázás,

hogy rab vagyok és nem vagyok szabad.

Nem az enyém már a kezem, a lábam,

és a fejem, az is csak egy adat.

Jobb volna élni messzi sivatagban,

vagy lent rohadni, zsíros föld alatt.

Mível beírtak mindenféle könyvbe,

és minden módon számon tartanak." Kosztolányi Dezső: Egy bús férfi panaszaiból

Kéréseddel ellentétben - de kérlek, ne haragudj ezért!

Fájl:Budapest Katona József Színház társulata 2011.jpg

Sajnos ezt is megbeszéltük már párszor... hogy nem lehet színházban kiállított fotókat, plakátokat fotózni. Ezek eleve jogvédettek, az, hogy lefotózod őket, nem tesz a szerzői jog tulajdonosává. A színház rendelkezik a fotó fölött, mivel övék az eredeti. Teemeah 편지 2013. február 24., 14:09 (CET)

Egy barnstar neked!

Az eredeti barnstar
Sokéves munkád jutalmául Apród vita 2013. február 28., 00:28 (CET)

Gratulálok, így utólag is a fenti Barnstarhoz! Hidd el, akárki nem kaphat ilyet. Remélem mégsem hagyod abba végleg a szerkesztést. Porbóllett vita 2013. március 31., 19:26 (CEST)

Búcsú

Ezt a csillagot fent búcsúzásul küldtem. A képek feltöltéséről nyitott vitákba nem akarok belekapcsolódni, de sok éves szerkesztői tevékenységedet nagyra becsülöm ill. a művészekkel folytatott kontaktusod is valószínűleg erősítette a Wikipédia presztízsét. Apród vita 2013. február 28., 00:37 (CET)

WT-tagság

Tájékoztatlak, hogy a WT-nek úgy lesz tagja valaki, ha jelentkezik és ha megválasztják. Persze lehet, hogy ez "döbbenet". --Pagonyfoxhole 2013. március 1., 16:01 (CET)

  • Tisztelt Szerkesztőtárs!
    • A problémát pont ebben látom. Igen is szükség lenne arra is, hogy egyes szerkesztőket (max. 1-2 fő), érdemeik, például a leköszönő WT-tagok javaslata alapján, a szavazástól függetlenül helyeznek a posztra. Ez az én véleményem, ha a wiki valóban egy közösségi oldal lenne, talán ez széles körben megvitatható lenne. Részleteesebb válasz a szerkesztő vitalapján. --Kispados vita 2013. március 1., 18:42 (CET)

Képkocka

Szia Kispados. Ennél az általad feltöltött képkockánál szerintem problémás a kitöltés, 40px Kérlek pótold a hiányosságokat. --Zetelakiapu vita 2013. március 6., 14:07 (CET)

Fájl:Budapest Katona József Színház társulata 2011.jpg

Szia! Visszaállaítottam a képet és tettem rá egy {{engedélykérés folyamatban}}(?) sablont, aminek a lejárata harminc nap múlva esedékes, illetve a szócikkben is visszaállítottam a képet. -----> Fájl:Budapest Katona József Színház társulata 2011.jpg --PallertiRabbit Hole 2013. március 6., 21:37 (CET)

Szia, nincs mit – ha ki csúsznál az időből sincs nagyobb baj, mert az engedély beérkeztekor, bármikor visszaállítható lesz a kép. --PallertiRabbit Hole 2013. március 7., 20:02 (CET)

sablon:Katona-engedély

Szia! Kérlek ne szedjed ki a sablont. Elférni elfér, és utólag nem derülhet ki, mégis engedélyköteles. Elég sokat dolgoztam vele. Inkább rakjad be, ahol még nincs. Előbb-utóbb megjön az OTRS szám. és akkor tuti megfelelő lesz. Üdv. Tambo vita 2013. március 18., 21:35 (CET)

Ezt láttad: ezt? Tambo vita 2013. március 18., 21:42 (CET)

Ez már végképp nem tartozik az AÜ-re

A vitalapom bevetőjében írott indoklásom alapján a fejezet tartalmát kitakartam. Ez a szöveg a Szerkesztés fül aktivizálásával olvasható.


Katona

Szia! NEM! Az érintett képekhez, az engedély rovatba tegyed be ezt: {{sablon:Katona-engedély}}. Ha kap egy OTRS számot, akkor az illetékes OTRS kezelő megtölti ezt tartalommal. Ahol ez a sablon szerepel, ott a tartalommal rendelkező engedély fog megjelenni. Üdv. Tambo vita 2013. március 25., 07:09 (CET)

Lásd ezt: EZT Nyissad meg szerkesztésre. Üdv. Tambo vita 2013. március 25., 11:46 (CET)

Szia! Én meg tájékoztatlak, hogy az az engedélyeztetés ha a [Ticket#2013031610004561] számon folyamatban van, akkor a ticketszámnak rá kellett volna kerülnie a sablonra. Neked pedig a Katonás képeidhez a {{sablon:Katona-engedély}} sablont kellene beírnod. Nem egészen értem, miért nincs feltöltve a sablon, ha van már engedélyszám? Üdvözlettel: Tambo vita 2013. április 2., 12:08 (CEST)

Nem neked kell beleírni. Egy OTRS kezelő elkészíti a sablont, melyben leírja, mire szól az engedély. Tambo vita 2013. április 2., 12:20 (CEST)

Statisztikák

Re:Katona fotók

Köszönöm a jelzést! --PallertiRabbit Hole 2013. április 4., 02:40 (CEST)

Horgas Ádám

Köszönöm a kiegészítést! :o) Alkalomadtán „összefésülöm” az infókat. Fauvirt vita 2013. április 8., 11:59 (CEST)

Képátnevezések

Szia! Átneveztettem a két képet és már át is nevezték. A szócikkekben javítva lettek a hivatkozási neveik.--Szenti Tamás vita 2013. április 9., 10:02 (CEST)

Jacsó István kép

Szia, törölték a Commonsban, mert az igazolványképnek is van szerzője. Ezt jogilag lehetne firtatni, ti. a mai igazolványképeket hatósági személy készíti és mint állami tulajdon talán másképp működik a szerzői jog, de a legegyszerűbb az lenne, hogy akitől jött a kép, az találjon olyan képet, aminek ismert a fényképésze és a fényképész vagy jogi utódja beleegyezik a CC-by-sa licencbe. Oliv0 vita 2013. május 3., 12:18 (CEST)

Bor József

Szia!

Most láttam, hogy kitörölted a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzésére vonatkozó mondatot. Pedig forrás is van: http://www.szfe.hu/hu/osztalyok/osztaly-adatlap/196

Szerintem tedd vissza - ezek alapján - a kitörölt részt. --Gbarta vita 2013. május 3., 12:54 (CEST)

re: többcímes darabok

Szia! :o)) Jajjmár, nem hogy elnézem, inkább megköszönöm! Teljesen egyet értek, és nekem is - épp ma is - eszembe jutott az átvezetés, csak ha már, akkor én úgy vagyok vele, hogy beleásnám magam a darabba, de most valahogy erre nem futja (egy nekifutásom - mint talán látszik is) volt már a neten, de "informatíve" azt hiszem, inkább könyvtárazni és utánakérdeznem (hogy tudjam, mit keressek... ;o) ) kéne...

Viszont! Sokat gondoltam rád az elmúlt napokban... no félre ne érts! ;o) A kocsmafalon volt-van egy megbeszélés vígjáték vs. komédia címmel, talán láttad is. Utánakérdeztem, és annyi biztos, hogy van különbség és talán a drámaiság a(z egyik?) kulcs... lenne kedved... szóval... kicsit esetleg rendbe tenni a fogalmakat, ha neked témádba vág...?

No meg úúúgy invitálnálak a táborba is... csak nem tudtam merjem-e, de egy életem, egy halálom, most így egyben megpróbálom... ;o) Fauvirt vita 2013. május 7., 22:06 (CEST)

Zöld linkek

A leírásuk a WP:ZÖLD oldalon részletesen olvasható. Röviden annyi, hogy a zöld link átirányítás a rendes szócikkre. Például ha Lenint úgy hivatkozod be, hogy [[Lenin]], akkor az Lenin-ként zölden fog megjelenni és át fog irányítani a Vlagyimir Iljics Lenin szócikkre. De ha úgy hivatkozod be, hogy [[Vlagyimir Iljics Lenin]], akkor Vlagyimir Iljics Leninként fog kéken megjelenni. Akkor nem átirányítás. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2013. május 8., 14:59 (CEST)

De akkor is kéken jelenik meg ha így hivatkozod be: [[Vlagyimir Iljics Lenin|Lenin]]. Akkor így fog látszódni: Lenin, de mégsem átirányítás lesz. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2013. május 8., 15:01 (CEST)

Kösz az infot! Én is így tudom. Velem a Lenin megoldást sulykolták ezért próbálom én is ezt népszerűsíteni. A szerkesztőtársat már többen próbálták meggyőzni. Én is ezek közé tartozom. Néha megemlítem, de nem javítom. Ha van időm javítom viszont a színpadi szerzők megjelenítését. Próbálom egységessé tenni. Erre is próbáltam Őt rávenni. Hiábavaló volt. Két három próbálkozás után most is felhagyok ezzel az igyekezetemmel. --Kispados vita 2013. május 8., 15:09 (CEST)

Szócikkeim

Szia!

Gbarta vagyok. Látom, hogy az utóbb megírt szócikkeimhez folyamatosan rakod ki a forma és lektor sablonokat. Nem értem, hogy miért?!

A színházi szerepeknél én azt az elvet követem, hogy a magyar szerzőknél/zeneszerzőknél teljes nevük szerepeljen, a többinél (külföldi) csak a vezetéknév legyen, kivéve a nagy költőket (pl. Shakespeare).

Ez így nem jó? Hogyan lenne akkor jó? Írd meg, és javítom a szócikk(ek)et! --Gbarta vita 2013. május 8., 16:38 (CEST)

Pál András

Fájl:Katona József Színház Vendégjáték Párizs 1988 plakát.jpg

Szia, a képen hónapok óta rajta van a licencet vitató sablon. Szintén hónapokkal ezelőtt megkaptad a figyelmeztetést, hogy a színházi plakátok jogvédettek, így az azokat ábrázoló fotók nem lehetnek sem közkincsek, sem saját művek. Azóta a képpel semmi nem történt, a licenc nem lett javítva, az engedélyszám nem került rá, így – azt hiszem, – a törlés jogos volt. Most visszaállítottam, hogy egy OTRS-kezelő rátehesse az engedélyszámot. --Rlevente üzenet 2013. május 10., 23:37 (CEST)

A sajtófotózásra való meghívást esetleg a Képek kocsmafalon vesd fel, talán ott lesznek érdeklődők! --Rlevente üzenet 2013. május 10., 23:42 (CEST)

Visszaállítottam ezt is. Kérem, figyelj, hogy mihamarabb rákerüljön az OTRS-szám! --Rlevente üzenet 2013. május 11., 09:22 (CEST)

Statisztikák

Kedves Kispados

Nagyon szomorúan olvastam az Userlapodat.

Nézettségi statisztika: Szerintem fontos visszajelzés egy egy cikk fontosságáról A munka minőségéről és fontosságáról. Ennek két szemlélete van:

  • Magas nézettség: sok embernek segítettünk
  • Alacsony nézettség: egzotikus témát dolgoz fel, tehát fontos
  • Teljesen mindegy: valakinek még lehet fontos

Tegyünk javaslatot egy vonatkozó kocsmafalra

Képkocka - logó

Köszönöm, hogy szóltál... utólag meg nem magyarázom, miért, de valamiért azt hittem, hogy a logó kifejezetten megőrzendő... Most már nem, de holnap megpróbálom megoldani. :o) Fauvirt vita 2013. május 13., 01:06 (CEST)

Üdv, légy szíves aláírni a kérdéseidet! Köszönöm. --Pagonyfoxhole 2013. május 25., 10:59 (CEST)

WT-üzenőfal

Szia! Kérdésedet megértve, és azt is figyelembe véve, hogy Peyerk is hasonló értelemben nyilatkozott, a WT jelenlegi koordinátorával egyetértésben létrehoztam a Wikitanács üzenőfalát, lásd Wikipédia-vita:Wikitanács. Amint látod, a lap neve megváltozott (A Wikitanács üzenőfala) és a Friss változások oldalon látható "fontos hivatkozások között, az ÜZENŐFALAK rovatban is erre a lapra vezet a Wikitanács linkje. Remélem, ez megelégedésedre szolgál. Üdv, --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2013. május 26., 19:52 (CEST)

Rotter Lajos

Szia! Profi fotós lévén nem tudnál egy képet készíteni a szobráról? Üdv. Tambo vita 2013. május 27., 12:32 (CEST)

Szia! Felvettem a kapcsolatot a Hármashatárhegyiekkel A facebook-on nem vagyok rajta. Bármikor sikerül, akkor is jó. Nem tudom miért szerénykedsz? Üdv. Tambo vita 2013. május 27., 15:41 (CEST)

Fájl címjavítása

A [1] Fájl:Katona JÓzsef Színáz Előadásra várva 2009 június 4.jpg címében kijavíthatom a két helyesírási hibát vagy majd te megteszed helyettem? Apród vita 2013. május 27., 20:20 (CEST)

Katona engedély

Szia! User:Pallerti volt olyan kedves, hogy megcsinálta a sablont. Mostantól kezdve elég, ha a kép engedélyéhez bemásolod ezt: {{sablon:Katona-engedély}}. A Sablon a mentéskor automatikusan kibontásra kerül. Kár volt beírogatni a szöveget a meglévő sablon mellé. Üdv. Tambo vita 2013. május 28., 08:28 (CEST)

KiWi

Köszönöm szépen! Igyekszem megszolgálni! :-) Ogodej vitalap 2013. május 31., 18:14 (CEST)

Re: Kérés, kérdés

Szia! Sajnos a kérdésben nem nagyon tudok segítségedre lenni.

  • Egyrészt mivel a jelenlegi otrs rendszerben nincs nyoma, nem tudok hol utánanézni, hogy mi történt.
  • Mivel nem vagyok admin, nem tudom visszaállítani a képeket, hogy esetleg a laptöriben megnézzük, melyik otrs-kezelő hagyta jóvá, de erre elvileg te tudod a választ, úgyhogy kérlek, mondd meg te.
  • Azt írod, lehetőséged van megkérni a művészt újra az engedélyekre, akkor viszont ez lesz a legegyszerűbb módja a dolognak, akkor probléma nélkül feltehetők újra a képek.
  • Viszont az egyesület (nem alapítvány) nem foglalkozik engedélykérésekkel, ez a szerkesztők "feladata", az otrs kezelők pedig jóváhagyják a beérkezett engedélyeket. Tehát az egyesület ebben nem kompetens, ebben nem tudunk eljárni.
  • A WT választás még nem járt le, de köszönöm a megelőlegezett bizalmat.

Ha a képekkel kapcsolatban lesz bármi fejlemény, írj, és máris nézem az otrs rendszerben. Üdv. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2013. június 2., 20:13 (CEST)


Még mindig nem alapítvány, hanem csak egyesület, de rendben van. :-) Küldd el kérlek a levelet az elnokseg@wikimedia.hu címre nekünk. Üdv. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2013. június 3., 12:16 (CEST)

WT-választás

Szia! Kitettem a szájtnotiszba [2] és mobilnotiszba [3]. Az utolsó héten amúgy egyébként is mindig jelentősen csökken a szavazási „kedv”, ennek az az oka, hogy aki szavazni akart, az már döntő többségében szavaz az első héten. Most is így van. Ezzel együtt nem lenne baj, ha még bejönnének érvényes szavazatok, ugyanis bár a 10 tíz tagú testület már fel tud állni, de az én 3 éves tapasztalataim alapján jó, ha van legalább 1-2 póttag is, mert minden ciklusban vannak lemondások. Az egyéb KF-re írj nyugodtan, ha gondolod, bár nem tudom, hogy ennyire a végén milyen jelentősége lehet. Amúgy az itteni felvetésednél voltak aztán használható hozzászólások: Wikipédia-vita:Javaslat tisztségviselők megválasztására/Wikitanács (2013)#Javaslat. Üdv: --Joey üzenj nekem 2013. június 3., 13:41 (CEST)

Paulay Ede

Fájl:Bálint András portréja 2009.jpg

A 2013. júliusi áradási képéid

Kedves kollega, Az áradásról felvett értékes képeid vesztenek az értékükből, mert nincs magyarázat, hogy pontosan mit ábrázolnak. Ami hiányzik, hogy honnan lettek a képek felvéve és mit mutatnak pontosan, vagyis példáuk Budapest központja a keleti partról a Lánchíd délkeleti oldalának látszatából, vagy ...a Lánchíd közelében Ezt a pontot én jól ismerem, de mások nem, és a másik két képről fogalmam sincs, bár szeretném tudni hol van. Üdvözlettel LouisBB vita 2013. június 9., 12:44 (CEST)

Elnézést, már nem vagyok meggyőződve, hogy a kép nem a Mária Valéria hidat ábrázolja-e, amit én még nem láttam. Különben megvallom, hogy a fenti kritikát túl szigorúnak tarthatod a többi képhez hasonlítva, de akkor szép lenne ha az érdeklődők számára lenne egy kis cikk a magyarországi eseményekről is. A vasárnapi Yahoo hírek számos képet mutatnak be tartalmas szöveggel. Csak szólj, ha munka-hozzájárulásra van szükség ezek tartalmával. Üdv LouisBB vita 2013. június 9., 13:33 (CEST)

Szeredy Krisztina

Üdv! Elláttad vagy fél tucat billoggal, de semmit se javítottál benne, nem nevezted át kisbetűsről nagybetűsre, a szerkesztőt nem üdvözölted, nem értesítetted. Ez így nulla, akkor már inkább ne csinálj semmit, majd mások elvégzik a minimális munkát. --Pagonyfoxhole 2013. június 11., 21:03 (CEST)

Először is ne szerkessz bele a hozzászólásomba, mert az vandalizmus! Ezt írod: Azt hiszem semmi rosszat nem tettem a magyar nyelvű wikipédiának. De igen. Valaki frissen regisztrált szerkesztőnek, megírta élete első Wikipédia-cikkét, mire te fölkentél rá négy hibasablont, és odébbálltál. Nem segítettél neki, még csak nem is üdvözölted. Lehet, hogy soha többé nem szerkeszt nálunk. Ennél sokkal jobb, ha nem csinálsz semmit. --Pagonyfoxhole 2013. június 12., 12:10 (CEST)

Megköszönném, ha nem állítanál valótlanságot. Hibátlan járőrködést sohasem kifogásoltam. --Pagonyfoxhole 2013. június 12., 12:26 (CEST)

Továbbra is megköszönném, ha nem állítanál valótlanságokat. Mi az, hogy igazoló jelentés? --Pagonyfoxhole 2013. június 12., 21:53 (CEST)

Részemről ennyi. Sajnálom

Elnézést nem igazoló jelentést (bocs. nálam ez egy szinonima), hanem villámstatisztikát kértél, az elmúlt negyedévben (2012. október 6.) végzett szerkesztéseimről. Egyébként az elmúlt öt év, több mint húszezer szerkesztésének, bármely negyedéves halmazát vállalom. Csak színházi tárgyban megszámlálhatatlan szerkesztést, bővítést, egységesítést végeztem el. Annak ellenére, hogy visszavonulóban vagyok még mindig adok tanácsot, végzek mentorálást. Számtalan szócikket tartok nyilván, amelyet ha lesz időm bővíteni fogok. Nem magyarázkodom tovább. Őszintén sajnálom, hogy nem tudtunk szót érteni. Itt is leírom, a Te szerkesztői és adminisztrátor munkádat elismerésre méltónak tartom. Sajnálom, hogy a sokszor építő, máskor kioktató, kritikáid hangnemét, -szerintem- felületes minősítéseidet; egy idő után nem tudtam tolerálni -és ezért is- a wikipédiából való fokozatos kivonulást választottam. Kérlek a wikipédia felületen való vitát fejezzük be! További jó szerkesztést kívánok. Üdvözlettel: --Kispados vita 2013. június 13., 18:09 (CEST)

Istvánka

Javaslom, bízzuk rá a saját userlapja szerkesztését, és annak eldöntését, hogy visszavonult-e vagy sem.

Üdv--Szilas vitalapom 2013. június 16., 08:53 (CEST)


Emléktáblák Budapesten – építed még?

A január óta változatlan maradt Emléktáblák Budapesten cikkről levettem az építés alatt sablont, hiszen az azt kéri, hogy más ne nyúljon bele a cikkbe. Persze ha majd újra indíttatást érzel hogy azon a cikken dolgozz, akkor tedd rá a tataroz-t, de addig is jobb így szerintem. Hátha esetleg kedve támad valakinek a cikk javítgatásához, továbbfejlesztéséhez, ne riasszuk vissza. --Karmela posta 2013. június 19., 12:47 (CEST)


Fájl:MOM Kulturális Központ Gyár dolgozó 1951 ben is ...

A vitalapom bevetőjében írott indoklásom valamint a kép címében szereplő nyugdíjas dolgozók személyi jogainak védelme érdekében a fejezet tartalmát kitakartam. Ez a szöveg a Szerkesztés fül aktivizálásával olvasható. --Kispados vita 2013. július 20., 09:51 (CEST)


Re: Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Fájl:MOM Kulturális Központ...

Szia! Írtam a lapra, szerintem messze nem megoldhatatlan az ügy. Üdv, Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2013. június 22., 08:25 (CEST)

Szia, szívesen segítek, de azt tudnod kell, hogy igencsak kezdő vagyok OTRS-ügyben. De facto ma lettem OTRS-kezelő, úgyhogy egyelőre csak ismerkedem a rendszerrel. --Rlevente üzenet 2013. június 26., 20:19 (CEST)

levél

Szia! Megoldódott a dolog? --Vince blabla :-) 2013. július 5., 17:35 (CEST)

Magyar Derby (galopp, 2013)

Üdv! Átneveztem, a fenti linken találod. Lásd a cikk vitalapját! --Pagonyfoxhole 2013. július 9., 01:23 (CEST)


Kép jogok

Előre bocsátom nem vagyok törvényileg teljesen naprakész. Nos hazánkban van (volt?) egy olyan ésszerű szabály, hogy ha tömeget fényképeznek/filmeznek, akkor nem kell 100-3000 embert megkérdezni, hogy belegyezik-e. Ennek mondjuk feltétele, hogy a tömeg az tényleg tömegként van ábrázolva és nincs senki kiemelve. Ami a wiki cenzúrát illeti az nincsen összhangban a jelenlegi jogi helyzettel (majd jövőre behozza a lemaradását a jog). Anno kérdeztem az illetékeseket, hogy miért és a válasz az volt, hogy nem kockáztatnak. Inkább kidobnak 9 elfogadható képet csak egy nehogy jogtalanul maradjon. Ennyi. --Szente vita 2013. július 9., 20:35 (CEST)

Derby

Kedves Kispados!

Megtisztelő a bizalmad, de jelenleg nincs még elég energiám arra, hogy többet dolgozzak itt. De, mihelyt tehetem, rögtön átnézem amit kértél. Vadszederke' 2013. július 10., 17:11 (CEST)


Molnár Piroska

Tóth István

Szia, az Évfordulók sablonra jól tetted be Tóth Istvánt. Jó lett volna, ha a többit is beírod. OTRS ügyben kis türelmet kérek, a hétvégén keveset leszek gépközelben. --Rlevente üzenet 2013. július 25., 21:08 (CEST)

Második világháború kiemelésen

Szia!

A második világháborúról szóló szócikket kiemelési eljárásra jelölte a 69.66.253.166-os proxy: Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Második világháború

Kérlek szavazz és fejtsd ki a véleményedet a kiemelési eljáráson. --81.25.28.254 (vita) 2013. augusztus 14., 15:35 (CEST)

Sablonvita:Katona-engedély

Szia, válaszoltam!. --PallertiRabbit Hole 2013. szeptember 1., 16:23 (CEST)

Barnstar

Jómunkásemberek Csűrcsillaga
Kispadosnak A színházi, cirkuszi és egyéb művészeti témákban végzett kiemelkedő munkádért, a Wikipédia jobbításáért. Ezen túlmenően a kitartásodért! Csak így tovább ;) Tambo vita 2013. szeptember 1., 16:39 (CEST)

Dankó István – tatarozod még?

A július óta változatlan maradt Dankó István cikkről levettem az {{tataroz}} sablont, hiszen az azt kéri, hogy más ne nyúljon bele a cikkbe. Persze ha majd újra indíttatást érzel hogy azon a cikken dolgozz, akkor tedd rá a {{tataroz}}-t, de addig is jobb így szerintem. Hátha esetleg kedve támad valakinek a cikk javítgatásához, továbbfejlesztéséhez, ne riasszuk vissza. --Karmela posta 2013. szeptember 17., 12:37 (CEST)

Jegyzetek

Szia! Valami gond van a Wikipédia:Mérföldkövek lapon a jegyzetekkel, mert 3 szakaszban is ugyanaz a 2 jegyzet van, pedig nyilván nem úgy akarna lenni. Az utolsó előtti szakaszban pedig oda nem tartozó jegyzetek is megjelennek. Ránéznél? --Joey üzenj nekem 2013. november 4., 04:47 (CET)

Jegyzetek

Szia! Valami gond van a Wikipédia:Mérföldkövek lapon a jegyzetekkel, mert 3 szakaszban is ugyanaz a 2 jegyzet van, pedig nyilván nem úgy akarna lenni. Az utolsó előtti szakaszban pedig oda nem tartozó jegyzetek is megjelennek. Ránéznél? --Joey üzenj nekem 2013. november 4., 04:47 (CET)

re:Bálint András (színész) portréja

Kiemelési javaslat

Kedves Kispados! Megköszönném, ha elolvasnád a Ruhaipar szócikkemet és szavaznál itt, hogy érdemesnek tartod-e a kiemelésre. Üdv. --Elkágyé vita 2013. december 11., 20:17 (CET)

Ünnepek

Boldog karácsonyt és örömökben gazdag, szerencsés Új Évet és sok-sok szerkesztést kívánok! Szeretettel:Kossuthzsuzsa vita 2013. december 23., 16:49 (CET)

Visszavonás

Bevallom, nemigen értem, hogy miről szól az a bejegyzés - így, kiegészítve sem -, és azt sem értem, miért ne lehetne képek jogi helyzetét tisztázni az illető elhunyta körüli napokban. Engem csak egyszerűen meglepett az eljárás, a megjegyzésbe rejtés. Talán kérdezz meg egy admint, hogy mit gondol róla, lehet-e például egyszerűen törölni azt a szakaszt. Peyerk vita 2013. december 29., 12:58 (CET)



Kedves Kispados!

Azok közé tartozol, akik 2013-ban gazdagították a Wikipédia cikkanyagát, és ezáltal egy kicsit hozzáférhetőbbé tették a világra vonatkozó ismereteket.

Köszönetet mondunk a munkádért, és bízunk benne, hogy továbbra is kitartasz a közösen szerkesztett enciklopédia mellett.

Viszontlátásra az új évben is!

Wikimédia Magyarország Egyesület

Új szakasz

Szia! Ha több szakaszra akarsz tagolni egy bejegyzést a kocsmafalon, akkor használj az alcímekhez három egyenlőségjelet, ne kettőt. Az ilyen szerkesztéstől pillanatok alatt apró darabjaira esik szét a kocsmafal, az archívum és a tartalomjegyzék is, mivel a botok nem képesek értelmezni (és egy idő után az élő emberek sem). Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2014. január 1., 18:24 (CET)

Elég volt...

Az elmúlt fél évben meghunyászkodva tűrtem szerkesztőtársam -most már nevezzük nevén- Hungarikusz Firkász bosszantásait, ünnepi és hétköznapi viccelődéseit, még pontosabban troll-kodásait. Az Ő hatására csökkentettem wikis aktivitásom az elmúlt egy évben minimálisra. Fél éve -általában- már csak a hónap első napján szerkesztettem. Egy általam öt és fél éve gyűjtött statisztika miatt volt ez így. Ezeken a napokon igyekeztem több, mint kétezer általam is gondozott szócikk esetleges aktualizálását elvégezni, illetve próbáltam védeni azokat szerkesztőtársam soszor -csak- bosszantó módosításai ellen.
Kiderült azonban, hogy ez az egy nap kevés restanciáim feldolgozására ezért úgy döntöttem, hogy az év-végi ünnepek alatt kísérletet teszek azok felszámolására. Szerettem volna két új cikket is rögzíteni (Katona József Színház 2013/2014-es évvad; Tóth Béla kaposvári színész). Számos a wikipédia illusztrálására készített fényképemet is szerettem volna feltölteni. Terveimet azonban csak minimálisan tudtam valóra váltani (Ld: Közreműködéseim december 23 és január 1 között.) A troll, mint az elmúlt egy évben annyiszor támadásba lendült. Két példa:
December 27.-én egy szerkesztőtársam rögzítette Eggerth Márta halálhírét. Szócikkét egykoron szerkesztőtársaimmal én is szerkesztettem, egy OTRS szakértő jóváhagyásával képanyagot is rögzítettem. Az engem médiumának tekintő szerkesztő április 20-án látta, sőt szerkesztette a szócikket. Ekkor törölt képeket, én akkor nem tettem szóvá, a fotók többségét azonban nem kifogásolta. Értesülve a gyászról, további képeket is kifogásolt, törléssel fenyegetett. Ha jogos is ez a fenyegetés, akkor áprilisban miért nem tette szóvá. Mi ez, ha nem tendenciózus, személyem ellen szóló támadás. Itt szó sincs a wikipédia minőségének védelméről. Ezekben a napokban ez volt a wikipédia legégetőbb tartalmi problémája? Ugyan-már!
És szilveszter estéjén is az én szerkesztésem volt a legborzasztóbb (Fazekas Imre), amit azonnal hét egyenkénti szerkesztéssel kellett kifogásolni. Ez különösen szembetűnő akkor, ha Hungarikusz Firkász szerkesztő december 31.-i vagy az azóta végzett szerkesztéseit vesszük szemügyre.
Nem tartom szükségesnek tovább részletezni, hogy miért csökkentem az eddiginél is kevesebbre szerkesztéseim számát. Például:
Ezennel befejezem a közel hat éve gyűjtött szócikkszám nökmények statisztikai gyüjtését ls elemzését. Ennek eredményét a Mérföldkövek statisztikában publikáltam, a több éves adatokat tartalmazó adatállományokat érdeklődőknek, szívesen rendelkezésére bocsájtom.
Nem folytatom tovább a Katona József Színház évadonkénti cikksorozatát.
Nem fogom felhasználni az előbb említett világhírű társulat engedélyét, miszerint az interneten publikált képanyagukat, bizonyos kötöttséggel felhasználhatjuk a wikipédia illusztrálására. Eddig több mint ötven fotó feltöltését készítettem elő.

Úgy tűnik, a nálam negyven évvel fiatalabb szerkesztőtársam célba ért. Én már nem fogom az említett témákkal gazdagítani a magyar nyelvű wikipédiát. Ezzel a bejegyzéssel vállalom, hogy retorzióit szócikkeim, képeim meg fogják szenvedni. Talán egyszer megunja ezt a játékot; vagy lesz akivel eszmecserét folytat ténykedése negatívumairól. A legjobb persze az lenne, ha elkezdené -Ó is- félteni a magyar nyelvű wikipédiát.

--Kispados vita 2014. január 2., 17:38 (CET)

Hiányos leírólap

Regasterios vita 2014. január 31., 17:34 (CET)

Filmkockák

Válasz

Bilicsi Tivadar

Szigeti András

Kérés

Tisztelt Szerkesztőtársak!

Szeretném kérni, hogy ezt követően -ha gyors reagálást vártok- a userlapomon nyitottá tett email címre írjatok. Végre restanciáim feldolgozásának végéhez közeledek, bár időnként újratermelődnek. Úgy tűnik pont a regisztrálásom 5. évfordulóján vonulok vissza, illetve csökkentem minimálisra előfordulásaimat. Időnként -egy általános statisztika aktualizálása miatt, általában a hónap első napján- több mint kétezer, -első sorban- figyelőlistámon szereplő szócikkem gondozása miatt visszatérek. Csak ekkor tudok, az ide írt üzenetekre válaszolni. További, örömteli szerkesztés kívánok mindenkinek! --Kispados vita 2013. július 20., 09:52 (CEST)

Katona színház honlapjáról képek

Szia, légy szíves egyelőre ne tölts fel több képet a Katona színház honlapjáról – a képek jogi státusza a több, mint kérdéses. Az OTRS-en tárolt engedély nem egyértelműen fogalmaz, így azt tisztázandó tárgyalásban vagyok a színház marketing vezetőjével. Az eredményről nagyon rövid időn belül tájékoztatást adok az OTRS üzenőfalon és természetesen Téged is értesítelek, ha meg van – csak sajnos miliszekundumnyi időm van jelenleg. Kérem a türelmedet az értesítésig. --PallertiRabbit Hole 2014. március 7., 20:36 (CET)


Sajnálom, hogy pont Pallerti fenti sorai miatt hagyom itt -most már- végleg a magyar nyelvű wikipédiát.

A távozásom egyetlen oka Hungarikusz Firkász ténykedése. A user és a vitalapomon ez bőségesen dokumentálva van.

Válaszom és kérdéseim az Egyéb közösségi oldalon olvashatók, Padló!!! Ennek vége van, mindörökre vége... címmel

H. F. kivételével (az ő öröme most egyébként is határtalan) minden wikipédistának örömteli szerkesztést kívánok!


--Kispados vita 2014. március 8., 07:06 (CET)

Szia, válaszoltam. --PallertiRabbit Hole 2014. március 8., 14:00 (CET)

WT

Így megy ez: Wikipédia:Wikitanácsi indítványok. Másképp nem. Üdv: OsvátA Palackposta 2014. március 8., 13:01 (CET)

Értesítés törlésre jelölésről

Szia, az ismertetett okok miatt törlésre jelöltem az összes Katona sablonnal ellátott képet. --PallertiRabbit Hole 2014. március 8., 21:11 (CET)

Azokat a képeket amikről van egyéb engedély (konkrétan úgy rémlik Szilágyi Lenke, Dömölky Dániel és Kékes Szaffi képekről mindről van) természetesen nem kell törölni. Kizárólag a Katona színház engedéllyel ellátott képekről van szó. Gondolom olyan képekre nem került fel ez a sablon, amelyeket más engedélyezett. Ha igen az nagyon komoly zavar. Miért ne tájékoztattalak volna erről az egészről? Megkérdezhetem kitől tudod? --PallertiRabbit Hole 2014. március 8., 22:06 (CET)

Búcsú

Szia!

Mindig sajnálom, amikor valaki úgy dönt, hogy feladja a harcot a rosszindulat és a hatalommal való visszaélés ellen. misibacsi*üzenet 2014. március 8., 22:33 (CET)

Nem tudom, hogy mit mondjak erre. Már évek óta ugyanaz megy és egyre több szerkesztő dönt úgy, hogy távozik és okkal. Sajnálom, hogy elmész, de úgy szerkeszteni itt, hogy csak a bosszúság van és az üldöztetés, nem sok értelme van. Vadszederke' 2014. március 9., 13:28 (CET)

Képek

Szia, természetesen segítek – kis türelmedet kérem össze kell szedegetnem a szükséges dolgokat. --PallertiRabbit Hole 2014. március 9., 11:22 (CET)

Szilágyi Lenke mailcímét átküldtem e-mail-en! --PallertiRabbit Hole 2014. március 9., 11:30 (CET)
A Keresztes Tamás kép rendben van, ezen megfelelő engedély sablon van, ellenőriztem az OTRS-ben a levelezést is. Ezzel a képpel nem kell foglalkozni a továbbiakban. --PallertiRabbit Hole 2014. március 9., 11:36 (CET)
OK, értem már, átküldtem azt is mail-ben! --PallertiRabbit Hole 2014. március 9., 11:52 (CET)

Köszönet

Köszönöm szépen a kedves gratulációdat.--Szilas vita 2014. március 10., 18:26 (CET)

Nincs tovább!

Tisztelt Szerkesztőtársak

A Puzzle utolsó eleme is előkerült. Ez azt is jelenti, hogy kizárólag az OTRS platformon való atrocitások miatt -regisztrált szerkesztőként- távozom a magyar nyelvű wikipédiából. Regisztrációmat kizárólag képek, elsősorban emléktáblák feltöltése érdekében tartom meg.

Kérek Mindenkit, hogy ezt követően ne írjon vitalapomra, mert csak az előbb említett ritka alkalmakkor fogok belépni.

A userlapomon ismert az email elérhetőségem. Megkérek azonban mindenkit arra, hogy a wikipédia belügyeivel, konfliktusaival kapcsolatos kérdésekkel ne keressenek fel.

Mindenkinek örömteli, konfliktus mentes szerkesztést és jó egészséget kívánok!

--Kispados vita 2014. március 11., 11:08 (CET)

Válasz ismét

Szia! Olvastam az OTRS-falra írt legutóbbi üzenetedet, és úgy látom, hogy elkéstem a válasszal, de talán megérted, hogy én sem ülök mindig otthon, s tegnap délelőtt óta, mivel dolgoztam, most kerültem csak újra számítógép elé. Bár te már eldöntötted, hogy összeesküvés történt, s ezt már a kérdésfeltevésed is sugallta, de mivel tudom, hogy ebben a válasz elmaradása csak megerősítene, úgy döntöttem, reagálok a kérdésedre. Az igazi válasz tehát az, amit írtam neked is: a feltöltött képet azért töröltettem, mert a méretéhez képest túl kicsik voltak rajta a személyek. A történtekhez való hozzáállásod alapján előre látom, hogy ezt az indokot nem fogod hihetőnek tartani, de egyszerűen elkapkodtam a feltöltést, és amint Tenki Rékánál láthatod, kínlódtam is a képméret igazításával, sehogy sem tetszett az eredmény. Aztán megtaláltam ezt a képet, ez volt az, amit jobbnak találtam a másiknál, de valamit elnéztem, mert röviddel később rájöttem, hogy ez is abból a Mizantrópból való, amelyikből az általad megengedettnek jelzett 2-3, de inkább több fotó fel volt már töltve korábbról, ezért nem akartam újabbat; ezt a problémát szintén jeleztem neked a fent belinkelt üzenetemben. Aznap este ugyan az eladásonkénti 2-3 képet módosítottad „fejenként 4-5”-re „havonta”, meg hivatkoztál a fotóstól kapott engedélyre, s mindez számomra már kicsit zavaros volt, de nem feszegettem a témát, mert akkor már úgy gondoltam, egyelőre nem töltök fel új képeket. Azért nem, mert észrevettem, hogy a korábbiak között is van olyan, ami kihasználatlan (egy ilyent raktam be például éppen Tenki Rékához), s egyrészt inkább azokat kezdtem el keresgélni, valamint berakosgatni a cikkekbe, másrészt mivel írtad, hogy te is tervezed további katonás képek feltöltését, s kérted, hogy konzultáljak veled feltöltés előtt a dupla munka elkerülése érdekében, úgy gondoltam, inkább eltekintek ettől, s hagylak egyedül dolgozni, mivel konkrét terveim nem voltak, s arra számítottam, hogy idővel úgy is mindenki sorra kerül.

Ez tehát a válaszom, s ha esetleg nem fér bele az általad összerakott képbe, arról nem én tehetek, és ne rajtam kérd számon. Köszönöm. --Regasterios vita 2014. március 11., 12:35 (CET)

Igen, azóta erre rájöttem magam is. --Regasterios vita 2014. március 11., 14:56 (CET)

Válasz

Válaszoltam az OTRS falon. --PallertiRabbit Hole 2014. május 15., 18:23 (CEST)


Lionel Messi

Átnevezések

Válaszoltam

Válaszoltam. Bár írod fentebb, hogy nem vagy jelen, nekem úgy tűnik, hogy jelen vagy. Nem szeretném, ha elsikkadna a válasz, amit vársz. --PallertiRabbit Hole 2014. június 5., 17:55 (CEST)

egy kis fény + nem képzavar

Ezek alatt pontosan mire gondoltál? :) --Vakondka vita 2014. június 8., 10:56 (CEST)

A Szent Lukács Gyógyfürdő emléktáblái

Szia! Néhány általad feltöltött kép kapcsán megbeszélést kezdeményeztem a kocsmafalon: Wikipédia:Kocsmafal (képek)#A Szent Lukács Gyógyfürdő emléktáblái. --Regasterios vita 2014. július 11., 14:03 (CEST)

Perspektivikus torzulás

Szia; rossznéven vennéd-e, ha olykor néhány ferdére sikerült (mert hogy is lehetne lefényképezni másképp...) emléktábládat kicsit kiegyengetném? Üdv! OsvátA Palackposta 2014. július 18., 12:43 (CEST)

GIMP-et használok – ami egy ingyenes, szabad szoftver – a perspektívikus torzítás korrigálására (is). Alapból benne van ez az eszköz. Az exif-adatokhoz nem tudok hozzászólni, de van egy halom program, amivel ki lehet őket nyerni. Nálad talán az általad használt képszerkesztő törli, vagy dugja el őket. OsvátA Palackposta 2014. július 18., 21:45 (CEST)

Településcímerek a szerkesztői lapodon

Szia! Felhívom a figyelmedet, hogy néhány a szerkesztői lapodon beillesztett településcímer törölve lett, mivel a Commonsban is megtalálhatók. A törölt képek Commons-változatai az alábbi linkeken érhetők el:

Köszönöm a megértésed. --Regasterios vita 2014. július 21., 00:30 (CEST)

Emléktáblák Budapesten

Szia!

Kerületenként haladva akartam feldolgozni a táblákat, ami miatt elég körülményes lenne a közös szerkesztés, mert ehhez az egész oldalt meg kell nyitni, ha nem egyesével akarom begépelni a neveket. Egyébként visszafelé haladva a kerületek sorrendjében dolgozok. Jó ez az összefoglaló elgondolás. Így sokkal könnyebb átlátni hogy kiknek állítottak már emléktáblát Budapesten. Később esetleg egész Magyarországra vonatkozóan meg lehetne írni ugyanezt.--Szenti Tamás vita 2014. július 24., 20:06 (CEST)

Egyenlőre végeztem. Visszamenőleg megcsináltam a XII. kerületig. Megfogadom a tanácsaidat, az első két javaslattal csak akkor akarok foglalkozni, ha már kész leszek a nevek felvésésével. A harmadik javaslatot már alkalmaztam a Testnevelési Főiskola emléktábláinál. Lehet, hogy ezt a szócikket is több részre kell majd bontani a mérete miatt, mint pl. a Magyar Tudományos Akadémia tagjainak listáját.--Szenti Tamás vita 2014. július 25., 00:56 (CEST)

Szerintem a botlatóköveket nem kellene ebben a szócikkben feltüntetni. Van nekik saját szócikkük már: botlatókövek Budapesten.--Szenti Tamás vita 2014. július 25., 23:22 (CEST)

Szia!

Elkészült a munka. Jeleztem a különleges információkat is (botlatókő, különleges emléktábla). Tehát végül a botlatóköveket is felvettem a listába. A két oszlopba szerkesztéshez nincs már kedvem, ha gondolod megcsinálhatod.

A sablonban már fel van tüntetve ez a szócikk. Ha megnyitod valamelyik kerület emléktábláinak szócikkét, akkor a sablonban rá lehet kattintani az Emléktáblák Budapesten részre is. Tehát így népszerűsítve van a szócikk.--Szenti Tamás vita 2014. július 30., 13:06 (CEST)

Bocsi, de inkább ne reklámozd a munkám, nem azért csináltam. A szócikket (és úgy általában az emléktáblás szócikkeket) viszont nyugodtan propagáld, ahol csak lehet. Ma voltam Vácon és több mint nyolcvan emléktáblát fényképeztem le. Olyanokat, amelyek még nem szerepelnek az Emléktáblák Váconban. Párat, amikről volt információm még így sem volt energiám lefotózni, egy kicsit a jegyzeteimben is összezavarodtam.--Szenti Tamás vita 2014. augusztus 1., 17:01 (CEST)

Üdv ! a Balázsovits Edit szócikkemmel kapcsolatos,tanácsokat, ötleteket köszönöm, igyekszem megfogadni. További szép napot kivánok! --Miky papa vita 2014. augusztus 1., 12:45 (CEST)

Kincsem Park

Szia! A ma feltöltött képeid nagy részét áttöltöttem a Commonsba azonos fájlnévvel. --Regasterios vita 2014. augusztus 3., 18:48 (CEST)

Kukorelly Endre fotó

Tetszik a kép K. Endréről, ki is cserélem az infoboxban:) Vadszederke' 2014. augusztus 5., 17:01 (CEST)

A helyzet az, hogy időnként frissítem az általam gondozott műhelyeket, többre nincs időm. Vadszederke' 2014. augusztus 6., 20:15 (CEST)

Folyamatos retorziók? szivatás? zaklatás? erődemonstráció?

Kérés

Kérek Mindenkit, hogy lehetőleg ne írjon vitalapomra, mert csak ritkán szeretnék belépni. Szándékaim szerint csak a korábban, általam készített, módosított, figyelő listámon szereplő, több mint kétezer szócikkem gondozása, védelme, aktualizálása érdekében lépek be. Továbbra is szívügyemnek tekintem a budapesti emléktáblák gyűjtését, illetve a wikipédia képekkel való ellátását.

Egy-két domináns szerkesztőtárs jobban szeretné, ha más médiumaihoz hasonlóan, totálisan hátat fordítanék a wikipédiának. Ezt az örömet, sikerélményt azonban egyelőre nem kívánom számukra prezentálni. Így marad a kisebb örömforrás. Provokációjukra időnként reagálni vagyok kénytelen. Nem tudom meddig játszhatják kisded játékaikat. Kérdezhetnétek miért nem próbálok panasszal élni a megfelelő fórumokon? Válaszom: Egyszer már megtettem. A panaszom miatti retorzióiktól nem tud megvédeni senki.

A wikipédia egyik leginkább eltávolítandó szerkesztőjeként, augusztusban a következő erősen kifogásolható és üldözendő dolgaim voltak:

  • 3-4 színész szócikkét kiegészítettem saját készítésű képpel
  • Lefényképeztem az FTC szimbolikus madarát, a sasszobrot. (Sajnos Albert Flórián szobához nem engedtek közel)Kicsi szöveg
  • Kibővítettem a Magyar Derby (ügető) szócikket, különösen 100. ünnepi eseményt szem előtt tartva. Nemcsak erről az eseményről, hanem * *Az egykori ügetőpálya rekvizitumairól is készíttem képeket.
  • Minimálisan befolytam az Emléktáblák Budapesten szócikk szerkesztésébe.

Nem sorolom tovább...

A userlapomon ismert az email elérhetőségem. Megkérek azonban mindenkit arra, hogy a wikipédia belügyeivel, konfliktusaival kapcsolatos kérdésekkel ne keressenek fel.

Köszönettel: --Kispados vita 2014. augusztus 11., 00:50 (CEST)--Kispados vita 2014. május 19., 11:47 (CEST)

Magyar Derby

Üdv! Zokon veszem, hogy itt fentebb kiplakatírozol engem, még ha rejtetten is. A cikk vitalapján azt állítod, négy évig nem volt semmi probléma vele. Ezzel szemben az a helyzet, hogy éppen majdnem három éve jelezték ott: a rengeteg szövegközi külső link a szabályainkba ütközik. --Pagony foxhole 2014. augusztus 11., 01:21 (CEST)

Tisztelt Szerkesztőtárs

Észrevételed alapján a bejegyzést eltávolítottam. Erre két okom is volt:

  • A bejegyzést nem megfelelő menüpontba helyeztem el.
  • Az azonos elbírálás elve alapján nem kellett volna a nevedet megemlítenem, hiszen az újabb észrevételező sablonokat elhelyező szerkesztőtársat sem neveztem meg.

A külső linkek használatával kapcsolatos észrevételedre -rövidesen- a vitalapodon fogok reagálni.

Üdv! A cikkek formai felépítésében, például a szövegközi külső linkek tekintetében nem a műhelyek, hanem a szabályaink az irányadók, ezeket semmilyen szinten nem kell megtárgyalni. --Pagony foxhole 2014. augusztus 11., 11:57 (CEST)

Üdv, levettem a horror sablont, a szerkesztési összefoglalóban indokoltam. --Pagony foxhole 2014. augusztus 16., 16:12 (CEST)

Piktogramok

Kitettem a múszaki kocsmafalra egy mintát tőlem, hogy lehessen látni (a nálam ártatlan) piktogramokat. Nem kell kínlódnod a takarással, ha nem akarod megmutatni nyilvánosan. Wikizoli vita 2014. augusztus 11., 23:41 (CEST)

Groupama Aréna-képek

Szia! A mai képeidet is átraktam a Commonsba, illtve még folyamatban van. Az általam áttöltött képeidnek létrehoztam ott egy kategóriát Commons:Category:Photos by Kispados címen. Természetesen nyugodtan be lehet ide tenni a többi fotódat is. Azért is hoztam létre, hogy ne kelljen egyenként jelezni az áttöltéseket: ha valamit nem találsz az ide feltöltött képeid között, ott keresd, kérlek. --Regasterios vita 2014. augusztus 12., 22:35 (CEST)


Köszönöm

Köszönöm és viszont kívánom! Vadszederke' 2014. augusztus 14., 21:45 (CEST)

Magyar Derby (ügető)

Szia! Segítségül, beraktam egy táblázatot a 2014-es derby részhez az indulókkal. Így kellene megírni a többi verseny szakaszát is. Üdv, Zsaron üzenet 2014. augusztus 15., 18:39 (CEST)

Szívesen segítem a cikk további útját, viszont más elfoglaltságom is van. De amint időm engedi, segítek fogok. Arra biztatlak, hogy ne add fel! Örülök, hogy a táblázat tetszik. Infobox-al kapcsolatos ötletedre már én is gondoltam. A {{Fesztivál infobox}}(?) sablont raktam be a cikkbe, de ez nem éppen a legmegfelelőbb (nem szerepelnek benne az általad említett: az alapítás éve, az aktuális táv hossza, a derby rekord idő és az azt futó ló neve), újat kellene készíteni, mondjuk {{Lóverseny infobox}} néven, ami minden lóversennyel kapcsolatos cikkbe bekerülhetne. Zsaron üzenet 2014. augusztus 15., 21:13 (CEST)

Elkészítettem az infoboxot és beraktam a cikkbe. Zsaron üzenet 2014. augusztus 15., 23:58 (CEST)

Beraktam az infoboxot a galopp és a kancadíj cikkébe is. Véleményem szerint az ügetőderby szócikkét teljesen újra kell írni. Kezdésnek az éves versenyeket kellene rendbe tenni, beírni a táblázatot az indulókkal stb. Zsaron üzenet 2014. augusztus 16., 11:33 (CEST)

Én úgy gondoltam, hogy nem egyedül kell majd átdolgoznom a cikket, azt hittem te is átszerkeszted majd. Belső linknek álcázott külső link egy sem maradhat a cikkben, ezért szedtem ki. Zsaron üzenet 2014. augusztus 16., 13:00 (CEST)

Átérzem a helyzeted, kitartás! Ne idegeskedj! Folyamatosan dolgozok a cikken. Jelenleg a győztesek táblázatát egészítem ki. Arra gondoltam, az indulók táblázatába beírhatnánk a ló idomárját, trénerét, tulajdonosát stb. is. Mit gondolsz? Zsaron üzenet 2014. augusztus 16., 13:46 (CEST)

A Magyar Turf 2014. augusztus 3-i számában megtalálhatók az elmúlt derby-k győztesei, ez alapján bővítem ezt a részt. Zsaron üzenet 2014. augusztus 16., 14:05 (CEST)

Úgy látom, már rendben van a jóváhagyás, lemaradtam :-))) Üdv --Szilas vita 2014. augusztus 16., 15:05 (CEST)

Örülök ha ki tudsz kapcsolódsz egy kicsit, viszont véleményem szerint előrébb való a már létező versenyek cikkének rendbe tétele, nem pedig újba belekezdeni. Üdv, Zsaron üzenet 2014. augusztus 16., 15:28 (CEST)

Nincs szükség arra, hogy elküld a turfokat, könyveket. Nekem is megvannak. Amúgy sem szeretnék nagyon belefolyni a lóversenyzés témájába, mivel ott vannak nekem a cirkuszok, a cirkuszfesztiválok, az artistaművészek, az Eurovíziós Dalfesztivál, a Fiatal Táncosok Eurovíziója, a Fiatal Zenések Eurovíziója cikkei, sorolhatnám őket. Természetesen az ügetőderby cikkét átdolgozom, bővítem, befejezem. Ja és keresek helyett a képeknek. Üdv, Zsaron üzenet 2014. augusztus 17., 13:22 (CEST)


Érdekesség

szia, fogalmam sincs, hogy miért nekem mondod. Az érdekességet Andrew69. jelölte a táblázatban. Vele, illetőleg a cikk írójával vitathatod meg, ha problémád van az elnevezéssel. Nem az én feladatom szóról-szóra ellenőrizni, hogy a jelölt érdekesség szóhasználata neked vagy másnak megfelel-e, sajnálom. Xiaolong Üzenő 2014. augusztus 26., 10:47 (CEST)

Wikitanácsi indítvány

Szia!

A problémás szerkesztéseid és viselkedésed miatt a Wikitanácshoz fordultam. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. augusztus 14., 14:04 (CEST)

Wikitanácsi indítvány

Föláll az öttagú eljáró tanács. A WT tagjai megvitatják a kérdést, majd az eljáró tanács dönt. Döntését nyilvánosságra hozza. Amennyiben ez adminfeladatot tartalmaz, az adminok azt végrehajtják. Ennyi. Teendőd nincs. Momentán másnak sem. OsvátA Palackposta 2014. augusztus 16., 14:06 (CEST)

Megismétlem: nincs mire reagálni. Üdv! OsvátA Palackposta 2014. augusztus 16., 14:22 (CEST)

Szia! Az eljáró tanács felállt, innentől pár nap, amíg döntés születik, addig kellene odaírni a saját álláspontodat. Üdv. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. augusztus 20., 17:29 (CEST)

A határozat: Wikipédia:Wikitanácsi indítványok/Kispados#A testület határozata. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. szeptember 4., 15:59 (CEST)

Tájékoztatás, abganggal. (Távozom, de nem a hátsó ajtón.)

  • Soroló
    • 2014. augusztus 1,-én, 12 óra 6 perckor, szerkesztőtársa(i?)m a WT.-hez fordult(ak?) személyemet érintő beadvánnyal. Ez két esetben (12.45 12.52) módosítva, véglegesítve lett.
    • Alig félóra kellett, hogy a wikikipédia egyik legtekintélyesebb (általam is tisztelt) szerkesztőjének, hogy tüzetesen áttanulmányozza a terjedelmes anyagot és leírja tárgyilagos, elfogulatlan verdiktjét, miszerint: "Arra kérem én is a WT-t, hogy az indítványt fogadja be, és azt bírálja el. Az itt felsorolt, forrásolt és egyéb módon alátámasztott kijelentések Kispadosról nagyon súlyosak, több szerkesztő munkáját is zavarta néha már konokságba hajló értetlenkedésével. Szigorúan kívülállóként szóltam." Szerkesztőtársam (adminisztrátorként) mindezt szigorúan kívülállóként írta le és megjegyezte azt is hogy eddig "nézőként" figyelte az eseményeket.
    • A WT.-nek minderre két napra volt szükség, ekkor fogadta be az előterjesztést tárgyalásra (2014, 08. 16; 12.29).
    • Négy nappal később (2014. augusztus 20.) kaptam értesítést az Eljáró Tanács (később: ET.) felállításáról, ekkor kaptam lehetőséget az üggyel kapcsolatos véleményem kifejtésére.


Tájékoztatóm írásakor már letelt az az idő, amely alatt az ET.-nek az eljárást le kell folytatnia. Ezért bátorkodom a magam módján az ügyet lezárni, ebben az időpontban már nem zavarhatom az ET. munkáját. Szeretném azt is bizonyítani, hogy döntésemet a Wt. leendő határozata nem befolyásolta. Szerkesztőtársam terjedelmes, csúsztatásokkal, gyanúsítgatásokkal teli beadványára nem kívántam hasonló részletességgel reagálni, csak néhány általános észrevételt tettem. Nem kívánok ellenindítványt sem indítani a személyemet érintő (finoman fogalmazva) önérzetet sértő megállapításokkal kapcsolatban és az ET. -majdani- határozatát sem kívánom felülvizsgáltatni, még akkor sem, ha az indokolt volna.

A beadvány szerzője szememre veti, hogy konfliktusunk kezdete (2012. december) óta többször rendeztem operettes kivonulást (abgang). Ez bizony így volt, de azt is megjegyeztem, hogy szócikkeim védelme, aktualizálása érdekében 3-4 hetenként visszanézek.

Terjedelmes beadványában szerkesztőtársam egyetlen mentő körülményt, hat éves wikipédia munkásságomból egyetlen elismerésre méltó munkát, kezdeményezést sem talált, nem tartotta szükségesnek az elfogulatlanságnak még a látszatát sem fenntartani. Az is természetes, hogy egyetlen egy olyan eseményt sem talált, ahol önkritikát kellett volna gyakorolnia. A magyar wikipédia ügyészeként fő és mellék büntetés kiszabását is indítványozta. Halmazati büntetésként -azonban- nem kérte totális eltávolításomat a magyar wikipédiából. Ezt köszönöm!

Viszonzásként bejelentem, hogy a mai nappal:

A magyar wikipédiában ténykedésemet (a KSH. életkor előrejelzése alapján) várhatóan véglegesen felfüggesztem. Most már nem alkalmazok zárójeleket. Regisztrált felhasználóként nem kívánok időnként sem visszatérni szócikkeim, képem (kb:2000) védelme, aktualizálása érdekében.

Ui: Az érdeklődő olvasókat meghívom a userlapomra. Kérem tekintsék meg az elmúlt hónapokban általam készített és feltöltött fotóim válogatását. Ezek akkor készültek, amikor a 'hasznos szerkesztéseim száma nulla felé tendált'.

--Kispados vita 2014. augusztus 28., 10:17 (CEST)

e-mail

Szia! Küldj e-mailt a Wikipédián keresztül. - Csurla vita 2014. szeptember 6., 14:55 (CEST)

színész, szinkronszínész

Szia Kispados! Most találtam meg egy régebbi vitádat, hogy írtál valamit, az egyik színész vitalapján, hogy a színész, szinkronszínész külön ne jelezzük. Úgy vélem pedig helyes. Ha szerepet is játszott, meg hangot is kölcsönzött, hisz akkor ez is meg az is. Ha csak szerepet játszott akkor elég a színész. Ha meg csak hangot kölcsönzött, akkor meg csak elég a szinkronszínész. --Vakondka vita 2014. szeptember 9., 10:25 (CEST)

Húsvét

Boldog húsvéti ünnepeket! Szalakóta vita 2015. április 5., 20:26 (CEST)

Licenc hasraütésre

Légy szíves ne adj meg licenceket hasraütésre, a Fájl:Gi-B2 teodolit.jpg képnél {{Közkincs-ismeretlen}}(?) licencet megadva a kép első nyilvánosságra hozatala több mint hetven éve történt, holott a leírólapon kérdőjellel jelzed, hogy nem tudod mikor jelent meg az újság, illetve a kép. 2008-tól visszaszámítva 70 évet a legoptimálisabb esetben is 15 éves volt a feltaláló, valószínűtlen, hogy újságcikk jelent meg a találmányáról. --Képészmérnök vita 2015. április 11., 21:37 (CEST)