Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztővita:Kiribati~huwiki

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Tgr 15 évvel ezelőtt a(z) Perszonálúnió témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Kiribati~huwiki!

Üdvözlünk!

Figyelmedbe ajánljuk:

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!


Mentor · Ha akarod, akkor melléd áll egy segítő, a te személyes mentorod, és segít a szerkesztéssel kapcsolatos gondjaidban. Ide kattintva találsz erről többet. | Segítség · Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra is írhatsz kérdéseket. Ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni. | Tudakozó · Egy tudakozót is működtetünk. Ott viszont olyan kérdésekre kaphatsz választ, amit egy lexikonban keresne az ember.


Ha van kedved, mutatkozz be szerkesztőtársaidnak, ide kattintva. A szerkesztői lapodon írjál a érdeklődési körödről, nyelvtudásodról. Az a lap csak a tiéd. Kialakításához segítséget itt találsz. | Ilyen vitalapja, „szerkesztővitája” is van minden szerkesztőnek, mint ez a lap itt. Aki neked üzenni akar valamit, az ide fog írni, téged pedig egy sárga csík a lap tetején automatikusan figyelmeztet az új üzenetre. A cikkeknek is van vitalapjuk, ott a cikk kialakítását tárgyalják meg az érdekelt szerkesztők. | Kérünk, hogy az eszmecserék során így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Bennófogadó 2008. december 17., 17:55 (CET)Válasz


If you don't speak Hungarian, please click here.

Perszonálúnió[szerkesztés]

Karácsonyiban igazad van, viszont ő majd' száz éve írt, és még az általad linkelt konferenciamegnyitóban is célozgatnak a politikai elfogultságára; a mainstream kortárs történész Kristó azért lényegesen fajsúlyosabb forrás, és ő azzal fejezi be a cikkét, hogy 2002-ben tehát nem a pacta conventa, hanem a magyar–horvát perszonálunió 900 éves évfordulójára emlékezünk. Lehet persze keresni jobb megfogalmazást, annak, hogy a tiédet kitörölték, alapvetően három oka volt:

  1. hülyét csináltál magadból a vitalapon. (Ezen nem fogok vitatkozni, ha nem hiszed el, hogy nem vesznek komolyan, amíg minden mondatodban olyanok vannak, hogy this muck-heap called Croatia, hát nem hiszed el. Legfeljebb nem vesznek komolyan továbbra se.)
  2. aránytalanul sok szöveget ömlesztettél be (az a kisebb baj, hogy finoman szólva is csiszolatlan megfogalmazásban). Különböző cikkek különböző részletességgel tárgyalnak egy-egy témát: a horvát-magyar perszonálunió részletesen szól a nevezett időszakról, a horvát történelem szócikkben már csak egy fejezet jut neki, a Horvátországban meg az egész horvát történelem csak egy fejezet. Az olyan apró részletek, mint hogy a pacta conventa milyen folyóról mit ír, abszolút nem valók oda, mert ha a teljes horvát történelem ilyen részletességgel lenne megírva, akkor száz oldal lenne csak ez a része a cikknek. Ezt le is írta a szakaszt kitörlő szerkesztő, mire te nekiestél, hogy történelemhamisító. (Lásd első pont.)
  3. Nem voltál elég kitartó, egyszer beleírtad a szócikkbe, aztán amikor kiszedték, írtál egy sor dühös önigazolást a vitalapra, és sértődötten távoztál. Nem magadat kell meggyőzni, hogy igazad van, hanem a vita többi résztvevőjét, és az lassabban megy. Vannak, akik nagyon elfogultak, és egyáltalán nem lehet meggyőzni őket, de őke egy parányi kisebbség - ha velük akadsz össze, kívülállókat kell bevonni a vitába, ezért is javasoltuk többen is a magyarok üzenőfalát az enwikin. Sokáig is elhúzódhat egy ilyen vita, de ezen nem érdemes idegeskedni - ha nem dőlt össze a világ attól, hogy egy évig tévedés volt egy szócikkben, akkor attól sem fog, ha nem egy nap, hanem egy hét vagy egy hónap múlva kerül ki belőle. – TgrvitaIRCWPPR 2008. december 21., 20:51 (CET)Válasz

A felhasználóneved meg fog változni[szerkesztés]

2015. március 20., 08:31 (CET)

Átnevezve[szerkesztés]

2015. április 19., 10:35 (CEST)