Szerkesztővita:Istvánka/Archívum4

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Teemeah 16 évvel ezelőtt a(z) Barnstar neked témában
4. kötet (2008. január 28. – 2008. március 8.)

Ez egy lezárult megbeszéléseket tartalmazó archív szerkesztői vitalap. Ne változtass rajta! Ha fel akarsz éleszteni egy itt szereplő megbeszélést, vitát, az aktuális lapon tedd!

olvasás

D Nagyon élvezetes, néhol kicsit pontatlan a tényekben, de tökjó. lehet valahol írni enneka fickónak? Szívesen megsoztanám vele, hogy én hogy látom ezt az országot :)) – Timis abla üzenőfal 2008. január 28., 15:41 (CET)

Mese a figyelmeztetésekről

Amikor a figyelmeztetéseket osztogatod, általában tartsd be a fokozatosságot. Pl. így: {{subst:teszt}} ~~~~ –> {{subst:teszt2}} –> {{subst:vandalizmus}} ~~~~ vagy {{subst:teszt4}} ~~~~. Sok szerkesztő tényleg csak ki akarja próbálni, hogy mit és hogy kell, és ezt a szókikkeken teszi. Nem kell ezért lerohanni őket, csak szólni, hogy nem jó így. Ha utána sem hagyja abba, akkor jöhet a fenyegetés... Másrészt, ha már kiosztottál egy vandalizmus sablont („további figyelmeztetés nélkül blokkolni fogunk”), furcsán néz ki utána az utolsó figyelmeztetés... Samat üzenetrögzítő 2008. január 28., 21:52 (CET)

Neked – majdnem – mindent megbocsátunk. :) Samat üzenetrögzítő 2008. január 28., 21:59 (CET)

Iwiw

Kösz, már kaptam. Üdvözletem. – Kulja vita 2008. január 28., 22:10 (CET)

Színes csík

Ez most nagyon pöpec, sokkal jobb a rózsaszínnél! Ami igazából csúnya volt, csak kínomban mondtam, hogy még az is jobb a narancssárgánál, ami viszont szép. Ugye érted a logikát? :-) De ez most nagyon jó. Bináris ide 2008. január 28., 22:29 (CET)

földrajz

Szia, látom szereted a geológiát. Vetnél egy pillantást a Törökország földrajza című cikkre? Fordítás és ugyan igyekeztem minden kifejezésnek utánanézni, de lehetnek benne baromságok :D Köszi előre is. – Timis abla üzenőfal 2008. január 28., 22:44 (CET)

nem :D Marmaris egy szép üdülőváros, a régió viszont Marmara - mint márvány, azaz márvány-tenger :) – Timis abla üzenőfal 2008. január 28., 22:50 (CET)
Én is, nem is keveset :) mennyivel másabb, ha egy hozzértő fogalmaz, de mi az a "környet"? :DDD szerepel a geológia részben hozzáírtakban :D – Timis abla üzenőfal 2008. január 28., 22:54 (CET)

SNCF mozdony

Szia! Gyors vagy ám!!! Köszönöm a fordítást! Minden elismerésem!

B.Zsolt vita 2008. január 29., 00:10 (CET)

Taranto

Gratulálok a szócikk kiemelt lett. Szajci reci 2008. január 29., 08:23 (CET)

Taranto

(olaszul)Congratulazioni per aver portato questa voce alla vetrina. Posso chiedere come mai hai interesse in questa città?
(angolul)Congratulations for reaching the featured article status. May I ask why you are interested in this city?

Taranto

A good work, really! But any wikilinks may be corrected: Castello Aragonense -> Castello Aragonese. -- Maximix

Képernyőfelbontás

Az a baj, hogy ahány felbontás annyiféleképpen töri a cikket. Eredetileg 1024*768 felbontásban írtam, most átállítottama képernyőt 1280*1024-ra, – mert úgy tűnik többen ezt használják, bár 19" monitort nézek így is apróknak tűnnek a betűk – és egészen másképp nézett ki. Most ehhez alakítottam, de nem tudom mi az általánosan használt felbontás (ha van ilyen). – Immanuel 2008. január 29., 11:31 (CET)

Velence

Nem találom az utalást, amit említettél...:)Kata vita 2008. január 29., 18:05 (CET)

MSN párbeszéd volt:)– Istvánka postafiók 2008. január 30., 06:17 (CET)

Csík

Véletlenül az "új lapok"-ra kattintottam, és azt láttam, hogy a felsorolásban szép piros csík van az új lapok mellett, kivéve a te szócikkeid. Mi történt, nem értem :) Áruld el nekem, kérlek :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2008. január 29., 18:07 (CET)

Jézus az égben, ezt mikor szavaztuk meg? :)) Oksa, muti lécci, hol lehet ezt a patrollert bebillenteni, nem tetszik, hogy mindenféle felkiáltójel meg csík van a szócikkeim mellett :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2008. január 29., 18:13 (CET)

Le vagyok maradva, a fene figyeli a wikifontoskodást folyton, inkább szócikkeket csinálok :) Köszi szépen, megyek szólok, hogy intézkedjenek :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2008. január 29., 18:17 (CET)

Ásványokról megint

A multkoriban jeleztem, hogy az ásványok katagorizálásával tulajdonképpen egyetértek. Az rendben is van, hogy a kilenc ásványosztály, nem számozva fel van sorolva. A kategorizálás mégis kis káoszt mutat, mert egyes szócikkeknél. jobbára a csoport megnevezés szerepel. Sok témánál alkalmazzák azt a gyakorlatot, hogy egy szócikknél több kategóriába is sorolnak. Nem lenne hasznos ez az ásványoknál is? Például a nagyon jól kidolgozott Gyémánt-nál a következő kategóriákat látnám szükségesnek:

  • Kategória:Ásványok
  • Kategória:Terméselemek
  • Kategória:Széncsoport
  • Kategória:Ékszerkövek

Ezt a kategória feltüntetési gyakorlatot a Commons és más Wikik is alkalmazzák. Sokkal könnyebbé teszi a keresést. Várom szives véleményedet.Padrag vita 2008. január 30., 12:24 (CET)

Természetesen meg lehet így is oldani. Én az biológusoknál bevett skatulyázást próbáltam követni, már csak azért is, mert szerintem megtévesztő, ha a gyémánt felbukkan úgy az Ásványok úgy a Terméselemek úgy a Széncsoport kategóriákon belül is. Másrészt pedig a Széncsoport kategóriából visszafelé navigálva tökéletesen leolvasható az adott ásvány helye a rendszertanon belül. Ha megfigyeled egyébként az angol wikin is a Native element minerals kategóriába sorolják (náluk nincs definiálva a Széncsoport kategória), az Ásványok kategóriába viszont nincs. A német wikin viszont az általad javasolt kategórizálás működik, a franciák az angolt követik. Szóval mindkét út járható, ezt elfogadom. Itt már csak azt kéne kideríteni, hogy a magyar wiki melyiket preferálja. Az mindenesetre egy jó lépés volt megcsinálni az alkategóriákat. Na de mindjárt utánaérdeklődök, hadd lám a többiek mit mondanak. Mégegyszer: nekem mindkét megoldás megfelel, mindkettőben látom a fantáziát, értem a te rációdat is, elfogadom, de szem előtt kell tartani a wiki-konformitást is, már ha létezik ilyen:)

Apropó gyémánt: kezembe került néhány érdekes olvasmány a gyémántokról, úgyhogy fogom még bővíteni a cikket, addig rajta hagyom a tataroz sablont. – Istvánka postafiók 2008. január 30., 12:46 (CET)

Veres

Lomb Kató emlékeiből:

Az ötvenes évek elején kínai kulturális küldöttséget kalauzolt hazánkban. Alapkérdés: hogyan lehet valaki jó színésszé, festővé, szobrásszá sat. Veres Pétert is felkereste a delegáció (két órányi idő volt kiszabva). A fölvezető kérdésre (Hogyan legyünk jó íróvá?) Veres egy szót mosolygott: "Olvassanak!" A tolmács rémült noszogatására bővebben is kifejtette: "Sokat olvassanak!"

Jobbat még nem találtam. – MerciLessz BalhéLessz 2008. január 30., 14:55 (CET)

Hogy mit?? Hát Godson wikielmészi írói munkásságát ... :)) – MerciLessz BalhéLessz 2008. január 30., 15:07 (CET)

Re: Mit...

Gondolkoztam rajta, és vannak nekem ezzel aggályaim. Természetesen nem a távolsággal és az időponttal, hanem más jellegű dolgokról van szó, amit én már felvetettem még akkor, amikor rajta voltam a levelezőlistákon, bár lehet, hogy csak az adminoknak. Mivel nem publikus a téma, privátban megírom, ha érdekel, mik az aggályaim. – Mex plática 2008. január 30., 14:57 (CET)

Megadtál e-mail címet a wikiben? Tudok oda írni? – Mex plática 2008. január 30., 15:04 (CET)

OK, e-mail ment. :) – Mex plática 2008. január 30., 15:33 (CET)

oké, Kata

Csak Istvánkának válaszoltam, amikor nem értette, hogy csak következetességből "javítottam": Palermóra, Torinóra (hamá' mindent magyarul írunk, mivel - igen helytelenül - mi megnyújtjuk az eredetileg rövid véghangzókat az olasz nevekben). Nem beszélve a hülye: "isonzóról", "piddzáról", "piddzériáról", "sztefanóról", "csezáréről", "vincsenzóról" stb. Miért akarjuk az olaszoknál is olaszosabban ejteni az ő szavaikat?! – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 84.0.194.54 (vitalap | szerkesztései)

Vitalap

... szívesen, ha gondolod, máskor is! :) Dorganvita 2008. január 30., 21:50 (CET)

Évek a tudományban

Köszönöm a segítségedet! Bocs hogy nem voltam napokig de nem vagyok csúcsformában manapság. Köszi még egyszer!– Engusz vita 2008. január 30., 22:34 (CET)

Apropó...

Ha már egyszer szóba kerültek a nők a főoldal vitalapján, gondoltam, ezt megosztom veled. Valaki merje rá mondani, hogy nem szép! :P ;) – Mex plática 2008. január 30., 22:45 (CET)

Ezt tegnap kaptam az EMI Latintól (illetve egy ideje már EMI-Televisa), nagyon rendesek, bármit kérek, már küldik is (az EMI Hungary még csak nem is válaszol, jellemző). Asszem egyébként 2005-ös vagy 2006-os kép. :) – Mex plática 2008. január 30., 22:52 (CET)

Hát még szép, mi az hogy... ő alapból énekesnő (mindig is az volt)... a „brazil szappanopera-sztár” (sic) című baromság csak ráragadt a magyar bulvármédia agymosásából kifolyólag (mert egyébként nem brazil és nem szappanoperákban játszott, más baj nincs is vele). Azért kérték fel színészkedni, mert már akkor híres énekesnő volt a hazájában. Az emberek előítéleteit pedig a magyar szennylapok és a bulvármédia kényszerítette ki.Mex plática 2008. január 30., 23:02 (CET)

Hol találom?

A "kocsmafalon" lévő "Re"-ben említed, hogy az a bizonyos farendszer létezik. Hol találom azt meg? Most akkor ugye nincs döntés a karegóriák feltüntetéséről? Kövessem azt, hogy nem jelölök kategóriát, aztán majd valaki jótét lélek arra tévedvén bekategorizálja az adott szócikket? Azt nem lehet megakadályozni, hogy csak IP számot jelző "szerkesztő" (ez ugye az"anon") csak úgy belepiszkáljon a cikkekbe, sokszor sületlenséget? Válaszod előre is köszönöm, üdvözlettel:Padrag vita 2008. január 31., 09:06 (CET).

ichthiológia

Szia! Persze, hogy keveredik egymással a halasrendszertan és a botanika. Az előbbi a növényrendszertanból fejlődik ki, ez tény. Különben köszi az észrevételt. :-)

Kritériumok

Nem kis favágó munka - Nápoly esetében nem lehet megkérni egy botot? – Hkoala 2008. február 3., 15:32 (CET)

Készen vannak. Üdv. //Én voltamkomolyan?·ʒ·ɘ 2008. február 3., 21:36 (CET)

Én is eluntam mára a favágást - a négy világörökségi műhelylapból háromra végig beraktam a hivatkozásokat. A nagyediket ma már nem kezdem el. Új ötlet: Felbiztattam a „Fogadj örökbe egy országot” résztvevőit (már azokat, akik amúgy nem VÖR-műhelyesek), hogy írják meg az örökbefogadott ország vöris cikkeit. A vitalapomra már érkezett néhány pozitív visszajelzés. – Hkoala 2008. február 3., 21:42 (CET)

Anon észrevétele

Tehát volt egy szócikk, amit hiányoltam a Wikipédiából. Utánanéztem lexikonokban, az interneten és az újonnan szerzett ismereteimet feltettem ide a Wikipédiába azért, hogy másnak már ne legyen az enyémhez hasonló gondja. Ezek után értesítettek, hogy törölni fogják a szócikket. Az indok: teszt. Tehát el sem olvasták, bele sem kötöttek a tartalmába, mely nem volt egyéb, mint egy link és két egytagú magyar szó, hanem megállapították azt, hogy "teszt" és letörölték a szócikket. Rosszul tették. Mert a szócikk ugyan hiányos volt, hiányos mint minden lexikon minden szócikke, de sokkal gazdagabb, mint ami most áll ennek a szócikknek a helyén. Egy nagy O.

Sablongyártás

Szia! Kata javaslatára fordulok hozzád bizalommal, állítólag te nagyon otthon vagy a sablonkészítésben. A Portál:Spanyol világhoz kellene egy sablon, ami a hozzá tartozó szócikkekben lenne elhelyezve valahova alulra. Pár javaslat a szövegre:

  • SPANYOLPORTÁL (ez a legegyszerűbb)
  • Ez a szócikk a Spanyolportálhoz tartozik
  • E szócikk a Spanyolportál tulajdona. Mielőtt változtatnál rajta, kérjük, konzultájl a portál szerkesztőivel.

Én az utolsó változatot tartanám jónak és oda lenne írva spanyolul is, hogy ne jöjjenek itt okoskodni és kijavítgatni a jót a hülyeségre. Mi a véleményed? – Mex plática 2008. február 4., 10:43 (CET)

Köszi! – Mex plática 2008. február 4., 12:02 (CET)

Köszönöm, a kép szerintem egy hasonló stílusú spanyol Ñ betű legyen (ez a spanyol jelképe általában mindenhol), mint amilyen a mostani figura. Én nem játszanék cikkértékelősdit, mert eléggé szubjektív és nehéz lenne igazságot teremteni, szóval csak egy sima figyelemfelhívó sablon legyen :) Köszönöm előre is!!! – Mex plática 2008. február 4., 12:21 (CET)

Köszi, nekem tetszik, aztán akinek nem, az majd átírja. A szövegen még gondolkozom, valami olyasmit kellene, ami nem fogalmaz ennyire keményen, de azért az benne van, hogy ne írjon bele olyat, amire nincs forrás. – Mex plática 2008. február 4., 13:21 (CET)

Nos, csiszolgattam rajtuk még egy kicsit, egyelőre ezt tekintem véglegesnek:

Ez a szócikk témája miatt a Spanyolműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Spanyol témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index
Ez a szócikk témája miatt a Spanyolműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Spanyol témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Mi a véleményed? – Mex plática 2008. február 4., 14:16 (CET)

Hát ez: ÓRIÁSI! Egy kicsit szűkíteni a méretét esetleg nem tudjátok? A színe nagyon bomba, ütős az biztos. Kata vita 2008. február 4., 14:22 (CET)

Jó a narancssárga ugye?;). Amúgy a színeket Mex Spanyolportáljáról loptam.– Istvánka postafiók 2008. február 4., 14:32 (CET)

Átütő! Tudod, mint Thalia. :):):) Kata vita 2008. február 4., 14:39 (CET)

Az bizony:) Viva Espana!– Istvánka postafiók 2008. február 4., 14:41 (CET)

Az a baj, hogy szerintem a robot nem tudja, hogy melyik a nyelvi szócikk és melyik nem. A {{WPES2}} a nyelvi cikkekbe való, tudnátok segíteni a rakosgatásában? A {{spanyol}} sablon alapján megyünk végig, én az első 3 vitalapjára már betettem. – Mex plática 2008. február 4., 14:43 (CET)

Akkor csak a nyelvibe kell betetetni először, és aztán a robot ki tudja hagyni, mint kategóriát. Íyg az összes többire rákerülhet a másik. Kizárásos alapon. Remélhetőleg minden rendben van a kategóriákban. Kata vita 2008. február 4., 14:47 (CET)

István, viszont a {{spanyolportál}} címkével lenne egy kis gond: meg tudnád úgy csinálni, hogy a fejléchez illeszkedjen, mint a többi, mert most ha beteszem, akkor belelóg a szöveges részbe és eltakarja a szöveg egy részét. Köszi és bocs, hogy ennyit fárasztalak. – Mex plática 2008. február 4., 18:27 (CET)

Köszi!!! Na majd otthon kísérletezgetek velük ;) – Mex plática 2008. február 5., 07:48 (CET)

Ja, nagyon kafa!!! :) Köszi!!! – Mex plática 2008. február 5., 12:22 (CET)

Re: helyesírás (igazából nem egészen az)

Az olasz többes szám magyarul nem tud többesként működni, úgyhogy csakis magyarul teheted többes számba: frazionék. Ádám 2008. február 4., 14:17 (CET)

Re: Peller Károly

Tisztelt ......uram

hibámat észrevettem,de késön jöttem rá . Ez úton kérek elnézést ,éőntől ,s a művész úrtol is

Tisztelt ......uram

splény mária vita 2008. február 5., 19:05 (CET)Nekem nehéz ,és bonyolult a wikipédia splény mária

Szia

A pavilon Stand 309/I - március 1-én délután kb. 3-ig leszek Pesten. Üdv, Kata vita 2008. február 6., 14:25 (CET)

Ott leszek:)– Istvánka postafiók 2008. február 6., 14:29 (CET)

Gyémánt cikk

Egy észrevételem a Gyémánt szócikk vitalapján: http://hu.wikipedia.org/wiki/Vita:Gy%C3%A9m%C3%A1ntPetrobolos vita 2008. február 6., 19:46 (CET)

Brauswetter

Majd még bővítem:-)Talán érdemes megtartani, biztos értékes (akkor még nem) antik órákat csinált, de spéci én az ő tevékenységét nem ismerem, annál inkább Csúrit, aki a Dóm téri zenélő órát is csinálta, de sejtek egy óragyűjtőt itt Szegeden, akinél biztosan van Brauswetter óra is, meg lehet, hogy feltűnik olykor a dorozsmai vásárban is.– Mártiforrás 2008. február 7., 16:34 (CET)

Userlap

Tiszta udvar, rendes ház
Mert nekem a Te userlapod tetszik a legjobban :)

Pilgab üzenet 2008. február 8., 13:12 (CET)

Kékség

Köszi, már működnek a linkek a velencei sablonban. Kata vita 2008. február 8., 17:35 (CET)

Igazán nincs mit, nagyon szívesen. Ha gond van szólj. MSN jól müxik:)– Istvánka postafiók 2008. február 8., 17:37 (CET)

Megint én, nem tudok fellépni az MSN-re. No, admin levette a tataroz sablont a firenzei dóm hátoldaláról, épp reklamálok, de nem látom a láthatáron. Kata vita 2008. február 8., 17:48 (CET)

Munka + szeretet

Fenéket :) Én csak ötleteket adok, dolgozzon más, településileg érintett fél :P – شهاب الويكي مجلس الحكمة 2008. február 9., 15:13 (CET)

Vitalapomon

Szerintem bőven elég előadói szinten, de ha kedveled a slágereket lehet nótaszinten is :-)Istvánka postafiók 2008. február 9., 20:54 (CET)
Begyűjtöttem néhány klasszikus sanremoi örökzöldet. Tudtad, hogy a világon a második legtöbbet énekelt dal a "Volare"? A Happy Birthday után. :) De nincs forrásom, mert nem emlékezem, hol olvastam a statisztikát. Kata vita 2008. február 9., 21:18 (CET)
Lehet, megpróbálok utánaguglizni, hátha akad valami forrás!– Istvánka postafiók 2008. február 9., 21:19 (CET)
Áh, nem biztos, hogy a neten volt. Naggyon jókat találtam ám meg, jajj, ezeket mindenki ismeri. Kata vita 2008. február 9., 21:31 (CET)

Közben leragadtam itt Vigyor. Köszi!!! Jólesik hallgatni!– Istvánka postafiók 2008. február 9., 21:38 (CET)

Megmondtam én :) Kata vita 2008. február 9., 21:39 (CET)

Shát még ez mekkora sláger volt kölyökkoromban VigyorIstvánka postafiók 2008. február 9., 21:45 (CET)

Sajnáltam őket. Egyébként majdnem minden nótának van magyarra átültetett verziója is. Ezeket a linkeket fennhagyom a lapomon, akkor is, ha esetleg nem kell - de gyakorlatilag könnyűzenei klasszikus lesz a legtöbb. Tiszta nosztalgia. Kata vita 2008. február 9., 21:52 (CET)

User:Filmfan szereti az olasz popot: lásd Sabrina Salerno:)– Istvánka postafiók 2008. február 9., 21:58 (CET)

Óhh, emlékszem rá. Vigyor Mindig azzal a másik hasonló kaliberű szupersztárral versenyzett. :) Kata vita 2008. február 9., 22:02 (CET)

Nem semmi, többet tudunk róla, mint Janus Pannoniusról. :) Már elnézést. Kata vita 2008. február 9., 22:03 (CET)
Vigyor User:Filmfan rendkívül termékeny szerkesztő, érdemes filmes cikkeit végigolvasni– Istvánka postafiók 2008. február 9., 22:06 (CET)
Ez már egy modernkori sláger :-)Istvánka postafiók 2008. február 9., 22:10 (CET)

Nana, itt pizzával húzol??? Hé, ragazzo, fél tizenegy van !!! Kata vita 2008. február 9., 22:16 (CET)

Ma somlói galuska volt a menü.:) Az sokkal jobb, de nincs róla nóta :-(Istvánka postafiók 2008. február 9., 22:20 (CET)

Minden jöhet, ami édes. Bár az orosz krémtorta az igazi, de azért...ezt sem vetem meg. Egy tiramisúval is összebarátkoznék most. Kata vita 2008. február 9., 22:22 (CET)

Elkészítése könnyű, ejsze nekem is összejönne:))))Istvánka postafiók 2008. február 9., 22:26 (CET)

Mielőtt nekiállsz a mascarponét kevergetni, idesüss: [1] Kata vita 2008. február 9., 22:29 (CET)

Asszem legjobb lesz, ha bekészítesz magadnak egy tálra való tiramisút, hogy alábbi kérdést meg tudd válaszolni. :) Vigyor S közben aztán nem a Samy Foxra koncentrálni, plíííz, még elvonja a figyelmet. Vigyor. Kata vita 2008. február 9., 23:22 (CET)

Már azt sem tudom mire figyeljek VigyorIstvánka postafiók 2008. február 9., 23:28 (CET)
Mert nem tudtad, hogy a Wikipédián vannak a párhuzamos világegyetemek? Kata vita 2008. február 9., 23:32 (CET)
Neve wiki-skizofrénia :-)Istvánka postafiók 2008. február 9., 23:46 (CET)

:)))

Hallgat Spanyol nyelvtörő (→A konstantinápolyi érsek)Mex plática 2008. február 9., 21:29 (CET)

A szócikkben le van fordítva :) – Mex plática 2008. február 9., 21:49 (CET)

Nevezetesség

Csak érdeklődöm: ha az olasz városkák infoboxába beírjuk a polgámester nevét, az vajon elegendő nevezetességi alap-e ahhoz, hogy a derék talján önálló szócikket is kapjon? Vagy legalább egy-egy listát nyissunk ilyenformán: Busso polgármestereinek listája. A Wikipédia ugye az örökkévalóságnak dolgozik, így eléggé kézenfekvő, hogy amíg Busso fönnáll, addig valamiféle elöljárósága is lesz, így az efféle listák zöme belátható időn belül aligha válik okafogyottá. (Lexikonként ugyanis miért pont csak az épp aktuális polgit mutogatnánk? )

Mit gondolsz erről? – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 9., 22:30 (CET)

Udvarias gyorsreagálásodat értsem úgy, hogy jobb szeretnéd megkerülni az érdemi konkrét konkrét válaszadást? :) – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 9., 22:41 (CET)
Ápolja, aki ültette! :)
Ha önállósodásra érdemtelen, mindössze infoboxdekorációnak alkalmas politikusokról van szó, akkor a kérdés másfelé kanyarodik: vajon a magyarországi, romániai, perui és nepáli településeket is díszítsük-é ekképpen? És vajon hol húzzuk meg az alsó határt: sehol, lélekszámnál, vagy "rangnál"? (Ez utóbbi esetben nehezen indokolható előnyt élveznéne pl épp olasz vagy belga nímandok serege mondjuk a hatalmas svéd önkormányzatok első embereihez képest.)
Mit gondolsz erről? – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 9., 22:54 (CET)
Magyarországi települések esetében (és elnézést az önzésért, de mégicsak az én fölvállalt gyermekem sorsa az első ... ), szal alig vannak megemlítve. Mi több: olyan fazonok sincsenek beírva a városuk infoboxába, mint a négy-négy ciklust is kitöltő kaposvári Szita Károly, vagy szekszárdi Kocsis Imre Antal.
Na erről mit gondolsz? :) – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 9., 23:16 (CET)


Hozzájuk ne merészelj nyúlni!! Mivé lesz a precedens?!? Hámit gondolsz, miért toporgok annyit a a téma körül? Hogy egy laza mozdulattal kirántsd lassan testet öltő nagyszabású plánumom alól a szőnyeget?
Ha Sabrina lengőbájaitól egy kicsit el tudsz szakadni, ld mint fent. – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 9., 23:32 (CET)
Ez nehéz kísérlet lesz. Már fél órája próbálom magyarázni, hogy Ricky Martin jobb Sabrinánál és Tháliánál, de nem bírom őket kimozdítani az egy pontra szegezett tekintetek állapotából. Kata vita 2008. február 9., 23:34 (CET)
Vigyor a kedvenc keblek nincsenek irányelvesítve a wikin, még VigyorIstvánka postafiók 2008. február 9., 23:38 (CET)
Mexet térítsd Gigliola Cinquetti-hitre, közbe tartsd a polgifrontot, én meg nekifekszem az operatív kiviteli szintnek. Köszi a rámfordítottat! – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 9., 23:47 (CET)

Nem lenne méltányos, ha verne, mert a te életidődet nevezett művész úr már jobbára nyugdíjasklubokban és fölvágósabb falusi szentistványokon dalolta végig - de napjainkig terjedő megrendíthetetlen elszántsággal és sármmal. A félvilágra szóló Táncdalfesztiválok idején viszont félkézzel kisöpörte az összes latino bájgúnárt az összes magyar menyecskeszívekből! – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 10., 00:02 (CET)

Akkoriban mi még járni és beszélnim sem tudtunk:). Nem ám hogy zenét hallgatni! Kata vita 2008. február 10., 00:08 (CET)

közben dokumentálódok a művész úrról:) mi lenne jútúb nélkül?:)– Istvánka postafiók 2008. február 10., 00:12 (CET)
Nagyon ráéreztél: a kiskócos ostromlójára saját két szömömet utoljára annak a panel(blokk)háznak az ablakából vethettem, ahonnan novemberig a wikipédistákat boldogítottam. A nemárulomelmelyikpárt helyi kampányzáró gyűlésének fényét és hangulatát emelte éppen a veres égig ... – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 10., 00:17 (CET)
A Táncdalfesztivált meg nemcsak betéve fújtam - a kottafüzetkék máig megvannak - hanem szavaztam is! (Igaz: a kottákat épp a helyes szavazatért kaptam a szomszéd nagylánytól ... ) – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 10., 00:17 (CET)

Meglepi

Szia Istvánka! Köszönöm a meglepit. Anno, huszonéveim legelején nagy rajongója voltam a hölgynek, bár hímsoviniszta disznóként a keblei sokkal inkább felkeltették az érdeklődésem, mint az énekhangja. Kedvencem a HOT GIRL azon klipje, mely emlékeim szerint a spanyol tévében történt szereplését örökíti meg. Ebben a díva egy aligfelsőben énekel oly hipermobilitással, hogy keblei időnként kiszabadulnak a szűk ruhácskából, ő pedig nem tüsténtkedik azzal, hogy a helyükre tegye őket. Örök hála a drága spanyol tévéseknek, akik a legszebb pillanatokat a klip második felében lassítva megismétlik... :)) Filmfan vita 2008. február 9., 23:07 (CET)

Igen, köszönöm, ez volt az. Hiába, tehetséges volt a művésznő már akkor is... :)) Néhány hete nagy dilemmában voltam, hogy róla vagy Samantha Foxról írjak-e hamarabb. Samantha nótái valahogy élvezhetőbbek voltak számomra (a DO YA, DO YA címűt különösen kedveltem), de a kebelversenyt nálam most Sabrina nyerte, az ő szócikke készült el hamarabb. Filmfan vita 2008. február 9., 23:17 (CET)

de tökjó, hogy heteró vagyok, így rendesen tudom élvezni a '80-as évek zenéjét, anélkül, hogy mindenféle elvonná a figyelmem :D (szerintem is jó a Do Ya, Do Ya, de jobban tetszik a Touch Me (I Wanna Feel Your Body) :) – Alensha üzi 2008. február 9., 23:57 (CET)

Vigyor Kata utólagos engedelmével Alenshának:) – Istvánka postafiók 2008. február 9., 23:59 (CET)

No, látom Alenshát se fogjuk áttéríteni Adriano Celentano örökérvényű alkotásaihoz. Kata vita 2008. február 10., 00:00 (CET)

keményebb módszereket kéne alkalmazni úgy érzem:). wiki-irányelvvé kéne tenni a wiki-hölgyek számára Celentano hallgatását:D– Istvánka postafiók 2008. február 10., 00:02 (CET)
Nono, de a fentebbi Grammy-díjasra rátettem a plecsnit, tudod portáljelzés. Ne osztogassad oly bőkezűen, hahó. Kata vita 2008. február 10., 00:04 (CET)
Akkor megtarjuk magunknak. De akkor mi lesz Alensha kolleginával? Egyiptomi pop létezik-e? És láss csodát létezikIstvánka postafiók 2008. február 10., 00:08 (CET)

Figyelj, azt hiszem most két hónapra felturbóztuk a Zeneportál munkatervét - így én most mehetek is pihizni, ha már a cha-cha-cha ma szétvágta a gondolkodási képességemet és a munkakedvemet is (na de majdnem 70-szer kellett meghallgatnom):) Úgyhogy jóccakát, adéu - legalábbis holnapig. Kata vita 2008. február 10., 00:12 (CET)

Szép álmokat! Én még őrzöm a frontot egy ideig:)– Istvánka postafiók 2008. február 10., 00:14 (CET)

Ez az igazi latin zene: Mujer Latina :))) – Mex plática 2008. február 10., 10:04 (CET)

Jaj, el is felejtettem köszönni, ezennel pótolom: buenos días a ti! :) – Mex plática 2008. február 10., 10:42 (CET)

Az sem rossz :) – Mex plática 2008. február 10., 10:46 (CET)

Na és ez? Egy fiatal perui tenor, állítólag ma az egyik leghíresebb... – Mex plática 2008. február 10., 11:08 (CET)

esztéta

Nem, nem a görög betűre mutatok rá, hanem egy kérésre. Mondj kérlek véleményt arról, hogy melyik kép tetszik a legjobban a 4 változat közül. Szeretném felmérni a közt. (Válaszokat az itteni vitalapomon gyűjtöm.) Köszi! Samat üzenetrögzítő 2008. február 9., 23:48 (CET)

Durham

Nagyon szép lett! Nem akarod referáltatni? – Hkoala 2008. február 10., 11:40 (CET)

Olasz települések sablonjai - sokadszor

Szia, akkor kérdésem a következő: felfüggesztjük a sablon/infoboxpakolást, míg eldől a nagy diskurzus, vagy folytatjuk és aztán lecseréljük az összeset? Azért kérdeném, mivel halomra áll északon az infobox nélküli település. Az olasznál a spanyol fronton rosszabb csak a helyzet. Ott ugyanis többféle akad használatban, - ám ezek szerint az a legelőnyösebb variáció, amikor semmiféle infoboxot még nem tartalmaz a cikk. Tehát, nekiessek-é avagy ne? Kata vita 2008. február 10., 14:07 (CET)

Nem tudom mit mondjak! Végülis nem probléma, hogy benne van az inkriminált sor, mert azt bottal utólag is el lehet távolítani. Másrészt érdemi döntésre belátható határidőn belül nem számítok, tudod: wikibürokrácia :-). A spanyol infoboxokat nem láttam még, amennyiben több van, azt feltétlenül hasznos lenne egységesíteni.– Istvánka postafiók 2008. február 10., 17:42 (CET)

Te is ezzel alkotsz? olvasd el. Most küldte át B.Zsolt. Kata vita 2008. február 10., 17:46 (CET)

Ismerem, de nem ezzel alkotok. Nálam a jó öreg excel vált be.:)– Istvánka postafiók 2008. február 10., 17:47 (CET)
Lehet, hogy ezzel meg tudnám alkotni az infoboxokat én is a városokhoz. Majd holnap visszatérek rá, most haza kell mennem 10 perc múlva. Kata vita 2008. február 10., 19:55 (CET)
Az este szörnyen lassan ment a net. Feladtam. Milyen infoboxokra gondolsz? Spanyol?? Egyébként előfeltétele annyi, hogy legyen meg az összes adatot táblázatos formában. Utána nagyon egyszerű, szinte csak kopipészt az egész:). – Istvánka postafiók 2008. február 10., 22:21 (CET)
Észak-Olaszországra gondoltam. Illetve: a spanyol összevisszaság lecserélésére. Kata vita 2008. február 11., 08:38 (CET)
Utána kell nézzek milyen adataim vannak Északról (táblázatok és miegymás), hátha segít. Kicsit káosz van a gépemen:). Kézileg elég nehéz összeszedni őket. Esetleg még az Istat oldalán vagy a www.comuni-italiani.it oldalon vannak használható listák. A spanyolokba nem szeretnék belebonyolódni. – Istvánka postafiók 2008. február 11., 08:48 (CET)
Na, az nem csoda, szerencsére a spanyolban nincsen nagyon több 30 településnél -saccperkb. Így az nem tűnik nagy feladatnak. Lehet, kiveszem az összesből és következő körben visszateszem az újat, de ha nekiállok sorozatgyártani, leharapják a fejemet. (Jobb esetben... mint mindig.) Kérdés, hogy érdemes-e? Az olaszból viszont, vagy msáolom ezt a te változatodat, hogy egységes legyen, vagy a fordítósablonnal kell a külföldiből levenni. :) Kata vita 2008. február 11., 09:03 (CET)
Hát nem tudom mit mondjak. Szerintem a sablonfordító is ugyanazt a sablon produkálja amit én használok. Ami neked könnyebb.– Istvánka postafiók 2008. február 11., 09:08 (CET)

Hogy hívják?

Szia, Istvánka! Nem tudod, mi ennek a magyar elnevezése? – Hkoala 2008. február 10., 15:34 (CET)

Köszönöm! (csak egy egy képaláíráshoz kellett). – Hkoala 2008. február 10., 21:19 (CET)

Egyiptomi popzene

Az is nagyon szép, amit belinkeltél, de nekem a nagy kedvencem ez: [2] (akkor volt igen nagy sláger, amikor ott voltam Egyiptomban 6 éve tavasszal :) – Alensha üzi 2008. február 10., 15:38 (CET)

Köszi!:)– Istvánka postafiók 2008. február 10., 17:46 (CET)

Youtube&zene

Küldök én is egy Youtube zenét, igaz ez nem opera de nekem nagyon tetszik, a kedvencek közé is felvettem s gyakran hallgatom. Remélem neked is tetszeni fog: Muslim Prayer. (A klippet is néz meg, az is szép)– Immanuel 2008. február 10., 17:37 (CET)

A zene győzött

Látom begyűjtöd a kollekciót. Vigyor Aztán megnyílik a könnyűzene-portál. A lá Istvánka. Kata vita 2008. február 10., 17:49 (CET)

Elvégre a zene univerzális:). De a könnyűzene-portált meghagyom Orsinak és Opának:). – Istvánka postafiók 2008. február 10., 17:52 (CET)

Juan Diego Flórez

Kedvem az lenne, csak időm nincs már sajna, legalábbis jövő hét végéig. De majd igyekszem. Az is lehet, hogy talán jobb ötlet lenne az angol cikkből lefordítani, mert úgy látom, az precízebb. Életrajzi cikkeket nem érdemes a spanyol Wikiből átvenni, mert a minőségük az borzalom... (teleírják őket hülyeséggel, senki nem foglalkozik velük és nem is ellenőrzi, csak telerakják nincs forrás és önálló kutatómunka sablonokkal). Na majd Alenshát felpiszkálom vele :))) – Mex plática 2008. február 10., 19:52 (CET)

Stromboli

Szia,

ezt komolyan mondod??? O.K., igyexem kiegészíteni még ma vagy holnap! Susulyka 2008. február 11., 11:08 (CET)

Rendben, csak szépen lassan. Susulyka 2008. február 11., 11:38 (CET)

Naná, csak igyexem a lehető legkevesebb hibával legyártani a szócikkeket. Ezért aztán viszonylag lassan készülök el velük, és túl sok időm sincs rá munka mellett. Meg példát veszek másokról, pl. a Vezúv volt az egyik etalon... Susulyka 2008. február 11., 11:50 (CET)

Román megyék neve

Szia

Ismét felvetették a sok kiváltó kérdést, hogyan nevezzük a román megyéket. A közelmúltbeli szavazáson te is az egységes elveken nyugvó, történelmi, természetföldrajzi, szakirodalmi alapokon álló, világos, egyszerű rendszer mellett szavaztál. Kérlek, szavazatoddal most is támogasd ezt, elősegítve a jelenlegi, tiszta rendszer fennmaradását.

Winston vita 2008. február 11., 13:03 (CET)

Figyusz

A romák cikket módszeresen hamisítja Nomád Terv. Te az előbb arra állítottad vissza az oldalt, hogy Magyarotrszágon a becslések szerint 10 mila cigány él. Kérlek figyelj jobban. – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. február 11., 14:37 (CET)

No problemó, szenyóró :)) Kértem a lap levédését, mert egész nap ez megy :) – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. február 11., 14:48 (CET)

Influenzára

Tiramisù
.- Kedélyjavító.

Kata vita 2008. február 11., 16:29 (CET)

Köszi:D– Istvánka postafiók 2008. február 11., 17:06 (CET)

Látod, a recept - lehet, hogy felfogtam a 200 szó/perces sebességüket és gyorsan megtanultam legyártani. Kata vita 2008. február 11., 17:48 (CET)

Vigyor közben találtam magamnak új olasz prodzsektet (Etna):)– Istvánka postafiók 2008. február 11., 18:07 (CET)

Verdi

Tényleg írjad nyugodtan. Nekem csak két könyvem van: Eősze László: Verdi, és Franz Werfel Verdije. És ne mondj olyant, hogy én jobban írnám meg mert nem igaz, és hülyéül érzem magam tőle stb. Láttam a cikkeid, szépen fogalmazol és helyesen is írsz, szóval hajrá. Ugyis rendbe akarom tenni az opera cikket és Platón metafizikájában is elvagyok merülve, szeretnék arról is írni valamikor, Puccini és az opera után. – Immanuel 2008. február 12., 11:32 (CET)

Mivel neked több irodalmad van, mindenképp te írjad; a Verdi cikk az egyik legjobb kell legyen. Én majd keresek hozzá szabad képeket a Library of Congressben, megkozmetikázom és feltöltöm a commonsba.– Immanuel 2008. február 12., 11:49 (CET)
Nekem meg Verdi volt a kedvenc operaszerzőm amióta csak operát hallgatok (most is a Traviatát hallgatom). Bár az első mű amire emlékszem még gyermekkoromból az Leoncavallo Bajazzók volt, nem tudom te emlékszel-e még arra, mikor a tévében (még Ceausescu idején) hétvégente volt mindig egy operaműsor amely Caruso filmjének egyik jelenetével kezdődött és végződött, az Olasz unokatestvér filmből. Nagymamám azt mindig nézte, én meg csak az elejét és a végét :-). Nemrég találtam meg a YouTuben igazi élmény volt így kb, 23-25 év után. – Immanuel 2008. február 12., 12:14 (CET)

Olasz megyerendszer

Valami gáz volna az olasz megyék háza táján? Most hallom először. Peyerk felvetése a vitalapomon, hogy nem jó az egész közigazgatási rendje Olaszországnak. Rá kellene kérdezni, bár lehet, hogy már késő.

Ha segített a tiramisú és az extraszűz - olívaolaj és felébredtél, no és persze elég erősnek is érzed magad, akkor fordulj fenti szerkesztőhöz.

Kata vita 2008. február 12., 12:07 (CET)

Ezt Adapától kell számonkérni! Difflinket tüstént előkerítem– Istvánka postafiók 2008. február 12., 12:12 (CET)
Prego, lásd Olaszország fejezetet. :-)Istvánka postafiók 2008. február 12., 12:15 (CET)

Mikor az olasz tanár összetalálkozik a közigazgatással Vigyor. Akkor most ez már így marad? Kata vita 2008. február 12., 12:20 (CET)

Én nem látok benne problémát, szerintem jó így, másrészt írott irodalomban is gyakoribb a megye megnevezés. – Istvánka postafiók 2008. február 12., 12:22 (CET)
Most nyelem emiatt is a szakbarbári rangot. Kata vita 2008. február 12., 12:24 (CET)
Na na. Te csak tartsd a spanyol frontot.:). Az olaszt később nyitjuk meg, így is klimatikus állapotok uralkodnak a wikiben. – Istvánka postafiók 2008. február 12., 12:27 (CET)
Kell is nekem mindenbe belekotnyeleskedni, ugye? Mindig én ütöm meg a bokámat. Már kezdem megszokni, pedig hát ... ez van, így jár aki forradalmárnak születik. :) :) :) A végén azért is én kapok, amit nem követtem el. Kata vita 2008. február 12., 12:31 (CET)
Ezzel vagyunk még így egy páran:). A forradalmárokat mindig hősként tiszteli az utókor Vigyor.– Istvánka postafiók 2008. február 12., 12:33 (CET)
Tudod, "ha meghalok majd, mint annyi társam", oh bella ciao Vigyor [3], na ebbe aztán nem fogok agyvérzést kapni, csak néha felmegy a pumpa. Mindenki mondja a saját szakmájának az érveit és elkiabálnak egymás mellett egész nap. Mindegy, de ne én legyek a hibás, ha csak ottvoltam. Mi van, ha még a számat is kinyitom :) Kata vita 2008. február 12., 12:50 (CET)
Neménvoltam-neménvoltam!
Egy hosszú okfejtésben példaként hoztam fel arra, hogy vannak szakbarbárütközések, amik feloldhatatlanok, és néha képes vagyok ezekbe belenyugodni. A WP-n tehát az olasz provincia megye, a spanyol, belga és holland pedig tartomány.
Virágozzék száz virág! De ahhoz hogy belenyugodjak, csócsálni kellett a témát ey kicsit. És ha valaki azt állítja még most is, hogy "így helyes", akkor harapok. Annyiban maradtunk, hogy így használjuk.
Vigyor
Peyerk vita 2008. február 12., 13:26 (CET)
Erre mondtam az olasz tanár esetét (aki egy szótárt ismer?) a közigazgatási szakértővel. A tény: adott volt egy cikkhalmaz a Wikiősidőkből. Amikor még minden álomszépen mutatott és örültek, hogy a Wikipédia egyáltalán életre kelt a szerveren és működött 10 szerkesztővel. Ennek alapján valószínűleg vagy nyilván keletkeztek rések itt is-ott is. Valakinek biztosan helyre kellene tenni, a megválaszolatlan kérdés az, hogy kinek van vajon igaza? Melyik szakma okfejtése több vagy értékesebb a másiknál? Ki dönt? A közigazgatás vagy a nyelvész, szótáríró? Ez a kérdés azt gondolom, túlhaladja a Wiki hatáskörét. Ahhoz a valóságban kellene tisztánlátni, nem a (laikus) Wikipédista feladata a sok szaktudásból kiválogatni a helyeset. Kata vita 2008. február 12., 13:37 (CET)
Igen. És ezért wiki a wiki:). Mert nem vár semmilyen külső bizottsági segítségre. Képes döntéseket hozni, kompromisszumokat kötni.– Istvánka postafiók 2008. február 12., 13:41 (CET)

Kis fordítás szeretnék kérni

Szia!

Tudnál nekem és a ZTE összes rajongójának segíteni egy kicsit? Épp most megy a Dinamo Bukarest ellen egy meccs és csak románul közvetítik élőben. Le tudnád fordítani ezen az oldalon a fő eseményeket: itt. Kapásból menne is át a magyar weboldalra is... Köszi! Pilgab üzenet 2008. február 12., 17:36 (CET)

Semmi gond, úgy néz ki úgyis kikapunk... :) Pilgab üzenet 2008. február 12., 17:54 (CET)

Na akkor eddig van egy söröd mert eddig lefordítottad és egy sör mínuszban vagy, mert ellendrukker vagy. Ha megcsinálod így a végén majd, akkor újra pluszba kerülhetsz. Úgy néz ki és meg Laci felmegyünk majd pestre elsején, így nem csak fikciósör lesz ;) :) Pilgab üzenet 2008. február 12., 18:03 (CET)

Nem is bírnád fizetni, ha mi beindulunk :P Arra már bankfedezet kell... :) Pilgab üzenet 2008. február 12., 18:16 (CET)

Ha ide nézel láthatod is a munkád eredményét, több, mint 30 fociőröltnek teszel most szívességet.. :) Pilgab üzenet 2008. február 12., 18:32 (CET)


Jó kis meccs lehet, adtunk nekik 70 perc és egy ember előnyt és most meg beindultunk... :) Mondjuk itt még bármi lehet, akár 6-2 is... Pilgab üzenet 2008. február 12., 18:58 (CET)


Köszönöm szépen a közreműködést, remélem nem jön közbe semmi és meg tudom adni ami jár neked ... :) Nem gondoltam volna, hogy felállunk, nem sok esélyünk volt, a Dinamo azért más kategória mint mi. Pilgab üzenet 2008. február 12., 19:07 (CET)


Nézz rá ide egy kicsit még :) Pilgab üzenet 2008. február 12., 19:11 (CET)

Stromboli

Szia, Istvánka! A teljes sablon biztosan nem fér ki, ha valahogy sikerülne is begyömöszölni, akkor is csúnya lenne a másikkal együtt. Szerintem jó az ötleted a kis csíknyi sablonnal, a forma lehet ugyanaz, mint amit írtál, csak a szövegen kellene változtatni. – Hkoala 2008. február 12., 21:30 (CET)

Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Tobiás Bálint

Szia! Elnézést a zavarásért. Kérlek nézd meg ezt: Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Tobiás Bálint, és ha egyetértesz velem, segíts helyretenni a dolgot.

Köszönöm.

Peyerk vita 2008. február 13., 08:48 (CET)

Mungibeddu

Nem akarlak zavarni, mert úgy látom, nagy munkában vagy. Csak azért írok mégis, mert: Hajrá! Remélem, az Etnád legalább olyan szuper lesz, mint a vulkános cikk. Susulyka 2008. február 13., 09:32 (CET)

Még kicsit alakítok rajta ezt-azt. Úgy érzem, kicsit hosszú lett benne ez a táblázat, de kurtítani meg nem szeretném. Na jó munkát! Susulyka 2008. február 13., 09:41 (CET)

Rőfmértékkel

Közeledik Velence napja. VigyorKata vita 2008. február 13., 09:35 (CET)

Már nagyon várom!!! Bizti meglesz a csillag is hozzá! :-)Istvánka postafiók 2008. február 13., 09:38 (CET)

Hja, már hosszabb mint Isztambul, és még hiányzik belőle a sport és a művészet. Csak valami jó kis irodalmakat keresek hozzá, de nem találok a neten. Kata vita 2008. február 13., 11:22 (CET)

Sportélet Velencében? Hmm... Kajak, kenu, sporthalászat Vigyor. Nem a sportéletükről híresek. – Istvánka postafiók 2008. február 13., 15:04 (CET)

Apropó...

Csak úgy eszembe jutott, tudod hogy hívják Thalía kislányát? (nem lesz nehéz kitalálnod :))Mex plática 2008. február 13., 14:57 (CET)

Hát így könnyű, hogy megnézted a cikkben! :P Egyébként Sabrináról jutott eszembe :))) Épp azt számolgattam, hogy amikor ez a csaj befutott a 80-as években, még 20 éves sem volt, de ehhez képest testileg eléggé érett volt :D (az a Boys videoklip mikor készült?) – Mex plática 2008. február 13., 15:13 (CET)
Nédd csak, még a végén kiüti az isteni Thalíát Vigyor Kata vita 2008. február 13., 15:29 (CET)
Jó úton haladunk:). Hatásosabb mint az inkvizíció:). Mex majd megtért:)– Istvánka postafiók 2008. február 13., 15:30 (CET)

Na azt azért nem, Thalía istennő számomra az első (ezt →Vigyor Katától tanultam :)) Amúgy, természetesek a bájai az olasz kebelcsodának? (Ha nem, akkor nem ér az egész!) VigyorMex plática 2008. február 13., 15:50 (CET)

(Na persze Thalía néni inkább a hátsójával és a derekával büszkélkedhet :P) – Mex plática 2008. február 13., 15:59 (CET)
Oh, oh - szenyor, vissza a linguistica rejtelmeihez ! :) Kata vita 2008. február 13., 16:29 (CET)

Hát igen, épp azon töröm a fejem, hogy mi hiányzik még spanyol nyelv témában VigyorMex plática 2008. február 13., 18:26 (CET)

No no! Ő katalán, szóval megírja Kata-lán? :))) – Mex plática 2008. február 13., 18:32 (CET)

Íme, Sabrina kishúga :) – Mex plática 2008. február 13., 18:59 (CET)

Tudod Mex, más tollával ékeskedni! Vigyor Kata vita 2008. február 13., 19:08 (CET)
Ékeskedni? Hát ha rajtam múlik, fiú lesz :))))))))))) – Mex plática 2008. február 13., 19:47 (CET)
Ez itt egy kislány, úgy tűnik. No, akkor ez nem a tied :) Mára itthagylak benneteket. További jó mulatást, ábrándozást stb ) ajánlhatom hozzá majdnem kész művemet: lásd, Velence. S még mindig sehol sem tartok benne...hihetetlen. Sosem lesz kész. Ciao, Kata vita 2008. február 13., 19:56 (CET)
Hát még szép, ha egyszer Sabrina :) Mi az, hogy sosem lesz kész, tessék csak pozitívan hozzáállni! Buenas noches pa’ti Vigyor

:)

Pistikém, ilyenkor miért nem szólsz, pláne ha látod, hogy nem az egyetlen húzása volt a kis viccesnek? :) – Alensha üzi 2008. február 13., 18:40 (CET)

jó lenne, de...

Nem tudtam, hogy olyan is van, méghozzá ilyen rendszerességgel. Szóval én egyelőre inkább megmaradnék a virtuális térben, de köszi a meghívást! Inkább megyek át a következő „projekt”-re, mert kész a Stròmbuli. Ami időm meg marad a WP és a 2 munkahely mellett, azt a család eligazításával töltöm. Majd egyszer, ha több mozgásterem lesz, biztosan menni fogok (nyáron, ősszel?) Susulyka 2008. február 13., 18:55 (CET)

köszi, de izgi :) Susulyka 2008. február 13., 19:00 (CET)
légy oly jó, nézd át nagyon tüzetesen te is mert rettegek a hibáktól. (illetve úgyis megírja a közönség) Susulyka 2008. február 13., 19:04 (CET)

Montserrat Caballé

Fájl:Montserrat Caballé2.jpg
Montserrat Caballé

...és a jó nő! Hajjaj. A tiramisú mellé - nézegetni. Vagy inkább hallgatni. Kata vita 2008. február 14., 09:12 (CET)

Hát igen, a nagypapámnak biztos jó nő lenne (én maradok a görög múzsánál) :) – Mex plática 2008. február 14., 09:21 (CET)
Kár, pedig aranyos. :) Kata vita 2008. február 14., 09:23 (CET)

Azt nem is mondtam, hogy nem, sőt, a hangja is szép! :) – Mex plática 2008. február 14., 09:26 (CET)

Ráadásul egy igazi barcelonai (1933)! S még sosem láttam élőben nahát! Kata vita 2008. február 14., 09:35 (CET)

Nahát! Akkor itt az ideje, hogy kihasználd az alkalmat! :))) (látod, én már előrébb vagyok nálad, mert láttam Thalíát élőben – mi az, hogy, ott állt mellettem –, pedig nem vagyok mexikóvárosi) VigyorMex plática 2008. február 14., 09:41 (CET)

Dicsekedünk, dicsekedünk !!! Akkor elmondom, hogy besétáltam egyik csoportommal a Camp Nouba és szembe sétált velem az egész FC Barcelona. Naaaa ??? A nagyasszonyt közben áthelyeztem a spanyolportálba. Kata vita 2008. február 14., 09:50 (CET)
OK, megint te győztél! (de csak azért, mert ők többen vannak :P) VigyorVigyorMex plática 2008. február 14., 09:53 (CET)
A nyáron pedig egyik hétfőn megyek a Sagrada Familiához, ki akarunk szállni, de nem lehet. Hát, Woody Allan ott strasszézott (filmforgatás) a temlom kapuja mellett. Volt ám csődület. De ugyanígy Monte-Carloban a Casino-téren nem tudtuk, mit bámul annyira a tömeg hát csatlakoztunk. Maga Alain Delon teljes valóságában ott állt a Hotel De Paris (Európa legdrágább hotelje) kapujában...szóval, szóval...Otthon ülni a számítógép előtt nem élmény. Ennél csak az volt érdekesebb, mikor a Kremlben látogatást tettünk és behajtott maga Gorbacsov. Kata vita 2008. február 14., 09:58 (CET)

Nem semmi! :) Kicsit közben rendezgettem én is a spanyolportál dolgait, kezd alakulni :) – Mex plática 2008. február 14., 10:07 (CET)

KÖSZÖNÖM Vigyor. Aztán önállósultam: Montserrat Caballé VigyorIstvánka postafiók 2008. február 14., 14:02 (CET)

Egy igazi operarajongó, nohát! De az utsó sort ellenőrizd, mert nem értem a mondatot!

Ciao. Kata vita 2008. február 14., 14:58 (CET)

Jószokásomhoz híven leharaptam a mondat végét:)– Istvánka postafiók 2008. február 14., 15:08 (CET)

re sablon

Megcsinálnám én nagyon szívesen, de nem igazán vagyok otthon a változós sablonok készítésében, és ha jól értettem, te egy olyat szeretnél a sok különálló helyett. Attól tartok, ahhoz egy kicsikét még fejlődnöm kell:)). – Lily15 üzenet 2008. február 14., 19:00 (CET)

Ez így nagyon csupasz,

de ha akarsz, archiválj menten. Sőt: el is tanácsolhatsz innen !

Figyelünk. – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 14., 20:40 (CET)

Figyelünk. Helyetted is. Na söprés!!:)) – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 14., 20:43 (CET)

Ittennék söprés :) (Persze ha abban a szép fővárosban akad netkávézó, akkor kivárjuk a vonatozást(?), aztán eldiskurálunk itt akármeddig!) :)) – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 14., 20:51 (CET)

Tartsa a hóhér: inkább nyitok egy másikat. D(D)-day ... :))

Elvonási tünet alatt azt érted, amikor a hozzátartozók elvonszolnak a gép elől, hogy na most má aztán ölég! ? – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 14., 21:02 (CET)

WP:AÜ-ről áthozva

Na de Ádám... a probléma megoldására számos egyéb megoldás is létezik, pld. kommunikáció!!!!!!!!!.

Szívemből szóltál!!! Én is mindvégig ezért küzdöttem és küzdök most is. És ugyanezért tartom végzetesen rossznak, ha egy szerkesztő kapásból kiírja a vitalapjára, hogy valakivel nem hajlandó kommunikálni (és ne tudd meg, hányszor törölte Kata az üzenetemet a vitalapjáról, és nemcsak az enyémeket, de ez ellen soha nem emeltem föl a szavam, csak az elvi és explicit elzárkózás ellen). A kommunikációtól elzárkózó szerkesztő pedig nem én voltam, úgyhogy komolyan nem értem, hogy ezt miért nekem címezted… Azt már talán mondanom sem kell, hogy ma délután odaírtam Kata vitalapjára egy indoklást arról, miért nem tartom jónak a kommunikációtól való elzárkózást, s tettem mindezt (szerintem) kulturált hangnemben. Ha ezek után rajtam kéred számon a kommunikációt, akkor nem tudok mit mondani… Ádám 2008. február 14., 21:29 (CET)

"Próbálkozni kell" – látom, az utóbbi hetekben nemigen figyelted, mit csinál Kata a vitalapján... Ádám 2008. február 14., 21:39 (CET)

Zurück

Ennyi?? ... Hát milyen szuperekszpresszek járnak arra a kies felé? Vagy beugrottál a resti restibe egy felesre, és uccu vissza a vagonba?  :) – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 15., 21:00 (CET)

És ide tottyansz pihenni és felüdülni ... Ez azért az egyik legszebb vallomás a mi kis projink iránt! :) – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 15., 21:08 (CET)

Jó is jön az az érzelemtartalék most, fölütve a napi krónikát ... :( Hagylak is olvasni. – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 15., 21:12 (CET)

A walküűr

Kedves Istvánka! Elnézést, hogy megzavarom alkotói magányodat :-). Észrevettem, hogy nem tetszett a rövid ü-m. Védelmemre a következőket hozom fel:
A walkür című operát rövid ü-vel írják a következő helyeken:

  • Kertész Iván: Operakalauz, Saxum, Budapest, 2005. 434. oldal.
  • Tóthfalusi István: Operamesék, Zeneműkiadó, Budapest, 1977. 60. oldal.
  • Szabolcsi Bence – Tóth Aladár: Zenei lexikon. Zeneműkiadó, Budapest, 1965. 640. oldal.
  • Magyar Nagylexikon, 18. kötet, Unh-Z, Budapest, 2004. 620. oldal.

Ezzel szemben a germán istennőket valkűrnek írják (v és ű)!

  • Magyar Nagylexikon, 18. kötet, Unh-Z, Budapest, 2004. 150. oldal.
  • Új Magyar Lexikon, 6. kötet, Akadémiai Kiadó, Budapest, 1962. 726. oldal.

Üdvözöl: Szalax vita 2008. február 16., 13:29 (CET)

Sablon:Világörökség-portál4

Így gondoltad? //Danikomolyan?·ʒ·ɘ 2008. február 16., 13:32 (CET)

Miért, a mostani változat nem jó?
  • Az eredeti, paraméter nélkül: {{Sablon:Világörökség-portál4}} (így nem változnak a már elhelyezett sablonok)
 A településen világörökségi helyszín található 
  • Pl. heggyel: {{Sablon:Világörökség-portál4|hegy}}
 Ez a hegy a Világörökség része 
  • Pl. öböllel: {{Sablon:Világörökség-portál4|öböl|az}}
 Ez az öböl a Világörökség része 

Vagy félreértettem? Esetleg mindenképpen külön sablonba kellene? //Danikomolyan?·ʒ·ɘ 2008. február 16., 13:41 (CET)

:-) Egyébként azért nem láthattad a mintákat, mert abban az időben másoltam át a mintát, mikor te nézted. //Danikomolyan?·ʒ·ɘ 2008. február 16., 13:44 (CET)

Az olasz város infobox: a népesség és a fazionék viszonyát nem nagyon értem, vagyis hogy hogyan kellene megjeleníteni. Ugye az olasz infoboxban ott van hogy népesség. Aztán alatta Frazionék, de mellette semmi. Ezután jön a két népességi adat, majd a Fazionék száma. Akkor hogy is van ez? Egyáltalán a népességi adatokhoz menjen? //Danikomolyan?·ʒ·ɘ 2008. február 16., 14:00 (CET)

Megyének add meg simán azt, hogy Nápoly, a megye rövidítése-nek meg a rövidítést. //Danikomolyan?·ʒ·ɘ 2008. február 16., 16:07 (CET)

A megyénél ne rakd be zárójelbe a megyét, elég simán a név, a link elkészül automatikusan. A koordn_fok-nak a mapx-et, a koorde_fok-nak a mapy-t add meg, és akkor rendesen fog működni. //Danikomolyan?·ʒ·ɘ 2008. február 16., 16:26 (CET)

Egyébként nem kell egyesével átírosgatnod, ha türelmes vagy, akkor lecserélem az összeset bottal (csak egyelőre még a magyarokat csinálja) :) //Danikomolyan?·ʒ·ɘ 2008. február 16., 16:28 (CET)

Hogyhogy elrontja? Arra gondolsz, hogy nem fok-fokperc formában jeleníti meg? Szerintem az nem gond, mert 1) a linkre kattintva úgy is megkapja a kívánt formában; 2) ilyen formában is felhasználható; 3) a térkép csak ezekkel az adatokkal működik (nem saját gyártmány :) ); 4) nem adjuk meg fölöslegesen ugyanazt a dolgot kétszer. //Danikomolyan?·ʒ·ɘ 2008. február 16., 16:33 (CET)

Arra gondoltam, hogy – ha tényleg ez a szokás -, akkor a bot kiszámolná a két értéket (az olasz esetben csak másolná az adatokat, azaz szerepelne mindkettő, mivel szükség van rá). Üdv. //Danikomolyan?·ʒ·ɘ 2008. február 16., 22:28 (CET)

en:Fern green ? Vigyor //Danikomolyan?·ʒ·ɘ 2008. február 16., 22:38 (CET)
Akkor gondolom a szöveg fehér legyen rajta? //Danikomolyan?·ʒ·ɘ 2008. február 16., 23:05 (CET)

Stromboli

Teljesen korrekt, két sablon nem férne rá, de ez így jó. – Hkoala 2008. február 16., 18:13 (CET)

anon 84.0.195.241

Azért szerintem Torinót illetően igaza volt, annak az a neve... A Stefániát illetően viszont szerintem sincs igaza :D – Alensha üzi 2008. február 16., 18:58 (CET)

OH-m nincs (minek nézel te engem?), de a Turin szvsz jó régies alak... – Alensha üzi 2008. február 16., 19:02 (CET)

Vádi

A wadi cikket átneveztem vádira, de aztán védjél ám meg, ha rámrontanak! (Userlap tegnap óta függőben). – Hkoala 2008. február 16., 20:33 (CET)

Előbb-utóbb csak eldöntöm :) – Hkoala 2008. február 16., 20:38 (CET)

Olasz infobox

Szia! Köszi az infót, de már tegnap megírtam a programot (a konvertálással), és pl. a hiányzó magyar cikkeken így futtattam le (lásd pl. [4]) Vigyor

Egyébként azért piros még a megye, mert 1) én figyelmetlenségből nem néztem meg, hogy az olasz megyék nem a Valami megye, hanem a Valami (megye) formában vannak; 2) te sem mondtad :-). Ma nappal nem leszek, de este nekikezdek az olasz sablon lecserélésének (ha már minden rendben van) Üdv. //Danikomolyan?·ʒ·ɘ 2008. február 17., 10:54 (CET)

Beírtam a koordinátát, egyébként ha nem tömegesen cserélsz sablont a szócikken, és nincs botod :-), akkor a koordinátára kattintva bejön pl. ez az oldal, ahol a koordináta mindkét formáját megtalálod. //Danikomolyan?·ʒ·ɘ 2008. február 17., 11:03 (CET)

OK, szólok, most egyelőre még a tesztelés fut, megpróbálom a lehető legtöbb lehetőséget lekezelni, hogy ne legyen majd a tömeges átalakítás átalakításban hiba. //Danikomolyan?·ʒ·ɘ 2008. február 17., 14:46 (CET)

Szántás

Az ember olyan mélyen szánt, amilyen az ekéje. OsvátA Palackposta 2008. február 17., 15:04 (CET)

Nem sértődtem meg. Röhögtem.. Szelíden mosolyogtam. Ha volna megfelelő állapot közvetíteni: megtenném. OsvátA Palackposta 2008. február 17., 15:09 (CET)

Verdi képek

Találtam a Library of Congress oldalán két szabad képet és egy posztert (A Trubadúrt), megkozmetikáztam a szegélyt és feltöltöttem a commonsba. Jó munkát Verdihez, én már csak holnap folytatom Puccinit.– Immanuel 2008. február 17., 16:42 (CET)

Azám!!

Te nem vagy Potteres ?? – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 17., 17:33 (CET)

Én is így kezdtem - kivülről, a "köz" nótáját fújva. De belül jobb. – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 17., 17:38 (CET)

Puccini szobor fényképe

Sajnos csak ez a képem van a luccai Puccini-szoborról. 1994-ben készült (mármint a szobor) ezért azt hiszem jogvédelem alatt áll.

Hol olvastál ilyen törvényről? Olaszországban egyébként lehet, hogy van ilyen, de az szerinted érvényes nálunk is?? Egyelőre még nem létezik egységes európai jogrend. Magyarországon szerintem nincs ilyen törvény, legalábbis eddig nem hallottam róla (ettől persze még lehet). misibacsi vita 2008. február 17., 18:51 (CET)

Kész van

...az összes olasz város! Néhány dolgot szeretnék azért elmondani:

  1. A koordináták mindenhol meg vannak adva. De: a koordinatak paraméter alapján dolgozott a bot, és volt olyan (az elején még ellenőríztem pár szócikket), mikor hülyeség volt megadva (a mapx, mapy meg jól, így kerülhetett Ferrara a tenger közepére[5])
  2. Más paramétereknél is előfordult, pl. Giano Vetusto honlapja nem más, mint polgármestere, Antonio Feola volt[6]
  3. A megye megadása egyenlő volt a káosszal, minimum hétfajta előfordulása volt... Lehet, hogy lesz még egy nyolcadik is, és akkor hibásan lesz beírva.
  4. Ugyanez a helyzet a népesség évével. Megpróbáltam minél több reguláris kifejezéssel rákeresni, de néha sajnos nagyon egyedi esetek is lehetnek, ilyenkor ez javítandó.
  5. A polgármester néhol egy nagykötőjel volt (azaz hogy nincs), ezt utólag vettem észre, így nem lett kiszűrve.

A többivel nem volt gond (szerencsére :-)). Üdv. //Danikomolyan?·ʒ·ɘ 2008. február 18., 00:06 (CET)

Ne is rémisztgess... Ennyire rossz a helyzet?? Na majd meglátom Vigyor Egyébként úgy is a szlovák és a török városok jönnek előbb, mert a román cikkesek még nem mondták, milyen legyen a sablon. //Danikomolyan?·ʒ·ɘ 2008. február 18., 00:18 (CET)

Re: Vulcano

Köszi, sok munkám van benne... Susulyka 2008. február 18., 08:00 (CET)

Kata

Kata megint elment? Teljesen üres a vitalapja és szerkeszteni sem láttam a napokban... pedig szerettem volna, ha átnézné a kasztanyetta cikkemet. :( – Mex plática 2008. február 19., 10:34 (CET)

(Szerkesztési ütközés után) Nem nagyon szoktam én ezt követni, egyrészt időhiány, másrészt a magánügyekbe nem is szólok bele :) De reméljük még visszatér... – Mex plática 2008. február 19., 10:45 (CET)
Nem vagy egyedül. Én is szeretném viszontlátnim őt a wikin!– Istvánka postafiók 2008. február 19., 10:46 (CET)

Róza

Ő is hiányzó ? – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 19., 10:53 (CET)

Rózsi ClassicNullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 19., 11:18 (CET)
És így kooperatívan?? :)
Egyébként honnan benned ez a megrögzött avétosság? Vagy ez éppenhogy trendi retró nálad? – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 19., 11:26 (CET)
Öregedés, ugyan ... Akkor kezdődik igazán, amikor a saját megélt élményeiden lelkesednek mások retróként!:) – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 19., 11:36 (CET)

Mária

Na és ő? :))) – Mex plática 2008. február 19., 11:17 (CET)

Hát ez az, hogy ki ő? :))) – Mex plática 2008. február 19., 11:19 (CET)

Nahát, pedig van róla trilógia is :P – Mex plática 2008. február 19., 11:23 (CET)

Ne vedd ám komolyan, csak elvagyok itt (ha már volt Kata és Róza, legyen Mária is :) – Mex plática 2008. február 19., 11:28 (CET)

Az is szép név! – Mex plática 2008. február 19., 11:43 (CET)

Himper

Tegnap került terítékre az öregemmel beszélgetve: a málna náluk himper volt, a pattogatni való kukorica meg cvergli. Pedig olyan faluban élte gyerekkorát, ahol négyezer magyar mellett tán kétszáz zsidó és alig tucatnyi szlovák hivatalnok "rontotta" csak a magyar nyelvet. Magyarázat: Pozsony, Bazin, Modor voltak azok a helyek, ahová a gyerekeket kiadták "német szóra" ("parasztok"!), és a terménnyel együtt a név is onnan jött. Szóval nem olyan sima az, hogy "SZAVAZZUNK!!" – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 19., 12:35 (CET)

Nálunk meg így mondják: a lányának mondom, hogy az annya hajja ... :)
Névügyben egyébként szilárdan kialakult véleményem:
  • Ha van "bevett" kánonumk: csakis azt, rendületlenűl.
  • Ha nincs: gyorsszavazás, hogy melyik azonosító jel(!) virítson a szócikket rejtő doboz tetején, sok-sok-sok redirekt, és a kérdés legalább egy évi befagyasztása.
  • A ... végetért, menjetek haza! (És csináljatok valami értelmesebbet ... )

Ez itt a sulykolás helye! :) – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 19., 12:51 (CET)

Nekicsaka

füle jutott ... :(( – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 20., 00:03 (CET)

Megint Puccini

A cikk végére, beteszek – úgy mint Carusónál – hangfileokat. A commonson csak kettő van, de találtam itt Creative Commons licencű zenét és gondoltam innen lehetne még 7 részletet konvertálni a cikkhez. A kérdésem az, hogy melyik részletek legyenek? Én négyet javaslok a „Che gelida manina”-t a Bohéméletből, a „Nessun dorma!”-t a Turandotból a , „Con onor muore”-t a Pillangókisasszonyból és a Toscaból a „E lucevan le stelle”-t. Szerinted mi legyen még? – Immanuel 2008. február 20., 13:09 (CET)

Gianni Schicchi kivételével (nincs ott meg) a listádat figyelembevéve feltöltöm a zenét. Köszi a segítséget.– Immanuel 2008. február 20., 14:57 (CET)

Van itt Verdi is, majd abból is kéne válogatni :-).– Immanuel 2008. február 20., 18:32 (CET)

Pedig egyszerű, le kell tölteni a netről olyan programot amivel át lehet alakítani a filet ogg. kiterjesztésűvé (ingyenes). De szívesen megcsinálom, csak majd írd le milyen számokra gondoltál. (legyen benne sok Traviata :-)).– Immanuel 2008. február 20., 20:18 (CET)

Istvánka drágaszágom! Az egyik utolsó ember vagy akit megbántanák itt a wikin, de épp sztrájkolok, ezért ha nem bánod nem foglalkozom most Puccinivel sem. De olvasd át, esetleg javítsd, vagy amit akarsz, megbízom benned.– Immanuel 2008. február 25., 15:25 (CET)

Köszi

Köszi a köszöntést, majd átadom a csemetének, amikor felébredtek a délutáni alvásból :D hali, Viktor vita 2008. február 20., 17:45 (CET)

Igen, mindjárt sejtettem hogy a iwiw buktatott le :) és azóta már szebb, kerekebb is az arca...

Tele a puttony?

Hali? Mi lelt, mi ez a reménytelen cselekedet? [7] Pupika Vita 2008. február 20., 19:46 (CET)

De hát mivel? Pupika Vita 2008. február 20., 19:48 (CET)

Most mit szivatsz, pazarlom itt rád a drága pszichológusi időt, oszt semmi bajod? :D Pupika Vita 2008. február 20., 19:52 (CET)

Na de most tényleg nem mész talira? Megmondalak OrsolyaVirágnak :D Pupika Vita 2008. február 20., 19:54 (CET)

Ja, akkor valamit félreértettem :) Hát szójjá, akkor nem piszkállak :) Pupika Vita 2008. február 20., 19:57 (CET)

Érintettség

Áthozom ide, mert a szavazólap kissé zajos. Szerinted miért jó, hogy szavazással döntünk, teszem azt, a román megyék helyesírásáról? Miért jobb módszer, mint mondjuk feldobni egy érmét? – TgrvitaIRCWPPR 2008. február 21., 18:33 (CET)

Súgok. Ezt írtam Tgr-nek:

Ne nyúzd Istvánkát addig, amíg nem tudod megmondani, hogy mi az a paraméter, amit optimalizálni akarsz. A döntési módszerek nem önmagukban jók vagy rosszak, hanem valamilyen konkrét célra jobb egyik, rosszabb a másik.

Ugye semmi újat nem mondtam? :) Cél-eszköz: ez a sorrend. Pöcsétviasz ...  :)) – – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 21., 18:51 (CET)

A hárombetűs piszkaértő, ezt tanúsítom ! :) – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 21., 19:01 (CET)

Árulás. Dezertálás. Szabotázs. Őrhely elhagyása. Több tippem hirtelen nincs. – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 21., 19:05 (CET) Amúgy meg viharsebesen lehet ám a bitet élesíteni bármely regelt szerkesztőnél, úgyhogy olyan nagy vész azért nem lenne: egy szakasznyi blokkolót félóra alatt elő lehet állítani. – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 21., 19:08 (CET)

Inkább aknarakók, ami azért nem alegvonzóbb fajtája a hadvidselésnek. Bespájzoltak pár tucat alvózoknit a fiúk ... – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 21., 19:11 (CET)

Istvánka, tényleg kíváncsi vagyok a véleményedre a szavazás szerepéről. Nem árt meg néha szvsz, ha olyan kérdéseket is végiggondolunk, amiből nem tudjuk kivágni magunkat két szmájlival. – TgrvitaIRCWPPR 2008. február 21., 20:25 (CET)

Félreértések elkerülése végett: nincs különösebb bajom a szmájlikkal, se általában, se konkrétan. De pl. Bináris megbékítésére nem tűnnek a legjobb eszköznek... – TgrvitaIRCWPPR 2008. február 21., 20:45 (CET)

Egyszer majd összeírom, hogy miért nincs szerintem igazad (egyelőre csak negyedig van meg), a fenti kérdésem viszont tényleg nem erre vonatkozott, hanem arra, hogy milyen szerepet tulajdonítasz általában a szavazásnak mint döntési módszernek. Mitől lesz az, akár csak félkomolyan is, logikus, hogy az érintettek ne szavazzanak? A hagyományos demokráciafelfogás szerint ugye a szavazásnak az a lényege, hogy az állampolgárok maguk dönthetnek a sorsukról, és attól válik egy rendszer demokratikussá, hogy a döntésekben való részvétel joga ki van terjesztve mindenkire, akit valamilyen formában érint. Ilyen alapról teljesen abszurd valakit az érintettsége miatt kihagyni egy döntésből, de hát a Wikipédiát egyébként se nagyon lehet demokráciának tekinteni, mert a demokrácia arról szól, hogy az emberek megszervezik valahogy a saját életüket, mi pedig itt egy olyan munkát próbálunk szervezni, aminek a haszonélvezői elsősorban nem mi leszünk. Szóval kíváncsi vagyok, hogy a szavazásnak és általában az önigazgatásnak milyen filozófiája alapján tűnik értelmesnek az, hogy az érintetteket zárjuk ki a szavazásból? (Amit a szavazás lapján kérdeztem, csak félig vicc: ha mondjuk arról szavazunk, hogy töröljük ki az összes rajzfilmes cikket, és a továbbiakban nem tartalmazzon a Wikipédia ilyesmit, akkor mindazok, akik rajzfilmes cikkeket írtak, érintettek.) – TgrvitaIRCWPPR 2008. február 21., 22:41 (CET)

Nekem megvan a magam igaza, úgy ahogy neked is megvan a sajátod – szerintem a wiki nagyságrendekkel több bajának okozója ez a félmondat, mint az összes admin együttvéve :-) Hacsak az univerzum törvényei nem változtak jelentősen az elmúlt pár napban, amíg ellenétes véleményen vagyunk, legfeljebb egyikünknek lehet igaza, a másik részéről puszta önbecsapás, vagy a legjobb esetben is jóhiszemű tévedés.

Szerintem érdemes elgondolkodni azon, mit jelent az, hogy a Wikipédia nem demokrácia. A demokrácia nagyrészt arról szól, hogy különféle érdekcsoportok vívnak nemes vagy kevésbé nemes küzdelmet azért, hogy kialakítsák a források egy olyan eloszlását, ami a leginkább méltányos mindenki számára; vagyis a résztvevők érdeke legalább részben ellentétes egymáséval. (Hogy a magyar közélet mennyire hatékonyan képes felismerni és képviselni a nem ellentétes részt, az egy másik történet.) Vagyis a demokráciában nem annyira igaza van az embernek, inkább érdeke, és ezen érdekek eredője lesz a közélet közérdek.

A Wikipédia helyzete teljesen más: a céljaink többé-kevésbé megegyeznek, mindenki azt szeretné, ha lenne egy használható és színvonalas szabad lexikon. Vannak kivételek, és vannak érdekellentétek, de nem az a tipikus, és a súrlódások nagy részét nem lehet így felfogni. (Kit szolgál például az, ha a cikkekben "történet" vagy "cselekmény" van? Nyilván az olvasót, még ha infinitezimális mértékben is; a két vitatkozó szerkesztőnek egyik sem érdeke, legfeljebb valami olyan pszichológiai értelemben, amit kinőni kell, nem ütköztetni.) Vagyis a vitáink nagy részében egy közös célhoz kell megkeresni a legjobb szabályokat, megszervezni a gyártási folymatokat, ahogy mondod; az optimálishoz minél közelebbi megoldást kell egy döntési eljárással megkeresni.

És ilyen döntési eljárásnak a szavazás nagyon törékeny, még inkább, mint érdekérvényesítési eszköznek; nyilván te sem gondolod, hogy a te szavazatod ugyanakkora, az igazság keresésére tett erőfeszítést képvisel, mint valamelyik bombagyárból idetévedt kollégáé. Félrevezető lenne azt mondani, hogy a szavazás rossz, mert jobbat még nem találtak fel; de nagyon könnyű rosszul használni. A működőképessége egyenesen arányos azzal, mennyire vannak tisztában a szavazók a háttérrel, a két lehetőség mellett és ellen felhozható érvekkel; és azt aligha kell bizonygatni, hogy a támogatóknál ennek a mértéke finoman szólva is egyenetlen. (Nem csak ott, de ott jobban.)

Kicsit csapongok, de több köze van ennek a mostani szavazáshoz, mint elsőre látszik: a mostani szavazáshoz vezető sérelmek elég tekintélyes része a "vélemény szent" és a "több kell, az értelem" paradigmák viaskodásából eredeztethető :-) Szóval én azt gondolom, hogy egy szavazás annál értékesebb, minél jobban informáltak a szavazók, és minél inkább van közös képük arról, hogy miről szól a szavazás (a zsidókat akarjuk elűzni, vagy az adminokat segítőkésszé varázsolni? :-), és mi szól a különféle alternatívák mellett. Ebből a szempontból azt, hogy mekkora meggyőzőereje van az ilyen vagy olyan csoport tolongásának, nem tudom értelmezni: nem annak kéne meggyőznie vagy nem meggyőznie, hogy tolonganak, hanem hogy mit mondanak. És erről eddig, leszámítva egy-két vitalapot, csak a legprimitívebb demagógia szintjén sikerült beszélni, és ez szerintem nagyobb baj, mint akárhány igazságtalan blokk. – TgrvitaIRCWPPR 2008. február 22., 00:25 (CET)

Futólag visszatérve még a kiindulóponthoz, nemsokára lesz egy népszavazás arról, hogy eltöröljük-e a tandíjat. Szerinted aki diák, annak nem lesz etikus résztvennie? – TgrvitaIRCWPPR 2008. február 22., 00:31 (CET)

sokkal könnyebb egy ügyet elvileg, mint konkrét felelősséggel véghezvinni - Tgr ezt már látta valahol, mégis az általánost látja megoldandónak, ráadásul kiindulópontnak. Pedig makacs dedukcióval nehéz lesz dűlőre jutni (=megtalálni a konszenzust) konkrét kérdésekben. – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 22., 13:17 (CET)

Akkor se légyből kapott példázatokat oldjunk meg, hanem valós nagyobb gubancoknak essünk neki! :) – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 22., 13:24 (CET)

Bocs, hogy idetolongok, de ezt a mondatot ki kell ragadnom Tgr eszmefuttatásából:

"És erről eddig, leszámítva egy-két vitalapot, csak a legprimitívebb demagógia szintjén sikerült beszélni, és ez szerintem nagyobb baj, mint akárhány igazságtalan blokk."

A mondat első felét a javaslat mellett szavazó huszonegynéhány szerkesztő nevében hadd kérjem ki magunknak, eszerint ők birkák, akik primitív demagógiával megvezethetők. Nem így van. Emlékszem, én társalogtam olyan adminnal, akinek a végén már sírva kellett könyörögnöm, hogy hagyja abba a csúsztatást :) A mondat második feléről: nagyon szomorúan látom, hogy még mindig nem sikerült addig eljutni, hogy "igen, a fenébe is, talán mi is hunyók vagyunk abban, hogy az eddig szavazott szerkesztők többsége változást akar". Nem, továbbra is demagóg, sértett banda az, aki változtatni akar (afelett a tény felett elsiklik mindenki, hogy a szavazók zömének bizony wikis életében semmi gondja nem volt az adminokkal, de hát ez a tény nem illene bele a merev ellenségképbe, ugye). A "néhány igazságtalan blokk" - bizony, az komoly hiba volt. Ha akkor nem a totális admini közönyt láttuk volna, a némaságot és a lepattintásokat, hanem konstruktív együttműködést, talán azok a szerkesztők, akik minden konfliktusból kimaradtak ugyan, mégis a változás mellett szavaz, máshogy tenne. Ez bizony így van, Tgr, bármennyire is primitívezed azokat, akik a javaslat mellett szavaznak. Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2008. február 22., 13:27 (CET)

DD, rossz végéről vetted magadra a demagógiás megjegyzést :) – TgrvitaIRCWPPR 2008. február 25., 13:29 (CET)

Istvánka: De ugyanezt a hozzáállást nem várhatod el minden szerkesztőtől, nem létezik Homo wikipedicus, regisztrációkor nem kellett megfelelősségi nyilatkozatot aláírni. Ezt tudomásul kell venni és alap-premisszaként, minden voksra úgy tekinteni, mint egy korrekt, megalapozott, a szerkesztő által rendesen átgondolt vélemény-nyilvánításra. – ez nekem önellentmondás, pont akkor lehetne úgy tekinteni rájuk, ha lett volna megfelelőségi nyilatkozat. Ha valaki azt olvassa a bombagyáron, hogy nagy a Wikipédiában a zsidó befolyás, és erre idejön, és mellette szavaz, arra nem igazán lehet átgondolt véleménnyilvánításként tekinteni.

És itt most nem egyszerűen arról van szó, hogy szeretjük-e a bombagyárosokat vagy sem; még ha el is fogadjuk, hogy van egy (alkalmi) szerkesztői csoport, aminek az az érdeke, hogy kevésbé legyen jelen a zsidó (vagy antirasszista, anti-antiszemita stb.) POV a wikipédiában, és tartózkodunk mindenféle morális ítélettől, akkor is nyilvánvaló, hogy ha valaki lead egy érvénytelen szavazatot, és közben jobbra-balra zsidózik, azzal nagyon rosszul képviseli ezt az érdekét; sokkal rosszabbul, mintha a bombagyár helyett mondjuk a szavazási irányelveket olvasta volna el. Más szóval, függetlenül attól, hogy mit gondolunk közös érdekről meg objektív közjóról, a szavazat még a szavazó saját érdekeit/szempontjait/igényeit is csak abban a mértékben tükrözi, amennyire a szavazó tisztában van a Wikipédia valóságával, és nem pletykák és előítéletek alapján szavaz.

De megint csapongok :-) Ezzel kapcsolatban lesz majd egy javaslatom, ha kicsit lecsillapodnak a kedélyek. Addig is figyelmedbe ajánlom az ellentmondást a minden voksra úgy tekinteni, mint egy korrekt, megalapozott, a szerkesztő által rendesen átgondolt vélemény-nyilvánításra és az ellenzők tábora, legalábbis az én szememben, nem bír nagy meggyőző erővel, mert ott tolonganak az adminok, akik a témában konkrétan érintettek között; ez talán megmagyarázza azt is, hogy miért vette Bináris a megjegyzéseidet még szmájlikkal felaggatva is rossz néven. (Abba nem mennék bele, hogy mennyire önkényesen lett itt az érintettek határa meghúzva, mert mint azt már korábban leírtam, szerintem az érintettségnek már a koncepciója is értelmetlen.) – TgrvitaIRCWPPR 2008. február 25., 13:29 (CET)

Arra próbálok már egy ideje célozgatni, hogy az ellenszavazatokat feladathoz (tisztséghez, hatalomhoz etc.) való ragaszkodásként értelmezni éppolyan prekoncepció, mint a támogatást személyes sértettségként. Ha valaki azt mondja, hogy szerinte ez a javaslat hosszú távon káros a Wikipédiára, akkor illik legalább a lehetőségét megengedni annak, hogy valóban így is gondolja, és azért szavaz ellene. Máskülönben menthetetlenül beleragadunk a sorfal-bosszúállás-pereputty retorikába, ami – még ha az igazságnak egy szikrája alighanem van is mindegyikben – demagóg, rettenetesen leegyszerűsítő, és lehetetlenné tesz mindenféle konstruktív vitát. (Nem véletlen, hogy itt sikerül normálisan beszélnünk, a szavazás lapján meg nem...) Ez egy önbeteljesítő jóslat: ha értelmes emberek konszenzuskeresése helyett érdekcsoportok hatalmi harcaként láttatjuk a vitát, avval azzá is tesszük, mert kizárjuk az értelmes konszenzuskeresés lehetőségét.
(Egyébként ha érdekek ütközéseként tekintesz a vitára, akkor megint nincs értelme azt mondani, hogy az egyik érdekcsoport részéről etikusabb a saját érdekeinek a képviselete, mint a másikéról; ha mindent érdekekre vezetsz vissza, azzal lemondasz arról, hogy egyáltalán értelmezni tudd az adott helyzetben az etika fogalmát. De ezt csak így (konyha)filozófiai mellékszálként :)

Ez persze nem kifejezetten neked szól, csak örülök, hogy leírhatom valahol :-) de azért annyiban mégis, hogy alighanem Bináris is azon kapta fel a vizet, hogy ő érzése szerint gondosan mérlegelte a kérdés két oldalát (valahol a szavazós lap elején írta, hogy végigolvasta az őszi vitát – nem hiszem, hogy sokan vannak a szavazók között, akik ekkora energiát fektettek az álláspontjuk kialakításába), és erre folyamatosan azt kapja, hogy hazaszavaz, a mundért védi, ragaszkodik a rangjához, a legjobb lenne a szavazatát is figyelmen kívül hagyni, nemhogy a véleményét. Szerintem ez egy kicsit megalázó, még akkor is, ha nem csináltak belőle az „érintettek” akkora ügyet, mint pl. Beaujolais vagy korábban DD. – TgrvitaIRCWPPR 2008. február 26., 19:54 (CET)

Ha te ezt tényleg az ellenszavazatok indoklásaiból szűrted volna le, az elég szomorú képet festene a szövegértési képességedről :) merthogy konkrétan egyik indoklásban sem áll az, hogy ő személy szerint ragaszkodna a feladatához. Inkább az lehet, hogy elolvastad az indoklásokat, és egyiket se tartottad meggyőzőnek, és ezért feltételezted, hogy valójában a bithez való ragaszkodás motiválja az illetőt. Erre mondom, hogy prekoncepció, bármennyire is kézenfekvőnek tűnik neked. Mint ahogy másnak az tűnik kézenfekvőnek, hogy X csak bosszút akar állni Y adminisztrátoron stb. Ilyenkor kell elővenni Hanlon borotváját, mert ha megkérdőjelezzük a másik fél jóindulatát, azzal lehetetlenné tesszük az értelmes vitát, és marad két összeesküvéselméleteket szövögető tábor, és az senkinek sem jó. – TgrvitaIRCWPPR 2008. február 27., 12:07 (CET)

PR, PR, PR

Tücsök, telefon, vagy píár akar ez lenni?? :) – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 21., 22:03 (CET)

Mi benne az ötlet? Ciripelnem vagy csörögnöm kéne? És biztos vagy abban, hogy ez jó hatással lenne a Wikipédiára?? – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 21., 22:07 (CET)

Kies

Csak ha nem indiszkréció: mikor érkezel az innensőbe, és mennyire zsufi a programod? – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 25., 13:23 (CET)

Mert fölötlött bennem néhány határonátívelő ötlet, és te alkalmas kritikusnak tűnsz! :) Ha a wikitali délutánját és estéjét a wikitalira szántad, akkor abba az intevallumba furakodnék egy negyedórányi különpartira ... – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 25., 13:30 (CET)
Tartom a markom, jöhet!:) És kössz! – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 25., 13:34 (CET)
Hát ismerkedj vele! :)
Inkább picivel előtte, mert én valszeg már pénteken fölmegyek meglátogatni az öregebb húsbábot ...– Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 25., 13:48 (CET)
Idő remek; és amint kitalálom a helyet, jelkezek! – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. február 25., 14:04 (CET)

Re:Hello

Besztercei születésű, egy ideig még akkor leszek otthon, ha ottvagyok. Egyetem "ürügyén" viszont átmenetileg Kolozsváron lakok.

Olasz városok

Hááát úgy látszik túlságosan a megyék helyes megtalálásával voltam elfoglalva... Talán ha helyesen be vannak kategorizálva régiók szerint, akkor pótolni lehetne....

A városod koordinátáit javítottam. Egyvalamire ügyelj: ha nincsenek megadva a térkép_n (szélesség a térképen, decimális alakban) és térkép_e (hosszúság a térképen, szintén decimális alakban), akkor a sablon a koordn_fok és a koorde_fok paraméterekből szedi a pozíciót, ami önmagában nem helyes, ugye, ha fok-perc-mperc alakban van megadva. Ilyenkor kell beírni a decimális alakot is, amit ha hozzám hasonlóan nem tudsz kapásból kiszámolni fejben, akkor elég, ha rákkattintasz a koordináta linkjére (ha már beírtad az infoboxba), és a Map Sources/Geohack oldalon megtalálod az átkonvertált változatot (pl. a te városodé itt van. Üdv. //Danikomolyan?·ʒ·ɘ 2008. február 26., 01:03 (CET)

majd jövök

Nem haragszom, majd jövök. – Hkoala 2008. február 26., 18:04 (CET)

Régiók

Szia! Neked is azt tudom mondani, mint Darikónak: jelenleg egy honlap elkészítésén dolgozom (ez látszik a szerkesztéseim számából is), így csak a jövőhéten tudok vele foglalkozni. DE nehogy megijedj, nyugodtan folytasd a cikkek készítését, majd kiszűröm azokat, amelyekben már benne van. //Danikomolyan?·ʒ·ɘ 2008. február 29., 18:05 (CET)

Jó szórakozást!

Az Etna egyelőre túl nagy falat számomra is, legalábbis amíg be nem fejezem a Lipari-szigeteket. Van egy roppant hasznos oldal az Etnáról és a többi olasz vulkánról, én gyakran használom. Hédervári Péter könyveit, meg a „Vulkánok tövében, vulkánok tetején”-t biztos ismered. Érezd jól magad a találkozón, egyszer majd talán én is elmegyek. Susulyka vita 2008. március 1., 14:40 (CET)

most

Jaj, Istvánka, pont most akartam írni neked! Megérkeztél rendben? :) Annyira örülök, hogy eljöttél és hogy megismerhettelek! Remélem a szegedire is jösz majd! (És, hogy kapok Tőled székelykaput is.) :) Puszi, – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. március 3., 09:27 (CET)

Bennó melyik sztorijára gondolsz? Mert mesélt vagy 100-at! :)) – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. március 3., 09:34 (CET)
Jaaaa, azt nem! De kiwi lennék rá! :) – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. március 3., 09:37 (CET)
Miután egymás tányérjából ettünk, van egy olyan érzésem, hogy elfogja! :) Megyek is, megkérdezem! :) – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. március 3., 09:46 (CET)

Tali

Összejön az. Csak másképp fogják hívni... :) – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. március 3., 10:32 (CET)

És abban részt vehetek majd én is vala, vagy már le vagyok írva egy életre? – OrsolyaVirágThehostestwthemostest!/Tali! 2008. március 3., 10:37 (CET)
Ez már a jövő zenéje!:). – Istvánka posta 2008. március 3., 10:55 (CET)

Kedves Istvánka! Én is örülök, hogy találkoztunk. És remélem a következő összejöveteleken megint ott leszünk és többet tudunk majd beszélgetni. Üdvözlettel, --Adapa vita 2008. március 4., 18:41 (CET)

Olaszország, segítség!

Köszönetképpen:)

Szia, Istvánka! Nem boldogulok néhány olasz helyszín nevének lefordításával, tudnál segíteni? Ezt kellene átnézni: User:Hkoala/VárólistaNO#Olaszország. (A linkek még nincsenek kijavítva, azt ne nézzed). Nem mintha a többi ország könnyen menne, de itt legalább van kit nyaggatni :) – Hkoala 2008. március 3., 13:19 (CET)

Köszönöm a segítséget! (az Egyesült Királyság volt a bónusz?) – Hkoala 2008. március 4., 15:09 (CET)

Hűha, további bónuszok! – Hkoala 2008. március 4., 17:27 (CET)

Most már Olaszországnál kijavítottam a linkeket, esetleg tudod használni a bővítéshez. Óriási nagy munka már a lista összeállítása is, nemhogy a cikkek! Az afrikai országokhoz például alig-alig van forrás és jelentkező, nem csak a várólistánál, hanem az igazi listánál is lyukak vannak. – Hkoala 2008. március 4., 19:30 (CET)

Barnstar

Istvánkának...
a Wikipédia egyik, sőt talán a legtürelmesebb és legrokonszenvesebb szerkesztőjének, aki a szívemnek oly kedves olasz témák fáradhatatlan gondozója. Filmfan vita 2008. március 4., 19:23 (CET)

Mátyás

Hihetetlen, hogy mennyien vandálkodnak ezen a cikken. Nem is értem miért. Na sebaj :-) – Ramirez Én szóltam előre… Ide 2008. március 5., 11:57 (CET)

Husi

Húsbáb az a szerkesztő, aki a Wikipédia köztudomása szerint valóban létező személyt fedő nickname (azaz nem zokni), de nincs önálló akarata, hanem a hitsorsosai, nemzettestvérei, barátai, üzletfelei és legfőképp pereputtya által manipulált középlény. Többet erről itt. – Nullextrakadémia NULLEXTRAKADÉMIA 2008. március 5., 17:55 (CET)

Barnstar 2.

Köszönöm, ezzel megleptél, el is feledkeztem erről a statisztikáról! Bár aligha az utolsó 30 napról szól, mert január az utolsó hónap, de mindegy is, igazán köszönöm! Bináris ide 2008. március 6., 00:14 (CET)

Re: Clerius Cup

Jah, az enwikis változatot megtaláltam, csak a hivatalos forrásaimban sehol. Aztán kiderült, hogy miért nem: ez egy kispályás bajnokság :D - Tamás vita 2008. március 6., 14:30 (CET)

Régiók: ready

Szia! Készen vannak a régiók. Egyébként kérhetném, hogy a sablonokat úgy készítsd el a városokon, ahogy a bot is csinálta? (tehát hogy a pipe ( | ) elöl van és nem hátul. Alapjában véve megoldható mindkét formával, de nehezebb lesz vele dolgozni, ha később valamilyen botmunkát kell rajta végezni. Meg egyébként is, szebben néz ki :)) Üdv. //Danikomolyan?·ʒ·ɘ 2008. március 6., 19:19 (CET)

Földkéreg

Szia! Láttam te hoztad létre a Földkéreg szócikket! Ha gondolod a mellette lévő ábrát lefordítom neked, ha megmondod, mi mit jelent az ábrán! :)

B.Zsolt vita 2008. március 6., 21:45 (CET)

Barnstar neked

Nőnapi köszöntők
Szorgalmas munkádért, amivel felkeresed nőnemű szerkesztő társainkat, és köszöntöd őket Nőnap alkalmából, fogadd szeretettel ezt az Élet BarnstartSuperconductortiporj porba! 2008. március 8., 09:12 (CET)

Köszönöm a köszöntőt Istvánka, ez egy kellemes meglep volt így reggel. :) Figyemes úriember kevés van manapság, örülök, hogy még nem haltak ki. :) Nagy puszi. – Türk kızı snail mail 2008. március 8., 10:18 (CET)