Szerkesztővita:HoremWeb/2010 március

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Ivanhoe 14 évvel ezelőtt a(z) Hm... témában

<-- 2010 februárvissza az aktuális vitalapra2010 április

Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Tesla-tekercs

Ránéznél? Tambo vita 2010. március 2., 18:31 (CET)

KKJ

Ne búsulj, én is vagy 4-5-öt elbuktam már és mindig nem sikerült az első sem. De majd nemsokára újra szép napfényes idő lesz, lehet készíteni az újabb aspiránsokat :) Pilgab üzenet 2010. március 5., 19:19 (CET)

Egyiptomban viszont annyi témád lesz egy nap alatt mint itthon egy hónap alatt :) Igen, sajnos ez nagyon leült, régebben azért többen hozzászóltak a dolgokhoz, csak ugye volt pár ilyen beszólás, hogy nem értesz te a képekhez a technikát nézd, ne azt, hogy ez egy szép kép, hatásos..., ami szerintem sok embert elriasztott nemhogy a megmérettetéstől, hanem még a szavazástól is. Pilgab üzenet 2010. március 5., 19:28 (CET)

Vermeer

Huh, nagyon sok mindent dobtál fel a szavazólapra (némelyiket kicsit "kötözködőnek" éreztem, ne haragudj, ha így jött le, végül is így épülnek a cikkek). Mindre reagáltam. Ha volt hiba, elírás vagy hülyeség, elírtam. Az enyészpont az enyészpont, nem más, nem enyészetpont. Ezt így nevezik hivatalosan. A dec 15-öt is "korrigáltam", csak így nagyobb lett az idősáv, amikor meghalhatott. Megjegyzés: az allegorikus képei nem giccsek, egyetlen képe sem giccs. Próbáltam azért módosítani mindent. És igen, hihetetlen vagy sem, akkoriban nem volt szokás minden képet ellátni dátummal. Különösen, ha megrendelésre készült. a múzsás dolgot meg körüljártuk annak idején Ivanhoe-val, ahogy ő is írja, ennél pontosabb megfogalmazás nehéz. Azért teszem egyes részek mellé a képet, hogy rá kell csak nézni és érti az olvasó, miről van szó. Az apa nevét pontosítottam, remélem, így elfogadhatóbb és érthetőbb, ahogy betettem a cikkbe. Tanultam kicsit hollandul és úgy-ahoyg ismerem a holland kutúrát, plusz magam is művész vagyok, ezért elég sokat dolgoztam bele ebbe a szócikkbe. A semlegesség max annyiban sérül, hogy Vermeer az egyik példaképem :) Remélem, megválaszoltam mindent :) – ნორბერტ კიში keskustelu 2010. március 9., 09:37 (CET)

Persze, nem sértődtem meg. Csak úgy éreztem, hogy eleget dolgoztam a cikkel, igyekeztem Ivanhoe segítségével tökéletsre megírni. Persze kellenek a tanácsok, elvégre, ez közös munka, és mások láthatnak benne olyat, ami bajos lehet. Szóval azért köszönöm. Beírtam a hiányzó dolgokat a lapra. Töröm a fejem azon a fránya mondaton, hogy jobb?:
  • A múzsa kezében lévő kürt a háttérben látható térképen a hágai holland udvar (az Orániai-ház rezidenciája) felett látható.
  • (a háttérképeket annyira kidolgozta), hogy A festőművészt című képen a térképen még a hágai holland udvar (az Orániai-ház rezidenciája) is észrevehető / felismerhető.

ნორბერტ კიში keskustelu 2010. március 9., 20:06 (CET)


Amúgy annyira fontos lett nekem ez a szócikk, hogy elkezdtem finnre is lefordítani. Feldobtam azért oda egy "javítsátok-ki-kérlek-met-szar-a-finnem" sablont, de azért elég pofás: fi:Johannes Vermeer A szerkezete ismerős lesz neked :) Basszus, már vagy 10 éve tanulok finnül, de még mindig van nyelvtani hibám, ebből látszik, milyen nehéz nyelv a finn. – ნორბერტ კიში keskustelu 2010. március 9., 20:10 (CET)

Megnéztem, milyen, ha beleteszem a teáltalad javasolt mondatrészt a szövegbe: nem jó. Nem a kürt megléte a lényeg, az csak jelöl, a lényeg a háttérben kidolgozott térkép, és hogy a kürt végének elhelyezésével politikai hovatartozást fejt ki. Bár ez utóbbi ebben a fejezetben asszem nem jön elő, a fő lényeg az, hogy a térképeket a felismerhetőségig kidolgozta. Az előbb írt két mondatom közül a második talán még megfelel ennek. Szerinted? amúgy köszönöm a dicsérő szavakat. A finn amúgy nem gáz, én oda vagyok érte (ha írsz e-mai címet, küldök neked gyönyörű finn dalokat :)) Misszióm a finn kultúra terjesztése. – ნორბერტ კიში keskustelu 2010. március 9., 20:56 (CET)
OK, átírtam a msáodikra. Amúgy igyekeztem a festmények nevét a cikkben is úgy írni, mint a végén. El is felejtette, hogy ez a festészet allegóriája nevet viseli, átírtam. – ნორბერტ კიში keskustelu 2010. március 9., 21:19 (CET)
Ezt az infót a camera obscuráról a források hozzák, őszintén: én nem látom rajta, hogy azt alkalmazta. Carel Fabritius egyik képén lehet látni, de nagyon, Vermeer ezen képein nem látom. Állítólag torzítja az élességet, de én ezt a Delfti látképen nem láttam, ahogy a meghajlott síkot sem. De a források így írják, így nem vitatkoztam velük. – ნორბერტ კიში keskustelu 2010. március 9., 21:59 (CET)

De csak hogy jobban átérezzem Vermeert, a napokban festésre adtam a fejem, anyám legnagyobb örömére, az egész lakás olajfestékszagban úszik... :) Egy finnországi naplementét festek, azt, amit még 2007-ben fotóztam le (ezt: http://www.flickr.com/photos/34354153@N08/3193126337/). – ნორბერტ კიში keskustelu 2010. március 9., 22:05 (CET)

Pont a színei miatt szeretném megfesteni, de még nem találtam el az élénk égszínt. De az én fő műfajom a faégetés. A múlt hétre végre elkészült Sándorfi István lánya számára egy képem. Ez egy sándorfi kép erősen átalakított változata. Ez hogy tetszik? Azért van árnyalati eltérés a feje mellett, mert négy darabban tudták csak összeszkennelni, akkora. – ნორბერტ კიში keskustelu 2010. március 9., 22:16 (CET)
Ja, mielőtt megkérdeznéd, hogyan készült, íme egy kis videó, amit a múlt héten készítettem: http://www.youtube.com/watch?v=KLNEeJL6pXQ Ez az első igazi videóm, jó a zene, max a szövegelésem rossz... – ნორბერტ კიში keskustelu 2010. március 9., 22:18 (CET)

Hangianix, ez aranyos, nekem Brusvilix tetszett :) Kár, pedig pont a hangja lett volna fontos benne :) Megnéztem, az a Thutumoszisz kép nem nagy durranás, technikailag :) – ნორბერტ კიში keskustelu 2010. március 9., 22:46 (CET)

Hát hiszed vagy sem, én tudok egyenes vonata húzni, sőt, nagyon jól látom a millimétereket-centiket is, volt, hogy tökéletes 10x10 milis négyzete rajzoltam szabad kézzel :) – ნორბერტ კიში keskustelu 2010. március 11., 00:08 (CET)

Hm...

Miről beszélsz...? Nem értem :-(. Már megint lemaradtam valamiről? – Ivanhoe sherwoodi erdő 2010. március 9., 21:26 (CET)

Vigyor csak azt ne mondd, hogy nem lett igazam...– Ivanhoe sherwoodi erdő 2010. március 9., 21:55 (CET)

Ez szerintem is így van. A jó szócikknél kap az ember vérszemet, hogy minden még tökéletesebb legyen... Mikor is köthetek bele a legközelebbi kiváló szócikkedbe? :-)Ivanhoe sherwoodi erdő 2010. március 9., 22:22 (CET)

Ha jól láttam sablon-ügyben Ogodej már egészen előrehaladt Raziel allapján, és tényleg nagy szükség lenne a rendbetételükre, mert így elég nehézkes egységes formát várni a kiemelésen. Most is ott a Kőszeg cikk. Szét kéne szedni a hivatkozásokat, forrásokat, opcit-olni. Ha lenne egy egységesen elfogadott, de legalábbis "idenézz, itt van leírva, hogyan csináld helyesen" sokat lendítene a dolgon. Tutanhamon kiállítással hogy állsz? – Ivanhoe sherwoodi erdő 2010. március 9., 22:43 (CET)

Kedden?????? Én is akkorra tervezem :-), talán meló után nem lesznek annyian... A Jegymesternél lehet előre jegyet venni és kinyomtatni. SZia,– Ivanhoe sherwoodi erdő 2010. március 11., 08:03 (CET)

SZia! Sikerült eljutnod a kiállításra? Én voltam és engem lenyűgözött. Maga a szervezés is, meg a replikák. – Ivanhoe sherwoodi erdő 2010. március 19., 21:27 (CET)
Szia, mivel én nem láttam az eredetit, nekem a maszkon sem tűnt fel hiba. Azt olvastam a weboldalon, hogy mindennemű fotózás tilos. Ezek szerint mégsem. Ez bosszantó, mert én is vittem volna a gépem, de e végett nem megyek vissza még egyszer. Egyszóval nagyon színvonalas kiállítás, örülök, hogy elmentem. – Ivanhoe sherwoodi erdő 2010. március 23., 21:57 (CET)
Remélem szerencséltetsz minket egy-két jó képpel!Ivanhoe sherwoodi erdő 2010. március 24., 22:02 (CET)

Szia! Ránéznél?Tambo vita 2010. március 12., 18:34 (CET)

Köszönet

Szia! Köszönöm szavazatodat és építő kritikáidat, a Jan Vermeer van Delft szócikk kiemelt lett. Üdv: – ნორბერტ კიში keskustelu 2010. március 13., 11:06 (CET)

Anna May Wong

Szia! Kérlek nézz rá a szavazásra, ahol szükségest tettél. Szajci reci 2010. március 17., 06:25 (CET)

látja? nem látja? na látja!

Helló Horemweb!

Éppen a szerkesztői lapodat néztem, amikor megírtad a második üzenetet (kicsit alábecsültél, kattintani még tudok ;-))). Nem látom a Szudoku kedvelő userboxot... Megvárod az engedélyt? ;-)) Örülök, hogy Te is szereted, én eddig már kb. kétezret fejtettem meg. Legfrissebb bánatom, hogy a buszon felejtettem egy Szudoku könyvemet, aminek még 10%-a sem volt megfejtve. – Porrima vita 2010. március 18., 22:43 (CET)

Most már én is látom.

További sikeres Sudoku megoldást és WP szerkesztést kívánok: – Porrima vita 2010. március 18., 23:31 (CET)