Szerkesztővita:Hannababa86/Archív 02

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Nevek

Szia! Szerintem külön szócikket semmiképpen, hiszen pl. az USA-ban bármit lehet anyakönyvezni, akár a szekrény szót is, és az is elég bizarr lenne névnek. :-) Tehát gyakorlatilag egy komplett angol szótárt beírhatnánk, minden egyes szavát névként felfogva, plusz ott van még a többi nyelv. Ráadásul a szülők fantáziája sosem apad ki, egy egész szerkesztőgárda kellene az újabb és újabb bizarr nevek cikkesítéséhez. Viszont én akarok írni külön cikket (nyelvészeti és kultúrtörténeti) szempontból a névadásról, bár először csak a magyarról, de lehet cikk az angol névadásról, bolgár névadásról, francia névadásról, stb. Ezekben a cikkekben ezeket a bizarr neveket meg lehetne említeni. Külön "bizarr nevek" cikket, vagy "bizarr nevek listája" cikket se javasolnék, a fenti okokból (sose lenne vége a listának). De persze fel lehet vetni ötletként a kocsmafalon. – Perfectmisside írj, ha azt akarod, hogy el is olvassam 2009. november 23., 21:15 (CET)

Charles Aznavour‎

Szia! Jeleztem a módosításnál, hogy a vitalapon indoklom, miért tettem be a szubcsonk sablont. Ha törölted, jó lett volna indokolnod, pontosabban a cikk kiegészítése után teljesen természetes lett volna az eltávolítás. Így azonban eltávolítottad a figyelmeztető jelzést és nagy valószínűséggel minden marad a régiben. Elnézésedet kérem, de a szubcsonkot ismét visszaállítom. Remélem az ötödik napig lesznek akik tovább írják a szócikket. Üdv.! – Kispados vita 2009. november 24., 15:49 (CET)

Dunaújváros

Hát tényleg kicsi. :-)Ary vita 2009. november 30., 19:44 (CET)

Kémia sablon

Szia! Szerintem alapvatően jó a csoportosítás. Két kisebb megjegyzésem lenne. A dendrimereket én mindenképpen kivenném, ugyanis ez túlzottan specifikus dolog az általános felsorolásban. Helyette (de nem a helyére, hanem egy sorral feljebb) a Biokémia · Gyógyszerkémia · Polimerkémia -sorba betenném a Szupramolekuláris kémiát. A másik inkább csak megjegyzés: a Polarimetriát és Refraktometriát áltlában a spektroszkópia tárgykörébe sorolják (ezek is elektromágneses jelenségek révén vizsgálódnak), bár ez eléggé önkényes. Ha a többiek is így fognak érvelni, szerintem célszerű kivenni, ha nem, akkor maradhat. Poganyp (csevej) 2009. november 30., 23:48 (CET)

Igen, szerintem jó lesz így. Aki még talál benne kiegészíteni valót, az majd úgy is kiegészíti. Poganyp (csevej) 2009. december 1., 13:08 (CET)
Hello Hannababa,

Kösz a hozzászólási alkalomért. Elnézést, ha Poganyp-nél valamivel szigorúbban ítélem a sablonjavaslatodat, amit láttam már megjelent mint cikk. Szerintem nem 100%-osan tökéletes. A sablonod úgy értékelhető, mint egy osztályozó sablon, amiben a címek mind alkategóriáknak szolgálhatnak, amelyek mindegyikének is lehet alkategóriájuk, úgy hogy végülis egy sablon Infobox alakjában jelenhessen meg a kémiai tárgyú cikkek tetején.

Sajnos a magyar Infoboxok nincsenek még megfelelően osztályozva. Így én a sablodonat, hiányosságai miatt is értékesnek ítélem, főleg azért, mert a következetes kategóriarendszerezés hiányára igen jól rávonja a figyelmünket.

Nem mondanám, hogy az angol nyelvű rendszerezés tökéletes, de legalább útban van.

Az angol Category: Infobox templates magyar megfelelője a Kategória:Infoboxsablonok, amiben nincsen egyetlen tudományos alkategória sem ! Ezzel szemben az angolnak 12 alkategóriája van, amelyek egyike Science and nature infobox templates (Tudomány és természet Infobox sablonok) összesen 10 alkategóriával, ami egyike Chemistry Infobox templates (Kémia Infobox sablonok). Ebben a következő két alkategória van: 1. Chembox templates (Chembox sablonok) 140 taggal és Periodic system templates (Periódusos rendszer sablonok) 114 taggal.

Az utóbbi sablon álkalmázási példáját az Aktinium (Ac) elemre itt idézve ez így néz ki (kattints a nyílra):

[[1]]

Azt még nem néztem meg, hogy van-e Aktinium cikkünk, vagy sem, de az angol adatait jól használhatnák és a kategória adatait is egy sablonkészítésre a Kémiai elemek alkategóriájában.

Egy Kémiai elemek, vagy az angol cikk alapján Periódusus rendszer kategóriája a Kémia sablonba jól beleillene de ez sablonodból még hiányzik. Nézd meg a sablonodat, hogy mi más hiányosságot fedehetsz fel. Én is ismét rá fogok nézni, kiegészítés céljából. Gratulálok, hogy ebbe a nagy fába bele merted vágni a fejszédet, de sajnos csak egy ágat sikerült ezideig levágnod. Azt még hozzá kell adnom, hogy a te sablonod sokkal jobban kiterjedt az angolnál, csak kisebb kipofozást igényel, hogy annál sokkal jobb legyen. Remélem, hogy ami késik nem múlik. Én jelenleg egy Mérnök alkategória szerkesztésén töprengek, ami valószínűleg az életrajz Infobox sablonjának lesz egy alkategóriája. Jó szerkesztést kívánok. LouisBB vita 2009. december 2., 19:58 (CET)

Hello Hannababa,

Egy kis gondolkozási időre számítottam mikor az előző megjegyzést tettem, de lapomon való válaszoddal megsürgettél. Nekem a következő az elgondolásom, amely pontjait ellenőrízheted az irodalomból (Google alapján a legkönnyebb)

  1. A Szerkezeti kémiát az elmélet alá tenném
  2. A fizikai kémia alsablonjává tennék az elemek, gyökök felismerésére szolgáló fizikai mérési módszereket, amelyeket olykor az Altalános kémia körébe is raknak
  3. Az Átalános kémia alsablont törölném
  4. A Szerves kémia alsablonjává tenném az
    1. Osztályozás és nevezéktant
    2. Szerves kémiai analitikát
    3. Szerves kémiai kémikus(ok) nevéhez kapcsolt reakciókat
  5. Törölném a történelem sablont (nem tudom elképzelni hol használnád ezt)
  6. Törölném a Kémikusok sablont. Ehelyett tennék egy Kémikusok kategóriát a Személyek Infoboxsablonjai Sablon:Infobox tudós alkategóriájaként
  7. Hozzáadnék egy Vegyipari műveletek kategóriát
  8. Hozzácsatolnék egy Környezetvédelmi kémia kategóriát

A sablont megszépítheted nyitó-csukó ablakokkal az első főkategória használatára, ami révén azok alkategóriáit külön sorra is teheted alfabetikusan jobb áttekinthetőségre. Lásd például a Kvantummechanika cikk Infobox sablonját. Csak szólj ha segítség kell erre.

Nem tudom ismered-e az általános szabályt egy kategória készítésére, ami az, hogy legyen legalább öt cikk ami egy új kategóriába tartozhat.

Üdv, LouisBB vita 2009. december 2., 23:39 (CET)


Helló! bocsi, hogy ilyen későn válaszolok neked, de enm igazán van már időm wikipediázni. és manapság már más irányban mozgok, a kémia ilyen rejtelmeiben nem vagyok otthonos. számomra ésszerűnek tűnik ez a csoportosítás, de jómagam nem értek túl sokat a dologhoz. főleg szerves kémiával, az utóbbi időben biokémiával ismerkedem. szerintem ok a sablon. szóval szerintem mehet a portálla. bocsi mégegyszer hogy ilyen későn. minden jót! – Jozeee vita 2010. február 6., 14:51 (CET)

Origo

Szia! Egy kérdés hangzott el a linkjeiddel kapcsolatban itt: Wikipédia:Kocsmafal (egyéb)#Origo-marketing. Megnéztem, és a felvetés sajnos tényleg nem tűnik alaptalannak. Sokat szerkesztesz, és hasznos munkát végzel, de a spammelés/reklámozás a sokat szerkesztőktől sem fogadható el. Jó lenne, ha reagálnál a kocsmafalon, hogy tisztázni tudjuk. Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. december 17., 08:27 (CET)

Boldog karácsonyt!

KeKaÜ / BUÉK! ☺

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok! – Einstein2 Einstein2 blablabla, és más zagyvaságok 2009. december 20., 18:40 (CET)

Brittany Murphy

Szia!

Meg tudnád írni róla a cikket? Szegény tegnap meghalt... :((( Köszönöm! – OrsolyaVirágHardCandy 2009. december 21., 10:15 (CET)

Köszi! Nagyon szép lett! – OrsolyaVirágHardCandy 2009. december 21., 15:20 (CET)

87.229.0.201

Azon vagyok, de ezt az őrült szócikk gyártó gyereket már le kéne lőni:), mert igaz, hogy, az jó, hogy keletkeznek a cikkek, de a selejtek gyártására nincs szükség, hogy más dolgozzon utána.Peadar vita 2009. december 21., 22:11 (CET)

Hasznosnak hasznosak, csak olyan iramban dolgozik, hogy azt minőségileg nem lehet követni, ráadásu az én szerkesztéseimre kattant rá vagy be.:) Én is olvastam a beírásokat, de mit lehet tenni azzal, aki nem regisztrált, hülye lenne válaszolni.Peadar vita 2009. december 21., 22:20 (CET)

Karácsony

Csillagszóró szórja fényét,

árasztja a szeretetet s a békét.
Angyalka száll házad felett,
hogy átadjon egy üzenetet: BOLDOG KARÁCSONYT!
Istvánka posta 2009. december 21., 22:44 (CET)


Britanny Byrnes

Szia!

A fentit tudnád kicsit javítani, ha ráérsz? Köszi, – OrsolyaVirágHardCandy 2009. december 24., 18:54 (CET)

Visszaállítás

Tied a pálya :) Pilgab üzenet 2010. január 4., 18:57 (CET)

Addams Family – A galád család

Szia! Ennek mi a forrása? Szajci reci 2010. január 5., 20:44 (CET)

Muszáj sajnos. Mert a magyar wikinek a véleményem szerint jó minőségűnek kell lennie, ehhez pedig forrásokra van szükség. Sajnos kevesen osztják a véleményem. Tudod én az új cikkek ellen vagyok. Köszi, hogy beírod:D Szajci reci 2010. január 5., 20:55 (CET)

ha érdekel

Wikipédia:Szerkesztők véleményezése/Középkorral foglalkozó anonHkoala 2010. január 16., 15:56 (CET)

Zene-évek

Nem a kedvedet akartam elvenni, csak ez oltári nagy meló. Főleg az '50-es évektől kezdve, az 60 év. Csonkokkal teleszórni a Wikit, a meg nem írt kapcsolódó szókikkektől pirosló lapokkal, meg nem látom igazán értelmét. Még a fontos magyar történéseket sem lenne könnyű összeszedni igazi forrás híjján. Én legalábbis nem tudok olyan antológiáról, ami ebben segítene, leszámítva a Magyarock története (Jávorszky-Sebők) két kötetét, de ott is csak a fontosabb kiadványok, történések szerepelnek. Szóval, ezt gondolom, de persze ez csak az én véleményem, szóval nem kell egyetérteni vele. :-)Ary vita 2010. január 20., 15:44 (CET)

Egy-két napot várhatsz még a törléssel, hátha valaki, aki lelkes, csatlakozna hozzád. A sablont ne töröld, szerintem, akkor sem. Elég a 2009-es szócikket. – Ary vita 2010. január 20., 15:51 (CET)

forráshiány

Kedves Hannababa!

Betettem a Partivivus, stb. alá a fordítás fejezetet és benne a német eredeti címét. Most nem tudom, kell-e még a forrás felkutatása vagy sem. – Klug Csaba Ferenc vita 2010. január 22., 11:39 (CET)

Butella

Bocsánatot kérek, nem akartam a visszavonás látszatát kelteni, csak túl sok dolgot változtattam egyszerre... Stewe Feedback 2010. január 22., 11:39 (CET)

Ez csak természetes. :) De megizzadtam, mire hozzáfértem a szakaszhoz, van valami oka, hogy ki van kapcsolva a szakasz szerkesztés? – Stewe Feedback 2010. január 22., 12:07 (CET)

Úgy értettem, itt nem lehet szakaszt szerkeszteni, az egész szerkesztői lapot meg kell nyitni. – Stewe Feedback 2010. január 22., 12:11 (CET)

Partitivus

Bocsánat.Elírtam. Különben a Baszk nyelv esetek képzésével foglalkozó részének táblázata az iránymutatást.– Klug Csaba Ferenc vita 2010. január 22., 11:46 (CET)

Honlap linkek infoboxban

Hello! Csak gondoltam szólok. Ha az infoboxba azt írot, hogy http://www.rubiconrock.hu/, akkor a sablon által generált link az lesz, hogy http://http://www.rubiconrock.hu/, mert automatikusan elé teszi a http:// előtagot. Bénán csinálta meg, aki megcsinálta, de ez van. Szóval elég onnan kezdeni az infoboxokban a honlapcímeket, hogy www. – Ary vita 2010. január 22., 19:39 (CET)

Üdvözölj!

Szubcsonkjelzést tettél egy olyan lapra, amelynek a létrehozóját még senki nem üdvözölte. Lassan lejár az 5 nap, Inconnue (vita | szerk.) vitalapja mégis piros.

Kérlek erre jobban figyelj máskor. Mielőtt szubcsonkra vagy törlésre raknál egy lapot, nézd meg a laptörténetet, és – ha eddig nem történt meg – üdvözöld a cikket létrehozó szerkesztőt. Ehhez csak ennyit kell a vitalapra írni: {{subst:üdvözlet}}

Továbbá érdemes felhívni a szerkesztő figyelmét arra, hogy mi a gond a szerkesztésével, esetleg hol hibázott. Egyáltalán: Mi az a szubcsonk? Mi a baj a szubcsonkokkal? (WP:SZUB)

„Fontos megérteni, hogy a kezdőkre szükség van a közösség növekedéséhez és a diverzitás fenntartásához. A kezdők bevonásával biztosíthatjuk a tudás, vélemények és ideálok sokszínűségét, növelhetjük a Wikipédia értékét és megbízhatóságát, és megőrizhetjük semlegességét.”

Wikipédia:Ne harapd le a kezdők fejét!

Köszönöm. – CsGábormegbeszélés 2010. január 23., 20:18 (CET)

Apró kiegészítő megjegyzés: a gyakorlat szerint akkor üdvözlünk valakit, ha már végzett szerkesztést. :-) Cassandro Ħelyi vita 2010. január 27., 14:22 (CET)

Néprajzi műhely

Szia! Hogyne, nyugodtan egészítsd ki, de azt azért hozzátenném, hogy a műhely-kezdeményezésem már 2 éves. Akkor hamvába halt a műhely ötlete, és azóta sem akarta feléleszteni senki. – Perfectmisside írj, ha azt akarod, hogy el is olvassam 2010. január 25., 20:23 (CET)

Ez jó kérdés. Szerintem legyen alkalmi vagy egyéb népszokás, jobb híján és egyelőre. Amúgy itt a szakaszcím mellett nem találtam szerkesztésgombot. Ez direkt van így a vitalapodon vagy csak nem találtam meg? – Perfectmisside írj, ha azt akarod, hogy el is olvassam 2010. január 25., 20:30 (CET)
OK, hozzáírom. A szakaszszerkeszthetőség ügyében szerintem a Műszaki Kocsmafalra kellene írnod. Persze csak akkor, ha téged zavar, hogy nem lehet szakaszonként szerkeszteni. Amúgy szerintem a különleges kinézete miatt nem lehet, úgy értem, valami biztos el lett állítva, amikor beállítottad, hogy így nézzen ki a vitalapod, ahogy most kinéz. – Perfectmisside írj, ha azt akarod, hogy el is olvassam 2010. január 25., 20:45 (CET)

Nevek

Kösz, hogy szóltál. A Dönizt már törölték, mire odaértem, a Szebasztián anyakönyvezhető, ezért redir lett a Sebestyénre, a Bodo-t pedig azonnalira tettem, mert csak Bodó alakban ismert a magyarban, arról meg már van cikk. – Perfectmisside írj, ha azt akarod, hogy el is olvassam 2010. január 27., 19:59 (CET)

IMDb sablonok

Szia! Több cikkben a filmekre az {{imdb név}}(?) sablonnal hivatkozol, ami nem működik, mert hibás linkre mutat. A filmcímekre az {{imdb cím}}(?) sablonnal tudsz hivatkozni. Üdv: Silvio Üzenj! 2010. január 28., 09:16 (CET)

Öööö a színész infoboxban már ott vannak a port.hu és az imdb paraméterei egy ideje... {{színész infobox}}(?)Timish sablongyári üzenőfal 2010. január 29., 21:50 (CET)
És lőn. – Timish sablongyári üzenőfal 2010. február 1., 19:28 (CET)

zenei portálról kellene nekem egy lektor segítsége

A Ian Van Dahl volt egy csonk. Lett belõle cikk. Én sajnos Elvis kortársa vagyok és nem vagyok benne a szakzsargonban. Nagy bátran lefordítottam, már amennyire a nyelvismeretem (ezúttal a magyar) ezt megengedi. Hiába húsz éve élek itt Németországban. A 16 éve fiam bár benne van most épp a techno lázban, de õ csak németül tud. Ajánld be kérlek valakinek a cikket, hogy ne legyen a Wiki kissé mosolyogni való.Most látom, hogy Te csináltad az R-port cikket. Ezek szerint Te magad is tudnád lektorálni Ian Van Dahl cikket. Kérlek tedd meg. – Klug Csaba Ferenc vita 2010. február 3., 01:38 (CET)

Elkezdtem lektorálni, de írtam Klugnak, hogy ilyet ne csináljon többet, mert ez a cikk egy horror. A magyar nyelvhez csak nyomokban van köze. – Ary vita 2010. február 3., 12:11 (CET)

Filmkatalógus

Szia, azt kéne megnézni, hogy milyen az URL-je ezeknek. Ha ismétlődő minta van benne, mint az IMDB-nél, vagy Port.hu-nál, akkor lehet rá generálni sablont, ha viszont random számok és betűk, akkor nem valószínű. sajnos itt az irodában nem tudom megnézni, mert az irodai smartfilter letiltja a filmkatalógus oldalát, mint "entertainment, nudity" (LOL). Vagyis majd csak este fogom tudni megnézni. Ha sürgős, a műszaki kocsmán is felvetheted, és az épp arra járó műszaki guruk megoldják, ha tudják. Ha nem sürgős, akkor este otthonról én nekilátok. Üdv, – Timish sablongyári üzenőfal 2010. február 10., 10:17 (CET)

Na Dani megnézte nekem, lehet sablit csinálni rá. Akkor majd este :) – Timish sablongyári üzenőfal 2010. február 10., 10:28 (CET)
Kész: Sablon:Filmkatalógus.huTimish sablongyári üzenőfal 2010. február 10., 21:25 (CET)

Odescalchik

Szia! Az Odescalchi család cikkében a Kamjonkai Szemző László nevű úr melyik lánytestvért vette el (F5 és F6 jelűek)? Mert mindkettőnél ő szerepel férjként, ráadásul azonos esküvői dátummal :) Alensha 2010. február 11., 15:48 (CET)

A. Lange & Söhne

Szia! Látom, másolmány sablonnal megjelöltél pár cikket. Mindet a luxorium.hu oldalról másolták, és éppen azon megy a vita a Járőrök üzenőfalán ill. az Egyéb Kocsmafalon, hogy töröljük-e az összes cikket, amit onnan másoltak, (fel is vannak sorolva ezek a cikkek) mert a cikkek végére be volt írva a luxorium.hu, és így szerintem és mások szerint is a cikkek csupán szpemmelési céllal jöttek létre. Az alapcikket, ami magáról a honlapról szólt, már törlési eljárás keretében töröltük. – Perfectmisside írj! 2010. február 15., 09:55 (CET)

A szerkesztő egyrészt regisztrált, másrészt anonként is pakolt fel jónéhány cikket, és természetesen figyelmeztettük, nem is egyszer, de a füle botját se mozdította, csak töltötte fel tovább a cikkeket. A cikkei listájából úgy vettem észre, hogy ábécésorrendben tölti fel őket, így várható, hogy még lesznek ilyen cikkek. Szerintem is törölni kellene őket, nem csak azért mert másolmányok, hanem mert ha kivesszük belőlük a reklámot, akkor semmi hasznos tartalom nem marad bennük. Az Aspen városról szóló cikket pl. külön azonnalival töröltettem, mert azon kívül, hogy le volt írva, hogy hűdemenő síparadicsom, csak azon hírességek nevét tartalmazta, akiknek van ott háza. A Wikipédia szempontjából ez így nulla. Én is törölném mindet, de egyelőre az a párt erősebb, akik szerint ki kell venni belőle a reklámot, és a maradékra tenni egy szubcsonk-sablont. Szerintem viszont felesleges ennyit dolgozni velük. – Perfectmisside írj! 2010. február 15., 10:17 (CET)

Semmit nem várok, csak szóltam, hogy a cikkek, amikkel foglalkoztál, már amúgy is vita tárgyát képezik. – Perfectmisside írj! 2010. február 15., 10:26 (CET)

Czirbusz Géza

Kedves Hannababa! Köszönöm a javításokat, még nagyon kezdő vagyok!Petej vita 2010. február 15., 18:07 (CET)

Tervek

Hogy én a terveidet (és Téged) eddig hogy nem vettelek észre??!! Enyém a szégyen! És ahol lehet, támogatlak! – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. február 17., 10:07 (CET)

Igen, azokra! Egybeesik az én érdeklődésemmel, már csak azt nem tudom, hogy időt honnan veszek hozzájuk! De mindenesetre figyelek! :-) Üdv, – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. február 17., 10:41 (CET)

Példabeszéd

Kérlek nézz bele ebbe, és legalább fusd át, legfőképp a Példák részt, hogy a jövőben ilyen ne fordulhasson elő: Vita:Perzsiai muszlim uralkodók listája , nem kell véleményezni, vagy kiállni mellettem, csak tudjál róla, ha még eddig nem.Peadar vita 2010. február 24., 04:25 (CET)

sablon

szia, van mér ilyen sablon:

{{S-start}}
{{succession box |
 before= [[Emanuel Lasker]] |
 title= ''Sakkvilágbajnok'' |
 years= 1921–1927 |
 after= [[Alekszandr Aljehin]]
}}
{{end box}}

A title-nél átírod mr olypmiára, és értelmeszerűen kitöltöd a többit is. :) Még nem tudom mikor lesz sportoló infobox, ehhez kéne a sportosok szakvéleménye is, mert sajna nem egyszerű a dolog. – Timish sablongyári üzenőfal 2010. február 27., 17:39 (CET)

Jogsértő sablon

Szia! Arra szeretnélek megkérni, hogy ha egy cikket jogsértő sablonnal látsz el, akkor ne felejtsd el a cikk nevét beírni a Wikipédia:Szerzői jogok valószínű megsértése oldalra az aznapi dátum alá. Köszönöm. Szasza post 2010. március 1., 09:49 (CET)

Szia! Remélem nem baj, hogy megelőztelek, csak azt hittem elfelejtetted, mert már kb. 20 perce rátetted a jogsértő sablon a cikkre. További szép napot! Szasza post 2010. március 1., 10:08 (CET)

Vénusz

Szia!

Ary még az ősszel rátette a Venus (együttes) cikkedre a jogsértő sablont, így azt hiszem át kéne még kicsit dolgoznod a cikket. Előre is köszi, – OrsolyaVirágHardCandy 2010. március 5., 11:42 (CET)

Értem. Akkor szedd le róla a sablont. – OrsolyaVirágHardCandy 2010. március 5., 12:08 (CET)

Kroki

Szia! Kicsit összefutottunk a Krokodil kommandó rendberakásán, remélem, nem volt gáz. - RepliCarter Wormhole 2010. március 8., 22:34 (CET)

Win Some Lose Some

Szia! Kösz, hogy beraktad a kategóriát! Megint sikeresen elfelejtettem átnevezés után. – Krisztavita 2010. március 11., 12:12 (CET)

Kategorizálás

Szia Hannababa86! Nem igazán értem, hogy miért kategorizáltad újra az olasz településekről szóló cikkeket mint pld itt. Alapvetően azért voltak létrehozva az egyes megyékre vonatkozó kategóriák (mint pld Nápoly megye települései), hogy a magasabbrendű kategóriák, így Campania települései és Olaszország települései nem duzzadjanak hatalmasra. Ha minden települést behelyezünk az Olaszország települései kategóriába is, akkor előbb utóbb a kategóriában lévő szócikkek száma eléri a 10000-t és így kezelhetetlenné válik. Te hogyan látod a problémát? Üdv– Istvánka posta 2010. március 11., 18:11 (CET)

Szia! Semmi gond, majd bottal visszavonom a kategorizálást. További jó szerkesztést kívánok. Üdv– Istvánka posta 2010. március 18., 08:14 (CET)

A HotCat-et a Beállításaidnál kell engedélyezni. Klikk a Segédeszközök fülecskére és ott kipipálod a HotCat sort, mentés és már működik is. A szócikk alján megjelenik a kategóriák sorában egy +/- jel és annak segítségével adhatsz hozzá, vagy vehetsz ki kategóriát egy cikkből. Üdv

Kért cikkek lap szerkesztési összefoglalója

Szia! Korábban is kértelek már, most is arra szeretnélek kérni, hogy a Wikipédia:Kért cikkek lap szerkesztési összefoglalójába linkeld be azt a kész cikket, amit kiszedsz a listáról. Tehát az lenne a kérésem, hogy ne azt írd az összefoglalóba, hogy mondjuk Gergely Róbert kész, hanem azt hogy [[Gergely Róbert]] kész. Ezzel megkönnyíted a járőrök dolgát. Köszönöm, hogy ilyen lelkesen és kitartóan karbantartod ezt a listát. CsGábormegbeszélés 2010. március 16., 21:38 (CET)

Ne haragudj, én emlékeztem rosszul, korábban nem ezzel kapcsolatban írtam. Szóval csak azt akartam mondani, hogy a szerkesztési összefoglalóban is lehet belső hivatkozást készíteni. :-)CsGábormegbeszélés 2010. március 16., 21:52 (CET)

Infobox

Szia! Nincs ötleted, hogyan lehetne az infoboxba helyezett képek méretét módosítani? Megpróbáltam külön féle trükköket, a Rajkai Zoltán szócikkben. Sajnos nem vezetett eredményre.A megoldás lehetne, hogy új mérettel újra feltöltöm. Én elsősorban ilyen problémák miatt kerülöm az infoboxok használatát. Az általad készített infoboxokkal kapcsolatban nincs semmi gondom, hiszen kerülöd az információk duplázást, a születési évszám csak az egyetlen ilyen, ennyit viszont megér a dobozos kiemelés. Üdv.! További jó szerkesztést és kellemes ünnepet kívánok! – Kispados vita 2010. április 2., 10:45 (CEST)

Kastélyok

Szia, láttam ezt az allapodat. A listában 104. "Csanádi püspöki kastély" néven feltüntetett épület kapcsán írok - ez ugyanis nem más, mint a Püspöki rezidencia és kápolna (Makó), amiről már cikkünk is van. Az épületben ugyanakkor semmi kastélyszerű nincs; egy egyszerű kis fehér kápolna hozzátoldva egy 44 méteres püspöki hivatal, gyakorlatilag úgy néz ki mint egy fehérre vakolt falú polgárház. Ezen a képen talán jobban látszik az egész. Üdv, – Burrows vita 2010. április 5., 09:49 (CEST)

Hát a könyv alcímének kategóriájába - Csongrád megye kastélyai és kúriái - szegről-végről beleillik, valószínűleg ezért listázhatta ő is az épületet, de kastélynak nem mondanám. :-)Burrows vita 2010. április 5., 10:35 (CEST)

Mc Hawer

Te egy csoda vagy, kedves Hannababa! Mi csak kerülgettük napok óta, te meg fogtad, összepofoztad, kisütötted stb. :) Mivel egyszer már törölve volt, ezért ez /Új néven született, de most így át lehet nevezni /Új nélkülivé, ugye? – Pagonyfoxhole 2010. április 5., 11:47 (CEST)

Hát igen, most újra megnéztem, a mondatok egy része a honlapról származik, áttéve egyes szám elsőből harmadikba, ugyanúgy, mint a törlésre javasolt verzióban. Érthetetlen módon a boxban nem nyílik a hivatalos honlap, a hivatkozásban meg igen. Azonkívül két k-val írja a nevét Tekknő. Kíváncsi vagyok, Jocivan jár-e még erre valaha, miután idelapátolta ezt a... – Pagonyfoxhole 2010. április 5., 12:37 (CEST)
Átfazoníroztam az /Újat, így talán már nem jogsértő. Megtennéd, hogy egyet csinálsz a kettőből? Én ehhez még nemigen értek. (A címbe is két k-val kell a Tekknő!) – Pagonyfoxhole 2010. április 5., 13:50 (CEST)

Köszi, megjegyzem. :) – Pagonyfoxhole 2010. április 5., 14:35 (CEST)

Re: Starity sablon

Szia! Természetesen nincs akadálya, otthon megcsinálom. – Mex plática 2010. április 7., 16:10 (CEST)

Nem, teljesen jogos a felvetésed, én voltam lusta úgy megcsinálni, ahogy kellene. De legalább már tudom, mi alapján kell. :-)Mex plática 2010. április 7., 16:16 (CEST)

Elkészült. Remélem, így megfelel. :-)Mex plática 2010. április 7., 18:19 (CEST)

:)

Szia! Láttam, amit Flakynak írtál, csak azzal kapcsolatban jegyezném meg, hogy nem mindig a másik vitalapján válaszolunk, van, aki a sajátján szokott, és van, aki kifejezetten kéri, hogy ne másszon szét több vitalapra a beszélgetés (akinek ki van írva a vitalapjára, hogy mi a preferenciája, annál igyekszem be is tartani, nekem meg mondjuk mindegy, ki hova ír:) Alensha 2010. április 8., 20:45 (CEST)

Báthory – A legenda másik arca

Szia! A film a PORT.hu szerint amerikai koprodukcióban készült, az IMDB szerint viszont nem. Szerinted melyik infó lehet a helyes? – Silvio Üzenj! 2010. április 9., 10:55 (CEST)

Javítva. Nem tévedtél, két ellentétes infó van, de szerintem sem voltak benne. Bár mindkét adatbázisban vannak hibák valahogy most az IMDb felé hajlok. Üdv: Silvio Üzenj! 2010. április 9., 11:32 (CEST)
És még én vagyok alapos? :-)Silvio Üzenj! 2010. április 9., 12:39 (CEST)

csonk sablonok

Szia!

Meg szeretnélek kérni, hogy ezután amikor filmes vagy zenei témába írsz cikket, akkor NE a csonk-zene vagy csonk-film sablont használd, hanem a tematikus csonk-rendező, csonk-színész, csonk-TV, csonk-zenész, csonk-énekes, csonk-együttes és a csonk-album sablonokat! Az utóbbi pár napban több száz cikkben pontosítottam sablonokat és nem volt mókás. Köszi, – OrsolyaVirágHardCandy 2010. április 14., 14:55 (CEST)

 :O Mióta teccik szerkeszteni? :P – OrsolyaVirágHardCandy 2010. április 14., 15:08 (CEST)

kastély

Szia!

Rá tudnád tenni ápoló kezeid a Degenfeld-kastély (Téglás)ra? ;) Köszi. – OrsolyaVirágHardCandy 2010. április 28., 14:06 (CEST)

Thx. – OrsolyaVirágHardCandy 2010. április 28., 15:04 (CEST)

Kérleki segíts az Egyről a kettőben

Szia!

Légyszíves segíts nekem az Egyről a kettőre című szócikkben azzal, hogy egy képet légyszíves illesszél be és ha még tudsz akkor még információt írj bele előre is köszönöm

--HeMarica vita 2010. május 14., 20:14 (CEST)

mail

Szia!

Küldtem neked mailt, megkaptad? :) – OrsolyaVirágHardCandy 2010. május 18., 21:14 (CEST)

Szépségkirálynők, modellek - nevezetességi irányelv

Szia! Látom a szerkesztői lapodon és a munkásságodban is, hogy írtál már szépségkirálynőkről és modellekről cikkeket, és még tervezel is írni. Nincs kedved közreműködni egy rájuk vonatkozó nevezetességi irányelv létrehozásában? Pont az általad épp most kicsit feljavított Dobó Ágnes cikk kapcsán került szóba a dolog (lásd a vitalapját), de már régóta kellene. A modellekhez annyira nem értek, én csak a szépségversenyekkel foglalkozom, az ezekkel kapcsolatos cikkeket írtam és tartom karban itt a Wikipédiában. Ha érdekel a dolog, akkor egy allapomon fogok írni egy elő-tervezetet a királynőkről, amiket ki lehetne egészíteni a modellekre vonatkozó résszel. Esetleg ismersz más szerkesztőt, aki foglalkozik a modelléletrajzokkal itt a Wikipédiában? – Perfectmisside írj! 2010. május 20., 17:49 (CEST)

Ez egy nagyon jó ötlet! A tiszteletteljes kérésem az lenne, hogy a Playmata-eket is vegyétek bele, mert bmennyire is össze van mosva nálunk, a modell és a playmate nem ugyanaz. Ne legyen már olyan playmata-ekről cikk, akik X választáson 15-ek lettek. Lásd: Kelemen Anna és hasonló társai... – OrsolyaVirágHardCandy 2010. május 20., 19:35 (CEST)
Megnyitottam az allapom: user:Perfectmiss/Nevezetességi irányelv (szépségverseny-győztesek, modellek). Felőlem jöhetnek a playmate-ek is. – Perfectmisside írj! 2010. május 20., 20:04 (CEST)

Kösz a választ! Átmásolhatom az irányelv-javaslat vitalapjára, hogy más is hozzá tudjon szólni? – Perfectmisside írj! 2010. május 21., 08:36 (CEST)

Wikitali

Szia! Talán már láttad, de holnap délután háromtól wikitali lesz. Szeretettel meg vagyol híva. További infókat lásd a lapon. :-) Cassandro Ħelyi vita 2010. május 28., 11:36 (CEST)

2009 a zenében

Szia! Törlésin van a fenti cikk, ott is, a cikk vitalapján is, és a könnyűzenei műhelyben is felvetődtek kérdések, ha gondolod nézz rá! Szia! December vita 2010. június 1., 09:42 (CEST)

Can you help me translate the plot to The Princess and the Frog

Sorry, I don't speak Hungarian. But I would like the plot. Help please? Getsagotta vita 2010. június 15., 16:08 (CEST)

OK, there is also A róka és a kutya. Getsagotta vita 2010. június 15., 16:29 (CEST)
OK then please do Wilbur nagy kalandja. Getsagotta vita 2010. június 15., 16:46 (CEST)
Can you add the infobox and plot for the original Malac a pácban (film, 1973) movie? Thank you! Getsagotta vita 2010. június 15., 17:26 (CEST)
I edited the infobox. Help please? Just the infobox this time. Getsagotta vita 2010. június 15., 20:50 (CEST)
OK, I want infobox, and posibly anything else you want but infobox is good, on Bambi 2 and A dzsungel könyve 2. However Bambi 2 has an official name in Hungarian as Bambi 2 – Bambi és az erdő hercege. Getsagotta vita 2010. június 15., 22:13 (CEST)
Can you expand them then? Anything meaningful? Also another substub is Volt egyszer egy erdő. Thanks.Getsagotta vita 2010. június 16., 20:19 (CEST)
OK, we can do the plot later. But now the part in Wilbur nagy kalandja about the production could be translated. Also I think the full summary in The Princess and the Frog and The Fox and the Hound will be good. I will put in the hiden version until it gets translated. Thanks. Getsagotta vita 2010. június 16., 22:33 (CEST)
Sorry if I seem attackish. I don't mean to. Could that part in Wilbur nagy kalandja be translated though? It's ok if you can't. Also I would like to expand on the cast section in the Malac a pácban (film, 1973) article since the infobox is good. I can import the text from English and then get the translation of words like The Goose. Thanks. Getsagotta vita 2010. június 17., 20:15 (CEST)
OK, I just want this part translated: It was produced by Paramount Pictures, Universal Pictures (as the logo is seen on worldwide releases), Universal Cartoon Studios (as the logo is seen on international releases), and Nickelodeon; and distributed by Paramount Home Entertainment in North America and Universal Studios Home Entertainment overseas.

You can tell me here and I'll post it. Getsagotta vita 2010. június 17., 20:31 (CEST)

Ok infobox for A róka és a kutya 2? Getsagotta vita 2010. június 17., 21:05 (CEST)
Translate? The story of the film takes place during the youth of Tod and Copper, in which Copper is tempted to join a band of singing stray dogs. The film had an official soundtrack album released on November 21, 2006. Also The Goose, the Narrator, and the Ram and others. Getsagotta vita 2010. június 17., 21:50 (CEST)