Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztővita:Drhatvani

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Drhatvani!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: --Karmela posta 2013. március 5., 09:32 (CET)Válasz

hogyan lesz közzétéve?[szerkesztés]

Szerkesztettem a "szakkollégium" és a "Szentágothai Protestáns Szakkollégium" cikkeket Mikor ellenőrzi valaki, s hogyan? == azaz mikortól kesz közkinccsé, mikortól látható mindenki által egyadott új vagy módosított tartalom?

Drhatvani üzenőlapja  2013. március 4., 00:29‎ (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

A szerkesztések ellenőrzése általában egy vagy két napon belül megtörténik, a gyakorlott szerkesztők közül kikerülő önkéntesek, az „új változtatások járőrei” végzik, és az adminisztrátorok is, hiszen ők járőrök is egyben. Az ellenőrzés a nyilvánvaló vandalizmusok és a szerkesztő joggal védett szövegek kiszűréséből áll elsősorban, továbbá pedig technikai és formai javítást jelent, hogy a cikk megfeleljen a wikipédás szerkesztési szokásoknak. A durvább helyesírási hibák kiszűrése is ilyenkor történik. A nyilvánvalóbb tartalmi problémákra is fel szoktak figyelni a járőrök, és gyakran ők azok, akik jelzik, ha egy cikk valamiért nem felel meg az irányelveinknek. A tartalmi javítás azonban jórészt a szerkesztők-olvasók szélesebb körére marad.

Ez a járőrök üzenőfala: WP:JÜ.

Leveszem a mentorkérést a bemutatkozólapodról, mert az az érzésem, hogy csak erre az egy kérdésedre akartál választ kapni. A kérdést is áthoztam erre az üzenőlapra, de az e-mail címed nélkül, hiszen azt nem veszélytelen az interneten közzétenni.

Remélem egyetértesz mindezzel, ha nem így lenne, akkor elnézést kérek, és kérlek helyezz mindent oda, ahova jónak látod, hiszen a te bemutatkozó és vitalapodról van szó.

--Karmela posta 2013. március 5., 10:09 (CET)Válasz

Jogszabály[szerkesztés]

Ne haragudj, ha ezt most más járőrökre hagyom, de nem érek rá. Egy megjegyzésem azért mégis lenne hozzá: a Szakkollégium cikkbe komplett jogszabályt másoltál be. Ennek szerintem így nincs sok értelme, a jogszabályok elérhetőek az interneten, elég a linket megadni. Helyette viszont értelmes lenne a jogszabályból azt, ami különösen érdekes vagy új, tömören összefoglalni.

Javasolom, hogy nézd át a cikket ettől függetlenül is, mert mellékattintások nyomai vannak benne („Dőlt szöveg”), az újraolvasáskor biztosan észre is veszed. A szakaszcím mellett a [szerkesztés] linkre kattintva ki kéne szedni, amit biztos, hogy nem bele szántál.

--Karmela posta 2013. március 5., 15:06 (CET)Válasz

Szakkollégium cikk[szerkesztés]

Üdv! A fenti cikket Hollós Roland kérésére tekintettem meg és tettem ellenőrzötté. Az én javaslatom az lenne szócikkel kapcsolatban, hogy próbáljuk benne kicsit jobban követni a Wikipédia többi szócikkének általános formáját. Például ahelyett, hogy a cikkben jogszabályok szinte teljes szövegét leírjuk (amik az én egyéni véleményem szerint nehezítik az olvasást), érdemes lenne a szócikkek végére forrásként beilleszteni. Jelen állapotában a cikk nem tartalmaz forrásokat megfelelő formában.

A "Formázandó" sablont (ami miatt azt látod a szócikk elején, hogy nem felel meg a jelölőnyelv szabályainak) azért illesztettem be, mert valóban nem felelt meg. Teljességgel hiányzott belőle a wikire jellemző tagolás, amit azóta valaki már pótolt, illetve hiányoznak a wikire oly jellemző "kék szavak" is. Ezen kívül most már nincs probléma a formájával, ha gondolod vedd le nyugodtan a sablont! A wikin belüli hivatkozáshoz válaszd ki azokat a szavakat, melyekről úgy gondolod, hogy másik szócikket takarhatnak és dupla szögletes zárójelbe téve őket máris belső hivatkozássá alakítottad őket. [[Szakkollégium]] -> Szakkollégium.

További jó szerkesztést kívánok! Üdvözlettel, --Hirvenkürpa Mögbeszélés 2013. március 21., 09:28 (CET)Válasz

Szentágothai János Protestáns Szakkollégium pecsétje és címere[szerkesztés]

Kedves Drhatvani!

A logók azért lettek törölve, mert nem volt rájuk írásbeli engedély. Jelzése alapján a Fájl:Szentagothai logo MINI copy.jpg és a Fájl:A Szentágothai Szakkollégium pecsétjének metszete.jpeg képet helyreállítottam. Kérem, hogy a szakkollégium nevében küldjön egy engedélyező levelet a permissions-hu@wikimedia.org címre az alábbi szöveggel.

Az alábbi két kép szerzői jogának tulajdonosaként hozzájárulok, hogy a képeket a Wikimédia-projektek oldalain felhasználhassák a szakkollégiumhoz kapcsolódó információk illusztrálására.

A szerzői jog tulajdonosának aláírása, dátum

– Regasterios vita 2016. január 31., 16:01 (CET)Válasz

Bocsánat, most látom, hogy a grafikákat Bálint Ferenc készítette. Ebben az esetben előbb tisztázni kellene, hogy ki a képek jogtulajdonosa, Bálint Ferenc átengedte-e a szerzői jogok gyakorlását írásbeli szerződésben a szakkollégium számára? – Regasterios vita 2016. január 31., 16:12 (CET)Válasz

Sajnos nem tudunk eltekinteni a fenti nyilatkozat elküldésétől a megadott e-mail címre. Az tekinthető hivatalosnak, a vitalapomra írt hozzászólás nem. A kollégium és Bálint Ferenc közötti szerződést természetesen nem szükséges megosztani velünk. Köszönettel, – Regasterios vita 2016. január 31., 22:16 (CET)Válasz