Szerkesztővita:Bináris/DEFAULTSORT

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Bináris 1 évvel ezelőtt a(z) Első teszt témában

Malatinszky már megint megmondja a frankót[szerkesztés]

A Feladatok, kérdések szakaszban szereplő számozás szerint:

2) Az izlandi nevek túlnyomó többsége a keresztnév + apa keresztneve + son/dóttir kombinációból áll (Birgitta Jónsdóttir, Sveinn Björnsson). Ezeket a cikkalany keresztneve szerint rakjuk sorba (nem az apa keresztneve szerint), tehát elvileg nem kellene DEFAULTSORT, de én szeretem mégis beletenni, hogy {{DEFAULTSORT:Birgitta Jónsdóttir}} , nehogy jöjjön valaki, észlelje, hogy nincs defszort, és betegye, hogy {{DEFAULTSORT:Jónsdóttir Birgitta}} . Az ilyeneket jobb lenne nem eltávolítani, de nem kardinális kérdés.

3) Nem értem biztosan, hogy mit terveznél a nem magyar ékezetekkel. Mindenesetre az idegen nyelvű ékezetes betűket helyettesíteni kell valami közel álló magyar betűvel. Például Øster Tørslev és Østerlars egyaránt az Ö alatt kéne legyen a Kategória:Dánia települései kategóriában, nem úgy, ahogy most van, hogy az Øster Tørslev az O alatt van.

4) Szerintem ez személyeknél biztos igényel némi diszkussziót. Te például Guillaume de l'Hôpitalt hol keresnéd, az L-nél vagy a H-nál? Johannes Diderik van der Waals? V, D vagy W? Abban eléggé biztos vagyok, hogy a magyar névelőket el lehet hagyni.

--Malatinszky vita 2023. május 2., 20:49 (CEST)Válasz

2)/3) Igazából külföldieknél nem tervezem eltávolítani a defsortot, csak magyaroknál. Most úgy látom, aránytalanul nehéz lenne jól csinálni. Általában szükség is van rájuk.

4) Az útmutatóban van angol példa, ezért mentem bele, de nekem is kényelmesebb, ha csak a magyarokra korlátozom ezt is. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2023. május 2., 21:01 (CEST)Válasz

5-6) A Kategória:Kinonok kategóriában van ez a kétfajta benzokinon. (Ezeknek valószínűleg egyformán a B alatt kéne lenni, de most nem ez a lényeg.) Mi történik, ha itt a defsortból eltávolítjuk a vesszőket és kötőjeleket? Lehet, hogy semmi, de talán érdemes erre egy kicsit jobban ránézni. Van egy csomó ilyen szerves vegyület. --Malatinszky vita 2023. május 2., 21:35 (CEST)Válasz

Köszönöm, benzokinon átvezetve. :-) Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2023. május 2., 22:26 (CEST)Válasz

Első teszt[szerkesztés]

A Szerkesztő:Bináris/DEFAULTSORT-tesztek oldalon látható lista fejlesztésének nem a tökéletesség a célja, hanem inkább a bot tevékenységének korlátozása a biztonságosan végezhető feladatokra.

Úgy látom, a spanyol nevek is problémát okoznak, általában véve bottal kideríteni, hogy milyen nemzetiségű vagy anyanyelvű valaki, eléggé bonyolult és kockázatos. Tehát

  • a magyaroknál lehetne javítani?
  • a többinél bizonyos javításokat lehetne végezni, pl. vesszők elhagyása (csak személyeknél)?
  • bizonyos kézzel pótolható hiányosságokra a lista máris felhívja a figyelmet.

Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2023. május 5., 21:58 (CEST)Válasz