Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztővita:Bandee0615/Archívum2012

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Misibacsi 10 évvel ezelőtt a(z) "small" mint szövegformázó témában

Fájl:Amber Heard.jpeg

Üdv! Az általad feltöltött kép hibás. A rajta elhelyezett sablonból megtudhatod, hogy mi a probléma vele. Konkrétan ez egy szerzői jogvédelem alatt álló alkotás, amely a Wikipédián csak a szerzői jog tulajdonosnak az engedélyével közölhető. Amennyiben a képnek a szerzői jogállása nem rendeződik, úgy öt napon belül törlésre fog kerülni. Kérlek, hogy feltöltés előtt mindenképpen olvasd el a WP:FÚ-t, amiből megtudhatod, hogy milyen képet, hogyan lehet elküldeni. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2012. október 25., 15:15 (CEST)

Allap

Szia! Az ide írt szócikk-kezdeményt áttettem a szerkesztői allapodra: Szerkesztő:Bandee0615/Amber Heard. A vitalapod arra való, hogy a szerkesztők üzenjenek rajta. Ha a cikket befejezted, akkor át kell majd nevezni a végleges címére. Üdv. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 25., 15:30 (CEST)

Ha már a szócikk névtérben lesz, meg fogja jeleníteni, ne aggódj. Szólj, ha kész és átnevezem. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 25., 15:53 (CEST)

És nem, szerkeszteni nem a vitalapodon kell. Azért az a neve, hogy vitalap, hogy ott lehessen beszélgetni. Szerkesztés gyakorlására az allap való, és ha kész egy cikk, akkor a végleges nevére való átnevezéssel kikerül a Wikipédia szócikk névterébe a többi szócikk közé. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 25., 15:56 (CEST)


Kérlek, vedd figyelembe, hogy a vitalap a veled történő kommunikációra való, nem pedig szócikk szerkesztésre. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2012. október 25., 17:05 (CEST)


A vitalapra tett táblázatot átemeltem a Szerkesztő:Bandee0615/Amber Heard allapodra. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2012. október 25., 17:07 (CEST)

Fájl:Kép fájl.jpeg

Ez a kép szintén jogsértő. Engedély nélkül nem használhatsz más weboldalakról származó képeket, kérlek, ne tölts fel több ilyet. Köszi. (olvasnivaló: Wikipédia:Felküldési útmutató) - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 25., 15:32 (CEST)

Ez (Fájl:Jpg.jpeg) pedig töröltem, mert ennek (Fájl:Amber Heard.jpeg) a duplikátuma. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 25., 15:35 (CEST)

Aláírás

A wikikettnek megfelelően az a szokás, hogy ha egy vitalapra valamilyen üzenetet írunk, akkor azt mindig alá is írjuk. (A cikkeket persze nem!) A laptörténetből ugyan minden egyes szóról ki lehetne deríteni (hosszadalmasan és fáradságosan), hogy ki írta, de ez így udvariasabb, sokkal áttekinthetőbb és gyorsabb. Segít minden résztvevőnek követni a hozzászólásokat és a dialógus megértését, ezért a Wikipédia-kommunikáció fontos része. Az aláírás pedig négy db hullámvonallal (~) történik. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 25., 15:58 (CEST)

Amber Heard

Talán nem vetted észre föntebb, úgyhogy még egyszer leírom. Jelenleg a cikked allapon van, itt: Szerkesztő:Bandee0615/Amber Heard. Amikor kész vagy vele, akkor át fogjuk nevezni erre: Amber Heard. És akkor fogják látni mások is. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 25., 16:05 (CEST)

Formázás

Pár tanács:

  • vedd ki a vastagításokat a filmcímekből, csak 2-2 db felső vesszőt használj, mert a művek címét dőlt betűvel írjuk.
  • ugyanígy az éveket se vastagítsd meg
  • az infoboxban a kép nem jelent meg, mert nem jól illesztetted, de mivel jogsértő képekről van szó, ne is próbálkozz velük. Az angol Wiki cikkében van kép, ne akarj máshonnan feltölteni, amíg nem vagy tisztában a feltöltési tudnivalókkal. Az infoxba annyit kell csak írni a kép sorba: AmberHeardTIFFSept10.jpg vagy ha ez jobban tetszik, akkor Amber Heard 2011.jpg

- RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 25., 16:09 (CEST)

Új allap, újabb kérés, utolsó kísérlet arra, hogy a vitalap vitalap maradjon

Kérlek, hogy itt szerkeszd tovább a szócikkedet: Szerkesztő:Bandee0615/David Andrew Samberg, a vitalapot pedig hagyd meg vitalapnak. Köszönöm! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2012. október 25., 19:42 (CEST)

Fájl:Andy Samberg.jpg

Kép

Ismét írom, nem kell képet feltöltened. Van Amber Heardról kép, csak be kell illeszteni az infoboxba: commons:Category:Amber Heard. Kiválasztod, melyik tetszik, és az infobox kép sorában beírod képnév.jpg formában. Ennyi.

Viszont: már több üzenetet kaptál azért is, hogy ne a vitalapodon szerkessz, és azért is, hogy ne töltsd föl máshonnan vett képeket. Szólok előre, hogy a következő hasonlóért már blokkolni fogják a szerkesztői jogaidat. Még egyszer kérem, olvasd el a Wikipédia:Felküldési útmutatót, és ne tölts föl képeket, kérlek. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 25., 20:08 (CEST)

Re: Ja értem most már

Hát nagyon nem vagy még kész vele...

  • Első sor: dátum helyesírása nem jó, az április után miért kéne pont?
  • Úgy véled, egy színésznő életrajzának egyetlen fontos mozzanata, hogy kivel járt és most kivel van? Hol az életrajz?
  • A Wikipédia cikkeit el kell látni forrásokkal, melyek alátámasztják és ellenőrizhetővé teszik az infókat, amiket a cikkben írtál.

Nézd meg pl. a cikk angol változatát (en:Amber Heard.) Így kéne kinézni a magyar cikknek is. Nézz meg pár cikket a magyar Wiki színészekről szóló cikkei között (Kategória:Amerikai színészek), ilyenre kéne megírni neked is. Bevezető, pályája, filmográfia, díjak (ha van), források, ez az általános tartalom. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 26., 13:59 (CEST)

Hát elég gáz az a cikk, de hidd el, a magyar Wikipédia 280 ezer cikke között sok ilyen van. Ettől függetlenül te törekedhetnél valami jobbra. Ha ebben az állapotban szócikk névtérbe tesszük a cikked, a járőrök villámgyorsan ki fogják disziteni egy forráshiányt jelző sablonnal és egy helyesírás problémát jelző sablonnal. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 26., 15:43 (CEST)

Átneveztem, tessék: Amber Heard. De azért gondolkozz el azon, hogy csak annyira volt fontos számodra ezt a cikket megírni, hogy csak annyi szerepeljen benne, kivel járt? Vagy esetleg ennél fontosabb információkat is szeretnél az olvasóknak adni? - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 26., 15:45 (CEST)

Megint a szerkesztői lapodat használod cikkírásra? :-) Na figyelj: betettem a szerkesztői lapodra egy kis dobozt. Ha új cikket kezdesz, ide írd be a címét, és akkor mindig allapon fogsz írni. A szerkesztői lapod arra való, hogy magadról írj pár szót, vagy a kész cikkeidet sorold föl, stb. A cikket meg ismét áttettem szerk allapra. Szerkesztő:Bandee0615/Martin Lawrence Hozzáfűznivalóim:

  • az elejéről a lényeg maradt le, kiről szól a cikk
  • életrajz zéró, csak fölsorolod a filmjeit, amit amúgy alatta a táblázatban is fölsorolsz
  • forrás zéró

Próbálj meg javítani ezeken, mert így minden cikkedet ki lesz díszítve hibasablonokkal. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 27., 13:36 (CEST)

Betettem még egy dobozt a szerk. lapodra, ott a gombra kattintva megnézheted az eddigi allapjaidat. Amúgy meg majd azokra az allapokra, amely cikkek még kész vannak és át lettek nevezve, tegyél a tetejére egy {{azonnali|Szerkesztő feleslegessé vált allapja|~~~~}} sablont, akkor az adminisztrátorok tudják, hogy törölni kell. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 27., 13:43 (CEST)

Ja igen, és a kép. Ha nincs kép, akkor nincs. Nem kell feltétlenül képre törekedni. Mivel a Wikin csak szabad képek szerepelhetnek, ezzel a témával óvatosan kell bánni. Ha nincs az angol wikin sem, akkor nincs szabad képük, és vélhetően te sem tudsz hirtelen fényképezni egyet, úgyhogy ez a cikk egyelőre kép nélkül marad. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 27., 13:38 (CEST)

Lawrence

Figyu, a Lawrence-cikk egy része másolmány erről a weboldalról. Ezt sürgősen írd át, különben a járőrök egyből törölni fogják jogsértő tartalom miatt. Ahogy képek terén is csak szabad képek használhatóak a Wikin, a szövegekkel ugyanez a helyzet. Nem másolhatod be más weboldalak szövegét, mert azok jogvédettek. Megkérdem, elolvastad egyáltalán a Wikipédia:Felküldési útmutató oldalt?? - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 27., 15:23 (CEST)


Mit nem értesz ezen? Nem másolhatod be, de a tartalmát le tudod írni, nem? - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 27., 18:39 (CEST)

Kedves Bandee! A cikket jó lenne egy kicsit átformálni, az életrajzi adatokat kiemelni a kronológiából meg máshonnan, kicsit átírni, mert nem egészen enciklopédikus a srílusa. Ha segítség kell, keress nyugodtan! Jó szerkesztést! --Petej vita 2012. november 2., 15:11 (CET)

Új szakaszok

Még egy formai kérés: a vitalapokon, ha új témát kezdesz, akkor a lap tetején lévő "új szakasz nyitása" linkkel kezdd el, mert így szakaszcímet kap az üzeneted, és nem folyik bele más szerkesztő témájába. Ha a kettőnk közötti korábbi témát folytatod, akkor keresd meg a vitalapomon az az üzeneted, és a szakaszcím melletti "szerkesztés" gombra kattintva meg tudod nyitni és folytatni a témát. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 27., 18:38 (CEST)

Re: heló

Szia! Nem nagyon értem a dolgot. Te magad teszed rá a forrásprobléma sablont? Akkor miért nem teszel forrást a cikkbe? Nem zavar, hogy dolgozol valamivel, amin aztán problémasablon van? És az Amber Heard cikken sem pótoltad a forrásokat. Akkor még két kérdés: miért kérsz tanácsokat, ha nem fogadod meg? Milyen célból írod a cikkeket, ha nem akarod őket jól megírni? - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 29., 21:09 (CET)

Lehet, hogy csak minden második soromat olvasod el? :-) A cikk nem tartalmaz forrásokat. A WP:ÉLŐ irányelv alapján az élő személyekről szóló cikkek akár törlésre is kerülhetnek, ha nincsenek forrással alátámasztva! Az más kérdés, hogy ezt csak problémás esetben tesszük meg, de a lényeg, hogy akkor van kész a cikked, ha forrás is van benne. Nézd meg az angol változatot: en:Gina Carano. Bevezetés, korai évek, harcművészeti karrier, filmes karrier, filmográfia, források. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 29., 21:46 (CET)


De mi az, amit nem értesz? Belinkeltem az angol cikket, látod a cikk alján a "References" szakaszban a sok forrást. Neked is ennyit kéne tenned, forrásokkal alátámasztani a cikkedet. Pl. itt egy mondatod:

Korábban a harmadik legjobb (66 kg) női harcos a világ szerint a Unified női MMA harcosok közt.

Ezután annyit kell tenned, hogy az angol Wiki cikkében látható forrás weboldal url-jét beírod két ún. ref tag közé az alábbi formában:

<ref>http://valami..... </ref>

A cikked aljára pedig csinálsz egy "Források" szakaszcímet, alá pedig beírod ezt a sablont: {{források}}.

Ez így fog kinézni:

Korábban a harmadik legjobb (66 kg) női harcos a világ szerint a Unified női MMA harcosok közt.[1]

Ennyi a feladat, és a te cikkedben is máris ugyanúgy ott lesznek a cikk alján a források, mint az angol cikkben. Próbáld ki. És ha megtetszik a dolog, kicsit tovább is mesélek a forrásolásról, hogy még szebb legyen. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 29., 22:07 (CET)


Mert nem egészen a fenti használati utasítás szerint csináltad. A forrás url egy-egy adott mondat vagy szakasz után kell beírni, a {{források}} sablont pedig a cikk alján elhelyezni a "Források" szakaszcím alatt. Egyszer. Te a forrásokat a cikk aljára tetted, holott ennek az a célja, hogy az után a mondat után írd, amit épp forrással támasztasz alá. A fenti példával:

Korábban a harmadik legjobb (66 kg) női harcos a világ szerint a Unified női MMA harcosok közt.<ref>http://valami..... </ref>

Így érthető? - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 30., 09:57 (CET)

Átnevezve. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. október 30., 19:36 (CET)

Jamie Chung

Ne haragudj, hogy ezt mondom, de nem kellene angolból fordítanod. Nézd meg a javításaimat. --Pagonyfoxhole 2012. október 30., 19:49 (CET)

Átnevezés

Szia! Nem mintha nem segítenék szívesen, de átnevezni te is tudsz. A lapok tetején a "laptörténet" gomb mellett kettővel látsz egy kis lenyitható nyilat, annak egyik eleme az átnevezés. A szerkesztői allap átnevezésénél annyi a dolgod, hogy a megjelenő ablakban az "új cím" sorban a "szerkesztő" szót átállítod "fő"-re, a "Szerkesztő:Bandee0615/akármi" címet pedig átírod a cikk végleges címére. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. november 2., 18:57 (CET)

De látom, a forrásokat ennél sem írtad be. Nem zavar, hogy minden cikkeden problémasablon van? - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. november 2., 18:58 (CET)

Ellenőrzés

Hogyhogy?

  • Válasz1: Matekozzunk egy kicsit: a magyar Wikinek van közel 228 ezer szócikke, erre jut kb 30 aktív járőr. Szóval előbb-utóbb minden sorra kerül.
  • Válasz2: Billy Burke-öt pl. egy épeszű járőr sem jelölné ellenőrzöttnek. Forrás nincs, a filmcímek nagy része rossz (pl az összes Alkonyat-film cikke meg van írva, nálad mégis piros, mert nem jártál utána, mi a pontos címük a cikkeknek). Így nem akarjuk, hogy az olvasók szeme elé kerüljön.

Hát nagyjából ennyi. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. november 5., 21:50 (CET)

Pattinson

Szia! Nem hagynád abba a filmcím átirogatását? Nem veszed észre, hogy piros linket csinálsz egy létező szócikkből??? Teemeah 편지 2012. november 7., 23:24 (CET) hát de az a rendes címe, de már nem azé na m1...

Sigourney Weaver

Szia! Biztos sokat dolgoztál a fenti cikkbe tett filmtáblázattal, de arra kérlek, a kisbetűsítést vedd ki belőle. A Wikipédián a cikkek egységességére törekszünk, ilyesmit nem alkalmazunk. Köszi. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. november 8., 17:11 (CET)

Látom, több cikkben is ezt csináltad, ezeket visszavontam. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. november 8., 17:13 (CET)

A Steve Carell cikkből egyesével vettem ki az összes small tagot, kérlek, ne csinálj ilyet többet, mert baromi munka kitörölgetni is. Ehelyett inkább a forrásokat kéne betenni, mert minden cikkeden problémsablon marad emiatt. Köszi. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. november 8., 17:54 (CET)

Hogy érted, hogy mi nem felelt meg? Itt írtam, hogy ne csináld a kisbetűsítést. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. november 8., 20:14 (CET)

Nem, a kisbetűs amiatt volt, hogy minden egyes sor elejére és végére betetted a small elő- és utótagot, amitől a betűk kicsik lettek a szerep, magyar hang és rendező oszlopban. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. november 8., 21:30 (CET)

Hát nézd, elég fontos lett volna, hogy mielőtt elkezdesz szócikkeket írni, megnézed, hogy is néz ki a többi a Wikipédián. Ha pedig valami nem tiszta, kérj tanácsot. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. november 8., 22:28 (CET)

Gina Carano

Szia! Nézz rá kérlek a fenti cikkre, és javítsd a három forrásként megadott linket, mert mindhárom Daniel Craig lapjaira mutat. Kérlek, mindig ellenőrizd, amit csinálsz, hogy oda mutatnak-e a linkek, ahova kéne. Köszi. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. november 12., 21:46 (CET)

Én egyszerűen nem értem, hogy miért nem lehet erre odafigyelni??? Állandó jelleggel javítani kell utánad a linkeket! Keress már rá ezekre a filmcímekre a fenti keresőben, legyél szíves... Peter Facinelli cikkében is javítani kellett az Alkonyatos linkeket: mindegyikről van szócikkünk! Keress már rá a filmcímekre mielőtt belinkeled őket? Akkora nagy kérés??? Teemeah 편지 2012. november 23., 13:53 (CET)

Jean Reno

Szia! Pár napig vártam a szócikkben elkezdett változtatásaid befejezésére, valamint a belső linkek és hibák kijavítására, hogy a szócikket ellenőrzöttre állíthassam. Mivel nem akartam visszacsinálni a nem kis munkával végzett szerkesztéseidet, ma magam befejeztem az átalakítást. Kérlek, a jövőben ellenőrizd és vesd egybe a fellelhető források pontosságát, ellenőrizd a belső linkeket, hogy valóban oda mutatna-e, ahova gondolod (pl. ne átirányított címre), lehetőleg olyan szerkesztéseket végezz, amiket nem kell utólag nagy munkákkal javítani. Javaslom, szerkesztgetéseidhez hozz létre a vitalapodból képzett allapot (pl: Szerkesztővita:Bandee0615/Munkám), ahol előzetesen megteheted az esetleg több ütemben végrehajtott változtatásokat, ellenőrizheted a (technikai jellegű, stiláris stb.) hibákat, s ha már mindent jónak találsz, akkor másold be a az éles szócikkbe. Üdv: – Fekist vita 2012. november 24., 21:18 (CET)

Vitathatatlan 3.

A szöveges részt egy az egyben a port.huról másoltad, ezért töröltem. Mivel sokadszor csinálod, hiába figyelmeztetnek, vedd ezt blokkolás előtti utolsó figyelmeztetésnek. --Pagonyfoxhole 2012. november 28., 00:13 (CET)

A feláldozhatók 2.

Szia! A fenti cikket lásd el kérlek forrásokkal, és az összes eddigi cikkedet is, mert még mindig nem pótoltad a forrásokat. Van valami oka, hogy nem igazán próbálod megfogadni az itteni tanácsokat? - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. november 28., 17:04 (CET)

Ismét másolat

Az Amerikai pite: A találkozó cikket szintén a PORT.hu-ról másoltad, úgyhogy a fenti kolléga üzenetét megtoldom ezúttal egy egy órás blokkal. Ezután remélem, jobban figyelsz majd, hogy mit lehet és mit nem, mert a következő blokkol egyre hosszabbak lesznek. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. november 28., 17:06 (CET)

Blokkolva
Blokkolva

Szerkesztési jogaidat destruktív szerkesztéseid miatt 1 órára felfüggesztettük. Ha szeretnél érdemben hozzájárulni az enciklopédia fejlesztéséhez, megteheted a blokk lejárta után, addig azonban ne szerkessz, mert a blokk automatikusan meghosszabbodik. Ha szerinted a blokkolás félreértés következménye, lépj kapcsolatba valamelyik adminisztrátorral a megadott e-mail címükön. A blokk részletesebb indoklása: újabb és újabb másolmányok.- RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. november 28., 17:08 (CET)

Szvetlov Balázs

Üdv! Az általad beírt szöveg (Szvetlov Balázs szócikk) a http://www.magyarszinkron.hu/?module=news&action=show&nid=73475 címről származik. Az ilyen másolást a szerzői jogi törvények és a Wikipédia szabályai többnyire nem engedélyezik, ezért kérlek fogalmazd meg a szócikket a saját szavaiddal. Ez alól kivétel:

  1. Ha te vagy a bemásolt szöveg eredeti szerzője, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélyezés lépései (saját mű esetén) fejezetét, illetve a Wikipédia:Licencelési nyilatkozat lap Hogyan kell nyilatkozni? fejezetét.
  2. Ha az eredeti szerző engedélyezi, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélykérés lépései (nem saját mű esetén) fejezetét.
  3. Ha a szöveget szabad licenc alatt tették közzé.

Kérlek, hogy minden esetben a Wikipédia felhasználási feltételeinek megfelelően járj el. Mielőtt újabb tartalmat töltesz fel, olvasd el a felküldési útmutatót. Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy jogilag tisztázatlan tartalom ismételt bemásolása a szerkesztői jogaid felfüggesztését vonhatja maga után. Ha kérdésed van, nyugodtan fordulj hozzám vagy írj a jogi kocsmafalra. Köszönöm! RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. november 28., 17:11 (CET)

Erőnek erejével

Üdv! Az általad beírt szöveg (Erőnek erejével szócikk) a http://www.port.hu/the_last_stand/pls/fi/films.film_page?i_film_id=132987 címről származik. Az ilyen másolást a szerzői jogi törvények és a Wikipédia szabályai többnyire nem engedélyezik, ezért kérlek fogalmazd meg a szócikket a saját szavaiddal. Ez alól kivétel:

  1. Ha te vagy a bemásolt szöveg eredeti szerzője, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélyezés lépései (saját mű esetén) fejezetét, illetve a Wikipédia:Licencelési nyilatkozat lap Hogyan kell nyilatkozni? fejezetét.
  2. Ha az eredeti szerző engedélyezi, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélykérés lépései (nem saját mű esetén) fejezetét.
  3. Ha a szöveget szabad licenc alatt tették közzé.

Kérlek, hogy minden esetben a Wikipédia felhasználási feltételeinek megfelelően járj el. Mielőtt újabb tartalmat töltesz fel, olvasd el a felküldési útmutatót. Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy jogilag tisztázatlan tartalom ismételt bemásolása a szerkesztői jogaid felfüggesztését vonhatja maga után. Ha kérdésed van, nyugodtan fordulj hozzám vagy írj a jogi kocsmafalra. Köszönöm! RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. november 28., 17:14 (CET)

Blokk

Szia! A tegnapi üzenetek és jogsértőnek jelölt cikkek után ismét bemásoltad a Jamie Chung cikk bevezetőjét a starity.hu-ról. Ezúttal 2 órára blokkoltalak. Kérlek, olvasd el a Wikipédia:Felküldési útmutatót, mielőtt bármi mást próbálnál szerkeszteni a Wikipédián. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. november 29., 09:53 (CET)


Próbálj nem hülyének nézni, a laptörténetből minden egyes szerkesztés visszanézhető. A cikk bevezetője ez volt:

Jamie Ji-Lynn Chung született 1983. április 10.-én San Francisco-ban. a szülei Kaliforniában született, de Jamie-ben koreai vér is van.Amikor elvégezte a középiskolai tanulmányait beíratkozott az University of California-ra, ahol az egyházi Kappa Kappa Gamma csoport tagja lett.Az MTV által rendezett The Real World: San Diego-ra is jelentkezett 2004-ben.Majd 2005-ben ismét feltűnt egy MTV-s műsorban, a Real World/Road Rules Challenge-ben.A Good Guys csapatát erősítette meg. Jamie és csapata megnyerte a versenyt.

A starity.hu-n ez van:

Jamie Ji-Lynn Chung 1983. április 10.-én született San Francisco-ban. Bár már szülei is már Kaliforniában születtek, de Jamie-ben csörgedezik koreai vér is. Miután elvégezte középiskolai tanulmányait beiratkozott a University of California-ra, ahol az egyházi Kappa Kappa Gamma csoport tagja volt. 2004-ben jelentkezett az MTV által rendezett The Real World: San Diego-ra. Ő volt a keményen-dolgozó lány, akinek egyszerre két munkahelye volt, hogy fizetni tudja a tandíját, de ugyanakkor a partikirálynő szerepét is teljesítette. 2005-ben ismét feltűnt egy MTV-s műsorban, mégpedig a Real World/Road Rules Challenge-ben. A "Good Guys" csapatát erősítette. Jamie Chung és csapata megnyerte a versenyt.

A kettő szinte teljesen megegyezik, itt-ott kihagytál egy-két szót, amitől ráadásul értelmetlen mondatokat hoztál össze, mint pl. a a szülei Kaliforniában született. Ez neked átfogalmazás? - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. november 29., 13:46 (CET)


Javaslat: hagyd a fenébe a starity-t, mert náluk a legfontosabb infó az, hogy kinek ki a gyereke és kivel járt. Próbálj más forrásokat keresni, akár az angol Wikipédián (de csak ha tudsz angolul). - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. november 29., 13:51 (CET)

Fordítási hülyeségeket meg végképp nem kell átvenni sehonnan. Mi az, hogy egy egyetemen valaki az egyházi Kappa Kappa Gamma csoport tagja??? A sorority diákegyesületet jelent. --Pagonyfoxhole 2012. november 29., 14:36 (CET)

Galambos Péter

Az, hogy másolmányokat nem rakhatsz fel, nem jelenti azt, hogy sorozatban gyártsd a szöveg nélküli csonkokat/szubcsonkokat. Ezek önmagukban semmit sem érnek, és csak másoknak adsz velük munkát. --Pagonyfoxhole 2012. november 29., 23:02 (CET)

Ellenőrizd a belső linkeket!

Szia!

Most az Adrien Brody szócikkben nem ellenőrizted a belső linkeket, három link mutatott rossz helyre, ezeket kiszedtem. Az olyan szavak, mint örvény, meg oxigén, szerinted filmcímet jelentenek? Az ellenőrzés annyiból áll, hogy a linkre viszed a kurzort, és ha a "Látszer" nevű eszközt bekapcsoltad a "Beállításaid"-nál, akkor megjelenik a cikk eleje. Ebből meg lehet állapítani, hogy jó helyre mutat-e. Az egyértelműsítő lapokra mutató link a többitől eltérő színnel jelenik meg. Kérlek figyelj ezekre a továbbiakban, hogy ne kelljen utánad rendet rakni. misibacsi*üzenet 2012. december 14., 06:29 (CET)

"small" mint szövegformázó

Szia!

A "small" tagot mint szövegformázót felejtsd el, nem használjuk. A szöveget nehezen olvashatóvá teszi. misibacsi*üzenet 2012. december 15., 15:13 (CET)

Szia!

Jó lenne, ha ezt betartanád. misibacsi*üzenet 2013. szeptember 14., 09:31 (CEST)

A Jason Statham cikkben újra alkalmaztad, miért? Ilyen egyszerű dolgot nem tudsz megjegyezni? misibacsi*üzenet 2013. október 12., 22:43 (CEST)

Arnold Schwarzenegger-filmográfia

Szia, az Arnold Schwarzenegger-filmográfia szócikkben a Conan, a barbár (film) belső hivatkozást ne írd át Conan, a barbárra. A hivatkozás kifejezetten az első Conan-film szócikkére vonatkozik (ami még nincsen megírva), a másik pedig magára a szereplőre, aki nem csupán ebben az egy filmben szerepelt. Köszi, és kellemes ünnepeket! --HG vita 2012. december 25., 10:37 (CET)