Szerkesztő:Zsilka/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

HSA Group[szerkesztés]

A HSA Group Zrt. elsősorban Kelet-Magyarországon működő, magyar tulajdonú munkaerő-szolgáltató cégcsoport. A székhelye és központja Debrecenben található, de 15 városban megtalálhatóak irodáik. Az atipikus foglalkoztatási formákkal foglalkozó cég teljes körű megoldást kínál kis- és középvállalkozások, valamint multinacionális cégek létszámigényére.

Történet: [1][szerkesztés]

A HSA Group története 1995-ig nyúlik vissza, amikor Mátyás László megalapította a diákmunka szolgáltató MELÓ-DIÁK Debrecen Iskolaszövetkezetet, mely 1999-ben franchise hálózattá nőtte ki magát. 2000-ben alakult meg a cégcsoport névadó márkája, a felnőtt munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó cég, a HSA Kft (Human Service Agency Kft.), mely Debrecenben kezdte meg működését. Innentől beszélhetünk cégcsoportról, azonban a HSA Group márkát 2019-ben vezették be, hogy összefogja a cégcsoporthoz tartozó teljes szolgáltatási palettát.

A 2000-ben létrejött HSA az első két évben csak Debrecenben működött, majd 2002-ben nyitották meg az első vidéki HSA irodát Szolnokon.

A cégcsoporthoz tartozó Meló-Diákkal 2003-ban vidéki terjeszkedésbe kezdtek, és Békéscsabán megnyitották második irodájukat a debreceni után.

2006-ban indították el a HSA másik meghatározó üzletágát, a munkaerő-közvetítést. Még ebben az évben az ISO minősítést is megszerezték.

2007-ben nyitották meg Szegeden a következő MELÓ-DIÁK irodát, majd 2008-ban létrejött a diákmunka legnagyobb franchise hálózata: a MELÓ-DIÁK Alföld Iskolaszövetkezet.

2009-ben újabb pillérrel bővültek: létrehozták a felnőttképzési üzletágat, 2010-ben pedig megalapították a Munkaerőpiacon Maradásért Egyesületet.

A MELÓ-DIÁK iroda terjeszkedése lehetővé tette a HSA számára is, hogy egyre több vidéki iroda jöjjön létre. Így, 2011-től a HSA iroda Szegeden is elérhetővé vált, 2012-ben pedig Budapesten nyitottak irodát.

2014-ben alapították meg a Dél-Alföldi és a Kelet-Magyarországi Munkaerő Szolgáltató Szociális Szövetkezeteket.

2015-ben kiterjesztették tevékenységüket, és Gyöngyösön, Miskolcon, Nyíregyházán és Szentesen is új irodákat nyitottak. 2016-ban ez folytatódott, amikor Cegléden, Egerben és Jászberényben is elérhetővé tették szolgáltatásaikat. Ugyanebben az évben indították el az ukrán projektet, vagyis az ukrán munkaerő behozatalát a hiányszakmák elvégzésére.[2]

2017-ben létrehozták a cégcsoport harmadik nagy ágát: a Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezetet, így a nyugdíjas foglalkoztatás is felkerült a cég palettájára.

Az üzletágak összefogására 2019-ben tehát létrehozták az anyavállalatot, a HSA Group Zártkörűen Működő Részvénytársaságot. Még ebben az évben a HSA Kft. Hajdú-Bihar legnagyobb növekedését elérő vállalata lett.[3][4]

2020-ban megnyitották a cégcsoport új irodáit Balassagyarmaton és Mátészalkán. 2021-ben Tiszaújvárosban folytatták a terjeszkedést, és ebben az évben indították el a Szomszédok Kisgyermekkel Otthon Lévők Szövetkezetét.

2022 egy fontos év volt a HSA Group számára: a teljeskörű digitalizáció mellett nagyszabású szervezetfejlesztést hajtottak végre a cégcsoporton belül: átstruktúrálták a szervezeti működést, új régióvezetőket és irodavezetőket neveztek ki.

2023-ban stratégiai együttműködést kötöttek a STARJOBS Magyarországgal[5], illetve újtára indult a HSA relokációs üzletága, amivel a külföldről érkező munkaerő magyarországi letelepedését segítik szakembereik.[6]

Márkák:[7][szerkesztés]

MELÓ-DIÁK[szerkesztés]

Magyarország legrégebben működő, piacvezető iskolaszövetkezete. 1983 óta kínál diákoknak releváns munkalehetőségeket, az őket alkalmazó cégeknek pedig fiatal, lelkes és vehemens munkaerőt.

Weboldal: www.melodiak.hu

HSA[szerkesztés]

2000-ben kezdte meg működését Debrecenben, munkaerő-kölcsönző és -közvetítő vállalkozásként. Több mint 20 éve van jelen a HR-szektorban, az évek során közel 150 000 munkavállaló helyezkedett el általuk, betanított munkástól egészen CEO-ig. Az évek során szolgáltatási palettájuk kibővült még a vezetőkiválasztás és relokációs üzletágakkal.

Weboldal: www.hsa.hu

Starjobs[szerkesztés]

2001-től van jelen a hazai munkaerőpiacon, az első lépésektől akár a teljes HR-folyamat megvalósításáig nyújt szakmai támogatást partnerei részére. A 226/2022. (VI. 28.) Korm. Rendelet alapján minősített kölcsönbeadó. Szolgáltatásaik lefedik a teljes HR szektort. Partnereik számára biztosítanak munkaerő-kölcsönzést, munkaerő-közvetítést, vezetőkiválasztást, és harmadik országbeliek foglalkoztatását is.

Weboldal: www.starjobs.hu

Szomszédok[szerkesztés]

Magyarország legnagyobb nyugdíjas- és kisgyermekes szövetkezete, amely kedvező és biztonságos feltételeket biztosít az öregségi nyugdíjasok, valamint GYED-en vagy GYES-en lévő munkavállalók alkalmazásához.

Weboldal: www.szomszedok.eu

DAMSZ[szerkesztés]

2014-ben azzal a céllal alapították, hogy inaktív munkavállalókat segítsenek vissza az elsődleges munkaerőpiacra egy rugalmas és kiszámítható foglalkoztatási forma keretében. Profiljukba az egyszerűsített- és szezonális foglalkoztatás, valamint a bérmunka tartozik.

Weboldal: www.damsz.hu

KMMSZ[szerkesztés]

2014 óta foglalkozik kékgalléros munkavállalók egyszerűsített- és szezonális foglalkoztatásával, csomagolóanyagok gyártásával, valamint bérmunkát végez partnerei részére vállalkozási alapon.

Weboldal: www.kmmsz.hu

OUTCLASS[szerkesztés]

2018-ban indult ügynökség, amely kezdetben grafikai projektekkel és webfejlesztéssel foglalkozott, majd 2020-ban full service ügynökséggé avanzsált, 360° marketing megoldásokkal.

Weboldal: www.outclass.hu

Sport:[szerkesztés]

Irodák:[szerkesztés]

A HSA Group Magyarországon 15 városban, külföldön pedig Romániában, Nagyváradon működtet irodákat. A cégcsoport központja Debrecenben található, a Széchenyi utca 48. szám alatt. Itt kapott helyet a teljes cégcsoport fő adminisztrációs tevékenysége.

  1. HSA Group - Rólunk. (Hozzáférés: 2024. május 8.)
  2. Munkaerő-kölcsönzés és közvetítés az ipar számára (PDF). (Hozzáférés: 2024. május 8.)
  3. TOP 100 a Kamarában. (Hozzáférés: 2024. május 8.)
  4. Hajdú-Bihar TOP 100 legjobban teljesítő cége. (Hozzáférés: 2024. május 8.)
  5. Együttműködésről állapodott meg a HSA és a Starjobs. (Hozzáférés: 2024. május 8.)
  6. Relokációs üzletággal bővült a HSA Group. (Hozzáférés: 2024. május 8.)
  7. HSA Group márkái. (Hozzáférés: 2024. május 13.)