Szerkesztő:Tennis fan/Archív 1

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából


Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Tennis fan/Archív 1!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Csigabiitt a házam 2012. január 29., 16:36 (CET)

Novak Đoković

Szia, én azt hiszem, felesleges beírni Novak Đokovićhoz, hogy az országát hogyan hívták korábban. Az a lényeg, hogy most melyik ország színeiben játszik/melyiknek állampolgára (néha a kettő nem teljesen fedi egymást). Ez alól néha talán lehet kivételt tenni (pl. a szovjet utódállamoknál), de ez nem az. A születési hellyel kapcsolatban persze jogos, hogy amikor a világra jött, akkor még Jugoszláviának hívták az országot. --Regasterios vita 2012. január 29., 17:31 (CET)

Tisztában vagyok vele, hogy a névváltozás területi s néha politikai változásokkal is járt. De rendben, nem érdemes rajta sokat vitatkozni... már jóvá is hagyta egy másik járőr. --Regasterios vita 2012. január 29., 18:44 (CET)

Most látom, hogy létrehoztad ezt. Átirányításokat csak olyan nevekről készítünk, amelyek előfordulhatnak hivatkozásként más szócikkekben. A Nole nem ilyen, mivel enciklopédiában nem írunk pl. olyat, hogy Nadal kikapott Nole-tól, főleg úgy nem, hogy arra még hivatkozást is készítünk. A becenév kizárólag az infoboxban fér meg, van is rá egy külön paraméter. --Regasterios vita 2012. január 29., 18:53 (CET)

Teniszes lapok

Mindazonáltal nem akarom elvenni a kedved a szerkesztéstől. :-) Sajnos a férfi teniszezők lapjai eléggé el vannak hanyagolva, ezért meg szeretném kérdezni, hogy lenne-e kedved nemcsak Nole-lal, hanem más férfijátékosokkal is foglalkozni, frissítgetni, bővítgetni néha az oldalukat? A nicknevedből ítélve szereted a teniszt, ezért bátorkodom ilyen kérdéssel, kéréssel előállni. Persze csak ha van időd és kedved az egészhez. Az sem gond, ha mondjuk csak Djokoviccsal foglalkozol, az is nagyon jó lenne. --Regasterios vita 2012. január 29., 18:58 (CET)

Ezzel sajnos egyet kell értsek. A cikkek számához viszonyítva (200 ezer felett van) kevés az aktív szerkesztő, de azért mindenki igyekszik. Teniszezők után ezen a lapon tudsz keresgélni. --Regasterios vita 2012. január 29., 19:59 (CET)

Dokicnál nem tudom értelmezni azt, hogy 2001-től 2003-ig Monte Carlo volt a lakhelye. Ezt honnan vetted? A WTA oldalán található adatlapja szerint most is ott van, szóval ez így nem stimmel. Ebben az esetben pedig tényleg igaz, hogy csak a jelenlegi székhelyet írjuk be az infoboxba, a korábbiakat nem. Az országváltásokhoz pedig forrás is kéne, mert itt nem jogutódról van szó. --Regasterios vita 2012. január 29., 21:49 (CET)

Oda az infobox utolsó szerkesztésének dátumát szoktuk beírni. Vagyis az adott cikket/infoboxot e szerint majdnem két éve szerkesztették utoljára, bár nem mindenki szokta átírni. Ez főleg az olvasónak, de a többi szerkesztőnek is támpontot ad arra nézve, mennyire frissek az adatok. --Regasterios vita 2012. január 29., 22:20 (CET)

A lap jobb felső részében a nem ellenőrzött változatra kattintva anonként is meg tudod nézni a legutóbbi módosításaidat. Ennek a különbségnek, gondolom én, az az oka, hogy aki regisztrál, az főleg azért teszi, hogy szerkesszen, az olvasók meg inkább anonok, s jobb, ha nekik az ellenőrzött változat jelenik meg alapból, s nem az, amelyet esetleg valaki vandalizált mondjuk. Az újonnan feltöltött szócikkeknél/képeknél viszont, amelyek nem estek át még az első ellenőrzésen, csak egy változat van, s mindenki azt látja, akár anon, akár regisztrált. Bővebben: Wikipédia:Jelölt lapváltozatok --Regasterios vita 2012. február 1., 02:48 (CET)

A megerősített szerkesztői státuszt akkor kaphatja meg valaki, ha – elsősorban – rendben vannak a szerkesztései, és törekszik az esetleges hibái kijavítására is (több vagy kevesebb, de ilyen mindenkinek van...). Ha ez rendben van, nyilván valamennyi időnek el kell telnie, és szerkesztésszámnak meg kell lennie, hogy bizonyos következtetéseket le is lehessen vonni. Ha nem lesz semmi gond, és tartod a mostani napi 5-10 szerkesztést a szócikkek esetén, akkor szerintem kb. 3-4 hét múlva folyamodhatsz a státuszért ezen a lapon. Rögtön kérnék is tőled valamit: bizonytalanság lépett fel azzal kapcsolatban, hogy feltölthetőek-e ezek a logók a magyar WP-re, amelyeket áthozol ide az angol wikiről, ezért kérlek, szüneteltesd egy kis időre ezt a tevékenységet. Szólni fogok, ha tisztázódik a helyzet. Regasterios vita 2012. február 2., 01:01 (CET)

Igen, már így is van fent sok logó a wikin, de ezeknek elég bizonytalan a helyzetük, mint a kategória címe is jelzi. Az is lehet, hogy egyszer csak törlik az összeset. Az országjelzéseket azért javítom át, mert ha valaki kíváncsi, melyik ország színeiben versenyez az adott sportoló, és nem ismeri az adott zászlót, az egeret fölé téve nem biztos, hogy mond neki valamit mondjuk a BLR vagy a TPE rövidítés. Alapvetően a magyarítás híve vagyok minden téren, talán kicsit mániám is, de mindig megteszem, még akkor is, ha nincs gyakorlati jelentősége (pl. flagicon → zászló). Regasterios vita 2012. február 3., 01:29 (CET)

Jó hírem van: folytathatod a logók feltöltését, de a leírás és a forrás mindig legyen ott, ahogy eddig is. :-) Regasterios vita 2012. február 3., 21:27 (CET)

Ha útban van...

... akkor az {{azonnali|indoklás|aláírás}} sablont használd, értelemszerűen a paraméterekhez az indoklásodat és az aláírásodat (mint bármikor a vitalapokon is) beillesztve. --Peyerk vita 2012. június 12., 21:55 (CEST)

Ha esetleg a rövid indoklásban arra azért kitérnél, hogy melyik lapot szeretnéd oda mozgatni, az talán érthetőbbé tenné a dolgot... --Peyerk vita 2012. június 13., 21:23 (CEST)

Artificial intelligence

Üdv, nem tudom, hogyan kutyulódott össze, de most a redir a Mesterséges intelligenciára, a redirvitalap meg a sorozatra mutat. Nézz utána, légy szíves. --Pagonyfoxhole 2012. június 21., 19:04 (CEST)

Verem

Megmondanád, miért csinálod? Írd meg inkább a cikket! – Pagonyfoxhole 2012. június 22., 17:14 (CEST)

Azért értelmetlen, mert a verem önmagában egy megírandó szócikk, méghozzá abszolút elsődleges jelentéssel. Tehát nem rediranyag, gödrös trükközés ide vagy oda. --Pagonyfoxhole 2012. június 22., 17:32 (CEST)

Javaslom, nézz meg egy értelmező szótárt. A világ a számítástechnika előtt is létezett. --Pagonyfoxhole 2012. június 22., 17:45 (CEST)

Ne haragudj, akinek a veremről a számítástechnikai műszó jut először eszébe, az funkcionális analfabéta. De nem hinném, hogy a népesség kilenctizede az volna. --Pagonyfoxhole 2012. június 22., 18:10 (CEST)

WP:CIV

A következő ilyenért blokkolás jön. Tartsd be a WP:CIV irányelvet! Hungarikusz FirkászIde írkássz! 2012. június 22., 19:48 (CEST)

Civilizált hangnem

Ennek a megnyilvánulásodnak a kapcsán szeretném felhívni a figyelmedet, hogy nem a sarki köpködős kocsmában, hanem a Wikipédián vagy, ahol a WP:CIV normái érvényesek. A következő ilyen faragatlanság után blokkolni foglak. --Malatinszky vita 2012. június 22., 19:49 (CEST)

Értesítés blokkolásról

Több szerkesztő vitalapjának vandál jellegű módosítása miatt blokkoltalak. A blokk időtartama 3 nap, mivel a mai napon már a WP:CIV megszegéséért figyelmeztetve lettél. Hungarikusz FirkászIde írkássz! 2012. június 22., 22:24 (CEST)

Nem kellene összekeverned a vandalizmust az enkódolt üzenet hagyásával. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Tennis fan (vitalap | szerkesztései)

Még mindig nem értem, hogy egy üzenet hagyásért miért kellett blokkolni?

Egészségedre.