Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztő:Hegedűs Béla/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Hegedűs Béláné Bozsó Anikó[szerkesztés]

Bozsó Anikó
Békés Anyakönyvvezető, Anyakönyvi felügyelő
Hivatalban
Hivatalba lépés: 2005

Született[[|1977|04|12]]
Békéscsaba
Elhunyt[[|2016|08|29]]
Békéscsaba

HázastársaHegedűs Béla
GyermekeiHegedűs Dávid Béla

Hegedűs Béláné Bozsó Anikó(Születési neve: Bozsó Anikó: Békéscsaba, Magyarország, 1977. április 12. Később: Hegedűs Béláné) Anyakönyvvezető, anyakönyvi felügyelő. Posztumusz: A megye mindenkori anyakönyv-vezetője Békés megyében. Meghalt: 2016. 08. 29.


Munkahelyei[szerkesztés]

1998.-ban kezdett dolgozni a Békési üdülőtáborban, mint recepciós. 2001.-ben a Békési Polgármesteri hivatalban, mint adminisztrátor, irattáros. 2005-2015 között a Békési Polgármesteri hivatalban, mint Anyakönyvvezető. 2015.-től kezdett dolgozni a Békéscsabai Polgármesteri hivatalban, mint Anyakönyvvezető. 2016.-tol a Békéscsabai Kormányhivatalban, haláláig, mint Anyakönyvi felügyelő.

Anyakönyvi munkássága[szerkesztés]

2001.-től a Békési Polgármesteri hivatalban, dolgozott mint iktató munkatárs. Itt figyeltek fel felettesei különösen precíz munkájára. 2005-ben elkezd dolgozni mint Anyakönyvvezető. Elődje utmutatásai, és magas szintű munkamorálja következtében a Békési, majd megyei, később országos szakmai körökben is elismert Anyakönyvvezetővé vált. 2012 Megszervezi, majd lebonyolítja a kelet-magyarországi Anyakönyvvezető találkozót. Azzal a céllal, hogy egy szakmai fórumot teremtsenek a folyamatosan változó jogszabályok megismeréséhez, értelmezéséhe, több megye Anyakönyvvezetői részvételével. Ezt 2013-ban már kibővült formában, magas rangú kormány tisztviselők támogatása mellett folytatta. 2014-es megbetegedése ennek a folyamatnak is véget vetett. Betegsége ellenére 2015-től a Békéscsabai Polgármesteri hivatalban folytatja munkáját. Ekko már újra betegen 2016.-tol a Békéscsabai Kormányhivatalban, mint Anyakönyvi felügyelő dolgozott és segítette, a nem csak megyei, hanem országosan sok település kezdő Anyakönyvvezetőinek munkáját. Részt vett az új Anyakönyvvezetők oktatásában, És jelentős szerepe volt az elektronikus Anyakönyv Bevezetésében, Békésmegyei járási hivatal egész területén. Munkáját halála előtt két hónappal fejezte be, kényszerű kórházba vonulása miatt. Halála után tiszteletére, és munkássága elismerése miatt is megalapították az anyakönyvvezetők díját, az Anikó díjat, melyet először neki ítéltek posztumuszként 2016-ban.

Jegyzetek[szerkesztés]

https://www.beol.hu/bekes/kozelet-bekes/harom-megye-anyakonyvvezetoi-tanacskoztak-398110/ https://www.beol.hu/bekes/kozelet-bekes/negy-megye-anyakonyvvezetoi-talalkoztak-bekesen-469784/http://www.bekesijarasok.hu/kiemelt-hirek/anyakonyvi-szakmai-nap-a-kormanyhivatalbanhttps://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/masodik-alkalommal-adtak-at-az-aniko-dijakat-bekescsaban-1266853/ http://csabatv.hu/taxonomy/term/7702