Szerkesztő:CityRocks Hungary

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

CityRocks (Közép-Európa legnagyobb rockzenekara)[szerkesztés]

A CITYROCKS egy zenészekből álló baráti társaság alapította 2017-ben Magyarországon, Szegeden.

A kezdeményezés célja az, hogy az élő zenét, azon belül is a rockzenét minél több emberhez juttassák el, valamint, hogy a profi és gyakorlott zenészek mellett olyan amatőr zenészeknek is koncertélményt tudjanak adni, akik eddig csak otthon magukban tudtak zenélni.

Az olasz Rockin1000 úttörő kezdeményezésének mintájára először 2018-ban, Szegeden rendeztek egy különleges utcai rock flashmobot (SzegedRocks 2018), melyre egy éves előkészület után 400 magyar és külföldi zenész jött el.

A koncertről készült kisfilmek azonnal bejárták a világot, több millióan nézték meg a több száz fős zenekar koncertjét. A CITYROCKS 2019 júniusában már egy több napos zenésztábort is szervezett Szegeden. A táborlakók számára – több más program mellett - egy különleges mozgó koncertet (RockTruck) is lebonyolítottak, ahol egy kamionon 50 zenésszel a fedélzeten Szeged utcáit járták be, miközben magyar és nemzetközi rock klasszikusokat játszottak.

2019 szeptemberében Kecskeméten már 500-an vettek részt a - 12 dalból álló repertoárt felvonultató - KecskemétRocks-on. Európa több országából, Finnországból, Németországból, Ausztriából és a Kárpát-medence egész területéről is jöttek zenészek. 2021-ben a dunaújvárosi koncertre a járványügyi helyzet ellenére is több mint 400-an jöttek el. Az első külföldi, romániai nagy közös zenélésen, a járvány miatti korlátozások mellett 150 magyar és román zenész vett részt.

A produkció ismét bebizonyította a rockzene közösségformáló erejét, hiszen korra, nemre, vallásra, politikai meggyőződésre, társadalmi pozícióra való tekintet nélkül tud egy zenekarként, csapatban zseniálisan együttműködni több száz muzsikus.

A szervező CITYROCKS másik alapvető célkitűzése nem más, mint – az élő zene és a rock népszerűsítése mellett – egy összetartó, zenét szerető és művelő közösség kialakítása.

A CITYROCKS a jövőben is szervez hasonló eseményeket (tábor, flashmob) melyekről weboldalukon és Facebook profiljukon fognak hírt adni.

További kérdésekre itt tudnak válaszolni: info@cityrocks.hu

info:

http://cityrocks.hu/