Szerkesztő:Anderia/Scholomance

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Scholomance a legendák és a mítoszok szerint a fekete mágia iskolája volt. Ezen az egyetemen elösször 10 mágust tanított ki szóbeszédek szerint maga az ördög, majd kilencet szabadon eresztett és azzal az egyel, akit megtartott magának továbbtanítatta a következő 10 személyt, akit az iskolájába hozatott. Ezek a kiválasztott személyek elsajátíthatták a fekete mágia legrejtettebb tudományait is, mint például az alkímiát és a nekromanciát. Egyes feltételezések szerint Vlad Tepes (ismertebb nevén Dracula) birtokában volt egyes írásoknak a Scholomance-i egyetemtől, melyeket rokonától örökölt. Diocletianus megparancsolta ezek megsemmisítését attól félve, hogy az alkimisták meghamisítják egyedien tiszta aranyérméjét.


Forrás: http://www.szatmar.ro/content/view/13541/1

Számítógépes játékban:

Wow (Wold of Warcraft):

Az instance-k, raid-ek lényege egyszerű: Csapatjátékra kényszerít, ugyanis a legjobban fizető küldetések, a legnagyobb kihívást jelentő ellenfelek, és természetesen a legjobb tárgyak is itt találhatóak. Például a dark iron (sötét vas) nevű érc csak a Blackrock Dephts nevű instance Black Forge nevű kohóban önthető ércből tiszta fémmé, szintén csapatjátékra késztetvén így a bányász játékost vagy Scholomance sötét egyetemének mélyén található csak alkémia labor főzetmestereinknek . Az instance-ek használatát segítik az ún. találkozó kövek (Meeting Stone) is, amelyek általában a bejárat közelében találhatók, de többirányú lehetőségek esetén van központi is. A szürkés sziklát megérintve tájékoztatást kaphatunk az közelben található dungeonok szintkövetelményeiről ugyanakkor segítségével megidézhetjük csapatunk többi tagját is a kőhöz, persze túl magas szintű csapattársat nem lehet fuvaroztatni így, ezzel kikényszeríti a játék a kihívást. Az instance-ek neveit általában a hagyományos WoW szleng szerint kezdőbetűkkel rövidítik, mint például: Deadmines = DM, Shadowfang Keep = SFK, Razorfen Downs = RFD, Zul'Gurub = ZG, összetettebbeket pedig például a Scarlet Monastery: The Library = SM Lib.

Az instance-k, raid-ek természetesen a PvE játékmód legfontosabb ismérve és egyben a Warcraft univerzumának megismerésének legszórakoztatóbb módja is. Az persze más kérdés, hogy ennek mélységeinek felfedezéséhez és az elérhető dungeonokban való küzdelmekhez egy egész "raider" klán szükségeltetik, mivel a véletlenszerűen összeállt csapatok megbízhatósága kétséges és a megszerezhető javak elosztása is igazságtalanná válhat.

Forrás:http://bone92.mindenkilapja.hu/?m=4972987

MMO Szótárban:

Scholo The Scholomance, magasszinű instance.

Forrás:http://huma.extra.hu/Forum/viewtopic.php?p=601

Anderia vita 2009. augusztus 25., 19:12 (CEST)