Szakács Zsuzsa

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Szakács Zsuzsa
1977-ben
1977-ben
Életrajzi adatok
Születettnem ismert
nem ismert
Foglalkozásamodell, filmszínésznő
A Wikimédia Commons tartalmaz Szakács Zsuzsa témájú médiaállományokat.

Szakács Zsuzsa [1] filmszínésznő, modell, a Márka üdítő reklámplakát arca.[2] Poliglott (többnyelvű) személy, kiválóan beszél németül, olaszul és franciául.

Élete[szerkesztés]

Az 1970-es évek végén a Márka üdítő plakátjával vált ismertté.[3] Fotói rendszeresen megjelentek, címlapokon is feltűnt, sikeres modell volt. Manöken szeretett volna lenni, de alacsonyabb volt a követelménynél, ezért csak fotómodell, tévéreklám és néhány filmszerep jutott a számára. Stockholmból egy úr felfigyelt rá, akivel össze is házasodtak.[4] A külföldi divatcégek nem mérték centiméterekkel az alkalmasságot, jó moz­gású lányokat kerestek. Először az Egyesült Arab Emirátusokban mutatott be a Cloé cégnek, majd a Balqis modellháznak, amelyik a dúsgazdag arab or­szágokban is az egyik legdrágábbnak számít. Járta az öt földrészt, hol üzleti vacsorák háziasszonya, hol dobogón suhanó modell volt.

A „Rólad van szó" ifjúsági tévéműsorban rendszeresen szerepelt, ahol felfigyeltek rá. A Veri az ördög a feleségét című filmhez kerestek szereplőt – 1977-ben bemutatott színes, magyar filmszatíra, András Ferenc rendezésében –, rá esett a választás. Huszonkét évesen főszereplő lett, Vetró Ritát alakította, egy elkényeztetett lányt, aki vezérigazgató papájából remekül él.

Játszott az Abigél című négyrészes tévéfilmben, de epizódszerepe több is volt.

Kertész Marit alakította Dárday István Három nővér filmjében, főszereplőként.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]