Ugrás a tartalomhoz

Sablonvita:Cite encyclopedia

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Piraeus 10 évvel ezelőtt a(z) Angolul, levédve!?? témában

Angolul, levédve!??[szerkesztés]

Ennek mi értelme van? Le kellene fordítani és csak utána levédeni! Piraeus vita 2013. november 18., 11:50 (CET)Válasz

@Piraeus, négy évig vált magyarításra, mielőtt levédtem vandalizácó ellen. Most olyanra változtattam a védelmet, hogy csak regisztrálatlanok és a frissen regisztráltak ellen védjen. Nincs további akadálya a sablon magyarításának. A leírás magyarításának pedig eddig sem volt.

--Karmela posta 2013. november 18., 16:31 (CET)Válasz
Szia! Nem kötözködésből mondom, de felesleges levédeni vandalizmus ellen azt, amit nem vandalizálnak. Tudom, 140 lap hivatkozik rá, de akkor sem szerencsés teljes védelem alá helyezni.
Ami a lényeg: nagyon zavar, hogy sok ilyen típusú lapunk van (főleg sablonok, amikhez nincs megfelelő használati leírás). Ezt most lefordítanám és készítek hozzá leírást is. Van valami, amit ehhez tudnom kell? Bármi ami speciálisan érdekes a sablonok leírása kapcsán. Piraeus vita 2013. november 19., 16:02 (CET)Válasz


  • @Piraeus, kérlek vedd észre, hogy a használati leírások nem a sablon kódját tartalmazó lapon vannak, hanem külön allapok, és akkor is szerkeszthetőek, ha a sablon le van védve. A sablondokumentációt tartalmazó allap noinclude között van beillesztve a sablonba, tehát ami a sablondokumentációban történik, nem hat ki arra a lapra, ahova a sablon be van illesztve.
Egy valóban sok helyen használt sablon kódjának módosításával más baj is van, nem csak a sebezhetőség a vandáloktól. Ha valaki egy sablon kódján módosít, akkor a szervernek újra kell képeznie az összes olyan lapot, ahova a sablon be van illesztve. Márpedig van olyan sablon is, ami lapok ezrein van rajta. Tehát az a jó módosítási menet, hogy egy másolaton történik meg előbb minden változtatás és teszt, és csak a kiforrott kóddal írjuk felül a sablont. Egyesegyedül ezt az utolsó lépést korlátozza a sablon védelme, de a lényegét tekintve bárki újjá tud alakítani egy sablont.
A sablonok kategóriái is a dokumentációs allapra kerülnek includeonly közé, ugyancsak abból a meggondolásból, hogy ha változik is a sablon kategorizálása, attól még ne kelljen a szervernek sablonbeillesztéseket újra kiértékelnie.
  • Kérdésedre a tudnivalókról: A {{sablondokumentáció}} sablon használatát gondolom már számos sablonban láttad. Ezen kívül érdemes valamelyik hasonló funkciójú és frissebb keletkezésű sablon leírásából ötleteket meríteni.
Ha a sablon paraméterezését is magyarítod, akkor az úgy az igazi, hogy attól még az angol paramétereket is elfogadja továbbra is.
Ha a kódot megváltoztatod, akkor érdemes előbb az aktuális állapothoz egy regressziós tesztelést készíteni, itt egy példa: sablon:CitWeb/regressziós tesztelés.
A CitPer sablont most írja át Pepo41 LUA nyelvre, ami lényegesen gyorsabb és hajlékonyabb, mint az eddigi sablonírási lehetőségeink. Elképzelhető, hogy erre a sablonra is sor kerül majd. Akkor a leírás megmarad, de a sablon kódja lecserélődik.
--Karmela posta 2013. november 20., 11:19 (CET)Válasz
Megértettem és köszönöm. Egy kérdésem maradt: érdemes-e ezzel bármit kezdenem, vagy a várható átírás miatt inkább ne piszkáljam? Piraeus vita 2013. november 20., 16:13 (CET)Válasz