Rozgonyi Zoltán

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Rozgonyi Zoltán
Született1966. január 30. (58 éves)
Budapest
Állampolgárságamagyar
SzüleiRozgonyi Ernő
Foglalkozásavárospolitikus
Tisztségeönkormányzati képviselő
Politikai pályafutása
Budapest XIV. kerülete alpolgármestere
Hivatali idő
2002 2006
polgármesterRátonyi Gábor

SablonWikidataSegítség

Rozgonyi Zoltán (Budapest, 1966. január 30.) biztonsági szakértő, önkormányzati képviselő, Rozgonyi Ernő fia.

Pályafutása[szerkesztés]

1966. január 30-án született Zuglóban, Alsórákoson, a Negyed utcában Rozgonyi Ernő fiaként. Az Egressy út 178/g szám alatti általános iskola után a Teleki Blanka Gimnáziumban tanult. 1985-től 2010-ig a Ferihegyi Repülőtéren dolgozott, eleinte a vám- és pénzügyőrség, majd a rendőrség állományában. Később utasbiztonsági szolgálatvezető volt a Légi forgalmi és Repülőtéri Igazgatóságon, majd jogutódjánál a Budapest Airport Rt.-nél.

A rendszerváltozás óta részt vesz a zuglói közéletben, a Fidesz Zuglói Szervezetének tagja. Több, azóta is működő zuglói civil szervezet alapításában részt vett.

1998 óta Zugló önkormányzati képviselője. Frakcióvezetőként, a Jogi, Igazgatási és Közbiztonsági Bizottság alelnökeként, egy rövid ideig a Pénzügyi Bizottság elnökeként, majd 2002–2006 között alpolgármesterként dolgozott. 2010-ben kerülete 11-es számú egyéni választókörzetében önkormányzati képviselője lett.

2014-ben Karácsony Gergely, 2019-ben pedig Horváth Csaba mögött[1] végzett a zuglói polgármester-választáson.

2015 és 2019 között frakcióvezetőként és alpolgármesterként[2] dolgozott. Fő szakterületei voltak a közbiztonság, az egészségügy, a kultúra és közművelődés, a szociális terület és a sport. A Fővárosi Önkormányzat Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottságának külsős szakértőjeként segíti a fővárosi bűnmegelőzési munkát is. Mindezek mellett önkéntes polgárőr Zuglóban.

2019. október 13-án ismét önkormányzati képviselővé választották. Pártja listáján szerzett mandátumot. [3]

Családja[szerkesztés]

Nős, társasházi lakásban él feleségével és 2004. február 4-én született fiukkal. Első házasságából született lányától már kétszeres nagypapa.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]