On & On (Cartoon, Jéja dala)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
On & On
Műfaj
DallamAgo Teppand, Hugo Martin Maasikas, Joosep Järvesaar
SzövegAgo Teppand, Daniel Levi Viinalass, Hugo Martin Maasikas, Joosep Järvesaar
Eredeti nyelvAngol

Az On & On a Cartoon nevű észt triónak, továbbá korábbi tagjuknak, Jéjának (Ago Teppand), valamint Daniel Levi énekesnek és dalszerzőnek a dala, amely 2015. július 9-én jelent meg a NoCopyrightSounds lemezkiadónál a YouTube-on.[1] Az Egyesült Államokban arany, az Egyesült Királyságban pedig ezüst minősítést kapott.

Háttere[szerkesztés]

A Cartoon akkoriban egy viszonylag kis létszámú zenekar volt, amelyet Joosep Järvesaar (a Bedwetters együttes énekese), Hugo Martin Maasika és Ago Teppand alkottak. Az On & On volt a második daluk amely a NoCopyrightSounds YouTube-csatornán világszerte hatalmas sikert ért el, nagyon rövid idő alatt elérve a 100 millió megtekintést. Négy évvel a dal megjelenése után kiadták a dal spanyol nyelvű változatát, Más Y Más címmel.

Kereskedelmi teljesítmény[szerkesztés]

A dal az első két évben több mint 90 millió megtekintést ért el, 2024-re pedig már több mint 500 millióra nőtt, az észt airplay listán pedig az első helyre került annak 39. hetén. A dalt mára már több mint 4,8 millió videóban használták háttérzeneként. A Cartoon továbbá azt állította, hogy ezekben és más médiumokban együttvéve a dalt körülbelül 7,2 milliárdszor hallották, vagyis majdnem a világ teljes lakossága.

Remixek[szerkesztés]

2022 decemberében Cartoon és Jéja kiadta az On & On VIP remixét HAVSUN és WAYOUT közreműködésével.

2022 májusában kiadtak egy remixalbumot is On & On Remixes címmel, amely az alábbi számokat tartalmazza:

  1. On & On (Time To Talk Remix)
  2. On & On (nuumi Remix)
  3. On & On (Affe & Cole Phillips Remix)

Diagramok[szerkesztés]

Diagram (2015) Helyezés
Észtország (Raadio Uuno) 1

Minősítések[szerkesztés]

Régió Minősítés Eladott példányszám
Egyesült Királyság (BPI)[2] ezüst 200 000
Egyesült Államok (RIAA)[3] arany 500 000

Eladási+streaming példányszámok kizárólag a minősítés alapján.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. On & On (feat. Daniel Levi) by Cartoon, 2015-07-09, <https://music.apple.com/us/album/on-on-feat-daniel-levi-single/1018764622>. Hozzáférés ideje: 2023-09-07
  2. British single certifications – Cartoon – On & On. Brit Hanglemezgyártók Szövetsége. (Hozzáférés: 2023. szeptember 12.)
  3. American single certifications – Cartoon – On & On. Amerikai Hanglemezgyártók Szövetsége. (Hozzáférés: 2023. szeptember 12.) Ha szükséges, kattints ide Advanced, kattints ide Format, válaszd ki Single, kattints ide SEARCH. {{||}}

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az On & On (Cartoon song) című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.