Néző László

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Néző László
Született1965. április 5.
Berkesz??
Foglalkozásaújságíró, főszerkesztő, író

SablonWikidataSegítség

Néző László (Berkesz??, 1965. április 5.) újságíró, főszerkesztő, a Magyar Nemzet, majd a Mediaworks Hungary Zrt. tulajdonában lévő újságok és egyéb médiák központi főszerkesztője. Felelőssége valamennyi média központi tartalmára kiterjed.[1]

Élete[szerkesztés]

A nagykállói Korányi Frigyes Gimnáziumban érettségizett. Berkeszen volt tanár. 2005 óta jelentek meg írásai a Magyar Nemzetben, majd 2013-ig a Magyar Nemzet online főszerkesztője volt.

Ezt követően lett a Hír TV felelős szerkesztője, majd a Magyar Jelen főszerkesztő-helyettese. Rendszeresen megjelentek jegyzetei a Mandinerben.

2017-től a Veszprém Megyei Napló (Napló, a közbeszédben gyakran pontatlanul: Veszprém Megyei Napló) főszerkesztője volt.

2020-ban került be a Mediaworks Hungary Zrt. felső vezetésébe. A Mediaworks tulajdonában lévő több mint 100 média,[2] TV és rádiók, országos és megyei, helyi napilap, hetilap, magazin és online újság központi főszerkesztőségének vezetője lett.

Idézetek[szerkesztés]

Általában a kevésbé mérsékelt, szókimondóbb kormánypárti újságírók közé sorolják:

„A kormány vagy a Fidesz kommunikációja gyakorlatilag nem foglalkozott eddig Márki-Zayjal. Márpedig tudjuk azt, hogy milyen, ha elkezd egy normális, jól szervezett párt ellenségmenedzseléssel foglalkozni. Az azért tud hatni. Ott van Karácsony Gergely példája”
„Karácsony ugye nyírkarászi,[3] elméletileg egy nyírségi gyerek, na most ha Nyírkarászban ezt nyíltan elmondaná, vagy Nyírkarászon megjelenne mondjuk a vasárnapi mise után, nem biztos, hogy további főpolgármesteri babérokra is pályázhatna, mert esetleg nekrológot kellene róla írni, mert a nyírkarásziakat ismerve, én mellette voltam, tanítottam a Berkesz nevű faluban, az Nyírkarász mellett van, úgyhogy ismerve őket nem biztos, hogy ezt nagyon eltűrnék.”[4]

Művei[szerkesztés]

  • Sors, Kocsordi húsvét 1988. és Ha... című novellája In: A hetedik napra – Irodalmi és képzőművészeti antológia, Kelet-Magyarországi Szabadelvű Protestáns Kör, Vásárosnamény, 1993, 286 oldal, ISBN 963-04-3306-0
  • Bűnszövetség – Elszámoltatás 2002-2010, Éghajlat Könyvkiadó, 2013, 198 oldal, ISBN 978-963-9862-59-3

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. https://mediaworks.hu/termekeink/
  2. Egyes források szerint összesen több mint 500.
  3. Karácsony Gergely gyermekkorát valójában nem Nyírkarászon, hanem Nyírtasson töltötte.
  4. Sajtóklub (2022-01-30) - HÍR TV