Ugrás a tartalomhoz

Many Happy Returns (Sherlock)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Many Happy Returns
Sherlock
3. évad, 0. epizód
Eredeti címMany Happy Returns
FőszereplőJonathan Aris
Rupert Graves
Martin Freeman
ÍróMark Gatiss
Steven Moffat
Rendező
Első sugárzás2013. december 24.
Játékidő7 perc 12 másodperc
Kronológia
ElőzőA Reichenbach-vízesés
KövetkezőAz üres gyász
A Sherlock epizódjainak listája

A Many Happy Returns a Sherlock című televíziós sorozathoz kapcsolódó rövidfilm, a harmadik évad felvezetése. A BBC iPlayer és Red Button szolgáltatásában volt látható, illetve a YouTube-on, 2013 karácsonyán. Ezt a kisfilmet magyarul nem mutatták be.

Cselekmény[szerkesztés]

„Bűncselekmények látszólag össze nem függő sorozata zajlik Tibettől Indián át Németországig. Sherlock Holmes már két éve halott. De van, aki kételkedik abban, hogy ez csakugyan így van…”[1]

Philip Anderson, aki a rendőrségnél dolgozott, Sherlock halálának a körülményeinek lett a megszállottja. Megpróbálja meggyőzni Lestrade-et arról, hogy még mindig életben van, és ennek bizonyítására Tibetben, Németországban, és Indiában történt dolgokat mutat neki. Lestrade viszont nem hagyja magát meggyőzni, és azt javasolja Andersonnak is, hogy hagyjon fel a kutakodással. Lestrade meglátogatja Johnt, aki azóta kiköltözött a Baker Streetről, és elviszi neki Sherlock néhány holmiját. Ezek között van egy videófelvétel is, amelyen boldog születésnapot kíván Johnnak, és közli, hogy hamarosan találkozni fognak.

Hivatkozások[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. BBC - Programmes - Page not found. BBC. (Hozzáférés: 2016. március 18.)[halott link]