Média Center Campona

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Média Center Campona
TelepülésBudapest XXII. kerülete
Cím1222 Budapest, Nagytétényi út 29.
Építési adatok
Építés éve2005
Hasznosítása
Felhasználási területstúdióközpont és irodaház
BérlőRTL Magyarország
Alapadatok
Teljes terület26 000 m²
Egyéb jellemzők
Emeletek száma7
Elhelyezkedése
Média Center Campona (Budapest)
Média Center Campona
Média Center Campona
Pozíció Budapest térképén
é. sz. 47° 24′ 33″, k. h. 19° 01′ 22″Koordináták: é. sz. 47° 24′ 33″, k. h. 19° 01′ 22″
Térkép
Média Center Campona weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Média Center Campona témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Média Center Campona az RTL Magyarország és a hozzá közeli beszállítóinak székháza Budatétényben. A komplexum kifejezetten televíziós és filmes produkciók gyártásra készült. 2005-ben adták át. Az épületben 4 új stúdiót is kialakítottak, hogy egy helyen készüljenek az RTL műsorai.

Stúdiók[szerkesztés]

  • 1-es "Baló György" hírstúdió: Az RTL központi hírstúdiója. Itt, 120 m²-en készül a Híradó, a Fókusz, az Időjárás-jelentés, valamint az RTL többi hír-háttérrel kapcsolatos műsora, de itt készültek az RTL Kettőn sugárzott Való Világ napi összefoglalói is.[1]
  • 2-es stúdió: Itt, 320 m²-en készült a Heti Hetes és a Széf is.
  • 3-as stúdió: 820 m²-es alapterületével és 11 méteres belmagasságával az ország legnagyobb televíziós stúdiója; technikai felszereltsége korszerű. Itt készül az RTL egyik legdrágább műsora, az X-Faktor. Korábban olyan műsorok is forogtak itt, mint a Szombat esti láz, az Esti Showder vagy a Csillag születik.
  • 4-es stúdió: Ebben az állandó díszletezettségű stúdióban, 1439 m²-en készítették a Barátok közt részeit, melyeket a Grundy szállított. A külső jeleneteket a wekerletelepi Kós Károly téren rögzítették. A sorozat befejezését követően elbontották a díszletet.

Az épület technikai adottságai[szerkesztés]

Az RTL székházának technikai felszereltsége 21. századi.

Áramellátása lehetővé teszi, hogy a ház akkor is zavartalanul működjön, amikor a szünetmentes tápegységek üzemelnek. A 4 csöves fan-coil fűtő- és hűtőrendszernek köszönhetően minden iroda külön vezérelhető, és temperálható, évszaktól függetlenül.

Az épületben 4 lift, 3 teherlift szállítja a dolgozókat a 7 emelet között. Az épületben a biztonság magas fokú, A TRIMEX Security 11 munkatársa folyamatosan őrzi a székházat; járőrökkel, és biztonsági pontokon felállított őrhelyek segítségével. Munkájukat 128 kamera, egy intelligens betörésvédelmi rendszer, és a komplexum beléptetési rendszere segíti. A center előtt 50, a hozzá tartozó mélygarázsban 133 parkolóhely van kialakítva.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. RTL Klub VIP Pass” (hu-HU nyelven).  

Források[szerkesztés]