Justin Hartley

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Justin Hartley
Életrajzi adatok
Születési névJustin Scott Hartley
Született1977január 29. (47 éves)
Knoxville, Illinois USA
HázastársaLindsay Hartley (2004 - )
Pályafutása
Iskolái
  • University of Illinois at Chicago
  • Southern Illinois University
  • Carl Sandburg High School
  • Southern Illinois University Carbondale
Aktív évek2002 -

Justin Hartley weboldala
Justin Hartley IMDb-adatlapja
PORT.hu-adatlap
A Wikimédia Commons tartalmaz Justin Hartley témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Justin Scott Hartley (Knoxville, Illinois, 1977. január 29. –) amerikai színész. Reklámokban dolgozott, majd Los Angeles-ben szerepet kapott a Passions szappanoperában. Egy tékozló fiút alakított 3 éven keresztül (Crane fiát), és itt szeretett bele feleségébe Lindsay-be. A hírnevet a Smallville sorozat hozta meg neki, mint a híres milliárdos Oliver Queen aki felveszi a harcot a gonosszal, és Lex Luthorral, mint Zöld Íjász (Green Arrow).

Karrier[szerkesztés]

2002-2006 a Passions c. szappanoperában Fox Crane szerepét játssza. 2006-ban az Aquaman főszerepét alakítja, amit az amerikai CW csatorna végül nem vásárolt meg, de az interneten elterjesztett pilot később igen nagy népszerűségnek örvendett. Még ebben az évben a Smallville sorozat 7 epizódjában szerepelt, mint Oliver Queen. Majd 2008-ban tért vissza és vált állandó szereplőjévé a híres Superman-ihlette sorozatnak.

Magánélete[szerkesztés]

Justin, a Southern Illinois University és a The University of Illinois szakán végzett Chicagóban történelem és színészet szakon. A bátyját Nathan-nek hívják, a húgai Megan, és Gabriella névre hallgatnak. Szereti a baseballt. Kedvenc csapata a Cubs, és a Dodgers.

Orland Parkban, Illinoisben nőtt fel. Középiskolában több féle sportban jeleskedett. Többek közt baseball, kosárlabda, és foci. Szereti nézni a profi birkózást. Szeret kertészkedni.

Chris Hartley unokaöccse. (Chris híres színész, 59-ben született, és rengeteg filmben szerepelt). Jelenleg Los Angelesben lakik. Kutyáját Gooch-nak hívják, aki terrier és beagle keveréke, a cicáját pedig Gracie-nek nevezte el.

2003-ban a Passions forgatásán megismerkedett Lindsay Kormannal (Theresa Lopez-Fitzgerald szerepét játszotta), akit hat hónap után, 2003 november 13-án eljegyzett. 2004 május 1-jén házasodtak össze, majd július 3-án megszületett első gyermekük Isabella Justice.

Filmográfia[szerkesztés]

Filmek[szerkesztés]

  • 2005 Race You to the Botton (Joe)
  • 2007 Spellbound (Danny)
  • 2008 Austin Golden Hour (Rhett Clark)
Red Canyon (Tom)
  • 2009 Spring Breakdown (Todd)
A Way with Murder (Ted Rawlings)
Meafault (Dan Lane)
Smallville: Absolute Justice (Oliver Queen/Zöld Íjász)

Sorozatok[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Justin Hartley című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • A google fordító segítségével készült fordítás. tv.com. (Hozzáférés: 2010. július 5.)

További információk[szerkesztés]