Emmet Cohen

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Emmet Cohen
Életrajzi adatok
Született1990. május 25. (33 éves)
Miami
Híres dalEmmet Cohen Trio Detroit Jazz Fest 2018
Tevékenység

Emmet Cohen weboldala
SablonWikidataSegítség

Emmet Cohen (New York, 1990. május 25. – ) amerikai dzsesszzongorista, dzsesszorgonista, zeneszerző.

Pályakép[szerkesztés]

Hároméves korában kezdett zongorázni a Suzuki-módszer segítségével.[1] Gyorsan sajátította el zene, a technika és a koncepció magasabb fokozatait.

Iskolái: Manhattan Music School, Miami University. Döntős volt: American Pianists Awards (2011, 2015), Thelonious Monk Nemzetközi Zongoraverseny (2011).

Generációjának egyik meghatározó alakja a zene és a rokonművészetek terén. A Down Beat dicsérte a „mind fürge billentését, mind kimért lépéseit, és meleg harmonikus hangzását is, amellyel más zenészekkel és a közönséggel kommunikál”.

Az Emmet Cohen Trio vezetője és a „Masters Legacy Series” megalkotója, nemzetközileg elismert jazzművész és zeneoktató. Cohen döntős volt a 2011-es Thelonious Monk Nemzetközi Zongoraversenyen. Fellépett többek között a Newport-i, Monterey-i, Jeruzsálemi és Északi-tengeri dzsesszfesztiválokon, valamint a Lincoln Center Rose Hall-ban és a washingtoni Kennedy Centerben.

Emmet Cohen dolgozott Ron Carterrel, Benny Golsonnal, Jimmy Cobbal, George Colemannal, Jimmy Heath-szel, Tootie Heath-szel, Houston Personnal, Christian McBride-el, Kurt Ellinggel, Billy Harttal, Herlin Riley-vel, Lea DeLaria-val és Bill T-vel.

Együttese: Emmet Cohen Trio, vagy/és Emmet Cohen Quartet.

Lemezek[szerkesztés]

  • 2011: In the Element
  • 2013: Infinity
  • 2014: Brian Lynch & Emmet Cohen: Questioned Answer

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Archivált másolat. [2020. február 6-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. április 20.)